Cestovanie so šesť mesačným bábätkom na Maledivy
Ahojte,chcela by som sa spýtať na váš názor na cestovanie so 6 mesačným bábom. Myslím tým trošku dlhšie cestovanie na Maledivy. Chceli by sme cestovať v zime. tak by som sa chcela spýtať či máte niektorá takú skúsenosť alebo len váš názor na to.
Dobreee ďakujem za každú radu pre pohoršené mamičky ešte raz nikde som nenapísala že už mám kupené letenky a ideme. Krásny požehnaný víkend žienky🫶🏻😉
@anonym_autor ešte raz som prebehla komentáre a keď vynechám ten prvý, ktorý súhlasím, že je odveci, čo sa ti nepáči na ostatných?
Žiadne útoky, urážky, žiadne peklo - ako si to ty zhodnotila.
Vlastne, tvoje reakcie majú mnoho ostrejší ton, ako komentáre...
@anonym_aceec0 A kedy by ste di trufli vy už na dlhší let? s kolko ročným
@anonym_autor po vlastnej skusenosti na tak dlhy let, aby som sa dalsie 3 dni nemusela psychicky regenerovat, s dietatom 10+. To 10 myslim roky, nie mesiace 🙂
@anonym_autor ešte raz som prebehla komentáre a keď vynechám ten prvý, ktorý súhlasím, že je odveci, čo sa ti nepáči na ostatných?
Žiadne útoky, urážky, žiadne peklo - ako si to ty zhodnotila.
Vlastne, tvoje reakcie majú mnoho ostrejší ton, ako komentáre...
@beronsche ánoo máte pravdu 😅
Nesla by som, stacil mi let slovensko svajciarsko jak mi tam maly vrieskal a to je inak kludne, pohodove dieta 😄
@anonym_autor ja som mala prvé dieťa ukážkové, spal, jedol, neplakal. Cestovať s nim by som sa z tohto hľadiska nebála. S druhým synom by som ale neišla ani 50km, v kuse plakal, v jedení nemal žiadny systém, niekoľkokrát denne kakal, bolo ho treba stále umývať. No proste komplikácie keď to máš riešiť niekde na ceste.
A potom tu je ďalšia vec, ako sa budeš cítiť ty. Mňa boleli niekoľko mesiacov po pôrode neskutočne kĺby, nevládala som nič. A nie je to vec, ktorú vieš popredu. Tehotenstvo, pôrod a následné kojenie a nočné vstavanie sú pre ženu obrovská záťaž, nevieš ako bude tvoje telo reagovať. A v neposlednom rade, je imunita bábätka, ťahať ho cez pol sveta po letiskách do exotiky, to chceš tiež odvahu. Ak sa niečo stane, ste ďaleko od domova, nevieš aké je zdravotníctvo v danej krajine. Ja osobne by som prvý rok počkala a vystačila si max. s dovolenou na Slovensku.
@anonym_autor nazor? takto, kebyze utekam so 6 mesacnym pred vojnou a jedina moznost su Maledivy tak by som sla.
Presne este tak tieto kratke lety su ok,my sme tiez leteli s pol rocnym do Tuniska,ale bolo to naozaj kratke,maly spal,papal a kakal.Aj sa hral,usmieval na cestujucich,ale on bol naozaj ukazkove babo.Horsie je to teraz,ako si je uz viac rozpistany za kazdu blbost.
Ja by som s dietatom kludne cestovala, ale len do krajin s dobrou zdravotnou starostlivostou, co Maldivy urcite nie su. Let je najmensi problem tvojej otazky
Autorka, ja ta povzbudim a poviem tak, 4 a viac * rezort na Maldivoch je ovela cistejsi a bezpecnejsi co sa tyka jedla ci moznosti ochorenia, ako ist niekde do Egypta, kde je v jednom hoteli tisic ludi. Na Maldivoch som videla rodiny s malymi babatkami, dokonca jedni Taliani mali so sebou novorodenca, male mohlo mat tak mesiac. Ty budes mat 6-mesacne, take bude mozno vacsinu dña jest a spinkat. Teploty su ovela prijemnejsie ako v lete na Slovensku, a vlastne robis vsetko rovnako, chranis ho pred horucavou a slnkom. Chce to ale dobry vyber rezortu, naplanovanie, mat so sebou pre vsetky pripady lieky (aj ked s lekarom nie je v dobrom rezorte problem), a kvalitne poistenie samozrejme
V dobrom rezorte neni problem abi s cistotou abi s lekarmi (su non stop k dispo a maju aj vybavenie) do nemocnice posielaju do Male (rieisli sme ) v sezone v zime mas taky rezort 800-1000€ na den to sa neda porovnavat s Egyptom
ja mam kamosku co s dcerou do jej jedneho roka letela 14 krat a aj exotiky (nebola ale prvorodicka) fakt zavisi ako na tom ste ty a babo (neda sa porovnavat) ale ta cesta je zahul aj pre dospeleho ale zasa lepsie maly kojenec ako jedno dvojrocak
Ak zijes na Slovensku, vyber si priamy let bez prestupu s Austrian airlines s odletom z Viedne
V dobrom rezorte neni problem abi s cistotou abi s lekarmi (su non stop k dispo a maju aj vybavenie) do nemocnice posielaju do Male (rieisli sme ) v sezone v zime mas taky rezort 800-1000€ na den to sa neda porovnavat s Egyptom
ja mam kamosku co s dcerou do jej jedneho roka letela 14 krat a aj exotiky (nebola ale prvorodicka) fakt zavisi ako na tom ste ty a babo (neda sa porovnavat) ale ta cesta je zahul aj pre dospeleho ale zasa lepsie maly kojenec ako jedno dvojrocak
@anonym_9903b0 Tak my sme tam už boli a presne ako tu niekto písal boli tam aj menšie deti. No neviem dostali sme to ako svadobný dar od svokrovco samozrejme ísť môžeme hoci kedy ale diskutujeme teraz tú temu a chcela som počuť presne takéto rad ďakujem 🫶🏻
@minenkaa Čas hej energiu haha to neviem. Ale nie videla som vela báb napr na ig zo Slovenska čo išli takto ale neviem no najviac mám obavu z tej cesty let a všetko 🙈
@anonym_autor Napis tym babam na IG. Ja osobne by som nesla. Je to narocna cesta a cokolvek sa moze stat. Ale to som ja opatrny clovek. Viem,ze mnohi tak cestuju. Zase mozno lepsie ist s malym babom,ktore vacsinu letu prespi ako s upistanym 2-3 rocnym. Tazko povedat ako bude reagovat na let.
Autorka, ja ta povzbudim a poviem tak, 4 a viac * rezort na Maldivoch je ovela cistejsi a bezpecnejsi co sa tyka jedla ci moznosti ochorenia, ako ist niekde do Egypta, kde je v jednom hoteli tisic ludi. Na Maldivoch som videla rodiny s malymi babatkami, dokonca jedni Taliani mali so sebou novorodenca, male mohlo mat tak mesiac. Ty budes mat 6-mesacne, take bude mozno vacsinu dña jest a spinkat. Teploty su ovela prijemnejsie ako v lete na Slovensku, a vlastne robis vsetko rovnako, chranis ho pred horucavou a slnkom. Chce to ale dobry vyber rezortu, naplanovanie, mat so sebou pre vsetky pripady lieky (aj ked s lekarom nie je v dobrom rezorte problem), a kvalitne poistenie samozrejme
@tenerifka Ano, a aj tie klimy v lietadlach cistia po kazdom lete...
Mam dve deti a vzdy sa smejem na buducich mamickach ktore si planuju ake to bude a co budu robit 😂 prvemu dietatu som rok odsavala mlieko, prikrmy odmietalo, takze bez odsavacky (elektriny alebo bateriek) som sa nemohla pohnut + totalny denny nespac (v 4 mesiacoch jeden 20 min spanok cez den) a rano o 6 budicek. Druhe bol este “horsi” pripad, nespal poriadne ani v noci a do toho este reval, kocik odmietal niekolko mesiacov, autosedacku niekolko rokov a v nosici vydrzal len ak som stala a bola v pohybe. O strave pomlcim…. Mne aj keby vtedy niekto tie maledivy alebo onu dovolneku zaplatil tak tam nejdem. Tebe prajem bezproblemove, spave, vesele, neplaclive babatko ale odporucam dovolenky riesit az ked si na seba zvyknete a sama zvaziis ci to das a aj si to budes vedeit uzit
@anonym_788f6c Presne ako hovoris, nesla by som v tom veku ani zadarmo 🙂
Ahoj. My sme boli keď malo prvé dieťa 7 mesiacov (priamy let Viedeň - Male s austrienom - let do 9 hod).
Druhý krát sme boli keď malo prvé dieťa cca 2,5r. a druhé 9 mesiacov. Leteli sme ale cez dubaj kde sme prespali jednu noc a leteli ďalej (tak to bolo cca 5 + 5 hodín).
Prvá varianta je super ak máš len jedno malé dieťa a samozrejme je spáč a bez komplikácií. S dvomi sme si na to netrúfli lebo za mňa je ťažšie zabaviť 2-3 ročne deti pri dlhom lete ako malé bábo.
Každopádne je to moja reálna skúsenosť a tá sa nemusí zhodovať s inými matkami alebo deťmi.
Ako jedna z mála (alebo možno jediná) ťa v cestovaní podporím, určite choďte ak je to pre vás finančne ok.
A ešte odporúčanie na záver, vyberte si rezort/ubytovanie na hlavnom ostrove aby ste nemuseli letieť malým lietadlom alebo ísť na speedboate - to by (aspoň moje deti) neprežili tak ľahko ako let 😂
@minenkaa Čas hej energiu haha to neviem. Ale nie videla som vela báb napr na ig zo Slovenska čo išli takto ale neviem no najviac mám obavu z tej cesty let a všetko 🙈
@anonym_autor tak sa treba spýtať tam
@pr85 vidím že som rozpútala velké peklo a pritom som nidke nenapísala že ideme alebo že chcem ísť a hneď som zlá matka. Ale nevadí aj lutujem už že som sa opýtala😂
@anonym_autor ved sama píšeš ze chcete cestovať v zime.
A keď nechceš, tak načo sa vôbec pýtaš?
@bielasovicka ach jaaaj 😊 áno keby ideme tak ideme v zime vacsinou si myslim ze na taketo dovolenky sa chodi v zime 😊 a co vsetko chceme a nemame? teraz ked poviem ze chcem jednorozca tak co ? to znamena ze si ho hned kupim?😅
@bielasovicka Pisem ze sme to dostali ako svadobny dar co teraz neznamena ze musime hned letet alebo o pol roka kedy pojdeme vtety pojdeme prisla som sa spytat o nazor zien ktore leteli uz takto daleko
@anonym_9903b0 Tak my sme tam už boli a presne ako tu niekto písal boli tam aj menšie deti. No neviem dostali sme to ako svadobný dar od svokrovco samozrejme ísť môžeme hoci kedy ale diskutujeme teraz tú temu a chcela som počuť presne takéto rad ďakujem 🫶🏻
@anonym_autor neriskovala by som s tak malým bábätkom. Je to predsa len exotická krajina stačí, ak ho niečo infikované poštípe komár, mucha... alebo dostane hnačku... s deťmi do 3 rokov by som do exotiky vôbec necestovala ❤
@bielasovicka Pisem ze sme to dostali ako svadobny dar co teraz neznamena ze musime hned letet alebo o pol roka kedy pojdeme vtety pojdeme prisla som sa spytat o nazor zien ktore leteli uz takto daleko
@anonym_autor ok, ved dobre. Takto mi to je už jasnejšie 😉
Ale nešla by som s tak malým dieťaťom.
My cestujeme s deťmi od malička, ale na takúto cestu by som nešla. Organizmus je ešte slabý. Vezmi si len take letisko. V zime. Koľko chorých ľudí tam bude. Plus v niektorých krajinách je veľmi rozšírená meningitída. A niekedy staci len blbá náhoda, napr klima v lietadle. To môže mat fatálne následky. Takto daleko vedia aj bežne choroby narobiť veľký problém. Máte ešte čas. Áno, niektorí behajú po celom svete aj s maličkými deťmi, ale keď sa stane zle, to už nie všetci nauč dajú
Ďakujem vám žienky za káždú radu 😊
@anonym_autor mysli aj na okolie v lietadle. Je naozaj velmi tazke zvladnut 11 hod let, ked v rade za tebou par hodin place dieta. Je to proste peklo a nikoho nezaujima, ze ho nevies utisit. Sama mam deti a jedno bolo uplakane, tak sme dlho necestovali, lebo som brala ohlad na okolie.

Mame dve deti a u oboch sme zacali cestovat, ked mali cca 3 mesiace. Nase su teda zvyknute na cestovanie. Cestujeme pomerne casto, kedze nezijeme na Slovensku, tak chodime aj za starymi rodicmi na SK a podobne. Ale na Maledivy by som si teda netrufla s tak malinkym.
Ale ved ked chces, vyskusaj - niet nad vlastnu skusenost. Ono na druhej strane, lepsie sa cestuje s 6 mesacnym, nez s 1,5 rocnym. 6 mesacne este nechodi, nerozprava, nereve pre kazdu blbost... 🙂
@anonym_aceec0 A kedy by ste di trufli vy už na dlhší let? s kolko ročným