Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@anjelicek26 diagnoza zapal hornych dychacich ciest. a dva recepty liekov mi napisala ale kupila som si iba stodal sirup..dufam,ze pomoze na ten hnusny kasel...malej sa to vobec nepaci,ked stale naskakuje...
@katuska54 - ja tak kaslem uz od januara :( Des a hroza :( Nepomaha vobec nic, asi az jarne slnko 🤐 Tiez sa bojim, ze chudak malinky si to natriasanie den-noc asi neuziva :( Nastastie u mna bez teploty a takmer bez nadchy, ale aj tak :(
@willy_wonka zapal hornych dychacich ciest. napisala mi dva recepty ale kupila som si iba stodal sirup...dufam,ze pomoze..ako som pisala anjelicek26,malej sa to nepaci ako stale naskakuje ked kaslem 😠 uz ani dychat neviem....
@anjelicek26 mna by asi porazilo keby som tak kaslala od januara...mne staci tyzden a uz som na nervy 😠 som zvedava ci ten sirup pomoze...ja tiez nemam teplotu nastastie ale zato nos mam plny ze ani dychat neviem 😠
@katuska54 - no to mi ver, vies co to porobilo s mojim mechurom, sa bojim niekam chodit 😠 Chudak vaha babatka a stale kasle, sa ani nedivim :( Neviem, ako sa toho zbavit, fakt neviem... stale ten kasel je... a hodne...
@anjelicek26 ani ja nechodim dalej ako par metrov od domu 🙂 lebo len vyjdem z wc a uz idem zas...no ale uz to musime nejak prezit ☹ len aby to uz rychlo preslo...
@katuska54 - hadam prejde, ja este musim chodit do prace, teraz som nastastie na pn, ale potom do konca aprila este musim 😖 Sranda vyzera inak 🙄
ahojte...no tak po dnesnej poradni som nevedela ci sa mam smiat alebo plakat.v 20 tt som bola na 4D sone kde mi povedali ze cakame dievcatko dnes na piradni v 23tt mi moj gyndo povedal ze to vypada na chlapca..tak neviem co si mam mysliet.ale ja si myslim ze by som mala skor verit tomu 4 D sonu nie?tam.som.ziadneho pipika nevidela.samozrejme moj lekar nevie ze som.bola na 4D bo.tu to doktori nemaju radi ked sa chodi k druhym na sono.
@anjelicek26 no to ti nezavidim chodit do prace 😒 ja som doma a nic nerobim 🙂 okrem vybavovaciek po svadbe...menit adresu a meno...
ked som doma,mam viac casu kukat na nete vecicky pre malu 🙂
@katuska54 fu, neprijemne:( ale tak verim, ze aspon ten stodal pomoze...a ake lieky ti predpisal lekar?aj nejake ATB?
@katuska54 no uz mi je Ok, som sa teraz zobudila, mna ten cukor dal dolu teda. Normalne to muselo robit nejake metabolity ako po alkohole, som sa citila ako po opici.
Manzel mi spravil natierku avokadovu a toasty, najedla som sa, vypila som vela mineralky s citronom a zaspala az doteraz.
Maly sa pretlacal s doktorkou, ako mi robila ultrazvuk, tak sa smiala, ze je ako z divych vajec a ze ved aj je, ze pozrite, ake ma velke vajicka....paneboze :D ma cca 900g.
A samozrejme, sa ma pytala, ci uz dame PN, ako sa citim, lebo uz videla, ze ma prehyba s tym mojim chrbatom a je ze este skusime vydrzat do aprila....tak snad to dame.
Placenta sa neposunula, cvicit nemam :(
no a cukor som mala ako mladica :D, krvny obraz si zavolam
baby moje, ako chodim relativne normalne domov, tak si vzdy zapnem to burlive vino. to je dost naivny serial :D:D:D:D a taky nelogicky, ale pozeram to, muzovi poviem, ze to mam ako "kulisu".
to je uz ta tehotenske hlupnutie? 😠 😎
@katuska54 - hehe zmenit meno, to idem na slovensko teraz aj ja, a to mam uz dva roky po svadbe 😀 😀 😀 Hadam ma nepriskrtia 😀 😀
@delica - 900g??? To je riadny velkac 😲 To dobre o tri tyzdne predbieha tabulky...termin ti neposunula?
@anjelicek26 no ako mi zas bude robit ten vacsi ultrazvuk tusim v 29. t, povedala, ze to vyzera, ze posunieme. No ale aj hovorila, ze tam su odchylky, aj ked jej to vyrata pristroj, kolko babo vazi. No ale zas co mi prehmatavala aj brucho, aj kde mam uz maternicu, tak fakt mam vacsie brucho.
Vzdy som si myslela, ze to zavisi od rodiny matky, ake bude dieta velke, no ale bude asi po tatovi, oni su taki velki svalnati atleti, aj svagrina mala velke deti.
@delica - ano odchylky, ale az tak skor ku koncu tehu, ked babo nevie dobre pomerat 🙂 Sranda 🙂 Maternicu mam ja tiez uz velmi vysoko, ale ta od zaciatku predbieha, babo je velkostne uplne v norme. Ja budem rada, ked to bude pri narodeni zasa taky cvrcek, aspon sa mi zas podari vyhnut nastrihu 😀
dnes som bola na nakupe potrieb heh isla som domov ako vianocny stromcek 🙂..mam nakupene 10ks podloziek pod seba 1 maxi vlozky heh 3 jednorazove nohavicky tampony do podprdy 🙂..ozaj ake antikolikove flaskky budete kupovat?ja som dnes objavila celjom dobre 260 ml za 6 eur.a 160 ml 4 nieco eur.myslite ze budu dobre?ci lepsie treba draksie?
@zuzka444 ja ziadne flasky kupovat nehodlam, budeme ficat na prsku a hotovo... na co pokusat, keby volaco, flasku kupis hned... inak ty uz kupujes vybavu do porodnice? A ja nemam ani detsku postielku kupenu, si asi budem musiet nastupat do svedomia 😅
@anjelicek26 no s tym menom - ja mam tiez dva roky ine meno a stale mam na stare napisanu vodu, plyn, elektrinu...ach jo
@anjelicek26 moja a cajik budes davat do coho?ved aj ja chcem.kojit a dufam ze budem.co najdljsie heh..no jasne pomalicky si to kupujem lebo.uz som.doma na pn a bohuzial keby to kupujem naraz mi to naburia riadne rodinny rozpocet.tak takto pomalicky plnim.zasobky.no ani ja este nemam postielku heh...ale.tu idem kupovat v aprili alebo zaciatkom maja a aj doplnky do postielky az potom.a ani kocik este nemam..a dnes som si kupila aj kojenecke nocne kosele.a buduci mesiac som chcela te flasky a masticku na bradavky a te stuple a tak 🙂..
@delica moja dnesna poradna dopadla ok,maly ma 700gramov a dokina povedala,ze je predpoklad,nech sa pripravim,ze babo bude asi vacsie okolo 4kilo... ta parada... ja som sa narodila 4.10..........no to sa potom uvidi... mna cukor este len caka fuj......zajtra sa musim objednat...
@anjelicek26 Presne tak - ja som pri dcere flasku nepouzila ani jeden jediny krat...ani na mlieko ani na caj - plne som ju kojila 2 a stvrt roka a z toho rok a pol nepila nic ine len moje mlieko - nic ine nechcela :o)
Ale potom ostala chora, boli sme v nemocke, lebo bola dehydrovana - mala teplotu, odo mna pit nechcela a nic ine samozrejme tiez.. Tak som si povedala, koniec moja, toto musime zmenit..a tak aj bolo - uz potom som ju kojila len rano, naobed a vecer...
Ale ked chce niekto naozaj kojit, stale hovorim, ze nech si domov umele mlieko ani len nekupuje - lebo akonahle raz to das, skoncili ste s kojenim... maminky su casto vyplasene, ked v 3. a 6.tyzdni a 3. a 6.mesiaci prechodne (co nevedia, ze prechodne, lebo im to nikto nevysvetli) nemaju mliecko - lebo to su rastove sprinty... a ked idu k lekarke, lekarka s radostou v momente vypise receptik na Nutrilon a takto si pekne nazbiera na nejaky ten kongresik... ach...je to cele pomylene - ti, co by mali byt najviac napomocni maminkam pri kojeni, im najviac skodia - presla som si sama svojim s nasou lekarkou, ktora sa pri kazdej poradni tvarila, ze "A este maaateee mlieeekooo"...a "No ano, je to lacnejsie" :o) Keby som nebola podkuta informaciami a bola trosku maksia povaha, tak nekojim viac ako par tyzdnov...
Maminky, vydrzte s kojenim co najdlhsie - len malilinke percenticko maminiek nemoze kojit z patologickych dovodov, ale inak sme toho schone kazda jedna - len treba podporu a trpezlivost a veeeela informacii...drzim palce :o)
@zuzka444 Zuzka, plne kojene dietatko nepotrebuje ani cajik, ani vodu - to az potom, ked zacne prijimat tuhu stravu - to jest najskor po UKONCENOM 6.mesiaci - a to uz je dost velke na to, aby pilo z poharika...
Cumliky, flasky a podobne sa vobec pri kojenych detoch neodporucaju...
@qtinka77 no vsak jasne ja to chapem ale ja nepatrim k tym.co vytiahnu prsnik bars kde v meste na lavicke.a ja budem.chodit do prace vypomahat takze neviem.ci budem mat cas kojit kazde 2 hodinky po 20 minut.ja chcem kojit ale je mi to neprijemne ked mi cudzi ludia cumia na prsia ked kojim.to patri domov a nie na ulicu podla mna.
@zuzka444 Tak toto som predtym tvrdila aj ja :o) Ale radikalne som zmenila nazor... :o) A aj prakticky... mne sa zda byt normalnejsie vytiahnut radsej prsnik vonku na lavicke ako flasku :o)
Stale si myslim, ze je prirodzenejsie vidiet na lavicke kojacu maminku ako ozrateho, pocikaneho a ogrckaneho bezdomovca :o)
Ved v pohode, kazdy ma pravo vyberu. Ja som Ti len chcela podat informaciu, ze flasku nepotrebujes...nic ine :o)
@anjelicek26 mozes mi prosim podla svojich skusenosti vysvetlit toto: preberala som si doma babatkovske vecicky, nasla som rozne velkosti.
tak cca 54 - novorodenec
60-prvy mesiac
70-druhy mesiac
80-treti mesiac
??? sedelo by to nejako?
@qtinka77 dobre dobre,len davaj rady,ja sa velmi rada poucim... a ked budem potrebovat info,tak sa ohlasim...

@aquatinka To je super, že ti to tiež dobre dopadlo. Ja som si kúpila ten šalát, fajn sa najedla, potom som si lahla s malou a 3 hodinky sme si pospali. 😀 Veru bolo to strašne únavné, tak dlho tam čakať.