icon

Je bezpečné poslať deti autobusom do Plzne?

21. aug 2025

Nechcem to veľmi rozpisovať, potrebujem ,,poslať,, dve deti jedno už skoro dospelé späť k dcére do čiech , ona nevie prísť po nej, ja ich nemôžem odprevadiť. Je to 9,5h cesty autobusom, priamy spoj trasa RS-LC-DT-ZV-NR-TT-BA-Brno-Praha-Plzeň. Ráno nastúpia večer tam budú. Súkromný dopravca. Cestovali ste už týmto spojom? Ako to tam chodí?
Je to vôbec dobrý nápad? Neviem ako inak vzniknutú situáciu riešiť

Strana
z2
jockey
22. aug 2025

@anonym_autor Moja 11ročná dcéra pôjde sama vlakom z Bratislavy do Košíc a nerobíme z toho vedu....
17ročná je už dosť stará na to, aby sa postarala o brata. Ako už vyššie dobré radili - miestenky, kynedril, sáčok a mladému vysvetliť, nech sa nepozerá do boku aké dopredu

drobcek100
22. aug 2025
@anonym_autor

@nyusika neviem koľko skúsenostií máš s cestovaním s malými deťmi, ktorými býva často zle.
Ale mňa raz doslova vyhodil šofér, lebo sestra sa dogrcala.

@anonym_autor Dať lieky proti nevoľnosti a pribaliť ich, lebo je to dlhá cesta, igelitové sáčky pre prípad trvania, nejaké väčšie,aby nezaspinil autobus a oblečenie, vlhčené obrúsky a mokrý uterák a hlavne poučiť,to zdôrazňujem,aby sestre hneď povedal keď bude zle, nejesť po ceste somariny, sladkosti.To sú moje skúsenosti

seaty548
22. aug 2025

Ja som v 15-tich letel sám do Ameriky, ale tak asi záleží koľko má to dieťa nacestované.

anonym_2a1fe4
22. aug 2025

Poznám ľudí čo ako detská cestovali z ameriky bez problemov a poznám aj takú čo ked išla na inetrnát na zastavke išla na wecko a autobusár odišiel bez nej..ja si ale myslím že skoro dospelá to zvládne..

alca85
22. aug 2025

Dajte si s vnučkou zdieľať polohu cez Google mapy a budete vedieť, kde sa nachádzajú.

katkaa01
23. aug 2025
@evcagabi

Tak im najdi opatrovatelku 😅😅 ta 17r si s nou mozno aj v buse hrkne zo dva 😅😅😅

@evcagabi Trapna

anonym_971366
23. aug 2025
@anonym_autor

@diewcatqoov decembri 17 a 8 ale je to neposedné dieťa

@anonym_autor ak byva malemu zle praveze nech minimalizuje pozeranie mobil/tablet. Moja skusenost s deckami - ked pozerali v aute rozpravku na tablete bolo im zle. Zial teraz ficime kinedryl a debatovanie / blbnutie. Namiesto sladkosti len nejake slane tycinky a cista voda.

anonym_dfc8dd
23. aug 2025

Ja som 17 ročná už sama cestovala s kamarátkou do Poľska, do Rakúska, veď to je ozaj už takmer dospelý človek. A 8-rocny už má rozum. Bude musieť poslúchať. Ja už som videla všeličo, sledujem jednu rodinu z Austrálie, čo majú rodinu na Tasmánskom ostrove, a tí posielajú deti starým rodičom samé lietadlom. Nasadia ich a starkí vyzdvihnú. Je to legálne. A to sú oveľa menšie deti ako 17 rokov.

katty123456
23. aug 2025
@anonym_autor

@nyusika neviem koľko skúsenostií máš s cestovaním s malými deťmi, ktorými býva často zle.
Ale mňa raz doslova vyhodil šofér, lebo sestra sa dogrcala.

@anonym_autor samozrejmosťou je ,,grcaci,,sáčok..co sa tyka cestovania už mnohí stredoškoláci cestujú sami každý víkend Ba -RS..CZ je len m troch dlhšia trasa..wecko by mali fungovať môže sa stať že nie,preto treba po 50c im nabaliť na bus staniciach do wecka..okradnúť ich nema kto,ak by náhod rómovia sedeli za nimi nech maju doklady atď v priehradke na sedačke pred sebou.
Nebudú prví ani posledni čo takto budú cestovať..dnes už od 12tusim decká môžu samé aj letieť...

zuzanka.zuzu
23. aug 2025

whaaat 😂😂😂 16 ročné deti cestujú na rok do USA a poniektoré nevedia ani po anglicky (teda oni si myslia že vedia ale frajeriť prestanú na prvej kontrole 😁). niekde bude zásadná chyba vo výchove ak by 17 ročná nezvládla cestu autobusom 🙈 bez prestupovania 🙈 vo svojej domovine 🙈 počas dňa 🙈 ježiši toto je absurdné 😀

autor
23. aug 2025
@zuzanka.zuzu

whaaat 😂😂😂 16 ročné deti cestujú na rok do USA a poniektoré nevedia ani po anglicky (teda oni si myslia že vedia ale frajeriť prestanú na prvej kontrole 😁). niekde bude zásadná chyba vo výchove ak by 17 ročná nezvládla cestu autobusom 🙈 bez prestupovania 🙈 vo svojej domovine 🙈 počas dňa 🙈 ježiši toto je absurdné 😀

@zuzanka.zuzu škoda že ti chýba čítanie s porozumením, mimochodom deti sú už doma s mamou

anonym_fd42e4
23. aug 2025

podla mna nevedia cestovat lebo rodicia ich iba rozvazaju vsade autom.Takze nemali kde pochytit tento navyk a to je velmi zle.Lebo potom su do zivota akoby neschopne ak sa stane daco take ako teraz.A takych deti je v dnesnej dobe bohuzial plno co ani na mestsku nevedia riadne nastupit a nie este dialkovym busom niekde ist

curlie
24. aug 2025

@anonym_autor nech dá staršia kinedryl mladšiemu a nech si dávajú pozor na veci. Keby niečo nech volá cez kameru s niekým. Držím palce a skoré uzdravenie 🤞

Strana
z2