Ustielate si posteľ každý deň?
@minenkaa tak napokon je nás tu viac takých 😁😁
@mia2906 Keď mám rannú tak usteliem posteľ až poobede keď prídem z práce a vyvetrám, lebo o pol piatej ráno som rada že vstanem 😁. Keď mám poobednú tak usteliem po raňajkách. A keď mám nočnú tak neustielam, iba ponatriasam a vyvetrám. Vtedy spím ráno do 11h a o 16h znovu do postele. Rob tak ako ti to vyhovuje.
Nie, nepostielam. Rano vstaneme, prehodime paplon nech sa vyvetra aj paplon, aj vankus aj matrac. Vecer lahneme a zakryjeme sa. Do spalne navstevy nevodim ani same tam nelozia, nevidim absolutne ziaden dovod na to aby som postel zastielala.
MK opáť nesklamall, na takejto hlúposti sa dokážu ženy pohádať 🙉
@anonym_e39a97 aj ja zíram, ako sa tu vedie vojna žien kvôli blbemu ustielaniu. Urážať kvôli tomu že niekto neustelie na milimeter poriadne a kompletne, zhadzovať aký bordel , ach jaaaaj aké prepnutie ženy 🤦🤷🤦
@anonym_e39a97 aj ja zíram, ako sa tu vedie vojna žien kvôli blbemu ustielaniu. Urážať kvôli tomu že niekto neustelie na milimeter poriadne a kompletne, zhadzovať aký bordel , ach jaaaaj aké prepnutie ženy 🤦🤷🤦
@anonym_733ef5 tiež mi je ťažko uveriť, že ide o dospelé ženy
postavit sa z podstele a nechat ju len tak moze len spindura, akoze vazne...hnus.
normalna clovek aspon zbezne prehodi paplon a natrasie vankus
@nyusika spindura je dost silne a odvazne pomenovanie na zenu ktora neustelie.Co je potom ta ktora neutrie kazdy den prach?Tiez spindura?Co su potom take ktore neumyju po sebe wc?Ano su aj take, mam take kolegyne.
@anonym_733ef5
@anonym_e39a97
vsak klasika, na absolutne nepodstatnej c.h.ujo-vine sa dokazu najvac postekat
Mňa tak zaujima ,keď si to robi jeden z partnerov a druhý nie ,ako potom
@minenkaa môj časom začal tiež ustieľať, asi mu to už nedalo, nechať bordel na posteli. Ale keď ma chce vytočiť, zloží jeden paplón do štvorca a druhý do obdĺžnika😁
Ja osobne ano, dcera tiez.. chlap ani nahodou... robim to od malicka automaticky, mam rada upratanu izbu, vyvetrane periny, vyvetranu spalen.. trva mi to tak minutu, ani ruky mi neodpadnu :DD ale popravde neriesim ci to niekto robi. AK by som nestihala = aj take sa stava, proste ostane to tak, ak by mi to isla nejaka navsteva ustielat, nepacilo by sa mi. Celkovo nemam rada ked sa mi niekto trepe do spalne.
Ja osobne ano, dcera tiez.. chlap ani nahodou... robim to od malicka automaticky, mam rada upratanu izbu, vyvetrane periny, vyvetranu spalen.. trva mi to tak minutu, ani ruky mi neodpadnu :DD ale popravde neriesim ci to niekto robi. AK by som nestihala = aj take sa stava, proste ostane to tak, ak by mi to isla nejaka navsteva ustielat, nepacilo by sa mi. Celkovo nemam rada ked sa mi niekto trepe do spalne.
@simca06022011 spálňu
Ano, každý den ustelu postel. Někdy i několikrát denně, když mi po posteli běhají děti. Ráda se přes den dívám a večer ulehám do pěkné, ustlané postele. 😊
Nie,neustielam. Ja som rada,ze vobec vstanem rano do prace.
Dievčatá čo si každý deň ustliete, sklamem vás 😁 https://www.zdravotne-matrace.sk/blog/ustlat-ci...
Britskí vedci sa domnievajú, že v rozhádzanej posteli prežije oveľa menej roztočov. Tí, ktorým sa ráno nechce ustlať posteľ, v tejto bitke vyhrávajú
@mia2906 ak si britskí vedci predstavujú ustlanie postele len ako jej celé prekrytie paplónom a nebodaj ešte prehoz navrch, tak majú zrejme pravdu. Ale ja považujem za ustlanie aj zhrnutie paplonov k nohám počas vetrania a ich následné ponatriasanie a zloženie na polovicu/štvrtinu. Väčšina plochy tak ostáva odkrytá. Cize otázne je, čo si kto pod tým predstaví. Pre mňa neustielanie =vstanem, posteľ nechám ako je =humus.
Hahah pripomína mi to diskusiu ci nosite spodné prádlo🤣🤣 tam sa zeny isli dohadat o vytokoch atd 🤣🤣 tema na 10 sttan ako tato
@mia2906 ano, lebo bolo dokázané ze uspesni ludia si ustielaju postel😂
Hahah pripomína mi to diskusiu ci nosite spodné prádlo🤣🤣 tam sa zeny isli dohadat o vytokoch atd 🤣🤣 tema na 10 sttan ako tato
@anonym_c597e8 to si pamatam, tam sa ine telesne tekutiny rozoberali...
@jajka257 ... Alebo úplný gol je keď niekto hovorí o humusactve, kvôli neustlanej posteli a on v tej posteli spí so psom. Poznám takých.
@doriiis hej. Sice neustielame, ale dvere na spalni cez den zatvarame a pes tam ma zakaz vojst, aj ked je napriklad nahodou otvorene. Do celej spalne, nie len postele, kedze je to nas priestor, tak ako on ma ten svoj, kam mu nelezieme. Je to bytovy pes, domaci milacik a clen rodiny, tulime sa s nim bezne, spi na kolenach, ale do postele, EEEE 🤢
@anonym_c597e8 alebo tu (teda tie, lebo ich bolo viac a kazdy rok sa zopakuju) o tom, ci zeny nosia doma podprdy
@mia2906 neustielam.
Som s tým úplne ok.
A vôbec sa nepovažujem za spinduru. Dosť ľudí, keď ich nikto nevidí, si ani neumyje ruky po záchode, a väčšina z tých, čo si umýva, iba ich postraši vodou
Mne by ani nepadlo dobre, ak by som večer mala ísť spať do postele, ktorá je len taká rozhádzaná od rána. Ale mala som spolubývajúce na jntraku, ktore to vôbec neriešili, a priznám sa, vadilo mi to. Bola som ticho, lebo som si povedala, že pre takú blbosť sa s nikým nebudem hádať, a je to ich časť izby, ale vyzeralo to hrozne a vďaka tomu celá izba pôsobila neuprataným dojmom. Bola som už dospelý človek, vysokoškolák, mne bolo za nich blbo, že ta izba vyzerá ako detská izba pubertiaka.
Minule sme boli v hoteli a nejak sme nestíhali raňajky v normálnom čase, tak som ešte chcela periny nechať tak, aby sa prevetrali, kým budeme jesť, ale bolo by mi tak trápne aj pred upratovačkou, že sme to len "nechali tak", tak som vyvesila na kľučku cedulku "nerušiť" 🙈 Neviem, mne je to to isté, ako keď si po sebe odložím špinavý riad aspoň do myčky.. či utriem pracovný pult v kuchyni .. alebo že spláchnem toaletu po použití 🤷
Ja aj rada zehlim 😁😎 nestíham skoro nikdy, ale keď si nájdem čas, tak pre mňa je to úžasný relax a vypnutie hlavy. Plus neznášam pokrčené veci.
Vždy si usteliem, ja by som nevedela odísť z domu, alebo chodiť kol toho. Ja som schopná vstať z gauča a ísť napraviť ozdobu na stromčeku, ktorá je trocha nakrivo, alebo záves, ktorý nieje dokonale zastrety 😅
ALE!!! Úplne viem pochopiť aj človeka, ktorý v Tom nevidí význam, nieje to pre neho podstatne. Skôr nechápem dámy ktoré sa tu nad tym pohorsuju.
@mia2906 ustielam ale je to moja domácnosť a ja tu žijem. Ak to iní nerobia je to ich vec ich domácnosť. Nepovažujem ich za špiny či humusakov kvôli neustlanej posteli. Každý z nás robí veci po svojom. Niektoré si tu o5 uleteli.
Vidím, že je tu pár líznutých s OCD, keď nedokážu odísť z domu bez ustlanej postele 🙂
Vidím, že je tu pár líznutých s OCD, keď nedokážu odísť z domu bez ustlanej postele 🙂
@anonym_5f645a dobrovolne sa hlásim a som si vedomá mojej poruchy
@anonym_5f645a dobrovolne sa hlásim a som si vedomá mojej poruchy
@lenkasarka mám tiež túto úchylku, ale s vešaním prádla.
@viestta a to ešte nevideli našu susedu umývať okná len v podprsenke a nohavičkách 😁 ...
@tom_i bývaš oproti mne? 😀 😀
inak, otázka znela presne takto: Ustielate si posteľ každý deň?
Udivuje ma, že v rámci diskusie sa došlo k záverom:
- kto neustieľa nevetrá... to nie je pravda, množstvo žien, ak nie každá, ráno po opustení postele predsa izbu vyvetrá a ten paplón-perinu nejak preloží tak, aby sa prevetralo aj to, kde spali a kde sa ohriali textílie.
- kto neustieľa bol porovnateľný s tým, kto nespláchne svoje hovná.... neporovnateľné. do postele si predsa neserieme, milé dámy, maximálne pri troške nešťastia počas svojich dní niektoré pretečú, čo si určite okamžite riešia a nenechajú to tak a to dokonca v neustlanej posteli!
- kto neustieľa = humusák: odporúčam preštudovať slovník slovenského jazyka. humusák - zanedbaný ufúľaný človek. čo vôbec nesúvisí s pokrčeným paplónom po nočnom spánku. ako bolo spomenuté, niekto má možno neustlané, ale 2x v týždni menené návliečky. nie, neustlaná posteľ neznamená, že v nej spal humusák
- kto neustieľa, ostáva mu z perín guča - nepravda. nie každý spí tak, že perinu zhúžve medzi nohami na guľu veľkosti menšej fitlopty. niektorí spíme úplne pokojne a dokonca sa dokážeme aj zobudiť tak, že sme normálne prikrytí bez toho, aby z periny bola guča. opäť nadviažem. kto však už tú guču dosiahne a nechá ju tak... nuž, nejaké tie prdy sa do nej zamotajú viac, než sa patrí, ale ak guču ráno rozbalí a vyvetrá, problém vyriešený.
- kto USTIEĽA, lebo si nevie predstaviť život bez toho = obsedantno-kompulzívna porucha.... tiež nepravda. niekto je tak vedený od mala, niekto danú miestnosť používa aj na iné účely a vadí mu pozerať sa celý deň na rozváľané periny, niekto má naozaj OKP...
ako to tu často píšete? ži a nechaj žiť? 🙂
@tom_i bývaš oproti mne? 😀 😀
inak, otázka znela presne takto: Ustielate si posteľ každý deň?
Udivuje ma, že v rámci diskusie sa došlo k záverom:
- kto neustieľa nevetrá... to nie je pravda, množstvo žien, ak nie každá, ráno po opustení postele predsa izbu vyvetrá a ten paplón-perinu nejak preloží tak, aby sa prevetralo aj to, kde spali a kde sa ohriali textílie.
- kto neustieľa bol porovnateľný s tým, kto nespláchne svoje hovná.... neporovnateľné. do postele si predsa neserieme, milé dámy, maximálne pri troške nešťastia počas svojich dní niektoré pretečú, čo si určite okamžite riešia a nenechajú to tak a to dokonca v neustlanej posteli!
- kto neustieľa = humusák: odporúčam preštudovať slovník slovenského jazyka. humusák - zanedbaný ufúľaný človek. čo vôbec nesúvisí s pokrčeným paplónom po nočnom spánku. ako bolo spomenuté, niekto má možno neustlané, ale 2x v týždni menené návliečky. nie, neustlaná posteľ neznamená, že v nej spal humusák
- kto neustieľa, ostáva mu z perín guča - nepravda. nie každý spí tak, že perinu zhúžve medzi nohami na guľu veľkosti menšej fitlopty. niektorí spíme úplne pokojne a dokonca sa dokážeme aj zobudiť tak, že sme normálne prikrytí bez toho, aby z periny bola guča. opäť nadviažem. kto však už tú guču dosiahne a nechá ju tak... nuž, nejaké tie prdy sa do nej zamotajú viac, než sa patrí, ale ak guču ráno rozbalí a vyvetrá, problém vyriešený.
- kto USTIEĽA, lebo si nevie predstaviť život bez toho = obsedantno-kompulzívna porucha.... tiež nepravda. niekto je tak vedený od mala, niekto danú miestnosť používa aj na iné účely a vadí mu pozerať sa celý deň na rozváľané periny, niekto má naozaj OKP...
ako to tu často píšete? ži a nechaj žiť? 🙂
@amdornik oproti máme hotel takže asi nie 😁a inak mne je vážne jedno kto ako žije, býva... keď prídem na návštevu zaujíma ma čistý pohár a wc

@mia2906 a potom zistíš, že ťa ustlana posteľ, ktorá je znakom čistoty a hygieny je minimálne dva týždne neprezlecena a pod vankúšom krásne voňavé týždňové pyžamo🤣
Ani my neustielame. Prečo by som to robila? Aby sa tým roztokom, čo žijú bežné v posteliach lepšie mnozilo?
@mia2906 neustielam, ale vetram.Ako vyleziem, tak vleziem a nevadí nám to😉.Vecer si ponatriasam podusku a paplón.Moja svokra každému ustiela a pyžamko pekne narovna na paplón, keď tam spí rodina.My neprespavame