icon

Ustielate si posteľ každý deň?

mia2906
5. jan 2026
januska12323
5. jan 2026

Nie, vstanem prehodím paplón a tam je až do večera. Nevidím rozdiel medzi cudzou spálňou ako z katalógu a mojim zohnutým paplónom.

andrejka2424
5. jan 2026

Vankúš má taký elastický tvar, nikdy nenatriasam a prehoz na posteľ som už vyhodila- nepáči sa mi zakrývať teplú posteľ čímkoľvek. Preložím paplon na polovicu a zaberie to asi 5 sekúnd.

nyusika
5. jan 2026
@anonym_a0f9a1

Neupratana postel alebo slovnik z krčmy
Neviem čo je horšie pre ženy😅

@anonym_a0f9a1
trapne anonymne komentare - pre mna

mozes mi napisat priklad krcmoveho slovnika z tejto diskusie ?
lebo bud netusim, co je krcmovy slovnik - alebo pises o inej diskusii

natalka13
5. jan 2026
@belllinka

@nyusika akurát, že keď si neusteliem posteľ, tak necítim v celom byte smrad, ako keď nespláchnem hajzel
@hopatko praveze je hygienickejšie, keď tú posteľ necháš odokrytú vetrať a nezakryješ hneď plachtu celou perinou. Keď je teplá a spotená posteľ, tak sa tam rýchlejšie množia roztoče.

@belllinka ved tu nik netvrdi ze zakryje teplu plachtu perinou.
Ci nechat v guci perinu do vecera a vsnkus rovnako je hygienicke?

felycity
5. jan 2026

Myslím si, že ustielanie postele nie je otázka morálky ani čistoty, ale zvyku a preferencie.
Niekto si ustelie hneď ráno, lebo má rád poriadok a dobrý pocit. Iný to nechá tak, lebo sa ponáhľa alebo mu to jednoducho nepríde dôležité.Ustielanie je detail každodennej rutiny, nie mierka slušnosti alebo hygieny. Nevidim doved preco by niekto mal byt spindur len preto ze nepusunul papolon do zelanej polohy. Ja ustielam, lebo chcem.

anonym_24fa70
5. jan 2026
@nyusika

postavit sa z podstele a nechat ju len tak moze len spindura, akoze vazne...hnus.
normalna clovek aspon zbezne prehodi paplon a natrasie vankus

@nyusika normálny človek sa nespráva ako ty. Si zatrpknuta žena čo si v komentároch presadzuje len to svoje a vždy si nájde dôvod na urážanie ľudí.

nyusika
5. jan 2026
@anonym_24fa70

@nyusika normálny človek sa nespráva ako ty. Si zatrpknuta žena čo si v komentároch presadzuje len to svoje a vždy si nájde dôvod na urážanie ľudí.

@anonym_24fa70 co uz, aj taketo zeny su na svete 😀

anonym_c01cc6
5. jan 2026

Udivuje ma, ako sa z takejto otázky môže vykľuť debata na 5 strán 🤣
K otázke - áno ustieľam, aj niekoľkokrát za deň, aj deti som k tomu odmalička viedla (tam je to ale pochybnej kvality 😆). Ale zase nijako mi neprekáža, keď niekto nemá ustlané, alebo keď sa mi raz za čas stane, že nestíham hneď ráno. Nie som vyslovene posadnutá poriadkom a žily mi to netrhá.

nyusika
5. jan 2026
@anonym_c01cc6

Udivuje ma, ako sa z takejto otázky môže vykľuť debata na 5 strán 🤣
K otázke - áno ustieľam, aj niekoľkokrát za deň, aj deti som k tomu odmalička viedla (tam je to ale pochybnej kvality 😆). Ale zase nijako mi neprekáža, keď niekto nemá ustlané, alebo keď sa mi raz za čas stane, že nestíham hneď ráno. Nie som vyslovene posadnutá poriadkom a žily mi to netrhá.

@anonym_c01cc6 ved to bolo ucelom - naco inak by tu niekto, koho nesmieme menovat, zakladal taketo stupidne temy 😀

aviemja
5. jan 2026

Nie, poslusne caka ako ju rano zhodim s laveho boka a inak prezliekam kazdu sobotu. Cez tyzden si lahnem do spinavej neusplanej postele 💪🏼🙂

iwesska
5. jan 2026

Nie,robim anketu na MK. Ak mi povedia,ze si mam ustlat,tak usteliem,ak nie,tak nie.🤷‍♀️

nyusika
5. jan 2026
@iwesska

Nie,robim anketu na MK. Ak mi povedia,ze si mam ustlat,tak usteliem,ak nie,tak nie.🤷‍♀️

@iwesska
tak ked si humusacka - nemusis.
ked si cistotna - ustielaj 😀 😀

ria_sprout
5. jan 2026
@nyusika

@iwesska

@nyusika bože ty sa hrozne opakujes. Áno si dokonalá, ustielas každý deň, my čo nie, sme humusacky, už môžeš kľudne spávať že si nám vytrela zrak.

nyusika
5. jan 2026
@ria_sprout

@nyusika bože ty sa hrozne opakujes. Áno si dokonalá, ustielas každý deň, my čo nie, sme humusacky, už môžeš kľudne spávať že si nám vytrela zrak.

@ria_sprout
nie som dokonala, preboha...to vy ste ma za taku oznacili 😀

ano, ked niekto vylezie z postele a necha ju tak, je PODLA MNA humusak. ked to tebe nevadi, moze ti byt jedno, co si ja o tebe myslim, nie ?
popracuj na svojom sebavedomi...lebo kombinacia zakomplexovana humusacka je zla.

iwesska
5. jan 2026
@nyusika

@iwesska

@nyusika A tebe niekto stupil na otlak,ked nechapes ironii,ci?😄

nyusika
5. jan 2026
@iwesska

@nyusika A tebe niekto stupil na otlak,ked nechapes ironii,ci?😄

@iwesska ved ja ironicky odpovedam 😀 😀
pochopila som to

ria_sprout
5. jan 2026
@nyusika

@ria_sprout
nie som dokonala, preboha...to vy ste ma za taku oznacili 😀

ano, ked niekto vylezie z postele a necha ju tak, je PODLA MNA humusak. ked to tebe nevadi, moze ti byt jedno, co si ja o tebe myslim, nie ?
popracuj na svojom sebavedomi...lebo kombinacia zakomplexovana humusacka je zla.

@nyusika no mne je naozaj srdečne jedno čo si o mne myslíš, ja len že si už trápna tým opakovaním. A evidentne si tým niečo kompenzujes. Lebo zakomplexovana dokonalá je horšie ako byť humusacka čo si neustelie postel. Mimochodom veď tebe moze byť jedno či si myslíme že si "dokonalá" nie? Rochni si vo svojej dokonalosti.

mima172
5. jan 2026
@anonym_5f5810

@mima172 vieš o tom,že ustieľať sa nemá hneď,ako vylezieš z postele? Treba to nechať prevetrať

@anonym_5f5810 Ďakujem za poučenie, nikde nepíšem, že postielam hneď, napísala som "bud ráno alebo keď prinesiem vyvetrane paplóny" 🙂 Dcéra je celoročná alergička, takže v tom ako sa správne starať o paplóny som už dosť zbehnutá a idem podľa pokynov jej imunoalergologičky 🙂

nyusika
5. jan 2026
@ria_sprout

@nyusika no mne je naozaj srdečne jedno čo si o mne myslíš, ja len že si už trápna tým opakovaním. A evidentne si tým niečo kompenzujes. Lebo zakomplexovana dokonalá je horšie ako byť humusacka čo si neustelie postel. Mimochodom veď tebe moze byť jedno či si myslíme že si "dokonalá" nie? Rochni si vo svojej dokonalosti.

@ria_sprout ja nie som dokonala...to si len ty a tebe podobne o mne myslite, ze ja si to myslim, ale zle si myslite, lebo ja si to nemyslim
😀 😀 😀

kebyze je tebe a tebe podobnym jedno, co si o tebe a tebe podobnych myslim, nestalkovali by ste ma.

ria_sprout
5. jan 2026
@nyusika

@ria_sprout ja nie som dokonala...to si len ty a tebe podobne o mne myslite, ze ja si to myslim, ale zle si myslite, lebo ja si to nemyslim
😀 😀 😀

kebyze je tebe a tebe podobnym jedno, co si o tebe a tebe podobnych myslim, nestalkovali by ste ma.

@nyusika ty si o sebe fakt strasne veľa myslíš 🤣🤣🤣🤣 že stalkovat. No už len teba by som stalkovala, vôbec netuším kto si, len som tu zahliadla tvoje neustále opakovanie aké sme humusacky a ty si super. 😏

nyusika
5. jan 2026
@ria_sprout

@nyusika ty si o sebe fakt strasne veľa myslíš 🤣🤣🤣🤣 že stalkovat. No už len teba by som stalkovala, vôbec netuším kto si, len som tu zahliadla tvoje neustále opakovanie aké sme humusacky a ty si super. 😏

@ria_sprout evidentne nepises pravdu, ked vyssie tvrdis, ze som dokonala a presne vies, co si o sebe myslim 😀
na toto z jednej diskusie nemozes prist 😀

strawberry0797
5. jan 2026

@mia2906 ano.

jajka257
5. jan 2026
@barbie2023

@jajka257 no takto. Ja som na toto "expert " lebo mám z toho hrôzu - keď vetras a pár minút necháš odostlane tak sa zabíjajú roztoče lebo oni nenávidia svetlo a čerstvybvzduch. Tiež keď ponatriasas paplony a vankúše. A treba to aj ustlat lebo ti na posteľ padá odvšadiaľ iný prah. Nikdy nemáš 💯 % sterilné prostredie,ale to ani netreba , takto ako to píšem je zdravé pri pravidelnom vymieňanibobliecok ,pyžama a osobnej hygiene.

A ja mám aj ten vysávač na roztoče s UV takže ja si občas prebehnem s tým aj posteľ a matrace.

@barbie2023 ja mám tiež aj vysávač aj lampu aj neviem čo. Ale akože naozaj sa tu ide hygiena a poriadkumilovnost spájať s postielanim? Alebo sa tu bude nadávať do humusakoch? Fakt, nechápem.
U mňa je humusak ten, čo neosprchovany vleziem do postele a na sebe má aspoň 2 alebo 3 daňové pyžamo. A to môže mať tu posteľ ustlanu aj trikrát za deň. To je humusak

ria_sprout
5. jan 2026
@nyusika

@ria_sprout evidentne nepises pravdu, ked vyssie tvrdis, ze som dokonala a presne vies, co si o sebe myslim 😀

@nyusika ja tu nie som dlho, takže naozaj nepoznám prispievateľky. Ale evidentne som sa trafila, keďže teraz si to potvrdila 😃

ria_sprout
5. jan 2026
@nyusika

@nyusika ja tu nie som dlho, takže naozaj nepoznám prispievateľky. Ale evidentne som sa trafila, keďže teraz si to potvrdila 😃

anonym_c56642
5. jan 2026

@mia2906 nie, prečo by som to robila? 😂 iba keď príde návšteva

anonym_d1bdd2
5. jan 2026

@mia2906 ako kedy vstávam 4:30 niekedy usteliem, niekedy prehodím paplón a niekedy sa na to vyflaknem a usteliem ju, keď prídem z práce. Keď neusteliem, zavrem dvere na spálni 🙂

rachel36a
5. jan 2026

Nie neustielam každý deň, niekedy ano, niekedy nie...podla toho ako stiham...len prehodím a vyvetram

belllinka
5. jan 2026
@nyusika

😀 😀 😀

@nyusika ostatne veci robis ako casto? Vysavanie, umyvanie podlah, kupelne, chladnicky atd.?

minenkaa
5. jan 2026

A už te vlastne prezliekli periny ,od Vianoc už je to viac ako týždeň