icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

vieraft
15. aug 2014
aplless
15. aug 2014

ahojte tak my sme zatial bez zubov, v noci celkom fajn papame o 2 a o 6 a spome do 8-9 h , papame uz zeleninku ovocie a vecer kase mliecne po deticiek dakujemradte este nejake tipy na stravovanie

aplless
15. aug 2014

pisem ak madar mi preskocila klavesnica tak este raz prosim poradte nejake tipy na prikrmy , mozem uz aj ryzu, cestoviny alebo co este dnes varim zajka

cukrik580
15. aug 2014

@vieraft tusim si vela stihla 😀 😀 😀 Samko pred 5min zaspal ale musim povedat ze neni az taky zly ako som cakala,samozrejme mu je najlepsie ked sedka a vyfukuje von sopliky 🙂

cukrik580
15. aug 2014

@aplless ak uz zavadzas lepok,kludne hod par cestoviniek,ja som najprv ryzu davala 🙂

cukrik580
15. aug 2014

@aplless ja som dnes spravila polievocku-kuracie prsko,mrkvicka,karfiol,brokolica,Samcimu som odobrala a sebe supla jeden bujon 🙂

adka31
15. aug 2014

@julin prave som o tom citala na mamile, ze moze byt, niektorym detom idu najprv ocne zubky, pripadne ine ako je bezne, takze klud, nic sa nedeje, len bude trosku srandovny a mozno sa mu rast tak rozbehne ze kym celkom vyjdu ocne, tak uz sa budu tlacit rezaky 😉😀😃

cerimi77
15. aug 2014

Simonkovi som dnes na noc dala 1x spací vak, ale len taký, čo zakrýva len nožky a prespal celú noc, 11,5h 🙂 a pol hoďku sa ešte hral v postielke kým si vypýtal papať, čiže 12h bez papania, od 21h do 9h, tak som sa docela vyspala, ale ľavý prsník mi išiel prasknúť už 😀

aplless
15. aug 2014

A este otazka mixujete alebo popucite jedlo ? Ja zatial vsetko mixujem

ohlala
15. aug 2014

@cerimi77 ach ty provokater ... u nas v noci za pomoci dentinoxu max trojhodinove intervaly, snad sa tie zuby uz doprerezavaju a na par tyzdnov bude pokoj.

cerimi77
15. aug 2014

@aplless striedaj rôzne obiloviny a k nim pridávaj zeleninu alebo ovocie, z obilovín môžeš dávať kaše v tomto poradí, pšenová, ryžová, ovsená, špaldová, viaczrnná, pohánková ... + ich kombinácie, k nim na obed rôzne druhy zeleninky, neskôr pridaj aj trochu oleja a vňate, mäso alebo strukovinu, príp. vajíčko, ja som ako náhradu bielkovín dávala aj tempeh, ale to až tak od 1r.. na večeru môžeš tiež striedať, zeleninu alebo ovocie, prípadne krupicu môžeš na sladko spraviť, krupicu môžeš tiež meniť, kukuričnú, pšeničnú, špaldovú a pod., na raňajky zasa ako základ nejaká obilninová kaša a do nej rozmixovať ovocie, ja zo začiatku dávam sušené bio ovocie, ktoré uvarím rozmixujem, z takých sušených sliviek je to potom ako sladký lekvár, tie krabicové zarobené kaše ako nestlé či hami, tak tie som začala dávať až neskôr a vždy som do normálnej obilninovej kaše len trošku z nej zamiešala, a tým to mala trochu osladené, lebo samé o sebe mi pripadajú veľmi sladké, čo som takto malému bábu nechcela dávať, sladila som ich radšej len 100% slivkovými povidlami, alebo melasou, ak už bude papať aj nemixované veci, tak potom môžeš dávať aj cestoviny, ale na čo ich teraz zbytočne mixovať, ak máme k dispozícii inšt.obilninové kaše 😉 keď som vystriedala všetky druhy obilninových kaší, tak som začala dávať postupne ak kuskus, bulgur, neskôr aj kamut či špaldu,, sladký zemiak som dala 1x tuším až okolo 8-9m, musím pozrieť do môjho debilníčka 😀 ... simonko papá 2t príkrmy, zatiaľ len obilninové kaše+ zelenina, zatiaľ som stihla dať pšenovú a ryžovú, k nim cuketa, tekvica hokaido, avokado a mrkva, teraz mám v pláne dať ovsenú kašu, aby sme stihli dať lepok do ukončeného 7m 😉

cerimi77
15. aug 2014

@ohlala tak vám idú zúbky, no to je zlé, toto som pri Terezke v takomto veku nezažila, tak dúfam, že aj simonko si dá načas, ale žužle všetko strašne, slintá, ruky stále v puse... palček si cmúľa tiež stále, ukludňuje si pri zaspávaní, ale žužle si len ľavý a už ho má väčší ako pravý a má tam dole takú rozmokvavú kožu červenú, tak zasa špekulujem čo mu s tým palcom spraviť, aby si ho necmúľal 😝 😕

cerimi77
15. aug 2014

@cukrik580 jáj, samko má soplíky, chudáčik, rýchle uzdravenie... postielka sa už asi neoplatí polohovať čo? .. Simonkovi v nedeľu zachrípol hlas, doki spravila výter, má tam len kvasinky, tak candibene musím vytierať teraz a dávam fenistil kvapky... tie by si mohla aj ty 😉

ohlala
15. aug 2014

@cerimi77 Hanka si tiez cmula palceky pred spanim, oba, podla toho, na ktoru stranu ma otocenu hlavicku. Snazim sa ju jemne preorientovat na dudel, uz si ho aj sama zobrala a dala do pusy ale palceky zatial vyhravaju. Nevidno na nich zatial nic ale bola by som celkom rada, keby si odvykla. V manduce zalomi aj bez palca, tam ju ukolisa ten pohyb a materske teplo 😝 ale v kociku ich pouziva tiez.
Neviem velmi co s tym, nechcem ju stresovat a som aj rada, ze sa vie ulozit sama a bez revu. Niektore mamy zasivali rukavy na pyzamku ale s tymi novymi zubkami zrejme vykuse dieru a bude mat zase pristup k palcu 🙂 Som v pokuseni nechat to vyhnit, na druhej strane su tu thready na koniku, v ktorych sa riesia palce u hodne starsich deti, krive zuby a podobne dobroty, toho by som ju rada usetrila v buducnosti.

cerimi77
15. aug 2014

@ohlala ja ten palček tiež už dlhšie riešim, resp. riešila som zo začiatku, aj sme rukavičky dávali ale potom mi to nedalo, keďže som mu ani cumlík nedala, tak som sa rozhodla, že mu nechám palček nech si cmúľa, vie sa tak pekne ukľudniť, pekne sám zaspí, nie sú s ním žiadne problémy, on si ale cmúľa len jeden palček, ak mu dám na tú ručku rukavičku, tak začne plakať, necmúľa si druhý, v kočíku je to ako kedy, on spí na brušku a ak si uloží hlavičku tak, že je otočený k pravej rúčke, tak si necmúľa, tak si len tak hmká kým zaspí, ak je otočený k ľavej ručke, tak to je taký už podmienený reflex ako keby, v šatke si tiež necmúľa, tam zaspí pri sledovaní okolia, niekedy aj v kočíku mi tak zaspí, že hlava vystrčená von, oprie si ju o kraj vaničky a pozerá von a pomaly zatvára oči, vtedy tiež palček nepotrebuje... tiež ho nechcem stresovať a asi ten plač nevydržím, jedine, že by som mu skúsila dať cumlík, ja som bola vždy proti nemu, a bolo mi aj proti srsti mu dávať cumlík, keď je to pokojné bábo, ktoré skoro vôbec neplače, teraz to zvažujem, len kvôli tomu palčeku, ale neviem či si naň zvykne, som mu objednala teraz z hevea, máme od nich aj hryzátko aj kačičku, to hryzátko má v postielke a to si rád kúše... inak palček treba riešiť v neskoršom veku, od tých cca 2r, lebo potom má cmúľanie palčeka zlý vplyv na zúbky, dovtedy písali, že to netreba nejako riešiť, by som to ani neriešila, ale dole na palčeku má úplne vyžužlanú kožu, červenú, sa bojím aby tam nemal nejakú infekciu 😕

barcelona94901
15. aug 2014

@aplless ja aj mixujem,aj pučím ,podľA TOho,že čo robím
banán iba rozpučím ,ale karfiol a také veci mixnem ,zatiaľ je všetko ,v pohode

aplless
15. aug 2014

@cerimi77 uz som skusala raz ryzu s marhulou a kasu z ovsenych vlociek. na veceru davam hami kase krupicovu a ryzovo kukuric.

bambulka12
15. aug 2014

@aplless ja tiez zatial vsetko mixujem,elbo Miska ked zaciti nepomixovane,len malu hrudku,uz to vypluva a napina ju a som zvedava,ako budeme dalej,pri synovi som nic nemixovala 🙂

cukrik580
15. aug 2014

@cerimi77 chudacik Simonko,stale daco ☹ ja myslim,teda dufam ze to ma z tych zubkov...neviem ci by to pomohlo ked on cestuje,potom by skoncil dolu hlavou 😀 😀 davam ho co najviac na brusko,pekne mu vyteka soplik aj fuka tak len sibrinkujem s vreckovkou,nechce ani cajik ani vodicku ani obed,nic tak sa len koji co hodina.nevadi 🙂
My vacsinou mixujeme ale sak teraz nic nechce a ja len varim a varim ako somar ☹

ohlala
15. aug 2014

@cerimi77 drzim palce nech to nie je infekcia. Nasa mala raz taky cerveny odrany palcek okolo klbu ale to jej preslo. Mala asi take nervackejsie obdobie tak viacej cmulala. Ten cumel ma nejake zvlastne vlastnosti alebo si vybrala kvoli dobrym skusenostiam s inymi produktami?
Ja dufam, ze prestane viac-menej sama. Vraj niektore babatka prestali, ked im vysli zubky, zacalo ich to boliet, tak uvidime.
Dnes sa uspala v kociku tiez takym 'pospevovanim', dokonca ani palec v puse nebol. Ale bolo to vynimocne. Inak robi tiez to, co Simon, vrti sa a kuka von. Ale ked jej otvorim na budke okienko, zacne revat, asi sa boji toho zipsu; myslela som si, ze bude mat radost, ze uvidi svet, ale namiesto toho som ju rozlutostila.

aplless
15. aug 2014

Kupila som cviklu co snou pordte

cerimi77
15. aug 2014

@aplless kupuj obilninové inštantné kaše, a ja práve tie hami samotné nedávam, pre mňa sú veľmi sladké, ti som začala dávať neskôr a len trochu som primiešala do normálnej obilninovej, ak som robila na sladko 😉 a ja cviklu jem skoro každý druhý deň, dávam aj Terezke papať, len uvarená, nastrúhaná, do toho syr, alebo zavarený hrášok+mrkva, prípadne tuniak.. Simonkovi tiež budem dávať, ale asi neskôr
@ohlala poradila mi jedna mamička, je zo 100% prírodného kaučuku a vyrobený z jedného kusu..
http://www.bleble.sk/hevea/produkt/8-Kaučukový_...
tak čítala som, že niektoré deti samé prestanú zhruba okolo 4r a že dovtedy to netreba nejako extra riešiť, niektorí odborníci ale píšu, že to treba riešiť skôr, po 2r, ak si dieťa intenzívne cmúľa palec, lebo už v tomto veku to môže mať zlý vplyv na zuby, sú deti, ktoré si cmúlaním zdeformovali palec aj zuby a sú zasa také, ktoré cmúlali pomaly do dospelosti a nič nemali, je to individuálne a záleží asi aj od intenzity cmúlania, ale keď už teraz vidím, že tam má také zodraté červené a má ten palček väčší ako ten druhý, tak mi to nedá.... tak skúsim mu dávať aspoň na zaspávanie ten cumlík, uvidíme, či si zvykne a aspoň trochu cmúlanie palce obmedzí, ale myslím si, že odnaučiť sa to nedá nasilo, buď prestane sám, alebo nie 😕

cerimi77
15. aug 2014

včerajšie popoludnie na zahrade 😉

dana_l
15. aug 2014

@cerimi77 aky ste zlati. a ako sa dari? uz si urcite zabehnuta s detmi jedna radost.

cukrik580
16. aug 2014

@cerimi77 ako vam to pristane 🙂

miky132
16. aug 2014

@cerimi77 ste krásny a teda nepovedala by som že si po dvoch deťoch🙂inak ja som teraz išla na riped od jilian nastartovali ma hlavne výsledky za posledný level som dala dole 5cm z brucha 3 cm z bojov ani som neverila a Škoda že som sa nezmerala na začiatku....dakujem to vďaka tebe som začala🙂

ohlala
16. aug 2014

@cerimi77 ja som hanke menila palcek za dudel, ked uz bola taka polo rozospata, minimalne sa jej prestal hnusit. Dovtedy vypluvala. Ale teraz ho ma ako spestrenie, nie nahradu palceka.
Pridavam sa k pochvalam, vyzerate krasne a spokojne na tych foto.

cerimi77
16. aug 2014

@dana_l ale ahoj, aká milá návšteva 😉 máme sa dobre, zabehnutí sme, simonko je veľký pohoďák, pekne spinká, neplače, iba ak som na nich sama a mám ich oboch ukladať na noc, tak si musím dávať pozor na časovú rezervu a dobre si to rozplánovať, ale máme aj babky a dedov blízko, takže silná pohodka je to u nás 😉 a vy čo máte nové?
@miky132 jéj, to som rada, že som ťa takto nakopla.. ja som dala za tých 30dní dole 5cm zo všadial, potom som otehotnela 😀 teraz pri dvoch deťoch akosi nestíham, ale na zahrade si odcvičím určité cviky od julian, len tie posilňovacie, behania myslím mám teraz dosť a poctivo každý deň 350-400 brušákov teraz robím 😉
@ohlala tak ja ani nerátam s tým, že by dudel vymenil za palček, palček bude vždy palček a ja, pokiaľ on nebude chcieť, s tým nič nenarobím, ale mohol by ho aspoň občas za ten dudel vymeniť a palček by nedostával až tak zabrať 😀 uvidíme... a díky, tak hej, mám dve krásne a zdravé deti, čo viac si môžem priať ku šťastiu 😉

blondi2
16. aug 2014

Baby raz sa to tu spominalo a tusim niektore mate Macingovu v pdf formate. mohli by ste mi ju poslat? ja mam jednu stiahnutu, ale dala som si ju vytlacit a zistila som, ze z nej chyba 30 stran.

cerimi77
16. aug 2014

simonko sa smeje na Terezke 😀

https://www.youtube.com/watch?v=XHY4ZIZOWWc