icon

Môžem zobrať do lietadla desiatu pre dieťa?

27. máj 2026

Prvý krát letíme s dcérou , má 2 roky , chcela by som jej normálne doma nachystat do boxu jedlo ako keď bežne ideme niekam na výlet, klasika nejaké ovocie nakrájané plus do servítky a do sacku aspoň jeden chlebík/rozok s niečím , prosím vas ako to funguje prejde mi to cez kontrolu? Viem že takéto “desiaty” oni vyhadzujú ale keď ide o dieťa tak asi nie , či ? Chcela by som aby v lietadle jedla niečo čo má z domu

buberova
27. máj 2026

Normálne sme si do lietadla doniesli bagety, 7days croissant a muffiny

anonym_f9769c
27. máj 2026

Ak nejdeš do krajiny kde je dovoz niektorých potravín zakázaný, môžeš mať zo sebou jedlo.

autor
27. máj 2026
@buberova

@buberova ale z domu ? Alebo kúpené az tam na letisku po kontrole ? To je rozdiel 😁

autor
27. máj 2026
@buberova

@buberova mňa zaujíma len z domu

anonym_1f379e
27. máj 2026
@anonym_f9769c

Ak nejdeš do krajiny kde je dovoz niektorých potravín zakázaný, môžeš mať zo sebou jedlo.

@anonym_f9769c
Okrem napojov aj tie sa daju ked ich kupis za sialene ceny v duty free

sisaka
27. máj 2026
@anonym_f9769c

@anonym_f9769c ešte doplním, že jedlo môže mať aj do krajin, kde je dovoz daného jedla zakázaný, ale treba ho zjesť po ceste.

sisaka
27. máj 2026

@anonym_autor pozri si, či sú do danej krajiny nejaké obmedzenia. Napríklad niekde sa nemôže priviesť ovocie, zelenina, orechy, masové výrobky… ak sa nemôžu, treba zjesť po ceste, po prílete nikoho nezaujíma, či ten pomaranč bol určený pre 2 ročného alebo 20 ročného, ak je zákaz ho priviezť.

petamich
27. máj 2026

Vzdy dietatu beriem "plny ruksak" snackov a jedla, nikdy nevieme ako dlho sa kde zdrzime, je hladny 16 sekund po odchode z domu 🙂 takze ano mozes, aj kapsicky sme brali, aj rozok, aj slane, aj sladke, aj ovocie. Nikdy nie je problem.

smajliica
27. máj 2026

Nemozes niest tekutiny (ale pre deti vacsina letisk povoluje aj tie), jedlo z domu mas dovolene aj pre dospelych. Ak to teda nie su nejake polotekute veci (jogurty napr).

slavomira236
27. máj 2026
@anonym_autor

@buberova ale z domu ? Alebo kúpené az tam na letisku po kontrole ? To je rozdiel 😁

@anonym_autor normalne nosime z domu bagety chipsy cukriky croasant kazdya vo vsku svoje jedlo..

anonym_ad64d2
27. máj 2026

Normálne zober. Ja som šla dokonca aj s proteinovy praskom v sacku a nikto mi nič nepovedal. Ale mala som už aj rezne, zemiaky, vsetko možné takže smelo. Akurát ked letis do ameriky nemal by si mať jablko, kinderko a klobásy. Za to dávajú extrem pokuty

anonym_f9769c
27. máj 2026
@anonym_1f379e

@anonym_f9769c
Okrem napojov aj tie sa daju ked ich kupis za sialene ceny v duty free

@anonym_1f379e cez kontrolu prenesieš prázdnu plastovú fľašu a po kontrole si tam napustíš vodu

@anonym_autor pre také malé dieťa môžeš preniesť aj tekutiny, na kontrole ti môžu dať z fľaše odpiť aby zistili že to nie je chemikália

slavomira236
27. máj 2026
@petamich

Vzdy dietatu beriem "plny ruksak" snackov a jedla, nikdy nevieme ako dlho sa kde zdrzime, je hladny 16 sekund po odchode z domu 🙂 takze ano mozes, aj kapsicky sme brali, aj rozok, aj slane, aj sladke, aj ovocie. Nikdy nie je problem.

@petamich u nas tiez to iste doma nechcu a v prostriedku ci vlak ci lietadlo este len sadnu a uz chcu jest. Vzdy na letisko ideme nabaleni ...

tenerifka
27. máj 2026

Je zrejme, ze ako pises, letis prvy krat. Nikto nikde jedlo nevyhadzuje, ak sa nejedna o tekute jedlo/dzus/jogurt. Vezmi ovocie, chlieb, bagetu, rezeñ, cestoviny, chipsy..... A stres nechaj doma....

anonym_02c09d
27. máj 2026

Vzdy so sebou nieco nosime a ani deti nemame a nikdy nam to nikto nevyhodil

thereisabear
27. máj 2026

Normálne môžeš hocijaké tuhé jedlo. Nikto to riešiť nebude. Mne už viackrát odignorovali aj fľaše s vodou.

klotildabazarik
Autor odpoveď zmazal
anonym_10e8e5
27. máj 2026
@anonym_ad64d2

Normálne zober. Ja som šla dokonca aj s proteinovy praskom v sacku a nikto mi nič nepovedal. Ale mala som už aj rezne, zemiaky, vsetko možné takže smelo. Akurát ked letis do ameriky nemal by si mať jablko, kinderko a klobásy. Za to dávajú extrem pokuty

@anonym_ad64d2
Cakala som kdo pripomenie rezne😁my sme davnejsie leteli z Lagosu do Viedne co je 9 hodinovy let, nastastie znamy nas upozornili ze na tom lete skoro nic nedavaju len suche keksy a caj. No tak my sme sa tak po Slovensky pripravili grilovane kurca pecen chleba atd. plus 2 flase vina, stale vidim tie kysle oslintane ksichty v lietadle 😁

anonym_ea7b47
27. máj 2026

mozes, len pitie az po kontrole, ale pokial je to kratky let tak jedlo je zbytocne riesit

sisaka
27. máj 2026
@anonym_10e8e5

@anonym_ad64d2
Cakala som kdo pripomenie rezne😁my sme davnejsie leteli z Lagosu do Viedne co je 9 hodinovy let, nastastie znamy nas upozornili ze na tom lete skoro nic nedavaju len suche keksy a caj. No tak my sme sa tak po Slovensky pripravili grilovane kurca pecen chleba atd. plus 2 flase vina, stale vidim tie kysle oslintane ksichty v lietadle 😁

@anonym_10e8e5 a ako ste to vlastné víno dostali cez security a taktiež by som chcela vedieť, ako ste ho potom pili, keďže požívanie vlastných alkoholických nápojov je v lietadle zakázané 🤔

miadi
28. máj 2026

Ano mozes . Vacsina krajijn pri tak malom dietati aj vodu z domu v malej flasi toleuje .

anonym_1f379e
28. máj 2026
@sisaka

@anonym_10e8e5 a ako ste to vlastné víno dostali cez security a taktiež by som chcela vedieť, ako ste ho potom pili, keďže požívanie vlastných alkoholických nápojov je v lietadle zakázané 🤔

@sisaka
Kupis v duty free, donesu flase v sacky az k liedlu kde si ich vyzdvihnes tasku das pod sedadlo mas svoj turisticky pohar, aj malu flasu od mineralky a enjoy🤣

anonym_ad64d2
28. máj 2026
@sisaka

@sisaka moja mamka prepašovala aj nožík so sebou a ani o tom nevedela. Prišli jej na to až pri spiatočník lete

muchotrafka298
28. máj 2026

No neviem kde na letiskach vyhadzuju jedlo. Su krajiny, kam nemozes dovazat urcite druhy potravin. Bezne nosim so sebou jedlo z domu, ci uz pecivo, snacky alebo ovocie. Problem mozu byt ovocne kapsicky alebo jogurty, lebo sa to pocita medzi tekutiny a musi to byt o objeme povolenom pre tekutiny a v uzatvaratelnom vrecku (co moze byt oroblem, takze to neber). Pre male deti mozes mat aj tekutiny, ale iba v obmedzenom mnozstve pre ich potrebu pocas letu (cize nie 5 dvojlitrovych flias napriklad). Pozri si stranku letiska, odkial letis a tam najdes kompletne informacie.

sisaka
28. máj 2026
@anonym_1f379e

@sisaka
Kupis v duty free, donesu flase v sacky az k liedlu kde si ich vyzdvihnes tasku das pod sedadlo mas svoj turisticky pohar, aj malu flasu od mineralky a enjoy🤣

@anonym_1f379e dúfam, že je to vtip. S takýmito zúfalcami som fakt ešte neletela. 🤦‍♀️

sisaka
28. máj 2026
@muchotrafka298

No neviem kde na letiskach vyhadzuju jedlo. Su krajiny, kam nemozes dovazat urcite druhy potravin. Bezne nosim so sebou jedlo z domu, ci uz pecivo, snacky alebo ovocie. Problem mozu byt ovocne kapsicky alebo jogurty, lebo sa to pocita medzi tekutiny a musi to byt o objeme povolenom pre tekutiny a v uzatvaratelnom vrecku (co moze byt oroblem, takze to neber). Pre male deti mozes mat aj tekutiny, ale iba v obmedzenom mnozstve pre ich potrebu pocas letu (cize nie 5 dvojlitrovych flias napriklad). Pozri si stranku letiska, odkial letis a tam najdes kompletne informacie.

@muchotrafka298 na žiadnych nevyhadzujú jedlo pri odlete. Pri prílete som to už zažila, ale to je Kanada, USA, Mexiko má tiež obmedzenia.

Raz, keď som sa vracala so Slovenska, som mala na starosti známej dcéru a tá odložila pre jej otca také mini burrito čo sme dostávali ako snack pred pristávanie, bolo v ňom hovädzie mäso. Čakáme na kufre, príde colník so psom, pes sa posadil rovno k jej nohám a už to išlo. Našťastie sme to len museli pred ním vyhodiť.
U nás sa pri prílete vypisuje na takych obrazovkách, či nevezieš rôzne produkty, ale to sa všetko dá zistiť online.
Určite lepšie ako hodiť otázku na MK, kde každý cestoval niekde inde a spoliehať sa, že to platí aj do mojej destinácie.

anonym_bf7ca0
28. máj 2026
@anonym_autor

@buberova mňa zaujíma len z domu

@anonym_autor minulý týždeň vedela mňa ujo aj s manželkou po vzlete vytiahli klasický lepeňák, salámový. Úplne v pohode. Deckám normálne urobím desiatu a vlastne aj sebe. V batohu máme svoje fľaše, tie sa za kontrolu napustíme vodou. Žiaden problém.

kiki68
28. máj 2026

@anonym_autor vyhadzuju iba tekute( deti maju ale vynimku), a napr chlebik, kolacik neni problem, ja som niesla torty dokonca do UK 😃

muchotrafka298
28. máj 2026
@sisaka

@muchotrafka298 na žiadnych nevyhadzujú jedlo pri odlete. Pri prílete som to už zažila, ale to je Kanada, USA, Mexiko má tiež obmedzenia.

Raz, keď som sa vracala so Slovenska, som mala na starosti známej dcéru a tá odložila pre jej otca také mini burrito čo sme dostávali ako snack pred pristávanie, bolo v ňom hovädzie mäso. Čakáme na kufre, príde colník so psom, pes sa posadil rovno k jej nohám a už to išlo. Našťastie sme to len museli pred ním vyhodiť.
U nás sa pri prílete vypisuje na takych obrazovkách, či nevezieš rôzne produkty, ale to sa všetko dá zistiť online.
Určite lepšie ako hodiť otázku na MK, kde každý cestoval niekde inde a spoliehať sa, že to platí aj do mojej destinácie.

@sisaka preto ja odporucam prestudovat si stranku letiska, tam su vzdy aktualne informacie, co sa moze a nemoze. Lenze tuto 3/4 zien si mylia MK s Google. Namiesto toho, aby si to nasli, tak sem napisu, lebo vedia, ze tu im vzdy niekto napise. Pritom to mozu byt mylne informacie, neoverene, klamlive cez chat GPT. Ale vsak kazdeho vec.

anonym_a5b4b4
28. máj 2026

Mna by slak trafil, kebyze si niekto pri mne v lietadle rozbali rezne, klobas, salamu a pod.