Išli by ste do bývania pri futbalovom ihrisku?
Dávam túto tému anonymne, nakoľko nechcem, aby ma niekto spoznal a zatiaľ to nechcem nijako roztrubovat. Rozhodli sme sa, že si postavíme Dom, a tak sme začali hľadať pozemok, ktorý sme našli veľmi rýchlo. Spĺňal všetko čo sme si kedy vysnivali a dohodli sme sa aj s majiteľom na určitých veciach, ktoré sa mi pozdávajú. Ako každá vec, aj táto má svoje mínus. Neďaleko je futbalové ihrisko, ktoré je veľké. Hrávajú na ňom miestne kluby a konajú sa tam asi 2 nefutbalove akcie za rok, no a pri ihrisku je pub, ktorý je pekný, nie nejaký pajzel, varia tam a samozrejme sa predáva aj pivo. Pozemok je veľký, takže rozhodne nie sme na nho priamo nalepení a dokonca je medzi nami lesík, ale mám trošku obavu či do toho ísť. Od domu je ihrisko nejakých 70m, takže by sme neboli nalepení na ihrisko, avsak mam obavu čo to bude najmä v lete, keď budeme chcieť byť vonku. Nepúšťa sa nikde hlasna hudba a susedov priamych by sme mali len jednych. Išli by ste do toho? Prostredie sa nám páči a jedna sa o naozaj malú dedinu, ktora sa nebude viac rozrastať.
Keď je to malá dedina, tak by som sa nejakých veľkých akcií nebála asi a tie dve tri alebo koľko za rok, to sa prežiť dá. Podľa mňa nich tiež skončíte 😀 Ak je to miesto, ktoré spĺňa všetko, čo ste chceli...
Spytaj sa priiamo susedov, pozri sa tam pocas zapasu, cii ti tam nebude parkovat sto fanusikov pred domom, lebo sa im to tam hodi, inak by som to neriesila...sestra byva pri stanici, doslova oproti a este velka cesta pred domom, tiez bolii velmi ze ci ano ci nie... maju vysoky plot, odhlucnene okna, doma je ticho ako v hrobe, je tam velka zahrada, je to prakticky v centre mesta - maju to pesi 5-10 minut, vzdy treba pozerat plusy minusy, nie sa sustredit na ten jeden minus...
Mala dedina, tak to pride mozno 200-300 ludi na futbal, a zrejme aj peso, lebo to je blizko, resp. chcu si dat pivo. Popytala by som sa susedov, resp. isla by som si tam cez vikend posediet, ked sa hra zapas. Osobne by mi viac vadilo byvat popri hlavnej ceste, hluk a spina su vacsie. Tie akcie v lete budu mozno do 23ej, nasi byvaju pri hrade, kde sa konaju hradne slavnosti a v pohode je to, hra tam hudba, obcas ohnostroj.
Nie, je to horsie ako byvat pri hlavnrj ceste. Na auta sa da zvyknut, clovek to casom filtruje. Ale pri ihrisku hlavne aj je verejne- stale si tam niekto chodi len tak zakopat, banda pubertuakov sa tam po veceroch schadza..... sedis v lete na terase a pocuvas- co robis ty ko...t, co ti jebb.... vykriky, hukot.....stacilo jedna ppekacka v altanku pri ihrisku v nasej " dedine" a go nehovorim este o kosacke kazde 3 dni- a ver ze ihrisko nepokosis za 15 minut
ja by som sa týmto teda rozhodne nedala odradiť 🙂 ako aj píšu vyššie, tak som si istá, že takéto veľké akcie, kvôli ktorým by ste nemohli spávať, sa tam zase tak často konať nebudú 🙂
Nie, je to horsie ako byvat pri hlavnrj ceste. Na auta sa da zvyknut, clovek to casom filtruje. Ale pri ihrisku hlavne aj je verejne- stale si tam niekto chodi len tak zakopat, banda pubertuakov sa tam po veceroch schadza..... sedis v lete na terase a pocuvas- co robis ty ko...t, co ti jebb.... vykriky, hukot.....stacilo jedna ppekacka v altanku pri ihrisku v nasej " dedine" a go nehovorim este o kosacke kazde 3 dni- a ver ze ihrisko nepokosis za 15 minut
@zuzinka888 mala som dom pri hlavnej ceste aj pri ihrisku a veru hlavná cesta je 100x horšia, v lete same motorky, v noci poľnohospodárske auta 🙈ihrisko ma u nás sezónu len v lete
@anonym_autor presne nejak takto byvame aj my a nebanujem,,,dom mame otočený tak ze ked sme v obývačke a na ihrisku je nejaká akcia tak o tom ani nevieme a v lete byvaju Max 2-3 akcie a vôbec mi to neprekáža, práveže si ešte pri prácach v záhradke zaspievam 😃 vybehneme s muzom pozrieť na akciu,na pivko a hned sme doma a nejaký ten futbal byva tiez raz za čas a pocujeme maximálne zapísať rozhodcu a to je celé,,, pozitívne na tom je ešte aj to ze vlastne oproti nemáme žiadnych susedov,iba ihriskovy plot
bývam pri ihrisku kde hrá domáci klub II.ligu, teda tréningy denne od rána do večera a cez víkend zápasy aj s hudbou, komentátorom, dymovnicami a ohňostrojom ak vyhrajú a nevadí mi to
@anonym_autor u nas v dedine takto byva viac ludi a je tam rozhodne lepsie a tichsie byvanie, ako my, co sme pri hlavnej ceste 🙂.
Nejakych 5 akcii za rok, zapasy miestne, menila by som hned 🤪.
Ja by som do toho išla. Bývala som aj na hlavnej ulici aj v zastrčenej uličke, no proste rôzne. A toto je isto to menšie zlo, v úvodzovkách.
Ak to nesúri, hľadala by som ďalej. To nie sú len zápasy dospelakov cez víkend. Na ihrisku bývajú tréningy deti, dorastu, a aj z okolitých dedín môžu mávať tréningy u vás, plus aj tie deti mávajú zápasy každý týždeň.
@anonym_autor ja by som nechcela bývať pri futbalovom ihrisku, nemám rada futbal a vadil by mi zvýšený hluk aj výskyt ľudí pri mojom dome.
Ak to nesúri, hľadala by som ďalej. To nie sú len zápasy dospelakov cez víkend. Na ihrisku bývajú tréningy deti, dorastu, a aj z okolitých dedín môžu mávať tréningy u vás, plus aj tie deti mávajú zápasy každý týždeň.
Presne ako píše
@abbey1 . Zápasy a sem tam akcie by mi nevadili . Ale pokial tam mavaju decka denne tréningy , to by mi vadilo . Dcéra trénuje väčšinou len v hale na ZŠ a tam obyvatelia strašne nadávajú , všetci tam čakajú na decka v autách , takže keď prídeš poobede domov , nemáš ani kde zaparkovať a hneď ako sa oteplí , majú aj atletické tréningy , 4-5 hodín denne je na skolaku kriku . Keď tam má základňu nejaký futbalový klub , tak to máš denno denne hluk
Poviem ti to takto, sme obec s cca 600 občanmi a dosť často sa na obecnom zastupiteľstve preberá futbalové ihrisko. Vedľa futbalového ihriska je aj multifunkčné ihrisko, kde v zime trénujú futbalisti, celý rok tak chodia hrať deti z dediny futbal a hokejbal. Na futbalovom ihrisku trénujú dedinský futbalisti, bývajú tam zápasy a v lete 2 zábavy. Ľudia, čo bývajú poblízku sa neustále sťažujú na obecnom zastupiteľstve na hluk, či detí, ktoré sú na multifunkčnom ihrisku, lebo kopú do mantinelov, či na zápasy futbalistov cez víkend, lebo kopec áut a hluk. Posledne sa už spisovali petície na zrušenie 2 zábav, lebo je tam veľa ľudí do rána, chodia aj ľudia z okolitých dedín a mesta (zhruba 500 ľudí na zábave), kopec hluku, cestou zo zábavy ovracané, občúrané ploty, celú noc hlasná hudba, deti nemôžu spať a podobne.
@anonym_autor ak ti nebude cez víkendy vadiť skandovanie Sku***ný Slovan!! Sku***ný Slovan!! Sku***ný Slovan!! tak v pohode.
@anonym_autor to musis vediet ty nakolko si citliva. Mne by to napr. nevadilo, ale viem, ze neustale chodia na hygienu podnety na hluk ci osvetlenie z ihrisk. Takze si to treba sakra rozmysliet, aby si sa nestala chronickym stazovatelom a nekazila ostatnym obyvatelom kulturu a sport
@anonym_autor ak ti nebude cez víkendy vadiť skandovanie Sku***ný Slovan!! Sku***ný Slovan!! Sku***ný Slovan!! tak v pohode.
@sevrin slovan Tam nehrá. Sú to len vyslovene dedinské kluby
Nas deli od fut.ihriska len hlavná cesta 1.triedy. Kvoli tej ceste ani neregistrujeme nejaky hluk na ihrisku, lebo auta, kamiony, traktory, motorky maju oveľa väčšie decibely. Ked vás deli lesík, asi to nebude take hrozné.
Bývam síce v meste ale ihrisko tu je tiež kúsok od nás, vidíme z okna, no cez leto a pokým nie je úplna zima, mi to riadne lezie na nervy, keď tam hulákajú od rána do večera, hlavne teda v lete, keď chce mať človek otvorené okno, najviac je počuť trénerov ako hulákajú na decká, potom majú také tie húkačky/sirény, potom bubny, no katastrofa. A to ešte úplne hneď vedla ihriska len pár metrov vedla je taká luxusnejšia bytovka aj s terasami hore, no nebývala by som tam...

@anonym_autor a nie je v susedoch nejaký dom,že by si sa spýtala susedov, ako sa tam býva?