icon

Brať raňajky v cene hotela alebo nie?

15. júl 2026

Vyberáme hotel a neviem, či zobrať raňajky v cene.
Na jednej strane je pohodlné ráno nič nehľadať a len zísť dole. Na druhej strane je to dosť veľký príplatok a neviem, či sa nám nebude viac hodiť kúpiť si niečo podľa chuti vonku.
Beriete hotel s raňajkami, ak je taká možnosť alebo radšej bez?

Strana
z2
anonym_6bc562
15. júl 2026

@anonym_autor s ranajkami ak je to bufet...a la carte nie. Vzdy je dobre od rana sa nenahanat

yellowunicorn
15. júl 2026

@anonym_autor v taliansku bez raňajok, na SK/CZ s raňajkami. V iných krajinách podľa typu raňajok aké ponúkajú

anonym_5f5606
15. júl 2026

no podla situacie.
Ak mam ubytovanie s kuchynou, ranajky nepriplacam lebo 15e dat dietatu za ranajky ked cele stastne si da misku cerealii s mliekom, to im ich radsej kupim a daju si ich v apartmane.
Ak ideme len sami s manzelom ranajky si priplacame lebo my si ich uzijeme normalne, neprejeme sa ale potesime sa vyberu.
Strasne zalezi ale aj od ceny, su ranajky za 8eur na osobu ale uz sme mali aj take ze za 20. a tam to je na uvazenie aj sa ist najest mimo hotel.

autor
15. júl 2026
@anonym_6bc562

@anonym_autor s ranajkami ak je to bufet...a la carte nie. Vzdy je dobre od rana sa nenahanat

@anonym_6bc562 Áno, bufetové raňajky.

eeffka
15. júl 2026

Zavisi kde, ak idem len s dcerami beriem s ranajkami ale musi byt bufet. Najeme sa a potom vonku obedovecera. Ked s muzom tak bud s ranajky s vecerou alebo apartman s kuchynou.

bludna
15. júl 2026

@anonym_autor Podla situacie. Na predlzeny vikend v Budapesti by som ranajky rozhodne nevzala, na kazdom rohu je nejaky podnik kde mi urobia super brunch. Ak idem na tyzden do Talianska a ubytujem sa na agroturismo, tak urcite ano. Rozhodovala by som sa podla dostupnosti ranajkovych moznosti a podla toho ako tam tie ranajky vyzeraju. Pozrela by som fotky na google maps.

bg92
15. júl 2026

Kukni v receziach ake su to ranajky ci sa oplatia…. Ja milujem hotelove ranajky a je to premna super start dna, dat si v klude na hoteli na co mam chut - podla toho aj vyberam hotel, aby mal dobre ranajky. Neznasam zacinat den tym ze nieco hladam/presuvam sa hladna bez kavy

anonym_aa6cd1
15. júl 2026

Vyberám podľa ceny ak je primeraná áno, ak predražená tak nie.
Ale bolo aj prekvapenie v ubytovaní za 3,50€ mi ráno pripravili raňajky a povedali že to mám v cene ubytovania 🙂

anonym_d8f97e
15. júl 2026

Ak nemáš dovolenku každú chvíľu tak raz či dvakrát do roka si podľa mňa vieš priplatiť za raňajky a ráno si ich vychutnať na čo budeš mať chuť ak sú bufetove

anonym_1d90f3
15. júl 2026

@anonym_autor ja keď som videla v hoteli cenu raňajok, že 8€ radšej som si privstala a pekne krásne sa prešla do najbližšieho obchodu

sisaka
15. júl 2026

Nerada trávim deň zhľadúvanim jedla už od rána.
Vždy beriem s raňajkami, ak sú do 20€, ak by boli drahšie, tak sa najem inde.

biba_18
15. júl 2026

ako písali hore - záleží…
aké sú možnosti, aké mám plány na jednotlivé dni, aká je cena…
možno by pomohlo keby si napísala kam sa chystáš a čo sa tam chystáš robiť a koľko stoja raňajky na hoteli…

anonym_741364
15. júl 2026

Vždy berieme s raňajkami

tilly
15. júl 2026

Ty musíš vedieť, čo máte radi a podľa toho sa riaďte. Ak si radi dlho posedite a pomaly jete a vyberáte z bufetov, tak určite ber raňajky. Ak máte v apartmáne nejaký priestor, vieš kúpiť čerstvé šunky a lahôdky a zjesť ich tam. Záleží aj od krajiny, ako tu bolo vyššie, v Taliansku radšej jesť vonku.
My napríklad neraňajkujeme vôbec, takže pre nás vyhodené peniaze.

sense
15. júl 2026

My vzdy s ranajkami, raz chlap že bez ransjok a nakoniec nas ranajky a la cart vysli viac ako v hoteli buffet ranajkovy a ešte aj stali za nic.
A teda mne v Taliansku chutili ranajky zatial v kazdom hoteli.

sisaka
15. júl 2026
@sense

My vzdy s ranajkami, raz chlap že bez ransjok a nakoniec nas ranajky a la cart vysli viac ako v hoteli buffet ranajkovy a ešte aj stali za nic.
A teda mne v Taliansku chutili ranajky zatial v kazdom hoteli.

@sense tiež sa nemôžem sťažovať na raňajky v talianskych hoteloch 🤷‍♀️

natalka13
15. júl 2026

Vzdy podla situacie, krajina, vzdialenost do centra kde su moznosti dobrych ranajok...velkost hotela, cena ranajok..

katulienocka999
15. júl 2026

@anonym_autor záleží od toho kde idete..ak by som išla do destinácie kde nie sú poruke potraviny a plus ste veľký jedlici tak by som išla do raňajok. Osobne keď ideme welnes dávame polpenziu ale napr keď sme boli v Taliansku tak bez,nakoľko hneď naokolo boli potraviny,plus pekáreň tak sa neoplatilo

anonym_99df5a
15. júl 2026

Ak ideme do klasickeho hotela, tak s ranajkami. Ak ideme do aparthotela, kde je aj kuchyna/kuchynsky kut, neplatime extra za ranajky. Ak sa nam zachce, niektore dni platime na mieste, ine dni ranajkujeme na apartmane.

anonym_e78319
15. júl 2026

@anonym_autor ja najradsej bez stravy, ale u mna je to pochopitelne, bufetove stoly sa mi ako diabetikovi fakt neoplatia 😃

anonym_effa11
15. júl 2026

Vždy, vždy, vždy beriem ubytko s raňajkami.

ankare
15. júl 2026

@anonym_autor Určite s raňajkami.

xsuzannex
15. júl 2026

Zohnala som na liptove penzion kde su ranajky v cene ubytovania..

anonym_eaa140
15. júl 2026

Zalezi od viac faktorov. Ja som ranne vtaca aj na dovolenke cize mne nerobilo problem o siedmej ist do nejakej malej pekarnicky a kupit na co mame chut, keby bola otvorena skor isla by som kludne aj o siestej :D. Bufetove ranajky ale nie su zle, mali sme aj take a bolo to prijemne aj chutne, kazdy si vybral na co mal chut. Zas ak mas male deti a zjedia ti lem cerealie tak by som to zvazila.

andreatytler
Včera o 03:21

@anonym_autor Pre mna su tie bufetove hotelove ranajky skvela udalost. Vzdy beriem hotel s ranajkami. A castokrat vyberam hotel podla toho ake su recenzie na ranajky. Mam rada ten vyber a zaroven to ze sa sama obsluzim. Taka dobra atmosfera je tam. Ludia len tak neformalne v papuciach, teplakoch, rozospati a jedia spolu ako velka rodina. Vazsinou skusim vzdy s kazdeho troska, na druhy den uz skor to co mi najviac chutilo. Pre mojho 6 rocneho to bola uzasna zabava. Hrozne sa mu pacilo ze mal ten vyber a sa tam sam obsluhoval. Doma take nieco nikdy nemoze zazit.

1sally12
Včera o 08:00

Samozrejme.vždy

vlucifuk
Včera o 08:14

Vždy s raňajkami.

natalka13
Včera o 09:02
@andreatytler

@anonym_autor Pre mna su tie bufetove hotelove ranajky skvela udalost. Vzdy beriem hotel s ranajkami. A castokrat vyberam hotel podla toho ake su recenzie na ranajky. Mam rada ten vyber a zaroven to ze sa sama obsluzim. Taka dobra atmosfera je tam. Ludia len tak neformalne v papuciach, teplakoch, rozospati a jedia spolu ako velka rodina. Vazsinou skusim vzdy s kazdeho troska, na druhy den uz skor to co mi najviac chutilo. Pre mojho 6 rocneho to bola uzasna zabava. Hrozne sa mu pacilo ze mal ten vyber a sa tam sam obsluhoval. Doma take nieco nikdy nemoze zazit.

@andreatytler fuha hotel kde na ranajkach su ludia v teplakoch obchadzam oblukom.
vacsinou su to madari.

sense
Včera o 09:08
@andreatytler

@andreatytler o ľuďoch v papučiach a rozospatych na raňajkách v hotely si myslím svoje a teda pozitívne to nie je. v rámci práce chodíme na kávu do jedného hostela a tam vidno aziatov chodiť tak na raňajky. Byť to moje decko, tak sa ide okamžite prezliecť a spraviť základnú hygienu. A nie že v pyžame, papučiach a s karpinami v oku príde na raňajky. Ale zrejme je to aj zvykom z domu. Keďže my ani doma nechodíme tak ku stolu. Výnimka su tie papuče keďže sme doma

biba_18
Včera o 10:00
@natalka13

@andreatytler fuha hotel kde na ranajkach su ludia v teplakoch obchadzam oblukom.
vacsinou su to madari.

@natalka13 niekedy nevieš že tam bude niekto v teplákoch - to sa mne stalo v jednom naozaj nie lacnom hoteli - a tam boli ľudia čo prišli na raňajky priamo z behu ...
a často chodím na jogové pobyty - tak ti poviem, drvivá väčšina žien ide na raňajky rovno z cvičenia ☹

Strana
z2