icon

Viete si predstaviť celoročné bývanie v chate?

19. okt 2025

Dobrý deň, viete si predstaviť celoročne bývať na takejto chate ? https://www.nehnutelnosti.sk/detail/JuI_LUZz7_8...

Inzerát ma celkom zaujal, ale ta cena mi príde podozrivo nízka.

Strana
z2
poleva
19. okt 2025
@bosorkabb

@anonym_35c1e3 už to dávno neplatí. Máme chatu v záhradkárskej osade a pozemok je v našom vlastníctve. Sú tam krásne chaty vyzerajú ako dom a ľudia tam žijú celý rok. V pohode by som mohla takto bývať aj ja.

@bosorkabb presne...aj ja poznam ludi co tak byvaju a velmi si chvalia🙂

liusa82
19. okt 2025

na mňa je to tam moc zastavané.A pozemok malinky.V predu,v zadu niekto.Ale ti poviem že tieto maďarske oblasti áno tam maju takéto nizke ceny takže čudné to nie je na takúto lokalitu Aj domy normálne v dedinach maďarských oproti inym oblastiam ale neviem prečo sú tam lacnejšie..či kvôli tým maďarom že sa riadne slovák nedorozumie neviem.My sme už okres Zm a tu su ceny zase vyššie ale my tu madarov nemame ani Zm nie sú madarske.Už od Nitry dalej niektore dediny tam ano.No a čo sa tyka tej chatky tak to je vaša vec neviem ako sa tam kuri ak tuhymi palivami od toho ruky preč.To vás omrzi na každodenne zakurovanie.Ja keby už mam byvať v takejto oblasti tak jedine by som brala pozemok lacnejši a dala si tam vystavať nejaky modularny domček čo dnes leti na celoročne bývanie.To je lepší nápad.Minule tu jedna pani o tom pisala že mala možnosť v takom bývať v záhradkarskej oblasti.Vedia aj väčši prispôsobiť nešla by som do nejakej stariny aj keď neviem ten na foto nevyzerá nejako zle.Ale ja som za stavbu aj tak len nového.Volakedy som bola proti tomu že vela papierovačiek atď ale ak vam to robi firma je to ok a aj rýchle

anonym_242e6a
19. okt 2025

Tak za mňa tiež áno. Bývam na podobnom mieste, od mesta 4 km, nové rodinné domy tu rastú ako huby po daždi, cca 50% domov je obývaných trvale. Máme asfaltovú cestu, verejný vodovod ,žumpu, elektrinu, teda podobne ako v tom inzeráte. My sme síce kúpili rozostavaný rodinný dom, takže bývame v novom, ale normálne je to skolaudované a povolené ako rodinný dom. Keď sme kupovali, tak niektoré pozemky boli vedené ako záhrada, iné ako stavebný pozemok, pozreli sme vtedy viac nehnuteľností, ktoré boli v tom čase v tejto lokalite na predaj. Lokalitu by som nemenila, všade okolo máme prírodu, vodné plochy, z kuchyne výhľad na protiľahlý les a z terasy na vodnú plochu, cyklotrasu máme cca 200 m od domu. Mesto na pár minút, dosiahnuteľné bicyklom, a občas aj pešo. /45 min./, najbližšie obchody, lekárne cca 2 km. Určite lepšie ako bývať v najbližšej dedine, už len to, že vzdialenosť od mesta je v pohode bicyklom aj pešo, kým k najbližšej dedine som viazaná buď na auto alebo autobus. Samozrejme najčastejšie používame auto, ale syn chodil zo školy domov pešo. /mal 15 rokov, keď sme sa nasťahovali./ Predtým sme bývali v byte, ktorý sme si ponechali s tým, že tu budeme len v čase apríl-október, ale sme si to tu tak zamilovali, že byt sme dali nakoniec do prenájmu a bývame tu natrvalo. Určite by som sa tam išla pozrieť, lokalitu a nehnuteľnosť, na fotkách nevyzerá zle, ale to bude chcieť rekonštrukciu.

danica2711
19. okt 2025

okrem všetkých zádrhelov, popísaných vyššie si prever aj to, ako - a hlavne ČI - je v zime udržiavaná prístupová cesta. Pretože po neodhrabanej ceste nielen že neprejdeš ty s autom, ale nepríde ti ani hovnocuc (kanalizácia tam nie je určite), a to je sakra problém

anonym_278d8b
19. okt 2025
@danica2711

okrem všetkých zádrhelov, popísaných vyššie si prever aj to, ako - a hlavne ČI - je v zime udržiavaná prístupová cesta. Pretože po neodhrabanej ceste nielen že neprejdeš ty s autom, ale nepríde ti ani hovnocuc (kanalizácia tam nie je určite), a to je sakra problém

@danica2711 ty si myslis ze ludia si volaju hovnocuc? malo ludi je takych ze si to zaplatia.U nas v okoli jeden vyvoz aj okolo 100 eur a ak to mas volat kazdu chvilu podla toho ako sa im naplni zumpa tak je to dobry skrt cez rozpocet.Takze kazdy to vypusta kde sa da .Malo kto poctivo vyuziva tuto sluzbu.Aj mnohe dediny nemaju kanalizaciu a vypastuju to tiez hoc kde kam pride bohuzial ale taka je realita

poleva
19. okt 2025
@anonym_278d8b

@danica2711 ty si myslis ze ludia si volaju hovnocuc? malo ludi je takych ze si to zaplatia.U nas v okoli jeden vyvoz aj okolo 100 eur a ak to mas volat kazdu chvilu podla toho ako sa im naplni zumpa tak je to dobry skrt cez rozpocet.Takze kazdy to vypusta kde sa da .Malo kto poctivo vyuziva tuto sluzbu.Aj mnohe dediny nemaju kanalizaciu a vypastuju to tiez hoc kde kam pride bohuzial ale taka je realita

@anonym_278d8b uz tiez netreba prehanat...my platime 20 eur

poleva
19. okt 2025
@anonym_278d8b

@anonym_278d8b Vývoz žúmp sa špecifikuje podľa doby použitia vozidla a dopravy. V prípade doby použitia vozidla sa fakturuje suma 18,57 eura za každých načatých 15 minút. Cena za odjazdené kilometre z miesta výjazdu na miesto výkonu a na miesto zneškodnenia a späť na miesto výjazdu predstavuje 3,22 eur...

bosorkabb
19. okt 2025
@poleva

@poleva to kde? U nás pod 100 euro nehrozí.

poleva
19. okt 2025
@bosorkabb

@poleva to kde? U nás pod 100 euro nehrozí.

@bosorkabb ano 20 platim...pri Brezne...

anonym_c9aadd
19. okt 2025
@danica2711

@danica2711 to je taká oblasť, že sneh ani nebude

alica110
19. okt 2025

Určite áno, lepšie ako byt.

anonym_242e6a
19. okt 2025
@poleva

@poleva U nás 62 €, cca každých 6 týždňov.

done
19. okt 2025

@anonym_autor pozri si tú chatu cez google maps, vyzerá ako drevostavba a pravý nosný trám čo drží strechu je uvoľnený - porušená statika strechy. Firma to kúpila 13.8.2024 a je tam záložné právo v prospech spoločnosti z Lotyšska z 1.10.2024

bosorkabb
19. okt 2025
@poleva

@bosorkabb ano 20 platim...pri Brezne...

@poleva na západe krajiny to je cca 100. Čo už je veľký rozdiel.

anonym_35c1e3
19. okt 2025
@bosorkabb

@anonym_35c1e3 už to dávno neplatí. Máme chatu v záhradkárskej osade a pozemok je v našom vlastníctve. Sú tam krásne chaty vyzerajú ako dom a ľudia tam žijú celý rok. V pohode by som mohla takto bývať aj ja.

@bosorkabb ved ja netvrdim ze je to tak prave tu, ale ako pisem, je to nieco na co si treba dat pozor, lebo stale to tak niekde je, pozerala som 1-2 roky dozadu chaty a bolo veru dost takych, co nemali vlastny pozemok.

anonym_daab8e
19. okt 2025

@anonym_autor Treba zavolať a obzrieť ísť. Nevyzerá zle. My máme susedov čo bývajú v záhradkárskej oblasti, ale v zime chodia domov. U nás nie je povolená pitná voda .Jar,leto,jeseň ok v zime asi nie.Mame veľkú chatu,ale bez pitnej vody a kúrenia. Teda sú spoločné a musíme nosiť v bandaskách.Takze využívame len v lete.

danica2711
20. okt 2025
@anonym_278d8b

@anonym_278d8b tak to je sila... priznávam sa, že takýto hnus mi nenapadol...

martinadomianova
20. okt 2025

@anonym_autor ja veru nebolo nie. Vôbec sa mi nepáči a k tomu ten "úžasný" pozemok. Určite sú aj krajšie na Slovensku.

margotka17
21. okt 2025

@anonym_autor bežné ľudia žijú na chatách, napríklad Domaša Dobrá, sú chaty aj malé chatičky už celoročne obývané. Ľudia z tamade dochádzajú do práce a deti do školy berú so sebou. Aj dôchodcovia sú tam už celý rok. Žiť sa na chate dá, len musi spĺňať určité podmienky na bývanie. Možno po rekonštrukcii by sa dalo bývať aj v tejto chate.

ekira1
21. okt 2025

Mňa zaujalo pitná voda pri pozemku, takže nie v chate. Asi najlepšia by bola obhliadka, na mňa to pôsobí chladne, zanedbano..

dusika11
23. okt 2025

@anonym_autor ahoj dostupnost mhd ak ma's deti skola postova schranka dostupnost cerpania zumpy.mam.oar zbamych co tak byvaju a pochvaluju si. a pozemok ci patri tebe alebo zahradkarom pristupova cesta .

zuzi67
26. okt 2025

@anonym_autor
Vyzerá to tak, že chata je v blízkosti rieky… viete či, resp. ako často tam bývajú záplavy?… osobne od príbuzných viem, že v tej oblasti dosť často stúpa aj spodná voda a aj rieka sa dosť často vylieva, a teda treba si určite dobre overiť, či je pozemok v dosahu záplav. Možno aj preto vyzerajú byť steny vlhké.

Strana
z2