Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@anjelicek26 aj ja chcem byt ako tie tehulky na gauci cely cas 😀 to som sa mala lepsejsie vydat ci? 😀
@karolina116 Ano aj v mojom okolí sa rodí viac chlapcov ako dievčat 🙂
@hubenourova - tak skolka 27 deti na dve ucitelky, vyse sto deti v skolke, masovka 😖 Teraz pojde len na pol dna do mensej skolky s 15 detmi v skupine, hadam to bude lepsie.
@aquatinka - ja som sa vydala celkom slusne a ako vysledok mam jeho sluzobky a pracovnu dobu 12h/denne, no ze dakujem 😀
@aquatinka No tehotné majú prednosť, takže vystrčíme bruchá a hneď nás zoberú. 😀 . Ano krv berú z prsta, pamätám si, že ma to dosť bolelo, keď mi stláčala prst, aby vyšlo trochu krvi. Je to vedľa nejakej ubytovni s farebnými balkónmi, to zbadáš hneď z cesty. Je to na druhom poschodí.
@anjelicek26 Hanka chodi do beznej statnej, do sto deti v skolke, cca 20 v triede, 2 ucitelky. Ale ja verim, ze sa to z jari zlepsi, ked zacnu viac casu travit vonku ako v triede, na vzduchu je nizsie riziko nakazy ako vo vnutri. Bojim sa toho ako to bude znasat babo, ci Hanka nebude na nu prenasat tie vsetky bacile...
@aquatinka ja mam naoordinovane lezanie na gauci a nedokazem to. Aj tak mma stale navarene, popratane, vyprate, vyzehlene a stale nieco robim. Nevedela by som cakaat, ze to niekto za mna urobi 🙂
@anjelicek26 ja tiez asi dobre, svokrovci ma hyckaju, ale takeho luxusu sa mi nedostava;) do prace musim a doma tiez viest domacnost 😀 sakris 😀
@natalinka98 tak sa vidime;) som malinka blondina, martina sa volam, vlasy v cope a gula pred sebou ;) chcela som si pridat aj foto konecne, ale volajako mi to tu hapruje ;) tak sa vidime ;)
@hubenourova - ja som dufala, ze by maleho vzali uz od maja v skolke, ale nie,, bude so mnou doma a Saska ma v juni uz letne prazdniny, no to bude este vesele obiehat okolo dvoch deti tesne pred porodom alebo s novorodencom 😖 Oddych si naplanujem v buducom zivote 😀
@anjelicek26 oni vyrastu a potom si ta budu len hýčkať 😒
@anjelicek26 no ved u nas to bude podobne, netusim dokedy tentoraz vydrzim byt tehotna,ale jul, august ma prazdniny, takze ich tiez budem mat obe doma. Snad nebude ziarlit. Ako znasala Saska prichod Maxa?
@aquatinka OK, tak ráno. Idem už spať, aby som vládala tak nekresťansky skoro vstať 😀 Ja som Lucia, vlasy tiež v cope a tiež gula pred sebou. 🙂
@hubenourova - fu no znasala to hodne zle. Tri mesiace velka ziarlivost. Hlavne lebo bola doma a videla cely cas, ze sa mu venujem. Dovtedy 4 roky len samu mamu pre seba... a odrazu bum krpec. A to bol Max uplne nenarocne dieta, co vlastne non-stop spalo a to, ze dokaze plakat, o tom dodnes nie som presvedcena, on neplakal ani ked bol hladny, len si zbozne cucal palcek 😅 Ked zacala chodit od septembra do skoly (v anglicku idu od 4 rokov), uz to bolo lepsie, mala program a zamestnavala tym hlavicku, uz ju to tak neskrelo... ako lubila ho od zaciatku riadne, len ziarlila na pozornost maminy, dava to vyyznam? Pravdu bojim sa, ako zareaguje teraz Max, on je taka zalaskovana zamaminkovana krpata jednotka 😖
@anjelicek26 aj ja sa toho bojim, Hanka tiez bude mat v auguste 4 roky, cele dni sa jej vsetci venujeme, tak sa trochu bojim co to bude. Ale kazdy den sa teraz o tom rozpravame, hovorim jej ze ona bude mat surodenca, nie my dalsie dieta, tesi sa z toho.len sa toho bojim. Ona sa velmi nechce pohrat sama a ked sa budem musiet venovat malej, tak sa bojim ako to bude znasat.
@hubenourova - tazko to bude znasat, na to sa asi treba pripravit. Ja som sa jej snazila maximalne venovat nez sa maly narodil, no tym som si moc nepomohla, skor ju navykla este viac na pozornost... chodili sme na vylety, nakupy, uz proste tak fajny vztah a bum do toho maly cervik, co stiahne vsetku pozornost... velmi pomahalo ju uprednostnit a venovat sa jej,, pri malom sa to dalo, ale aj tak, kym si zvykla, ze nemoze trieskat dverami, nemoze vykrikovat, lebo mal spi, nemozeme ist tam a tam, lebo maly este nemoze, no ta faza bola tazka... ale dnes ho zboznuje, hraju sa spolu cele hodiny, trvalo to svojim sposobom len "chvilku"
@anjelicek26 tak snad to pojde aj u nas tak lahko. chcem jej zachovat niektore ritualy, kt. mame spolu zauzivane a naucit ju aby sa trosku prpsosobila aj sestricke. Ale ako si pisala, najhorsie na tom bude asi to, ze ona bude musiet nieco obetovat v prospech svojej sestry, ked doteraz bol jedina a tiez to mozno niekedy prehanam,ale co mamm robit,ked ju tak zboznujem.
@anjelicek26 otazka k zoznamu. prosim ta, co je polohovacia podlozka?🙂
ahojte, ste niektora z pezinka alebo okolie? my byvame v slovenskom grobe.
@hubenourova - robis to spravne, ona si bude musiet zvyknut. Ono proste je to tak, ze prichodom surodenca clovek definitivne pretne tu pupocnu snuru s dietatom a to starsie sa musi stat samostatnejsim. Ale to mu do zivota vela da... hlavne sebavedomie. To predsa neznamena, ze ho clovek menej miluje, ale to, ze sa na to dieta a jeho schoppnosti uz moze spolahnut. Myslim, ze to Saska chape az velmi dobre, ze si jej pomoc velmi vazim, ze je moj partak do kazdeho pocasia, prve dieta vzdy ostane v maminom srdci jedinecne... ved pri nej som sa este len ucila byt maminou... s toho cerpa aj syn... a bude aj toto babo... hlavne sa jej snazim opakovat kazdy den, ze ju lubim, snazim sa ukradnut aspon par minut len pre nas dve, aj ked je to tazke a bude este tazsie... ale viac ako snazit sa sa predsa neda.
@anjelicek26 ono sa to tak lahko naplanuje, horsie je uz realita,ale sa spolieham na to,ze aj napriek tomu kolko pozornosti aj ineho od nas dostava nie to to rozmaznane dieta a dokaze chapat aj potreby inych. Chcem jej zanechat dopoludniajsie travenie casu na ihrisku. Darmo, presne ako pises, je to moja prva princezna a navzdy nou zostane...
@willy_wonka - aby sa ti babo neotocilo v spanku na brusko, moji boli taky experti a nevedeli sa pretocit nazad, potom rev v postielke 😝
http://www.amazon.de/Delta-Baby-SJ-SLEEP-Schlaf...
alebo
docitane a mozem ist spat 😀
akurat ste ma vystresovali s nakupmi, ja nic nemam, mala by som sa pomaly rozhybat asi 🙂
@willy_wonka takto ho tam zakliesniš, maleho Samka :D http://www.drobcekovia.sk/detailobr.php?pict=1&...
@anjelicek26
@willy_wonka supr vec, ta polohovacia podlozka, aj my sme to mali, s Tobim sme 7 mesiacov rehabilitovali kvoli tomu blbemu porodu a musela som ho aj polohovat co si bez totho neviem predstavit, fakt dobry pomocnik, ked uz nic ine aspon nebude mat capatu hlavu, budes ho davat raz na jeden, raz na druhy bok 🙂
@willy_wonka dakujem 🙂
ahojte🙂
me vcera nesel net, normalni abstak:D
ahojte, idem k dr. lebo som cim dalej tym viac chora 😠 od min.tyzdna mi nic domace nepomaha,tak radsej idem k dr. nech ma pozrie...drzte palce.
@katuska54 - drzim drzim, ono bohuzial nam tehulkam moc predpisat nemoze. Ja kaslem stale od januara, na nervy z toho, doky len ze oddychovat, no dakujem, ale co ked to nepomaha????
Kočky, takže odporúčate kúpiť tú polohovaciu podložku??To sa používa hned od narodenia bábatka???

@anjelicek26 no ved to si ani predsatvit nechcem. Ja bez nej neviem byt ani den, nie ze by som ju utrapenu mala nechat v nemocnici, snad to nikdy nezazijem. Drzim palce aby to v tej druhej skolke bolo uz lepsie.