icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

mata0312
autor
8. nov 2015

@mnamkacik v pohode 🙂 to mam len dnes taky blby den 🙂 nie vsetky mozeme ostat.chuducke ;) ale.suhlasim hlavne nech je mimi zdrave to.je najdolezitejsie

gabuchah
8. nov 2015

@mata0312 no neboj, teraz to dáme za menej než 25 🙂
Niektoré veci sú asi danej,alebo ja neviem 🙂 a váha je väčšinou nepodstatná pre žienky čo s ňou problém nemajú😀 a tak každým máme niečo, hlavne nech je všetko OK 🙂

gabuchah
8. nov 2015

@mata0312 ja mam tak deň skoro každý 🙂 a mata, 8kg nie je veľa, to si nevycitaj to je podľa normy 😉 niekto priberie na začiatku, niekto vo finále a niekto postupne po celý "rok" tehotenstva
U mňa to bohužiaľ nezmenilo ani kojenie, skôr naopak ale verím že teraz to bude a je iné 🙂

mnamkacik
8. nov 2015

@mata0312 Ty si nádherná a máš krásne bruško.
Pripadam si ako uchylacka mne sa tak páčia všetky tehulky pôsobia na mňa tak pozitívne a ukludnujuco

mnamkacik
8. nov 2015

@gabuchah Ja nepatrím k tým čo by mali super postavu alebo váhu nech robím čokoľvek mimo tehu som medzi 68-73kg a obávala som sa ako to bude v tehu?
Avšak jedna Kamoska mi povedala nerob si vrásky s kíl pri tehu hlavné aby ste boli zdravé. ...
Nechcela som ani mudrovat ani nič podobné. ...nehnevajte sa

gabuchah
8. nov 2015

@mnamkacik ale choood, nemudrovala si, naopak 😉 prispievas do našej diskusie, každá to máme inak a ty si to nemyslela zle alebo v zlom 🙂 máme alebo mali se mimo tehu podobnú váhu tak sa vieme pochopiť a ja to neadresovala priamo na teba 🙂 sú aj 47-50 kg maminy ktoré sú po pôrode ešte chudsie alebo naopak konečne dostanú tvary 🙂 -takže tie to väčšinou neriešia Alexom nemusia riešiť 🙂

babydesire
9. nov 2015

@fatima30 a co sa stalo??

babydesire
9. nov 2015

Ahojte,,tak nemala som posledne dni cas,tak pisem az teraz:
Takze,konecne sme sa dostali za polovicku,JUPIII!!! Viem,ze vacsina marcoviek ma uz polku davno za sebou,no my sme koncom mesiaca,tak my sme 20tt ukoncily minuly utorok 🙂 Mame za sebou aj morfo,s vysledkom,ze je vsetko v poriadku...bola som tam len par minut a buduci ocinko si po prvy raz pozrel svoj spoluvytvor 😀 Dufam ze budeme aj nadalej takto v poriadku... Kopance stale nic,z coho som dost sklamana ale vraj sa tam dost vrtelo...placentu mam vpredu,zeby preto? Dostali sme list papieta s grafmi,ktore neviem co znamenaju (vygooglime)... A platila som 20€ No,hlavne ze ma vsetko co ma mat a ze vsetko funguje tak ako ma 🙂 A prekvapilo ma ako je velike,,ulozene bolo hlavickou dolu zlava doprava cez celu spodnu polku brucha, hlavicku malo vpravo dile v panve a nozicke az na lavom boku muerne vyssie od urovne hlavicky a mali ich rste pokrcene..ocinko povedal ze kolienka a pery ma isto ponom 😀 Velmi ho/ju milujeme :-*

pahu
9. nov 2015

Ahojte 😀

Tak ja som niekde v 20tt, zatiaľ mám 67 kg, pred otehotnením som doma nemala váhu, ale podľa odhadu som +1-2 kg maximálne. Ale mne bolo zle prvé štyri mesiace, žiadna chuť do jedla nebola, schudla som vtedy, až teraz si to vynahrádzam 😀 Za posledný mesiac som pribrala 3 kilečká 😉

Chcem sa však opýtať, v piatok som mala večer slabé špinenie, ktoré ako prišlo, tak aj odišlo... Mohla som to mať z pikantného jedla? Ale fakt bolo dosť štiplavé, bol to steak so zemiakmi a nejako im nevyšiel, bol proste pikantný ☹ Nechcem ísť zbytočne k môjmu dokimu, je fakt tak preveľmi ustráchaný, že by to znamenalo zase proces rôznych ďalších lekárov a stresov... Čo myslíte?

snehulienka82
9. nov 2015

@babydesire ahoj moja, ja prave uvazujem o tom morfologickom ultrazvuku, resp. uz som o nom uvazovala davnejsie, len som cakala, co povie moj dr. tak kontrola dopadla dobre, co sa tesim, dnes zaciname 20.tt, dalsiu kontrolu mam az o mesiac... tiez necitim este pohyby vobec a tiez ma to trosku prekvapuje... ja mam tiez placentu vpredu, vraj vtedy su pohyby citit neskor...
chcela by som sa spytat, u koho si bola na morfo?? ako to ze si platila iba 20 Eur?? ja som citala, ze sa plati medzi 80-120 eur... ja by som hlavne isla kvoli tomu, ci je pupocna snura OK... stale nevieme pohlavie, lebo sa nam nechce ukazat malinke... asi to bude dievcatko, ked sa hanbi. 🙂

snehulienka82
9. nov 2015

@pahu ja by som isla... radsej nech to nic nie je, akoby to malo byt vazne... skus mu zavolat, ked sa da (ja sa k dr. nedovolam, a sestricka mi vzdy vravi, ze ona nie je jasnovidec... 😎 )

snehulienka82
9. nov 2015

@gabuchah
@mata0312
@pahu
@babydesire
Co sa tyka tych kil, tak ja som pribrala necele 3 kila, ale nie som tenka od zakladu... 😀 pred tehu som mala 77,5 a na konci 19.tt som mala 80. Cakala som, ze priberiem viac, tak uvidim, ako to bude pokracovat. Mama vravela, ze so mnou vela nepribrala... ja som cakala, ze asi priberiem 20 kil pocas tehu... ale je mi to uplne jedno, hlavne nech je dietatko v poriadku. Tie kila potom pojdu dole, aj ked tazko, ale urcite sa ich po porode zbavime vsetky 😉 Baby, velmi sa tesim, ze je tato skupina... fakt je to super, ze prezivame podobne zazitky a mozeme sa medzi sebou poradit! 🙂

gabuchah
9. nov 2015

@pahu to máš krásnu váhu.. Ja prvé mesiace tiež vracala ale priberala aj tak, len menej 🙂
A čo sa špinenia týka, tiež by som šla... Neviem co má pikantné jedlo vplyv na špinenie, ale mne sa to nevidí, naviac ja mam pikantné v obľube... Pokiaľ to aké odišlo, nestrachovala by som sa, iba sa informovala 🙂 myslím zo posielať ťa nebudú nikam, teraz sa ti to nedeje čože nie je dôvod 🙂

pahu
9. nov 2015

Ach jo. Oukej baby, tak skočím k dokimu, popýtam sa, čo to mohlo byť a uvidíme 🙂

pahu
9. nov 2015

Tak som volala dokimu, dostala som takého sprda že až! Jasné že musím prísť a informácia pre všetkých, aj slabulilinké špinenie nesmie byť, mala som ísť ihneď na pohotovosť :(

gabuchah
9. nov 2015

@pahu hlavné je, že to špinenie už nie je... Daj potom vidieť ako si dopadla, budem na vás myslieť...

snehulienka82
9. nov 2015

@pahu neboj sa, bude vsetko OK!!!

pahu
9. nov 2015

@gabuchah Ďakujeme, verím že je všetko OK. Bábätko ma aj požďuchalo cez víkend, tak podľa mňa sme OK 🙂

pahu
9. nov 2015

@snehulienka82 Ďakujem! Aj ja verím že sme OK 😀

snehulienka82
9. nov 2015

Baby, maminky, uz pripravujete vecicky pre babatko? A aky prasok, avivaz pouzivate? Prosim poradte... 😉

lenadka
9. nov 2015

@snehulienka82 pripravujem v zmysle, že som pozháňala veci po mojich deťoch, pretriedila, niečo chlapčenské som trošku dokúpila, prať to budem v lovele tú som používala pri oboch dcérach, čakám kedy bude v akcii a operiem to až cca v januári najskôr, nech to vonia...

mnamkacik
9. nov 2015

@lenadka aj ja som dostala odporucanie na Lovelu al persil pre deti. ...prať až v januári koncom mesiaca

aber
9. nov 2015

@pahu bola si u lekára?

lenadka
9. nov 2015

@mnamkacik akurát dnes mám leták z tesca od štvrtka je lovela v akcii, takže kupujem 🙂

pahu
10. nov 2015

@aber Dali mi termín až na zajtra, na poradňu.... Ale od piatku som úplne čistá, neviem čo to malo znamenať 🙂 Verím že nič zlé 🙂

kvietok86
11. nov 2015

@gabuchah podelime sa 🙂 mozme 🙂 pri prvom som pribrala celkovo16kg,teraz som zvedava, vcera mi doktor oznamil,ze je tam baba,tak sa teskaam 🙂 a povdal,ze mozno preto zatial 2kg navyse 🙂 Kamoska ma 5kg a hovori a co este mozem 🙂

mnamkacik
11. nov 2015

@lenadka aj som dnes našla na letáku.... 😉

priateľ sa mi smeje ,že som maniačka na letáky...

babydesire
11. nov 2015

@snehulienka82 Ahojky,tak ja som bola u svojho lekara v Holici,Mudr.Donoval. vypytal si 20€,, morfo mi naplanoval on sam ,cize robi to bezne,,a je to dobre,pozte babatki,kosti organy,detailne srdiecko ci pracuje spravne a ci je vsetko tak ako ma s danym tt byt..noo a dnes som zacala 22tt a stale ziadne jasne odpovede zvnutra..ach jaj... No,tak sa tesim stebou,ze si pekne vstupila do druhej polky 🙂 len tak dalej,,

gabuchah
11. nov 2015

Baby, zajtra ideme do toho Martina... Ako ďaleko je to z vlakovej stanice do ordinácie? Ak nebude meškať vlak budeme mať cca 40min...pešo al taxíkom?

snehulienka82
11. nov 2015

@babydesire objednala som sa k Dr. Slezakovi, citala som o nom celkom dobre diskusie a akurat mali vhodny termin, tak pojdem. Mam to buduci tyzden, tak aspon nebudem musiet cakat mesiac, kym uvidim zase nase malinke. Stoji to 50 Eur, asi najmenej v BA. Dokonca ideme aj s buducim oteckom, tak aj on bude mat dufam zazitok. 🙂