icon

Môžem zobrať do lietadla desiatu pre dieťa?

Dnes o 18:12

Prvý krát letíme s dcérou , má 2 roky , chcela by som jej normálne doma nachystat do boxu jedlo ako keď bežne ideme niekam na výlet, klasika nejaké ovocie nakrájané plus do servítky a do sacku aspoň jeden chlebík/rozok s niečím , prosím vas ako to funguje prejde mi to cez kontrolu? Viem že takéto “desiaty” oni vyhadzujú ale keď ide o dieťa tak asi nie , či ? Chcela by som aby v lietadle jedla niečo čo má z domu

buberova
Dnes o 18:13

Normálne sme si do lietadla doniesli bagety, 7days croissant a muffiny

anonym_f9769c
Dnes o 18:17

Ak nejdeš do krajiny kde je dovoz niektorých potravín zakázaný, môžeš mať zo sebou jedlo.

autor
Dnes o 18:18
@buberova

@buberova ale z domu ? Alebo kúpené az tam na letisku po kontrole ? To je rozdiel 😁

autor
Dnes o 18:18
@buberova

@buberova mňa zaujíma len z domu

anonym_1f379e
Dnes o 18:19
@anonym_f9769c

Ak nejdeš do krajiny kde je dovoz niektorých potravín zakázaný, môžeš mať zo sebou jedlo.

@anonym_f9769c
Okrem napojov aj tie sa daju ked ich kupis za sialene ceny v duty free

sisaka
Dnes o 18:19
@anonym_f9769c

@anonym_f9769c ešte doplním, že jedlo môže mať aj do krajin, kde je dovoz daného jedla zakázaný, ale treba ho zjesť po ceste.

sisaka
Dnes o 18:21

@anonym_autor pozri si, či sú do danej krajiny nejaké obmedzenia. Napríklad niekde sa nemôže priviesť ovocie, zelenina, orechy, masové výrobky… ak sa nemôžu, treba zjesť po ceste, po prílete nikoho nezaujíma, či ten pomaranč bol určený pre 2 ročného alebo 20 ročného, ak je zákaz ho priviezť.

petamich
Dnes o 18:21

Vzdy dietatu beriem "plny ruksak" snackov a jedla, nikdy nevieme ako dlho sa kde zdrzime, je hladny 16 sekund po odchode z domu 🙂 takze ano mozes, aj kapsicky sme brali, aj rozok, aj slane, aj sladke, aj ovocie. Nikdy nie je problem.

smajliica
Dnes o 18:24

Nemozes niest tekutiny (ale pre deti vacsina letisk povoluje aj tie), jedlo z domu mas dovolene aj pre dospelych. Ak to teda nie su nejake polotekute veci (jogurty napr).

slavomira236
Dnes o 18:25
@anonym_autor

@buberova ale z domu ? Alebo kúpené az tam na letisku po kontrole ? To je rozdiel 😁

@anonym_autor normalne nosime z domu bagety chipsy cukriky croasant kazdya vo vsku svoje jedlo..

anonym_ad64d2
Dnes o 18:26

Normálne zober. Ja som šla dokonca aj s proteinovy praskom v sacku a nikto mi nič nepovedal. Ale mala som už aj rezne, zemiaky, vsetko možné takže smelo. Akurát ked letis do ameriky nemal by si mať jablko, kinderko a klobásy. Za to dávajú extrem pokuty

anonym_f9769c
Dnes o 18:26
@anonym_1f379e

@anonym_f9769c
Okrem napojov aj tie sa daju ked ich kupis za sialene ceny v duty free

@anonym_1f379e cez kontrolu prenesieš prázdnu plastovú fľašu a po kontrole si tam napustíš vodu

@anonym_autor pre také malé dieťa môžeš preniesť aj tekutiny, na kontrole ti môžu dať z fľaše odpiť aby zistili že to nie je chemikália

slavomira236
Dnes o 18:27
@petamich

Vzdy dietatu beriem "plny ruksak" snackov a jedla, nikdy nevieme ako dlho sa kde zdrzime, je hladny 16 sekund po odchode z domu 🙂 takze ano mozes, aj kapsicky sme brali, aj rozok, aj slane, aj sladke, aj ovocie. Nikdy nie je problem.

@petamich u nas tiez to iste doma nechcu a v prostriedku ci vlak ci lietadlo este len sadnu a uz chcu jest. Vzdy na letisko ideme nabaleni ...

tenerifka
Dnes o 18:42

Je zrejme, ze ako pises, letis prvy krat. Nikto nikde jedlo nevyhadzuje, ak sa nejedna o tekute jedlo/dzus/jogurt. Vezmi ovocie, chlieb, bagetu, rezeñ, cestoviny, chipsy..... A stres nechaj doma....

anonym_02c09d
Dnes o 18:45

Vzdy so sebou nieco nosime a ani deti nemame a nikdy nam to nikto nevyhodil

thereisabear
Dnes o 18:53

Normálne môžeš hocijaké tuhé jedlo. Nikto to riešiť nebude. Mne už viackrát odignorovali aj fľaše s vodou.

klotildabazarik
Autor odpoveď zmazal
anonym_10e8e5
Dnes o 19:33
@anonym_ad64d2

Normálne zober. Ja som šla dokonca aj s proteinovy praskom v sacku a nikto mi nič nepovedal. Ale mala som už aj rezne, zemiaky, vsetko možné takže smelo. Akurát ked letis do ameriky nemal by si mať jablko, kinderko a klobásy. Za to dávajú extrem pokuty

@anonym_ad64d2
Cakala som kdo pripomenie rezne😁my sme davnejsie leteli z Lagosu do Viedne co je 9 hodinovy let, nastastie znamy nas upozornili ze na tom lete skoro nic nedavaju len suche keksy a caj. No tak my sme sa tak po Slovensky pripravili grilovane kurca pecen chleba atd. plus 2 flase vina, stale vidim tie kysle oslintane ksichty v lietadle 😁

anonym_ea7b47
Dnes o 20:39

mozes, len pitie az po kontrole, ale pokial je to kratky let tak jedlo je zbytocne riesit