icon

Viete si predstaviť celoročné bývanie v chate?

19. okt 2025

Dobrý deň, viete si predstaviť celoročne bývať na takejto chate ? https://www.nehnutelnosti.sk/detail/JuI_LUZz7_8...

Inzerát ma celkom zaujal, ale ta cena mi príde podozrivo nízka.

Strana
z2
nattyond
19. okt 2025

Ja teda nie a vidím tam aj pár dôvodov prečo je cena taká nízka. Stačí si poriadne prezrieť fotky a keďže je to chata, tak určite nebude spĺňať všetky parametre domu. Aj to okolie nič moc.

autor
19. okt 2025
@nattyond

Ja teda nie a vidím tam aj pár dôvodov prečo je cena taká nízka. Stačí si poriadne prezrieť fotky a keďže je to chata, tak určite nebude spĺňať všetky parametre domu. Aj to okolie nič moc.

@nattyond ako je mi jasne, že by tam bolo treba ešte investovať do rekonštrukcie, ale aj tak mi to oproti iným chatám príde o dosť lacnejšie.

januska12323
19. okt 2025

Nie, potrebuje ešte veľa investovania plus tam zateká alebo je to pleseň.

martinkatinka
19. okt 2025

Cena je nizka kvoli lokalite, velkosti pozemku, pristupu, je to zahradkarska oblast. Ako chata fajn, no isto nie celorocne. V niektorych chatarskych oblastiach sa na zimu vypina voda a podobne. Navyse, mozu tam byt problemovi susedia.

hytal
19. okt 2025

Hm, cena je dobrá, len či v tom nebude dáky háčik......Za mňa to zle nevyzerá, keď sa urobia ešte potrebné úpravy.

poleva
19. okt 2025
@anonym_autor

@nattyond ako je mi jasne, že by tam bolo treba ešte investovať do rekonštrukcie, ale aj tak mi to oproti iným chatám príde o dosť lacnejšie.

@anonym_autor ano viem...uplne v pohode chata..nic zle na tom nevidim...zistite si hlavne ci su papiere v poriadku, vlastnictvo, ci tam nie je blomba...

anonym_f33bb2
19. okt 2025

Skor si myslim,ze exekucia a ine srandy,kedze je to firemna chata.Alebo firma chvilu pred krachom tak sa na rychlo zbavuju hnutelnych veci.Lebo ta cena aj za chatu je pri velmi nizka.

poleva
19. okt 2025

Boze zeny hned vsetko negatívne..Ved nech si dotyčná dojedna obhliadku, pozisťuje stav, atď...ťažko tu písať či na chate je nejaky hačik

anonym_f33bb2
19. okt 2025

U nas idu po 70tisic,bez vody a elektriny,malinke chatky.Suche wc,kupelka ziadna.Takze naozaj cena uz za dom,lebo toto od chaty ma daleko je velmi nizka.

diewcatqoo
19. okt 2025

Ved tie steny su totalne plesnive. + firemne vlastnictvo a velmi nizka cena. Tam bude nejaka kuleha na 100%. Neexistuje, aby bola tak nizka cena, odhliadnuc od tych plesnivych stien.

anonym_76c7ea
19. okt 2025

@anonym_autor nie. Budova vyzerá ako zateplená a súčasne je tam pleseň na jednej fotke v rohu, to je extrémny red flag.

anonym_399ef4
19. okt 2025

@anonym_autor pozemok 200m2 je dosť málo, zrejme to nebude zateplené a kúrenie je tam iba krbom, čiže je to roky v podstate nevykurované, najmä horné poschodie, ale cena je veľmi nízka, možno by som zvažovala.

doriiis
19. okt 2025

V 1988 tam postavili chatu a počas rokov ju prerobili na dom, len papierovo je to chata. Normálny postup a nič nové. To, čo bývalo v 90 tych rokoch záhradkarska oblasť je dnes oblasť novostavieb.

anonym_35c1e3
19. okt 2025

Nekupovala by som chatu v zahradkarskej osade, pretoze za tu cenu podla mna pozemok nie je na predaj, ale je len v dlhodobom prenajme ako to v takychto osadach casto byva. Dalej niekedy je v osadach voda len z nejakeho rezervoara a na zimu sa pitna vypina. Dalej aky je pristup, parkovanie? Nevidim radiatory, ako sa tam kuri? Elektrickym ohrievacom? Dost blbe…Su to samozrejme len domnienky na zaklade tych malo info, ale na toto si treba dat urcite pozor. Celkovo to vyzera z fotiek tak dost zle na trvale byvanie podla mna.

olimuc
19. okt 2025

Na fotkach mi pripadaju steny vlhke … ale najskor by som si to obzrela na zivo. Kde to presne je, co je naokolo atd … nepozries nevies. Maximalne stratis 1 den obhliadkou.

muchotrafka298
19. okt 2025

Za mna je ta cena podozrivo nizka, ale ak by som mala vazny zaujem, isla by som to pozriet a vytvorila si nazor tam na mieste. Ako je spomenute vyssie, dobre si prever, ze ci je tam vobec voda v zime a pozemok ci je len v prenajme. Lebo je bezne, ze v zahradkarskych osadach je pozemok iba na prenajom.

angelix
19. okt 2025

@anonym_autor v zahradkarskej oblasti obvykle nie je kanalizacia, inzerat neudava velkost zumpy. Ak mas zumpu tak rataj s jej vyberanim kazdy mesiac dva, ak je hlavne mensia. Za jej vyberanie sa plati. Kvitujem spevnenu cestu.

poleva
19. okt 2025
@angelix

@anonym_autor v zahradkarskej oblasti obvykle nie je kanalizacia, inzerat neudava velkost zumpy. Ak mas zumpu tak rataj s jej vyberanim kazdy mesiac dva, ak je hlavne mensia. Za jej vyberanie sa plati. Kvitujem spevnenu cestu.

@angelix ano..spevnena pristupova cesta je velmi dolezita...

anonym_30af93
19. okt 2025
@angelix

@angelix v mnohých obciach na SVK nie je do dnes kanalizácia vo viacerých chýba aj vodovod. Chato-dom z inzerátu vyzerá ako kráľovská oproti tomu čo sme s mužom kupovali keď sme súhrne hľadali strehu nad hlavu.
Ale súhlasím s tým že treba obhliadku s niekým kto sa vyzná opýtať sa susedov atď aby tam nebol záhul

deti95060810
19. okt 2025

choď sa tam pozrieť a uvidíš čo je vo veci.
či ako bonus nebudeš mať niekde v blízkosti osadu neprispôsobivých.
ako chata to nevyzerá - reálne je to dom, len papiere sa asi nedajú vybaviť ako na dom.

anonym_c9aadd
19. okt 2025

@anonym_autor môj otec ma chatu v záhradkárskej oblasti veľa ľudí aj mladých s deťmi tam bývajú celoročne a pekne si to prerobili ako normálne dvojpodlažné domy.
Pozemok je náš to nie je pravda, že to nie je vo vlastníctve.Investovat tam bude treba, lebo je to už staré.Myslim, že s tam nedá dať trvalý pobyt, ale to si over.Voda, elektrina na nasom pozemku je a máme čističku odpadových vôd nie klasickú žumpu.Smeti sa nevynasaju.Uz veľa ľudí nás kontaktovalo na predaj sme blízko Ba a ceny sa hýbu skoro ako z byt v Ba

deti95060810
19. okt 2025

áno u nás ku záhr, oblasti v zime sa cesta neupravuje. ale tiež poznám takých čo bývajú v záhr. oblasti - nemali kde inde skloniť hlavu.

anonym_f938a8
19. okt 2025

@anonym_autor osobne by som si ju v prvom rade pozrela na katastrálnej mape kto je majiteľom pozemku (či nie je nahodou v prenajme pozemok) a či vobec má samotná chata aj vlastné LV. Za ďalšie, sú dôležité kanalizácia, prívod vody, elektrina, príjazdová cesta a netreba zabudnúť pripomenúť, že pravdepodobne hypo na ňu nedostaneš. Čo je veľké mínus aj pri neskoršom predaji nehnuteľnosti

zuzana76
19. okt 2025

V pripade, ze by som si nemohla dovolit viac, tak ano, po rozsiahlej rekonstrukcii, co odhadujem na dalsich 100 000, ako sa tak poznam, cize kompletne by ma to asi vyslo 120 000 - 150 000 eur. Zahradkarske oblasti sa pomaly menia na stavebne pozemky. Aj my sme mali zahradu v zahr. oblasti a vsade naokolo ludia postavili domy. My sme nechceli, lebo cesta nebola spevnena, ziadna kanalizacia, voda bola mestska. Tak sme kupili riadny stavebny pozemok. Mne ta cena pride adekvatna k stavu domu a velkosti pozemku.

zuzana76
19. okt 2025

Pozrela som si to aj na google maps, mna to neoslovilo, ale ako vravim, ak by som mala velmi limitovany rozpocet a nechcem vyhadzovat peniaze za podnajom, tak mozno, ale ako pozeram, dvojizbak, pripadne trojizbak v NZ stoji okolo 100 000, tak by som riesila asi to. Toto je dost vyhnalov, cize s detmi asi nie, inak by to neslo ako ich vozit. Musis mat auto, je to nedostupne, dost daleko mimo NZ.

bosorkabb
19. okt 2025
@anonym_35c1e3

Nekupovala by som chatu v zahradkarskej osade, pretoze za tu cenu podla mna pozemok nie je na predaj, ale je len v dlhodobom prenajme ako to v takychto osadach casto byva. Dalej niekedy je v osadach voda len z nejakeho rezervoara a na zimu sa pitna vypina. Dalej aky je pristup, parkovanie? Nevidim radiatory, ako sa tam kuri? Elektrickym ohrievacom? Dost blbe…Su to samozrejme len domnienky na zaklade tych malo info, ale na toto si treba dat urcite pozor. Celkovo to vyzera z fotiek tak dost zle na trvale byvanie podla mna.

@anonym_35c1e3 už to dávno neplatí. Máme chatu v záhradkárskej osade a pozemok je v našom vlastníctve. Sú tam krásne chaty vyzerajú ako dom a ľudia tam žijú celý rok. V pohode by som mohla takto bývať aj ja.

anonym_95f479
19. okt 2025

@anonym_autor nizka cena, pridu mi steny vlhke.

anonym_95f479
19. okt 2025

a ano, kludne by som byvala na chate. celorocne,pracujem na tom.

anonym_35e293
19. okt 2025

@anonym_autor
Zisti si ake je vlastnictvo ked je OK, perfektny prvy stupen ako sa dostat do realestate , nas prvy dom bol este horsi a siesty je milionovy. Good luck

anonym_399ef4
19. okt 2025
@anonym_95f479

a ano, kludne by som byvala na chate. celorocne,pracujem na tom.

@anonym_95f479 býva tak moja známa s manželom. Majú síce ešte byt, ale ten používajú pár dní v roku

Strana
z2