Aké sú náklady za trojizbový byt v rôznych oblastiach?
ahojte
prosim ake mate naklady za 3izoby byt, vsetko ( fond oprav elektrina voda plyn net..) a napiste prosim lokalitu a aka je stara budova. zvazujeme ci ostat v byte ci do domu.
dakujem
Rodičia moji tiež Michalovce 190€,elektrika 40€ ,plyn nemajú a rok tiež ako my 65-70
@anonym_autor pokial mas novy zatepleny dom (proste tak ako treba), tak si neviem predstavit, aby si nemala za rovnake poplatky tak 3x vacsiu plochu... vratane vlastneho "fondu oprav" (setrenia si na opravy)... tak ak je jediny dovod rozhodovania toto, tak dom vyhrava na celej ciare... Otazka je, ci to ma byt jediny dovod...
@anonym_autor BA, zálohové platby máme nastavené na 210€ / mesačne (fond opráv, voda, kúrenie, smeti), ale každý rok máme preplatok cca 400-500€, elektrina 30€, plyn cca10€ mesačne (tiež preplatky v hodnote cca 1 mesačnej platby), budova zo začiatku 80tych rokov. Internet - tak to už si každý hádam zvládne vybrať podľa seba.
@anonym_autor Ak je toto kriterium pre rozhodovanie byt/dom, tak rozhodne ostante v byte.
Novostavba 12ročná, Žilina, fond 142eur, elektrina 29eur. Každý rok preplatky. Nahlásené 3osoby.
Košice, blok r. 1967. Nájomné správcovi 235 eur, elektrina 40 eur, plyn nemáme. Každý rok preplatky.
Okres Žiar nad Hronom 180e zalohove, ale mali sme rok kedy bolo 250 podla vyúčtovania, elektrina 37, plyn 9 ale na tom iba varím
Byt v paneláku starom cca 40 rokov, náklady spolu 220 Eur /zálohové platby mesačne správcovi 170, plyn 5, elektrina 20, net 25/ minulý rok sme mali preplatky
Martin, všetko spolu 365€ (275+58+32) traja ľudia, 65metrov, 30 ročný panelak
@anonym_autor senec- bytovka 47 rokov, 2 osoby: najomne 200€- voda, spolocne priestory, fond oprav, uver/ vracaju, elektrina 35€-. vracaju, plyn 10€- vracaju , tv+ internet- 37,06€
U nás máme starú nezateplenú bytovku, 60 ročnú, 3 izbový byt, všetko dokopy cez 270€ a máme nedoplatky každý rok 🙈 Košice
Veľký Krtíš 3 členná rodina... 180€+ 60 elektrina ( bývame prvý rok a mám indukciu + klímu bála som sa nedoplatku🙂 plyn sme zrušili keďže mám indukciu...
@anonym_autor západné Slovensko kolaudácia 2019, mesačne náklady okolo 250€
Mama ma 3- izbak 220€ komplet vsetko , 84 m2 , starý tehlových zateplený byt , v BA , ale je tam sama , každý rok ma preplatky cca 400€ .
My mame 4 izbak , 80 m2 tiež v BA , 270 € komplet ale sme štyria , zateplený panelak . Každý rok preplatok , ako kedy od 150 do 400€ . Ale takto to nemôžeš porovnávať , lebo na dome môžeš mat mesačne náklady nižšie , ale budeš musieť riešiť strechu , zateplenie , kúrenie , kotol atd … tak si príprav par tisíc € , čo v byte ťa netrápi , na to sluzi fond opráv , ktorý platíš v mesačných poplatkoch
Poprad,40rocna zateplená bytovka ,byt s rozlohou 67m2, mesačná platba 220€/pri vyúčtovaní preplatok/+elektrina 43€/pri vyúčtovaní preplatok/+plyn 11€/pri vyúčtovaní preplatok/.Byt obývajú 2 dospelí.

Michalovce 240€ (všetko voda ,fond opráv ) ,elektrika 90€ ,plyn nemáme,presne neviem ale myslím že cca 65-70 rok