Kto má právnu zodpovednosť pri ukončení nájmu?
Majitelke som volala vstrede júna, že chcem ukončiť najom a že by sme tam zostali aj v septembri. Že by sme boli schopný sa aj odťahovať o pár dni skôr, s tým že by sme zaplatili nájom aj z september. Pred mesiacom mi maklér volal, že sa musíme vyťahovať v auguste koncom. Avšak dnes mi volal, že chce prehliadku bytu, s tým že možno ukončenie nájmu bude až v septembri. Nemám to nikde napísané na papieri, že sme mali ukončiť byt v auguste. Ja som sa vysťahovala s tým, že mám stále kľúče. Ale nemienim platiť nájom za september. Kto je v práve?
Plati to co mas v zmluve a to co mas pisomne. Zjavne ste sa nepochopili. Podla prava si najomnu zmluvu neukoncila. Odporucam - zavolaj si s majitelom a odkomunikuj si to s nim. Potom to spis a posli aspon mailom.
@wade v zmluve je uvedená 3 mesačná výpovedná lehota, makler mi vravel, že bude dobre sa odsťahovať už v auguste, keďže ma veľa záujemcov. Čo som sa aj odsťahovala. Chce konečnú prehliadku bytu, avšak tvrdí, že nájom bude trvať do sempembra. Čomu obsolutne nechápem.
Akože tomu absolútne nechápeš? Základná matematika - máte dohodnutú 3 mesačnú výpovednú dobu. Výpoveď si dala v júni, čiže výpovedná doba plynie júl, august, september, čiže 3 mesiace. Ešte september si teda povinná podľa zmluvy zaplatiť nájom. Aj keď si sa odsťahovala skôr. Ak si to chcela inak, mali ste sa písomne dohodnúť na inom postupe ako máte dohodnuté v zmluve. Konečná prehliadka je v poriadku, potrebuješ predsa odovzdať byť a spolu skontrolovať stav bytu, merače. Je to v tvojom záujme.
Akože tomu absolútne nechápeš? Základná matematika - máte dohodnutú 3 mesačnú výpovednú dobu. Výpoveď si dala v júni, čiže výpovedná doba plynie júl, august, september, čiže 3 mesiace. Ešte september si teda povinná podľa zmluvy zaplatiť nájom. Aj keď si sa odsťahovala skôr. Ak si to chcela inak, mali ste sa písomne dohodnúť na inom postupe ako máte dohodnuté v zmluve. Konečná prehliadka je v poriadku, potrebuješ predsa odovzdať byť a spolu skontrolovať stav bytu, merače. Je to v tvojom záujme.
@melanta neviem kto čomu nechápe, maklér povedal, že sa musíme vysťahovať 31.8 s tým, že konci nájom a 1.9 sú tam noví nájomníci. Z dnešného hovoru vyplynulo, že nájom konci až v semptembra. Co vyplýva, že nemá nových ľudí. Čo je v rozpore s jeho vyjadrením predtým, kde mi niekoľko krat pripomínal, že tam začiatok semptembra budú noví.
čo mi príde celkom neľudské, takto s nami zachádzať, keďže už nás chceli vysťahovať prvého augusta kvôli zahraničným záujemcom, čo my sme namietali a vybavili sme pre neho koniec mesiaca, tak aby obe strany boli spokojné. Pričom s nami pekne vybabral
@melanta neviem kto čomu nechápe, maklér povedal, že sa musíme vysťahovať 31.8 s tým, že konci nájom a 1.9 sú tam noví nájomníci. Z dnešného hovoru vyplynulo, že nájom konci až v semptembra. Co vyplýva, že nemá nových ľudí. Čo je v rozpore s jeho vyjadrením predtým, kde mi niekoľko krat pripomínal, že tam začiatok semptembra budú noví.
@anonym_autor tak keď chce za september, mali ste tam ostať ešte bývať. Ja by som už nezaplatila, keďže si odsťahovaná. Škoda, že ste to nemali písomne. Teraz je to slovo proti slovu.
@anonym_autor tak keď chce za september, mali ste tam ostať ešte bývať. Ja by som už nezaplatila, keďže si odsťahovaná. Škoda, že ste to nemali písomne. Teraz je to slovo proti slovu.
@anonym_1239ba ja tiež nemienim platiť, ale je schopný nám zobrať z kaucie
@anonym_1239ba ja tiež nemienim platiť, ale je schopný nám zobrať z kaucie
@anonym_autor zial asi drahe skolne, vzdy postupovat podla zmluvy a ak je zmena (dohoda), tak pisomne... :( ... asi je to chrapun, ale ak to nemas pisomne, tak "je v prave"
Je niečo nejasné na tom, že podľa zmluvy končí nájom 30.9 a nejaké reči niekoho, hlavne nie vlastníka, sú irelevantné? Ak nemáte písomne potvrdené (dohodnuté) ukončenie nájmu k 31.8, tak idete podľa zmluvy.

Plati to co mas v zmluve a to co mas pisomne. Zjavne ste sa nepochopili. Podla prava si najomnu zmluvu neukoncila. Odporucam - zavolaj si s majitelom a odkomunikuj si to s nim. Potom to spis a posli aspon mailom.