Pôrod v pôrodnici Vyškov
Ahojte maminky,
Mám otázku ohľadom pôrodu v nemocnici vo Vyškove v ČR.
Aké máte prosím skúsenosti?
Ďakujem krásne
Ahojte, vedeli by ste mi poradiť, či existuje nejaký zoznam súkromných PA, ktoré majú zmluvu s nemocnicou Výškov? Súkromnú PA riešim na poslednú chvíľu, keďže celé tehotenstvo som váhala kam pôjdem rodiť...
@remma @krisbar určite odporúčam vlastnú PA, počas môjho pôrodu sa tam vystriedali 3 PA a ani jedna nebola veľmi Mila a prívetivá, mala som pôrodných plán ten dodržiavali… ale na konci som už nevládala a keď už šlo do tuhého povedala som , že nech mi povedia, čo mám robiť… tak som skončila v pololahu, riadene tlačenie a ešte aj nástrih. Čiže tam nebol nikto kto by mi pomohol, usmernil ma do inej polohy, keď som už fakt nevládala. A to som absolvovala aj kurz hypnoporodu. Chýbala mi tam podpora.
@vladusik89 uff, tak to ma mrzi ☹ ale vdaka za zdielanie skusenosti. Mme prave v tom co pises pomohla dula. Presne ma naviedla ako tlacit, kedy a ked slo do tuheho tak ma viedla.
@vladusik89 mrzí ma tvoja skúsenosť. Pri mojom pôrode sa vystriedali 2 PA, prvá bola staršia, ale mala som celý čas pri sebe manžela, takže vôbec sme ju nepotrebovali, prišla ma vyšetriť iba raz. Po zmene smeny prišla veľmi milá mladá PA, s ktorou som nakoniec rodila. Ochotne ma polohovala do rôznych polôh, ale nakoniec som skončila v pololahu, tak sa mi tlačilo najlepšie.
Ale musím povedať, že napr. nemali ochotu napustiť vaňu, manžel sa na to pýtal hneď po príchode. a PA ho odbila. Ja pôrod hodnotím pozitívne, ale novorodenecké ma sklamalo. Po 24 hodinách nám núkali UM aby malá nebola hladná
Ahojte babeny, mate prosim niektora cerstve info ohladne porodu vo Vyskove? Ako to prosim prebieha, treba sa objednat dopredu, na urcity termin? Co sa tyka zdravotnej poistenie a preplateniu za porod?
Naozaj je to baby- friendly nemocnica? Mozete si vybrat polohu pri porode a preferuju aj bonding?
Dakujem krasne za info
Majte krasny den
@sakimichan skúsenosť z marca, ano, na prvú poradňu som sa objednala telefonicky. Celý pôrod poisťovňa preplatila bez problémov. Mala som možnosť vybrať si polohu a je možný aj úplne nepreruseny bondig. Spýtali sa ma ci môžu dieťa odvážiť. Dcéru odvážili a odmerali za 2 minúty priamo na pôrodom boxe, keďže som s tým súhlasila, inak by ju vážili neskôr. Boli sme celý čas s malou, pri vyšetreniach bud som bola prítomná ja alebo manžel. Chyba tam ale podpora dojčenia, UM mi nukali 24 hod po pôrode. Sestrička ktorú sme zavolali, aby skontrolovala prisatie zhodnotila ze mala sa prisava ASI dobre, povedala ze nie každá matka vie dojčiť svoje dieťa. Ze ona sama má 3 deti a ani jedného nedojcila... Takze ak chceš dojčiť, treba sa na to pripravit
@krisbar prečo nie kvôli covidu? Cestovanie cez hranice ?
@meg_junova ano, bolo by to prilis konplikovane vtedy s testovanim a cestovanim manzela.

@menoruze boli sme tam na prehliadke pred pôrodom. Bolo to super. Avšak som mala s kontrakciami aj nečakanu komplikáciu a nakoniec sme šli do najbližšej porodnice.