icon

Brať raňajky v cene hotela alebo nie?

15. júl 2026

Vyberáme hotel a neviem, či zobrať raňajky v cene.
Na jednej strane je pohodlné ráno nič nehľadať a len zísť dole. Na druhej strane je to dosť veľký príplatok a neviem, či sa nám nebude viac hodiť kúpiť si niečo podľa chuti vonku.
Beriete hotel s raňajkami, ak je taká možnosť alebo radšej bez?

Strana
z2
anonym_824525
Včera o 10:30

@anonym_autor my sme raz vzali a teda nič pre nás.. dcéra dlho je čiže sme hrozne veľa casu stratili a každý deň to iste. ale my sme aj dosť vyberavi

biba_18
Včera o 10:38
@anonym_824525

@anonym_autor my sme raz vzali a teda nič pre nás.. dcéra dlho je čiže sme hrozne veľa casu stratili a každý deň to iste. ale my sme aj dosť vyberavi

@anonym_824525 sú hotely kde nie ja každý deň to isté 😒

bosorkabb
Včera o 10:50

Ak je možnosť tak beriem raňajky aj večeru. Teraz tak ideme tiež.
A úprimne mne je jedno či ostatný majú pyžamo, župan, tepláky alebo oblek na sebe.
Je to ich vec. Ja som prišla na raňajky,nie som módna polícia.
Nezaujíma ma nikdy ani to kto ako chodí kam oblečený. Ak sú čistý a slušný nemám problém.Sú to dospelý ľudia.

sense
Včera o 11:11
@biba_18

@natalka13 niekedy nevieš že tam bude niekto v teplákoch - to sa mne stalo v jednom naozaj nie lacnom hoteli - a tam boli ľudia čo prišli na raňajky priamo z behu ...
a často chodím na jogové pobyty - tak ti poviem, drvivá väčšina žien ide na raňajky rovno z cvičenia ☹

@biba_18 my sme boli takto raz v jedno hotely a prišiel tak na raňajky otec aj zo synom spotení z behu, druhý syn prišiel neskôr len neviem či trenkách alebo plavkách, boli zo švédska .Direktor ich pekne vyponklonkoval , že to je 4* hotel a nie bar na pláži.

vevesh
Včera o 12:00

@anonym_autor zalezi od krajiny, ranajok a vasich stravovacich navykoch. Ak su v cene hotela ("for free" a nie extra uctovane), objedavam s ranajkami. Ak sa uctuju naviac k ubytovaniu (napr. eu norma je +7-13eur/osoba), tak pri 6 ludoch 40-80 eur na ranajky neprejeme ani nahodou. To radsej ideme do restiky na ranajky a vyjde nas to lacnejsie a kazdy mame to, co chceme akurat+ regionalny zazitok k tomu, kedze mas na tanieri ranajkove menu danej krajiny a regionu...

natalka13
Včera o 12:01
@vevesh

@anonym_autor zalezi od krajiny, ranajok a vasich stravovacich navykoch. Ak su v cene hotela ("for free" a nie extra uctovane), objedavam s ranajkami. Ak sa uctuju naviac k ubytovaniu (napr. eu norma je +7-13eur/osoba), tak pri 6 ludoch 40-80 eur na ranajky neprejeme ani nahodou. To radsej ideme do restiky na ranajky a vyjde nas to lacnejsie a kazdy mame to, co chceme akurat+ regionalny zazitok k tomu, kedze mas na tanieri ranajkove menu danej krajiny a regionu...

@vevesh 7-13€ tak lacno som uz davno nevidela za ranajky.
vacsinou 20+

vevesh
Včera o 12:09
@natalka13

@vevesh 7-13€ tak lacno som uz davno nevidela za ranajky.
vacsinou 20+

@natalka13 v nemecku je 7€ zvacsa 4* hotel, ale byva aj 13. Ale 70% ma ranajky okolo tych 7 eur. Na sk som nedavno hladala a mal 4* hotel 12 eur za ranajky🤷‍♀️Ja som zasa nevidela za 20 a 20 by bolo pre nas vela- mm a 2 deti bufetu vobec neublizia🫣🫣🫣🫣

sense
Včera o 12:40
@vevesh

@natalka13 v nemecku je 7€ zvacsa 4* hotel, ale byva aj 13. Ale 70% ma ranajky okolo tych 7 eur. Na sk som nedavno hladala a mal 4* hotel 12 eur za ranajky🤷‍♀️Ja som zasa nevidela za 20 a 20 by bolo pre nas vela- mm a 2 deti bufetu vobec neublizia🫣🫣🫣🫣

@vevesh veru 20 by som ani ja nedala, ale teda Ani som tolko ešte nevidela, aspon teda v pripade, že si ubytovana. Videla som take ale pre externych.

andreatytler
Včera o 18:35

@natalka13
@sense
Tie hotely su v Kanade. Tu ludia nesudia inych podla toho co maju oblecene, alebo obute a ani nehadzu do jedneho vreca vsetkych madarov a azijcov. Fakt prijemna atmosfera, ludia sa na seba usmievaju, pomahaju si ked napriklad niekto nevie ako obsluhovat pristroj na wafle, prihovoria sa, mala debata.

sisaka
Včera o 19:08
@andreatytler

@natalka13
@sense
Tie hotely su v Kanade. Tu ludia nesudia inych podla toho co maju oblecene, alebo obute a ani nehadzu do jedneho vreca vsetkych madarov a azijcov. Fakt prijemna atmosfera, ludia sa na seba usmievaju, pomahaju si ked napriklad niekto nevie ako obsluhovat pristroj na wafle, prihovoria sa, mala debata.

@andreatytler to máš pravdu, že každému je jedno, v čom príde oblečený a odkiaľ je, jediný problém sú samotné bufety. Ak nejde o fakt 4-5* hotely, ten bufet je síce v cene izby, ale nie je to nič špeciálne, kým v Európe aj menej hviezdičkové hotely majú super vyber na raňajkovy bufet. Tu mi ten vyber fakt chýba, to isté USA.

sense
Včera o 19:08
@andreatytler

@natalka13
@sense

@andreatytler to nemá nič spoločné zo sudenim podľa oblečenia. Ale dodržiavanie určitého bontónu by malo byť. Ale tak niet sa čomu čudovať , tu kultúru vidno aj inde napr vo vlakoch kde si ľudia vykladajú nohy v topánkach na sedačku alebo opierajú kolená v reštaurácii o stôl. Ale potom vidno akú kultúru majú aj doma. A teda porovnať pomoc s obsluhovať im waflovaca s tým že niekto príde ospaty na raňajky je podstatné rozdiel.
A teda 4 a viac hviezdičkové hotely v Európe majú aj Dresscode .v takom hosteli či penzióne je to jedno.

andreatytler
Dnes o 03:37
@sisaka

@andreatytler to máš pravdu, že každému je jedno, v čom príde oblečený a odkiaľ je, jediný problém sú samotné bufety. Ak nejde o fakt 4-5* hotely, ten bufet je síce v cene izby, ale nie je to nič špeciálne, kým v Európe aj menej hviezdičkové hotely majú super vyber na raňajkovy bufet. Tu mi ten vyber fakt chýba, to isté USA.

@sisaka Vela tych hotelov nepoznam ale co mozem porovnat tak az taky obrovsky rozdiel v tej ponuke nie je. Kanadske hotely nemali salamu, syr a take tie veci na oblozeny chlebik. Vsade maju prazenicu a miniklobasky a wafle, co zase nemal kazdy prazsky hotel. Mne ten vyber staci. Ked je prilis vela, jedia mi oci a chcem ochutnat vsetko. 😀 Vsetko to boli 3 hviezdickove hotely. 4 hviezdickovy som bola len raz v Prahe a tie ranajky to bolo nieco uzasne. Boli do 11:00, vyber neskutocny, mali tam kuchara co robil hostom omeletu kde si mohli vybrat co do nej dat. Ak su take ranajky vo vsetkych 4 hviezdickovych, tak to skutocne stoji za priplatenie.
Najvacsi rozdiel som videla v tej samotnej miestnosti kde sa podavaju ranajky. Vadi mi ked je to male, stoly prilis nahusto. Do takeho hotelu uz nikdy nejdem.
Ak mas nejake oblubene dobre hotely ked ides na Slovensko, porad mi prosim.

sisaka
Dnes o 13:29
@andreatytler

@sisaka Vela tych hotelov nepoznam ale co mozem porovnat tak az taky obrovsky rozdiel v tej ponuke nie je. Kanadske hotely nemali salamu, syr a take tie veci na oblozeny chlebik. Vsade maju prazenicu a miniklobasky a wafle, co zase nemal kazdy prazsky hotel. Mne ten vyber staci. Ked je prilis vela, jedia mi oci a chcem ochutnat vsetko. 😀 Vsetko to boli 3 hviezdickove hotely. 4 hviezdickovy som bola len raz v Prahe a tie ranajky to bolo nieco uzasne. Boli do 11:00, vyber neskutocny, mali tam kuchara co robil hostom omeletu kde si mohli vybrat co do nej dat. Ak su take ranajky vo vsetkych 4 hviezdickovych, tak to skutocne stoji za priplatenie.
Najvacsi rozdiel som videla v tej samotnej miestnosti kde sa podavaju ranajky. Vadi mi ked je to male, stoly prilis nahusto. Do takeho hotelu uz nikdy nejdem.
Ak mas nejake oblubene dobre hotely ked ides na Slovensko, porad mi prosim.

@andreatytler mne v tých kanadských/americkych chýba (okrem salámy/šunky/syra) hlavne čerstvé pečivo a zelenina. S hotelmi moc neporadím, keď
sme v Európe, tak cestujeme a nikdy nespime v rovnakom hoteli, vyberáme podľa toho, kde sa chystáme prespať. Na Slovensku spíme u mojich rodičov, takže tam vôbec. Jediný hotel, v ktorom som bola niekoľko krat je v Prahe Courtyard by Marriott priamo na letisku, aj teraz keď pôjdeme tam budeme spať, lebo máme skorý odlet z Prahy. Bufet je dobrý, ale cena okolo $30, takže dosť drahé.
Výborné raňajky sme mali, asi prekvapujúco, vo všetkých hoteloch v Chorvátsku a Slovinsku, lacné, slušný výber, krásne upravené, čerstvé, keby som sa nehanbila, tak to fotim, neboli to žiadne veľké chain hotels, ale malé, rodinné hotely/penziony.

Strana
z2