Čo vás štve v mestskej hromadnej doprave?
Ahojte, čo vás vie najviac vytočiť v mhd? mňa fakt štvú bezohľadní hlupáci ktorí tam po sebe nechajú odpadky alebo si nahlas púšťajú hudbu a vôbec neberú ohľad na iných.
ked meska spoj, ostatne mi je ukradnute
cestujem mhd zriedka, ale keď už tak mi vadí:
- nedostatočná hygiena spolucestujúcich
- cestujúci, ktorí sa ešte nenaučili používať sluchátka a púšťajú si stupidné videá, pesničky a hovory nahlas tak, aby to celkom určite počuli úplne všetci
- a potom také tie bizáriky typu "pustite ma sadnúť sem, to je moje obľúbené miesto" 😀 a takí tí ješiťáci, ktorí nevedia normálne povedať, že si potrebujú sadnúť, ale postavia sa nad niekoho a budú tam vzdychať, ochkať, pretáčať očami a mrmlať si niečo o nevychovanej mládeži...
zapáchajúci bezdomovci, ožraté socky, sfetovaní, ultras po zápase, ľudia čo s kolobežkami vrážajú do iných...
bezdomovci, socky
Meskanie, bezdomovci, fajciari co si potiahnu tesne pred nastupom a vyfuknu to vnutri a tlsti co sa nezmestia do sedadla a tlacia sa na mna.
Dôchodkyne na mieste pre kočíky. Prázdny autobus, ale vždy si tam niekto musí sadnúť 😀 a často krát nie sú ochotné odtiaľ odísť, radšej vymýšľajú ako kočík postaviť 😀
kosice. ze je tak nefunkcna, ze lacnejsie a vyhodnejsie casovo, je pre mna mat dve auta v rodine 😔
Autobusom chodim minimalne. Ale ked uz tak mam stastie ze vojdem do zafajceneho autobusu kde sa neda poriadne dychat… SAD….
Okrem spomenutého ešte keď mi zdrhne bus alebo elina tesne pred nosom
No niet krajšieho rana 🙈
Keď strýco sediaci rovno za mnou celú cestu poťahuje sopel až z päty namiesto toho, aby sa vysmrkal.
Okrem spomenutého ešte keď mi zdrhne bus alebo elina tesne pred nosom
No niet krajšieho rana 🙈
@pribinak Aká elina? Čo to je?
štve ma, keď si mládež vykladá nohy na sedadlo, pes bez náhubku, ožrani a smraďoši
@pribinak Aká elina? Čo to je?
@anonym_767235 Električka pravdepodobne.
@anonym_autor pre obcasneho MHDckara (nielen navstevnika, turistu) je otravne, ked sa v MHD (vsetkych druhoch) neda platit priamo obycajnou debetnou bankovou kartou (s vyuctovanim az nasledujuci den vzdy v prospech cestujuceho, teda ak by prekrocil sumu za celodenny, zarata sa mu iba celodenny).
Kto bude studovat tie prekomplikovane tarifne systemy, v kazdom meste ine, aky listok mu kedy treba (kratky/dlhy...) a ci sa oplati denny (2,3 dnovy...)
Snažím sa byť ekologická vo všetkých možných ohľadoch ale toto je moja slabina. Ja jednoducho MHD neznášam. Neznášam toľko cudzích ľudí okolo seba, v tesnej blízkosti. Je to pre mňa veľký problém. Nechodím preto ani na koncerty, proste žiadne davové akcie. Katastrofa pre mňa je, keď sa tam zmiešajú všetky tie prachy ako voňavky, aviváže, puelly 🤢, pot, cigarety. Keď som si náhodou aj sadla, tak väčšinou som musela dávať pozor aby som nedostala do hlavy od iného študenta, lebo dať si tašku dole z chrbta by ho zabilo. Raz som v električke odpadla ale bola som tak natlačená na dvere, že som sa prebrala na to, že som z nej vypadla a mám rozbitú hlavu. Som neskutočne vďačná svojim rodičom, ktorý mi na 18. narodeniny kúpili auto. Veľmi sa mi vtedy uľavilo.
@anonym_autor nechodím mhd, ale najviac by mi prekážal smrad. A hluční neprispôsobiví spoluobčania
ked niekto je a pije v mhd
ked nastúpi s otvoreným nápojom to je fakt cez alebo si otvori plechovku priamo v mhd ( niekto aj pivo)
syna 3 r učim že v mhd sa neje a nepije , vždy počka ked vystúpime alebo ked nastuje a niečo žuje mu to beriem
raz tak jedna puboška jedla zmrku na sedadle pre nami - syn hned že ona prečo papa ? ja nahlas :asi zabudla že v autobuse sa neje
tak očervenela , až smiešno mi bolo
jedna pani čo raz jedla banan si myslela že si syn jej kýva a on jej ukazoval nono s rukou
toto mi fakt vadí
ked niekto je a pije v mhd
ked nastúpi s otvoreným nápojom to je fakt cez alebo si otvori plechovku priamo v mhd ( niekto aj pivo)
syna 3 r učim že v mhd sa neje a nepije , vždy počka ked vystúpime alebo ked nastuje a niečo žuje mu to beriem
raz tak jedna puboška jedla zmrku na sedadle pre nami - syn hned že ona prečo papa ? ja nahlas :asi zabudla že v autobuse sa neje
tak očervenela , až smiešno mi bolo
jedna pani čo raz jedla banan si myslela že si syn jej kýva a on jej ukazoval nono s rukou
toto mi fakt vadí
@anonym_63182e hm? preco nie? pijem bezne v mhd..(vodu)
Jedna z najlepších perál je, keď chceš vystúpiť a vonku trkvasi rozlezení po celej šírke východu. Raz sa mi také stalo, že som ale že ani milimeter nemala, kam by som nohu dala. Až "haló, neviem lietať" pomohlo. Za starých dobrých čias, keď ľudia nešli ako teľce s mobilom pred sebou, sa zvykli postaviť po bokoch východu. Milujem týpkov, ktorý stoja a miesto tyčky držia mobil. Vždy len dúfam, že v prudkej zákrute zletia mimo mňa.
@anonym_autor ked niekto nahlas telefonuje, smradlavi cestujuci a taki co sedia tak ze “obsadia” dve miesta, cize sedia v ulicke a vedla nich je volne miesto alebo maju na sedadle vylozenu batozinu - najma ked je plny autobus
@anonym_autor jazdím do práce pravidelne MHD. Meškanie chápem, nehody , zápchy. Komu to vadí, nech chodí vrtuľníkom, šofér to neovplyvní..
Čo mi vadí sú tie telce, čo sa tlačia kým vystúpim 😡 a keď mám zakaždým dosť hlasnú poznámku, taaak tie zdute ksichty 🤜🤜🤜
Chodím raz za uhorský rok. Ale prekáža mi ak v zime šofér kúri iba seba a v autobuse úplná zima. Potom ak šofér ide ako s dobytkom a nie ľudmi, teda prudké brzdenie, rozbiehanie a tak. A čo sa týka cestujúcich vytáča má tlačenie sa do prázdneho autobusu, sú ľudia čo asi nemajú niečo spracované z detstva a hoci napríklad autobus vychádza zo stanice a je tam 50 miest na sedenie a na zástavke 15 ľudí niektorí sa tlačia ako keby sa báli že sa do autobusu nezmestia...
Obsadzovanie miesta pre kočíky ľuďmi. A keď nastúpim s kočíkom, ešte na mňa kukaju. Predtým som robila to, že som otvorila ústa a dôrazne poprosila, aby ma teda pustili. Teraz už len vtrepem kocik na miesto určenia a totálne ale že totálne KASLEM do koho vrazim a čiu nohu prejdem. Vidíš ma, kukás na mňa, vieš, že tam nemáš čo robiť, i tak neuhnes, ešte si tam vtrepes aj kufor, chod do čerta a tak ti treba. A že takých je dosť.
Ruksaky na chrbtoch! Zaberajú kopec miesta a ešte aj okolostojacich krásne nimi vyobšívajú!
Keď majú dôchodcovia na voľnom sedadle rozložené tašky s nákupom a keď si chceš sadnúť tak sa tvária mimoriadne ukrivdene keď ich musia dať dole. A druhý extrém - keď sú voľné sedadlá, nikto si nejde sadnúť, radšej budú ľudia stáť a blokovať uličku a dvere.
Keď sú zle zosynchronizované prestupy že dlho čakáte na prípoj, keď zastávka na opačný smer nie je presne oproti druhej zastávky tak krásne do zrkadla, a v neznámom teréne musím hladať kde je zastávka na opačný smer. A keď mi CP SK neponúkne viac alternatív.

keď niekto nahlas telefonuje a rozoberá nepodstatné hlúposti