Život štvorčlennej rodiny v dvojizbovom byte
Ahojte,
mame syna (3,5) a cakame druhe babatko. Chceli sme kupit vacsi byt, ale kedze nam to teraz financne nevyjde, musime pockat minimalne, kym sa vratim zase do prace. Momentalne sme v 2 izbovom, syn uz chodi do skolky, ale mam obavy, ako to 4 v takom malom byte zvladneme. Zili ste tak niekto? Ako dlho?
Do najmu ist nechceme, verim, ze to zvladneme, ale rada si precitam vase skusenosti a mozne nejake rady, ako to bude jednoduchsie 🙂 dakujem.
@anonym_autor
Zvladnete. Ked nasi predkovia s 10 detmi zili v jednej chajde, date to aj vy.
ten byt mate tak, ze dve samostatne izby + kuchyna ako samostatna miestnost? Ak áno, je to relativne OK.
@zmrzlinka2021 ano, mame samostatnu kuchynu + 2 samostatne izby. Dakujem za komentar 🙂
A aké veľké máte tie izby ? Aj my mame 2i a sme 4 a pohode .. tu veľkú izbu mame predelenú provizórne na obývačku a spálni a deti majú sami
@anonym_autor prečo nie?veď malé deti často spavaju x rokov v spálni a hrajú sa v obývačke.
My sme tak zili ani neviem presne nieco vyse 3r. Mali sme spolocnu spalen a obyvacku s detskym kutom. Bolo to super. Teraz mame vacsi byt, 2 detske izby a napriek tomu sme vacsinu casu v obyvacke a nadranom aj tak vsetci skoncime v spalni😅 podla mna pri malych detoch je to ideal lebo ti nemaju kam utiect ani nemas tolko upratovania..
Čoby nie, naši prerábali dom a my sme boli traja v jednej izbe, dokonca radi 😁 Až kým sme sa nerozhodili po nových izbách. Kým sú deti malé, vydržíte a potom uvidíte 🤷
@anonym_0911c6 nepríde ti drzý takýto komentár?
@jaroe Čo je drzé na odporúčaní antikoncepcie? Tak asi sa nad tým nezamýšľali, keď si robia ďalšie dieťa do takého malého bytu.
@anonym_autor Po pôrode skús poriešiť antikoncepciu.
@anonym_0911c6 primitívny komentar
@anonym_0911c6 čo jej máš ty čo odporúčať antikoncepciu, chcela niečo odporučiť? Ako vieš, že dieťa neplánovali, že ho nechceli.....
@luliu "... rada si precitam vase skusenosti a mozne nejake rady, ako to bude jednoduchsie."
Veď som poradila, že jednoduchšie bude nemať už potom ďalšie deti
@anonym_0911c6 musíš mať veľmi smutný život 😊
@anonym_0911c6 primitívny komentar
@luliu
Preco tu teraz vyplakava ako budu byvat v malom byte?
@luliu
Preco tu teraz vyplakava ako budu byvat v malom byte?
@anonym_83c6c3 Nevyplakava, len sa chce poradit.
@anonym_83c6c3 Nevyplakava, len sa chce poradit.
@zmrzlinka2021 No popravde je to tochu odveci, kedze uz je tehotna a na vacsi byt nemaju...to nehejtujem, len konstatujem.
@zmrzlinka2021 No popravde je to tochu odveci, kedze uz je tehotna a na vacsi byt nemaju...to nehejtujem, len konstatujem.
@anonym_8d4679 áno, ale moze byt povzbudena tym, ze ludia aj tak vedia fungovat a je to OK.
@anonym_autor zili sme takto asi 4m, lebo sa natahovala kolaudacia noveho byvania. Bol to 2izb 55m a skoro ma drblo, nikdy by som si to nechcela zopakovat. Mali sme skolkara vyse 3r a novorodenca.
Kocik, postielka, prebalovaci pult, stale som mala pocit, ze o nieco zakopavam, muz spaval v obyvacke na gauci, lebo sme sa do postele so starsim dietatom+ pri kojeni sme velakrat zaspali aj s mladsim jednoducho nezmestili. Kebyze nemame nove vacsie byvanie, tak by som si nikdy nespravila dalsie dieta.
@anonym_autor ahoj. Žili sme v 1i byte, traja. Prerobený bol na malý 2i. Úplne v pohode. To je aktuálne móda, že si prajeme pre každé dieťa samostatnú izbu, spálňu, obyvačku... inak radšej ani nemáme deti. Žila som tak a je to ok. Ani ujmu na súrodeneckých vzťahoch nemáme. Kým ste zdraví, šťastní, je to základ. Ste vo vlastnom, čo by iní za to dali a uskromnenie nikomu ešte neuškodilo. Netráp sa zbytočne.
@anonym_autor my sme zvládali 4 v jednoizbovom..5 rokov. A pohoda... Nízke náklady, malo upratovania....pekne spolu ... Ale my sme aj minimalisti, nemáme haldy veci, takže sme sa v pohode zmestili ...
@anonym_autor žijem sama s 2 deťmi v 1,5 izbaku. Oni majú svoju malú izbu (malé deti) a ja spím v obývačke. Zatiaľ je to v pohode, bývame tak rok. Jedine čo ma štve je malá kuchyňa, s ostatným som ok.
@jaroe Čo je drzé na odporúčaní antikoncepcie? Tak asi sa nad tým nezamýšľali, keď si robia ďalšie dieťa do takého malého bytu.
@anonym_0911c6 lebo tu každá žije dokonalý život v dokonalom manželstve, veľkých domoch a majú špičkovú karieru. Z malých detí ozaj neubudne ak budú žiť zopár rokov v 2 izbáku. Veď chcú časom kúpiť väčší dom. Možno majú vyšší vek a do väčšieho bytu by sa už prirodzene dieťa podariť nemuselo.
Sa tu idete predbiehať, ktorá to zvládla s čo najväčším počtom osôb v jednej miestnosti? 🤣 Áno, všetko sa zvládne keď človek musi, ale určite to nie je komfortné
@anonym_autor z bytu skúsenosť nemám, no bývali sme s tromi deťmi v dome, ktorý mal 1 izbu (v nej bola aj kuchyňa), kúpeľňu a chodbičku. Druhá izba pribudla až o pár rokov. Pravdepodobne pri tých dvoch izbách už zostaneme.
Šťastie je, že sú všetky deti rovnakého pohlavia a vonku máme veľký priestor oproti bytu.
Držím palce aby ste si našli systém a boli spokojní 🙂
@anonym_autor my sme tak fungovali, kým nešla staršia do školy. Vtedy sme vymenili za väčší.
@anonym_autor my sme boli siesti (teda 4 deti) v malom 3 izbaku. Malom, 60 m2 aj s lodziou. Ta mala izba bola na spanie - 1 poschodovka a postielka a 1 skrina, babo bolo s nami v spalni, ani pohnut. Kupili sme dom, ale prerabka trvala 4 roky, tak sme sa stahovali, ked mala najmladsia rok a pol. Zvladli sme to, bolo to tazsie, ale dalo sa.
Moj svagor vyrastal v 2 izbaku. Nebolo to idealne, ale nemali inu moznost.
Zvladnete v pohode. My sme mali veľký, 5 izbový dom a aj tak sme žili v dvoch izbách. Deti, kým boli malé nechceli byť samé v izbách a my sme si ich chceli užiť, lebo sme vedeli, že to rýchlo prejde a teda ušlo to megarychlo
Ja som čakala iné komentáre lebo tu na MK zvyčajne keď nema každé dieťa vlastnú izbu bude mať ževraj doživotnú traumu 🙂 Ale my bývame traja v 2.izbovom byte už roky. Ako nieje to ideal ale my hľadáme už dlho dom priamo v meste a je to náročné. Ja som povedala, že ja do ďalšieho bytu za tie peniaze proste nepôjdem a radšej si počkám nato, čo vážne chcem …
My žijeme stále v 2izb,byte už s dospelými deťmi a v pohode
@anonym_autor my sme boli traja surodenci v dvojizbovom byte a neboli sme tak jediny
My sme takto bývali 3 sestry a mama v 2izbovom byte 60m2. Ale je prerobený na 3izbový. So staršou sestrou sme si rozkladali večer taký gauč na spanie. Cez deň bol zložený. Plus obývačka a ešte jedna izba, v ktorej bola mama s mladšou sestrou. Zostala som tu aj s manželom. Mama so sestrami už sú presťahovaní. Máme dcéru, ktorá má tú jednu izbu, my normálne menšiu spálňu a veľkú obývačku. Tiež čakáme prírastok, tak to bude zaujímavé.

@anonym_0911c6 ja som niekde povedala, ze sme to dieta nechceli?! Ci si si sem prisla anonymne kopnut?!