icon

Kúpa staršieho domu - cestovanie za prácou

4. jan 2026

Ahojte.mame moznost kupit starsi dom-cestovanie do muzovej prace cca 40km,do skoly pre syna(autom,so mnou) cca 26km.momentalne sme v prenajme,avsak po tych rokoch by bolo na case ist dalej.boli by ste za/proti? V okruhu prace a skoly do 15km sme bez sance nieco kupit,to su sialene ceny nehnutelnosti...

Strana
z2
simsalabim
4. jan 2026
@anonym_83c9f8

@simsalabim ale ty si prečítaj na čo som ja reagovala, predsa nepisem že deti neodchádzajú, píšem že určite nemusia ísť z cunova do Dúbravky

@anonym_83c9f8 pozri, mne sa nechce hadat, navyse tato debata autorke nijako nepomoze, ty si reagovala na toto(kde oslo1 pisala, ze tolko cestovala do skoly aj v BA) a ja som ti odpovedala a stale odpovedam rovnako - aj v mestach ludia bezne dochadzaju do skoly a prace. Mozno nemusia, ale chcu. Koniec debaty.

anonym_83c9f8
4. jan 2026
@simsalabim

@anonym_83c9f8 pozri, mne sa nechce hadat, navyse tato debata autorke nijako nepomoze, ty si reagovala na toto(kde oslo1 pisala, ze tolko cestovala do skoly aj v BA) a ja som ti odpovedala a stale odpovedam rovnako - aj v mestach ludia bezne dochadzaju do skoly a prace. Mozno nemusia, ale chcu. Koniec debaty.

@simsalabim a nie sú? Sú môžeš si vybrať a vôbec nemusíš cestovať cez celé mesto. Sú šťastne cirkevné sukromne alternatívne aké len chceš. Ale kto chce hľadať problém tak nech s tebou diskutuje ďalej

dudos
4. jan 2026

My sme ostali v byte. Sme v BA a mali sme možnosť kúpiť dom na Píle pod Červeným Kameňom. Ako písali vyššie, ísť pozrieť lokalitu, previezť sa autom a pod. Rozhodli sme sa ostať b byte ba BA. Škôlka pod domom vidíme ma ňu z okien bytu. Fakt že nás delí len chodník a trávnatý pás. Staršie dieťa je školským autobusom za cca 15 min v škole. Krúžky v BA . Práca obaja v BA. Veľmi nás odradilo cestovanie z tej lokality. Boli sme tam viac krát pozrieť v každom možnom čase. No vyhral rozum nad srdcom. My sme sa tam boli pozrieť aj v noci, keď bol spln. Behali tam srnky, vôňa lesa. Dom sa nám páčil. No to cestovanie, hlavne medzimestskym spojom keď budú deti váčsie by bolo časovo náročné.

belllinka
4. jan 2026
@anonym_b151f2

@belllinka len to nemusí zaplatiť naraz

@anonym_b151f2 a aky je rozdiel v tom ci bude platie mesacne hypo 500 eur alebo 300 eur hypo a 200 da na benzin?

betulinka1
4. jan 2026

@anonym_autor ked aj tak najazdis 100km do skoly dietata, tak je to asi jedno. Ako ti tu uz niekto pisal Suzuki 4x4, ci SCross alebo Vitara. Vyde kopec aky chces. Ak mas lepsi rozpočet, tak Audi s Quatro 4x4, ten zvladne aj skokanský mostík.

margotka17
4. jan 2026
@anonym_autor

@simsalabim toto je tak trocha cestovanie cez kopce,lesy.zapchy nehrozia🙂akurat ta zima je taky ten strasiak,je to cesta 3.triedy,tak ci sa odtial vobec dostaneme🙂

@anonym_autor veď už toľko snehu nebýva, ako voľakedy. Cesty sú už väčšinou zjazdné. 40 km je tak do hodiny cesty do práce, čo sa ešte reálne dá zvládnuť. Ak chcete vlastný domček, možno by som do toho išla. Ja žijem celý život v domčeku, relax v záhrade je super vec, dopestujeme si zeleninu, ovocie. Čiže mrazim, zaváram. Musíte zvážiť všetky za a proti. Dom má vždy hodnotu, len treba kúpiť niečo, čo nie je zničené, čo nezamaka, je priestranné či sa dá dobudovať do šírky, som viac za šírku na zemi, nie výšku. Človek starne a potom musí chodiť hore dole schodmi. Zavolaj si statika, nech posúdi stavbu. Ak je manžel zručný, urobíte si bývanie podľa seba 👍.

anonym_5ca51f
5. jan 2026

@anonym_autor pre mňa by bolo dôležité miesto, susedia, možnosť dostať sa busom do mesta, k lekárovi, aspoň mini obchod v blízkosti. Toto nezmeníš. Práca sa dá nájsť nová, dom sa dá opraviť, dieťa vyrastie... to všetko beriem ako dočasné.
Ak je to fakt na konci sveta kde nechodí autobus, nešla by som.
Bývame na samote, aj teraz máme problém vyhrabať sa k domu s normálnym autom. No s reťazami sa dá + kúpili sme pár rokov dozadu 4x4, na zastávku to mám 15 minút peši. Pravda je, že už tie zimy nie sú čo bývali, aj odhŕňať nám sem chodia.

maury
5. jan 2026

Za mňa je to ok, tie vzdialenosti. Manžel momentálne cestuje viac km do práce a domov. Dá sa na to zvyknúť. Ďalšia vec je možno ani nie vzdialenosť ale rýchlosť a plynulosť premávky. Ak má človek k tomu trčať desiatky minút v kolónach, tak to na pohode nepridáva 🙂

anonym_1dac99
5. jan 2026

Nečítala som, či to niekto napísal ale je tam dobré pokrytie dopravy aj mimo autá? Autobus, vlak. My bývame 15 km od mesta, pokrytie skvelé, keď máme auto tak je to nič, ale keď som ako dieťa chodila na krúžky a musela čakať hodinu a pol v meste v zime na najbližší autobus tak vtedy to už také ružové nie je. Takže nie je podľa mňa ani tak problém či je to 20km alebo 40 ale aká je tam doprava. Ak žiadna, tak by som do toho nešla. Ak dobrá a kúpa domu v takejto lokalite je jediná možnosť vlastného bývania tak asi šla.

findomatej
6. jan 2026

@anonym_autor lokalita, lokalita, lokalita - povedal jeden známy maklér. Za mňa je to asi najpodstatnejšie.

autor
6. jan 2026

Ludia,dakujem Vam za nazory,za kazdu radu.odpoviem tak hromadne-dom je po ciastocnej rekonstrukcii-elektrina,okna,kupelna.Co by este ostavalo-dnu vymalovat,podlahy,mensie detaily.dom je suchy,bez plesni.plus vonku fasadu urobit.muz je sikovny,vela veci by vedel urobit aj sam.Infrastruktura je tam asi taka-coop jednota,mš,obecny urad 🙂 posta vedla v dedine.spoje do okresneho mesta v pocte 8ks za den-od rana 4.15 do cca 18.30.odradza nas jedine to cestovanie,este to musime zvazit,ci bude pre nas prevazovat ta zahrada,pestovanie,klud,alebo prevazi racionalnejsie zmyslanie-ze je to narocne na dochadzanie.kazdopadne dakujem za postrehy👍

hopsas
6. jan 2026

@anonym_autor ja by som šla. Dom je dom. My keď sme dom kúpili, ja som do práce dochádzala hodinu a pol ráno a potom to isté poobede. Nebola tu vtedy diaľnica ešte. Potom som si našla prácu na home office. A nemenila by som.

anonym_6b3e0f
6. jan 2026

Byvame mimo mesta, cestu tu odhrnu po troch dnoch. Auto mam 20rocne, standardne a tammer vzdy som sa dostala do prace 🙂 Ak uz bolo ozaj zle, napr ten posledny sneh novembrovy, dva dni ma vozil manzel. Potom uz ja.
Ta zkma je strasiakom aj pre mna, ale kolko snehu napadne? Narazovo dvakrat rocne. Potkm si uz uzivam dobre cesty. Jar, leto, jesen bez problemu. Nememila by slm. Pokial mate dve auta, je to v pohode 🙂

luccija
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_a69053 teraz sme v najme,dieta vozim do spec.skoly,najazdim cca 100km denne.do bytu velmi nechceme,kvoli dietatu(obcas je hlucnejsie,nie kazdemu by to nevadilo)plus mame psa(aj ten by mozno casom vadil)...preto hladame nieco pokojnejsie...

@anonym_autor ty pracuješ a budeš pracovať či berieš na syna opatrovateľsky?Lebo teraz ho vozis budeš ho voziť aj, keď bude starší?Zvládne to sám?nebude hodinu aj pol stáť na zastávke?
Mne sa to zdá veľa do práce, raz pôjde dieťa na strednú...viac nie, ako áno.

autor
6. jan 2026
@luccija

@anonym_autor ty pracuješ a budeš pracovať či berieš na syna opatrovateľsky?Lebo teraz ho vozis budeš ho voziť aj, keď bude starší?Zvládne to sám?nebude hodinu aj pol stáť na zastávke?
Mne sa to zdá veľa do práce, raz pôjde dieťa na strednú...viac nie, ako áno.

@luccija nie nepracujem,som jeho opatrovatel,ma ztp status.ono co bude o par rokov ani netusim,ako sa jeho dg vyvinie dalej,ci bude samostatny,ak ano,do akej miery..ale viac menej mame toto poriesene s muzom,pokial bude treba,budem tu prenho,vozit do a zo skoly,denne-toto je z väcsej casti len na mne teraz.ak mi zrusia opatrovatelsky(co je bezne na Slovensku,bohuzial,o 2r mame prehodnotenie zdr.stavu),budem hladat pracu aby sme takto mohli fungovat dalej(napr.len nocne smeny,prip.par hodin poobede) a rano do skoly.viem,ziadna vyhra,tiez sme si to takto nepredstavovali.

luccija
6. jan 2026
@anonym_autor

@luccija nie nepracujem,som jeho opatrovatel,ma ztp status.ono co bude o par rokov ani netusim,ako sa jeho dg vyvinie dalej,ci bude samostatny,ak ano,do akej miery..ale viac menej mame toto poriesene s muzom,pokial bude treba,budem tu prenho,vozit do a zo skoly,denne-toto je z väcsej casti len na mne teraz.ak mi zrusia opatrovatelsky(co je bezne na Slovensku,bohuzial,o 2r mame prehodnotenie zdr.stavu),budem hladat pracu aby sme takto mohli fungovat dalej(napr.len nocne smeny,prip.par hodin poobede) a rano do skoly.viem,ziadna vyhra,tiez sme si to takto nepredstavovali.

@anonym_autor tak, ak budeš ty synovi po ruke, tak by som do toho išla.Dom je dom...len by som sa obávala ako sú na tom odhrnute cesty, keď píšeš, že su 3 triedy a synovi bude lepšie na dvore aj vám.Ludia žijú aj na samote u lesa a myslím si, že sú šťastnejší a odolnejší.Zalezi aké ste typy ľudí

tilly
6. jan 2026

Záleží na tom, ako rada šoféruješ. Ja by som vytrhla volant. Pred rokmi, keď som bola na materskej, sme bývali v satelite v novom, krásnom, veľkom dome po materskej ma prefackala realita cestovania a zápch, tak sme sa pekne zbalili a išli späť fo mesta. Ale naši susedia tam všetci zostali a sú spokojní, neodišli by ani za nič . Takže ak nemáš problém tráviť čas v aute, choď do toho.

beronsche
6. jan 2026
@anonym_autor

@simsalabim toto je tak trocha cestovanie cez kopce,lesy.zapchy nehrozia🙂akurat ta zima je taky ten strasiak,je to cesta 3.triedy,tak ci sa odtial vobec dostaneme🙂

@anonym_autor tak na toto pozor. Ak je to v oblasti, kde zvykne snežiť, reálne vám hrozí, že sa v zime nedostanete nikam.. zimná údržba takýchto ciest je slabá..

scila
6. jan 2026

@anonym_autor ja som sa presťahovala 30km z rodnej dediny, v ktorej som mala prácu tiež kvôli cenám nehnuteľností, na ktoré mi nedali hypotéku. Myslela som si, že to bude v pohode ale teda nebolo. Hlavne jeseň a zima - cestovanie po tme, poľadovica, sneh...bolo to veľmi únavné a teda aj do peňazí to išlo riadne. Je to už pomaly 15 rokov čo som to vzdala.

Strana
z2