icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

willy_wonka
24. feb 2013

@qtinka77 taka som spokojna s vyberom po tom co citam🙂)

anjelicek26
24. feb 2013

@delica - jezinku keby ja viem, kde ho mam 😀 Mozem posluzit len mojim vseobecnym, ten s obleckom som niekam presunula, to este musim pozriet 🤐

Bezpecnost:
Angelcare podlozky
Vysielacku
Polohovac babätka

Spinkanie
Postielka
Madrac do postielky
Madrac do kosika na spanie
Neprecikatelnu podlozku na madrac do postielky
Neprecikatelnu podlozku na madrac do kosika
Povliecky dvoje na postielku
Tri plachty do postielky
Kolotoc nad postielku
Plysaka (3 kusy rovnake neskor na vymenu) na mojkanie

Hranie sa:
Lehatko (ci uz vibracne, hojdacie alebo normalne)
Hraciu deku
Nejake drobne hracky
Hryzatka
cd prehravac (na hudbu, moji to mali radi v pozadi, pustala som im klasiku xixi)

Hygiena:
Bavlnene plienky 20 kusov
Krem na ritku
Olejicek
Manikurny set
Odsavacku na sopliky na vysavac (nasa bohuzial nema uz ten predok)
Krem na zapareniny s rybacinou
Odsavacku mlieka
Klobuciky na kojenie
Vlozky do podprsenky pri kojeni
Detsky uteracik s kapuckou (tri kusy)
Ohrievac nad prebalovaci pult (taky ten ziaric, bohuzial sme aj ten dali prec)
Do vane este polohovacie lehatko a teplomer do vody
Prve plienky a vlhcene obrusky

Lekarnicka
Teplomer (do ritky digitalny, ostatne su proste nespolahlive)
Paracetamolove cipky 125-ky
Sol na naparovanie a naparovac idealne
gazu (velky rozmer) - na balenie tvarohu pri pripadnom zapale prsnika pre mna

Na von:
kocik
skejtik
autosedacka
baza k autosedacke
Deku do autosedacky a potah proti poteniu do autosedacky
Hracku na autosedacku a na kocik

Mimo toho
Novu lampu
Lampu - touch - svetielko pri prebalovacom pulte s mliecnym svetlom na nocne prebalovanie, nech sa uplne nezobudi
Nove zavesy do izbicky
Detsky koberec do izbicky
Nalepky na stenu, farbu, borduru.
Sedacku na kojenie
Prebalovaci pult a podlozka na prebalovaci pult
Smetny kos na plienky

natalinka98
24. feb 2013

@aquatinka Ahoj, ja budem rodiť v Nitre a zajtra idem tiež na ten glukózový test. Kam ideš? Ja idem na Klokočinu.

anjelicek26
24. feb 2013

@hubenourova - to ma doky pravdu, lepsie to preliecit teraz 😉

hubenourova
24. feb 2013

@delica no moj dr. povedal, ze je to v zanedbatelnom mnozstve, ale ze v takom rozsahu ma to nemusi stresovat. Len trba najst pricinu,urobil mi vytery a vzal mi krv, v utorok idem za nim, a ma ma poslat za odbornikom na 3D, ktory sa na to znovu pozrie.

qtinka77
24. feb 2013

@willy_wonka Ze? :o)

hubenourova
24. feb 2013

@anjelicek26 ved urcite ano,len mam strach, nehcela som brat ziadne tabletky...Najviac ma hneva, ze rodicia nosia do skolky chore deti, vyfukaju im v satni zelene sople, a poslu ich do triedy a mne to potom mala nosi domov a ja na to doplacam.

delica
24. feb 2013

@aquatinka
@anjelicek26
@willy_wonka
som sa presunula k inemu ntbku, kde to mam ulozene :D
Zoznam od @anjelicek26
no po dvoch junovciatkach cca. mam prehlad, toto je pre novorodeniatko, teda velkost 50-56

7 bavlnenych dupaciek
14 bodyniek (zavinovacich)
7 legin s HM-ka s nozickami
Tri ciapocky
Tri tricka s kratkym rukavom
Tri tricka s dlhym rukavom
Troje opalovacky
20 bavlnenych plienok
Zavinovaciu deku
Rukavicky proti poskrabaniu
Dve mikiny
Flisovu deku

anjelicek26
24. feb 2013

@hubenourova - to je dovod, preco je maly od novembra u opatrovatelky. Uz sa to nedalo znasat, co nosil domov 😖

hubenourova
24. feb 2013

@anjelicek26 ale jej je v skolke dobre, ona to tam zboznuje, patri medzi tie deti, co este ani jednu slzu neuronili v skolke a nechcem ju izolovat. Ale som si povedala, ze ked teraz nieco take rano uvidm, tak to nadrzovku poviem ucitelkam a je mi jedno,kto si co bude mysliet, hlavne, ze moje deti budu v poriadku.

anjelicek26
24. feb 2013

@hubenourova - ja nemozem tolko chybat z prace co bol on chory, antibiotika, vysoko infekcne choroby, nemocnica, vsetkym sme si presli za necele tri mesiace... ja som zatiahla rucnu brzdu a u opatrovatelky je prvy raz za styri mesiace chory. Ved aj tam ma 3 dalsie deti, s ktorymi sa hra v jeho veku... a ty v skolke urcite tlac na to, aby to ucitelky riedili... aj ked chapem, ze maminy, co MUSIA do prace casto nemaju na vyber a nejake sople riesit nemozu, az teplotu... je to tazke..

aquatinka
24. feb 2013

@delica dakujeem ;) inak tie zavinovacie bodycka som aj ja hladala..ze sa to dobre oblieka...ale nikde som take nevidela este ;) este na uzrejmenie;) dupacky a bodycka to su 2 rozdielne veci???? 😀 ja som mimo volajako;)))

karolina116
24. feb 2013

@aquatinka take zavinovacie košielky majú u nás v mlynoch v tej detskej predajni.. už som také nakúpila lebo aj ja som hľadala niečo, čo sa bude ľahko obliekať a majú ich tam za rozumnú cenu 🙂

anjelicek26
24. feb 2013

@aquatinka - zavinovacie bodynka maju v hm-ku... je to lepsie netahat to cez hlavicku...

karolina116
24. feb 2013

@natalinka98 ahojky 🙂 tak sme sa tu zišli už tri z Nitry , len teda ty už máš aspoň skúsenosti ako vidím.. ja idem tento týždeň tiež na cukor a odporučili mi aj vziať si citrón 🙂 tak hádam to bude znesiteľné pitíčko a hlavne čo najlepšie výsledky aj tebe prajem

hubenourova
24. feb 2013

@anjelicek26 ale aj ja som pracovala, a akurat som naatupila,ale ked mala len soplik, tak ostavala doma. A pri zelenom vytekajucom sople sa ich dieta uz nemoze citit dobre, ved to uz cele dutiny bolia. No budu musiet ucitelky riedit, inu moznost nevidim. A pochybujem, ze tu na svk najdem opatrovatelku, co ma viac deti v rovnakom veku, ty zijes v zahranici, tam je vsetko ine...

aquatinka
24. feb 2013

@natalinka98 ahooj aj ja na klokocku;) na 6:30 ;) vidime sa teda?

anjelicek26
24. feb 2013

@hubenourova - jaj moja ja som mala velikeee stastie, ze som zohnala a stoji ma to polku platu mesacne 🤐 🤐 Nastastie ma akurat zostavu 2x2,5 rocne dievcatka, ma Maxa a poobede jej syna 3,5 rocneho co dojde zo skolky... taky idealny stav, pekne sa vyhraju.

natalinka98
24. feb 2013

@karolina116 Ďakujem, aj tebe prajem dobré výsledky. Ano, mám už 2,5 ročnú dcérku a teraz čakáme chlapčeka, takže to bude predsa trošku iné 🙂

hubenourova
24. feb 2013

@anjelicek26 no vidis, a si to predstav v kosiciach, podla mna nerealne, prinajhorsom by som natrafila na taku so "snobskymi" detmi,a potom netuzim, ja som rada, ze sa uci basnicky, kresli si, ma kamosky, chodi odtila stastna a aj tam, takze toto by som menit nechcela. Ale keby som bola na tom ako ty, hlavne, keby sa dostala do nemocnice, tak by som urcite siahla po rovnakom rieseni, nech to stoji, co to stoji. Ale predstava mojho dietata v nemocnici ma je pre mna strasna.

aquatinka
24. feb 2013

@anjelicek26 uzasny zoznam ;) polovicu uz mam vo svojom🙂 na vela sa musim opytat este 😀

wudz
24. feb 2013

@anjelicek26 Fú, to si mala riadne ťažké.. My sme spolu len cez víkendy, lebo obaja ešte študujeme a každý v inom meste, na víkendy chodíme raz k našim a raz k svokrovcom, tak len čakám, kedy mi skončí škola, nech sa môžme konečne sťahovať k sebe, ale aj to bude až niekedy v máji alebo júni.. Ale aspoň že tie víkendy máme, väčšinou sme spolu aspoň 3 dni, tak to využívame naplno 😖 Ale aj tak by som ho mala radšej pri sebe, no keď sa nedá, tak sa nedá 😒

hobit
24. feb 2013

jezisi, baby, to ste kolko dnes popisali kym som ja plavala s drobcom, malovala a upratovala? ved to nestihnem ani docitat asi 🙂

aquatinka
24. feb 2013

@delica jaaaaaaaj 🙂 takze body nemaju nohy a dupacky maju 🙂)))

natalinka98
24. feb 2013

@aquatinka Ano na 6:30. Ja som tam bola už v piatok, ale som nevedela, že treba prísť tak skoro, kým som prišla na rad bolo skoro 8 a už mi nechcela zobrať krv. Že už by boli zlé výsledky, skoro ma porazilo, zbytočne som sa prehnala. 😠 Sestrička hovorila, že tam býva veľa ľudí, tak ja tam chcem byť už o 6.

anjelicek26
24. feb 2013

@hubenourova - no ved to, ja som zatiahla rucnu brzdu po aftoznej stomatitide, to si predstav kopu krvacajucich aft v pusine dietata, na dasnach, v hrdle, ale aj na perach, neje, nepije, strasna bolest :( Zobrala som ho zo skolky zo dna na den, proste mi stacilo :( V auguste ideme do inej skolky, hadam to bude uz lepsie.

@aquatinka - to je len taky moj orientacny zoznam 😀 😀 Tie veci som pri prvych dvoch vyuzila, tak chcem mat aj teraz... aj tak to budem musiet este raz prejst, urcite som este volaco zabudla.. 😀

anjelicek26
24. feb 2013

@wudz - ono zvladnut sa da vsetko, ked sa musi, ale idealny stav vyzera inak... ja obcas fakt zavidim tehulkam, co cele tehu pomaly na gauci a mama, svokra, manzel im chodi navarit a ofukovat, ja kazde tehu makam ako srob, doslova 😝 A moje telo toho uz ma asi paradne dost 🤐

karolina116
24. feb 2013

@natalinka98 aj my čakáme chlapčeka a teraz akoby sa nimi vrece roztrhlo, veľa mojich známych čaká chlapčekov ale k nim potrebujú samozrejme aj nejaké frajerky 🙂

aquatinka
24. feb 2013

@natalinka98 mne kazali klopat 6:30 na dvere🙂)) a krv beru z prsta?;) aspon tam bude volakto, keby ma tam picne 🙂)) inak to je za tymi policajtami? za robotnickym hotelom byvalym?;)

aquatinka
24. feb 2013

@karolina116 takze vsetky tri chlapcov?🙂 baby su kdee?🙂