Sused nás sleduje dronom
Dobrý deň,sused púšťa ponad naše pozemky dron. S ostatnými susedmi to považujeme za narušenie súkromia. Ako sa môžeme proti tomu brániť? Môžeme mu ho napríklad zostreliť vzduchovkou? Ďakujem vopred za rady.
Střílel po dronu!
https://www.expres.cz/zpravy/strilel-po-dronu-p...
Střílel po dronu!
@anonym_6369e1 Nikto z nás nemá pištoľ. Ani poľovné zbrane.
Střílel po dronu!
@anonym_6369e1 ummm ale hlavne sa zbranou vyhrazal ludom a zavrel ich do auta! Preto ho sputali
Narušenie súkromia (napr. neoprávnené natáčanie): Pokuta do 100 000 €. Takúto pokutu môže udeliť dopravný úrad. Polícia môže dron zadržať, spísať záznam a odovzdať ho Dopravnému úradu, ktorý rozhodne o priestupku a výške pokuty. Teda berie sa to veľmi vážne a prísne.
@nin12345 je uplne v poriadku nahravat si ludi,deti...a mozno sa na nich odbavovat! Nie,urcite nie...nech ide na luku a nataca si tam
@petulda333 no ako mne to tiež pripadá zvláštne ale áno je to vnímané úplne v poriadku tzn keď zavoláš políciu naňho nič sa nestane
@petulda333 no ako mne to tiež pripadá zvláštne ale áno je to vnímané úplne v poriadku tzn keď zavoláš políciu naňho nič sa nestane
@nin12345 nemyslim,ze sa nic nestane
@maminkadeticiek Má tam kameru. Inak by nám to nevadilo.
@anonym_autor
Citajte co pisem, vravim, ze aj pre pilotov platia pravidla.
Ano, vacsina dronov ma aj zabudovanu kameru. Viete objektivne preukazat, ze pocas letu je robeny aj videozaznam?
Taketo veci treba riesit s chladnou hlavou a nie hned tahat vzduchovku zo skrine. Poskodzovanie cudzej veci Vam nieco hovori? Ukazte mi zakon ktory Vam povoluje zostrelenie UAV nad obytnymi oblastami.
@anonym_autor
Citajte co pisem, vravim, ze aj pre pilotov platia pravidla.
Ano, vacsina dronov ma aj zabudovanu kameru. Viete objektivne preukazat, ze pocas letu je robeny aj videozaznam?
Taketo veci treba riesit s chladnou hlavou a nie hned tahat vzduchovku zo skrine. Poskodzovanie cudzej veci Vam nieco hovori? Ukazte mi zakon ktory Vam povoluje zostrelenie UAV nad obytnymi oblastami.
@bu_bu_bubak Načo potom lieta s dronom ponad záhrady,ak údajne nekameruje? Hneď vedľa sú lúky,ale tam ho nepúšťa vôbec.
asi tri dni ponad záhrady lietal dron, dosť to bzučalo, sused ho trafil so vzduchovkou, čo sa dialo ďalej neviem, je to bývalý policajt a ťažko sa s ním komunikuje, má svoje tyky ale týmto nám spravil službu
Nedocitala som sa, ci ste suseda upozornili, ze vam to vadi. Ci aj po vasom upozorneni, ten dron nadalej pusta, ci sa vam k tejto staznosti nejako vyjadril....ci odmieta komunikovat...?
Nedocitala som sa, ci ste suseda upozornili, ze vam to vadi. Ci aj po vasom upozorneni, ten dron nadalej pusta, ci sa vam k tejto staznosti nejako vyjadril....ci odmieta komunikovat...?
@andymi Ten nekomunikuje s nikým,so všetkými je rozhádaný.
Bolo by mi uplne jedno, ci je, ako je, ci ma kameru, ci nema, okamzite by som ho zostrelila dobrou vzduchovkou.
@bu_bu_bubak Načo potom lieta s dronom ponad záhrady,ak údajne nekameruje? Hneď vedľa sú lúky,ale tam ho nepúšťa vôbec.
@anonym_autor nápis na veľký baliaci papier nesmiruj kkt.. uvidíš, čo prelet bude pokračovať...
Bolo by mi uplne jedno, ci je, ako je, ci ma kameru, ci nema, okamzite by som ho zostrelila dobrou vzduchovkou.
@drahomirrra ak ma kameru a realne toci tak ma aj dokaz ze si to bola ty. takze mu ho aj zaplatis. 👏
@anonym_autor k tomu nahravaniu a policii len tolko ty bububak. Jeden kreten pravidelne nahrava deti v ms,nastastie len pri hre vonku. Ziakom ZS sa aj vyhrazal. Policia o tom vie, riesilo sa to parkrat, teda neriesilo iba nahlasilo policii. A to je zatial koniec pribehu.
Cize ak mi bude dron lietat nad bazenom zoberieme vzduchovku. Ty pravnik
"zostrelit dron".. decka, nepozerajte tolko filmov 🙂 ak ho naozaj chcete spagat dole, mal by som nachystane pohare s kamienkami, nie uplne male, nie prilis velke... tak 15 kusov do hrsti... Je sanca, ze jeden tych kamenov trafi vrtulku. Je to ucinnejsie a z pravneho hladiska vam hrozi kus menej, ako by ste sa ho snazili zostrelit strelnou zbranou.
A nie je to trestné, zostreliť ho?
@anonym_autor a to, že on vás pozoruje nie je trestne? Choď hodiť reč s jeho ženou, že prečo jej muž ťa sleduje cez dron? Či máš kúpiť dron aj ty svojmu mužovi a nech ju tiež sleduje. Ešte by som ju nas@ala tým, že by som jej povedala, že sa opalujem úplne nahá. Myslím si, že mu ten dron jeho žena v tej chvíli rozdupe 😆🫣
@anonym_autor a to, že on vás pozoruje nie je trestne? Choď hodiť reč s jeho ženou, že prečo jej muž ťa sleduje cez dron? Či máš kúpiť dron aj ty svojmu mužovi a nech ju tiež sleduje. Ešte by som ju nas@ala tým, že by som jej povedala, že sa opalujem úplne nahá. Myslím si, že mu ten dron jeho žena v tej chvíli rozdupe 😆🫣
@margotka17 Keby mal nejakú ženu,tak by mu určite nedovolila toto robiť.
Ako chápem ľudia, že v to ide na nervy, ale zostreliť 😱 ? Preboha, čo ak trafíte niekoho nevinného. Ako strieľať medzi domami je pre mňa úplne scestné.
@vikisisi brok zo zduchovky je nebezpečný asi ako kamienok 😏 čiže ak vystrelíš do vzduchu (hore) padne dole v úplne inej sile. To skôr niekomu ublíži ten padajúci dron. A ten môže padnúť kedykoľvek počas letu.
"zostrelit dron".. decka, nepozerajte tolko filmov 🙂 ak ho naozaj chcete spagat dole, mal by som nachystane pohare s kamienkami, nie uplne male, nie prilis velke... tak 15 kusov do hrsti... Je sanca, ze jeden tych kamenov trafi vrtulku. Je to ucinnejsie a z pravneho hladiska vam hrozi kus menej, ako by ste sa ho snazili zostrelit strelnou zbranou.
@zelenina1 z právneho hľadiska "som si hádzala kamienky vo voľnom čase na svojom pozemku a ups, trafila som dron" 😏 takže áno, dobrý nápad
@anonym_autor Ale ako vies,ze tam ma kameru?Ako si mozes byt taka ista?? To tam.dovidis?
@vikisisi samozrejme nie s ostrou zbranou . Bud so vzduchovkou, vodou .
@maminkadeticiek vsetky maju. kameru, podla toho letia.
@vikisisi samozrejme nie s ostrou zbranou . Bud so vzduchovkou, vodou .
@maminkadeticiek vsetky maju. kameru, podla toho letia.
@alexanderkovacs Ale prosim ta,ako mozes svoje domnienky takto sebaisto podavat ako fakty?Nas kameru nema.Kupujes dron a vzdy mas napisane ci je s kamerou alebo bez.A lieta na podobnom.principe ako ovladacie auticko.
@maminkadeticiek tak to by ma zaujímalo ako sused vidí kam s tým dronom letí ak nemá kameru.Predpokladám,že suseda nie je vidieť ak ten dron letí, keby ho bolo vidieť pravdepodobne by s ním hodila reč.Ak by nemal kameru musel by ho mať nadohľad.
@alexanderkovacs Ale prosim ta,ako mozes svoje domnienky takto sebaisto podavat ako fakty?Nas kameru nema.Kupujes dron a vzdy mas napisane ci je s kamerou alebo bez.A lieta na podobnom.principe ako ovladacie auticko.
@maminkadeticiek lebo ste kupili hracku 😉 s dronom bez kamery nebudete lietat hore dole nad susedovymi dvorami , a zastavit sa presne nad bazenom .
@maminkadeticiek lebo ste kupili hracku 😉 s dronom bez kamery nebudete lietat hore dole nad susedovymi dvorami , a zastavit sa presne nad bazenom .
@alexanderkovacs Este stale strielas naslepo,lebo ako,ako pises je to hracka pre dieta,ale vzhladom na dosah 50 m to dokaze.Ale samozrejme nikto z nas to neskusa 😁
@alexanderkovacs Este stale strielas naslepo,lebo ako,ako pises je to hracka pre dieta,ale vzhladom na dosah 50 m to dokaze.Ale samozrejme nikto z nas to neskusa 😁
@maminkadeticiek aj my mame dron,hracku,dolet tiez okolo 50-60m ale letime s nim len tam,kde ho vidime. Urcite by som nelietala nad susedovym dvorom. To by som nevedela kde je. Navyse ich sused lieta nad viacero domami,tam to uz hracka bez kamery ozaj nebude. Ked aj vie,kde ma zastavit a pozerat
Skoda, ze na SK nemate to, co v AT, u nas to mozes zostrelit pekne zbranou s tlmicom ( aby si nerusila pri strielani doma susedov) 😂 Ja by som mu to sejmula nenapadne z ineho uhla ako byvate, a doma sa tvarila, ze nic s tym nemas
@kiki68 tvárila by si sa, že ty s tým zostrelením z iného uhľa nič nemáš? 😀 Však ale veď on keď lieta s tým dronom, tak ho ovláda pomocou telefónu napríklad, tak by videl na displeji autorku so vzduchovkou, či ako si si to predstavovala? 😀

Lieta vyssie? Ja by som ho skusila natocit a mozno nejako chytit....a odniest na policiu