Nebojíte sa teraz cestovať do rizikových krajín?
Ako riešite ak ste mali v pláne vycestovať do rizikovývh krajín?
Vojna na Ukrajine tá nedesí? To sú naši susedia. Irán je ďaleko. Nedesí tá fakt že rusko je blízko a my sme na dostrel? Irán sa nezaujíma o maličké bezvýznamné Slovensko
@anonym_34242f aj vieš o čom je téma? O cestovaní do rizikových krajín
@anonym_34242f aj vieš o čom je téma? O cestovaní do rizikových krajín
@anonym_abd76b A este kolko ludi da tomu hlupemu prispevku lajk. Sa nestacim divit.
Ja len takú skúsenosť s dovolenkou v Istanbule.
Dohodli sme sa s kamoškou, kúpíli letenky, objednali hotel v centre.
Že nakúpime Vianočné darčeky a oddýchneme si.
4 dni pred odletom bol priamo v centre Istanbulu bombový atentát, myslím 8 mŕrvych.
Zvažovali sme neisť, ale potom že ani hrom neudrie na to isté miesto a že ideme.
V hoteli nás upozornili, že sa máme vyhýbať miestam s vačsou hustotou ľudí, hovoríme si OK.
LENŽE boli tam futbalové majstrovstvá a všade milión ľudí, to sme si nezistili a koncentrovať sa na miesta bez ľudí bolo nemožné, všímali sme ,,podozrivých ľudí,, igelitky, kufríky, FBI oproti nám nič.
Po 2 dňoch na hoteli, že ideme do nákupného centra, zastavila nás zábrana okolo centra, tak sme si sadli na víno.
S červenými líčkami, odloženým výletom sme sa zrazu ocitli medzi vojakmi a nabitými vodnými delami, pozerali na nás ako my na nich. S plačom nás nejak v poslednej chvíli vysotili, zrazu dav ľudí prevalilo zábrany a vojaci pálili z vodných diel, bol to štrajk, od toho deja nás delilo 20 sekún.
My sme mysleli že tam bude nejaký koncert alebo čo.
Ok, tak sme na hoteli pozerali fílmy, v noci také zemetrasenie, že posteľ so mnou plávala, stena a nábytok skákali, čistý des, nevedeli sme o čo išlo, či bomba, až ráno na recepcii nám povedali.
Ďalšiu noc nás zobudil buchot vonku, pozriem z okna, uteká policajt, striela do vzduchu, niečo svišťalo, kamoška ma zdrapla od okna, žijem.
Bola potýčka na diskotéke kde niekoho dopichali a policajti ho aj myslím zastrelili keď utekal.
Nakoniec nám na letisku zrušili let, dali náhradný za 12 hodín, s prestupom v Belehrade, lenže pilot letel pomaly a tak sme ten prípoj nestihli, čiže ďalši deň sme strávili v Belehrade.
Po prílete do Viedne som kľakla a ďakovaka Bohu.
Nie je to vymyslené, situáciu nepodceňujte, opatrenia budú rozne a nestojí to za to.
@anonym_autor nie. Lebo prícetneho človeka to ani nenapadne. Pokúšať osud...
Vojna na Ukrajine tá nedesí? To sú naši susedia. Irán je ďaleko. Nedesí tá fakt že rusko je blízko a my sme na dostrel? Irán sa nezaujíma o maličké bezvýznamné Slovensko
@anonym_34242f tam na dovolenku nejde, to ju nezaujíma.
už len z princípu ostanem doma, mám kamarátku ktorá žije v Dubaji a každý deň jej píšu známu, čo majú robiť ak majú zaplatenú dovolenku s deťmi a či je to vážne tak zlé...
Smerom na východ v žiadnom prípade nepôjdeme. Teraz v marci letíme do západnej časti afriky. Aj to som mierne nervózna, síce je to ďaleko a úplne opačný smer, ale aj tak... Situáciu sledujeme a ak sa niečo bude zvrhávať, určite nepôjdeme.
@anonym_e13779 aA do akej krajiny idete?
Myslím si, že Turecká (Side) tento rok turisti nepôjdu.
@anonym_autor tak nechápem, načo sa to vôbec pýtaš. Ja mám rodinu priamo v Iráne, samozrejme, že nejdeme (a vlastne sa ani nedá, ani len spojiť s nimi)
@anonym_a52848 Otázka bola trochu inak položená a tak zo zvedavosti. Ako vnímajú cestovanie práve cestovatelia, dobrodruhovia..
Ja len takú skúsenosť s dovolenkou v Istanbule.
Dohodli sme sa s kamoškou, kúpíli letenky, objednali hotel v centre.
Že nakúpime Vianočné darčeky a oddýchneme si.
4 dni pred odletom bol priamo v centre Istanbulu bombový atentát, myslím 8 mŕrvych.
Zvažovali sme neisť, ale potom že ani hrom neudrie na to isté miesto a že ideme.
V hoteli nás upozornili, že sa máme vyhýbať miestam s vačsou hustotou ľudí, hovoríme si OK.
LENŽE boli tam futbalové majstrovstvá a všade milión ľudí, to sme si nezistili a koncentrovať sa na miesta bez ľudí bolo nemožné, všímali sme ,,podozrivých ľudí,, igelitky, kufríky, FBI oproti nám nič.
Po 2 dňoch na hoteli, že ideme do nákupného centra, zastavila nás zábrana okolo centra, tak sme si sadli na víno.
S červenými líčkami, odloženým výletom sme sa zrazu ocitli medzi vojakmi a nabitými vodnými delami, pozerali na nás ako my na nich. S plačom nás nejak v poslednej chvíli vysotili, zrazu dav ľudí prevalilo zábrany a vojaci pálili z vodných diel, bol to štrajk, od toho deja nás delilo 20 sekún.
My sme mysleli že tam bude nejaký koncert alebo čo.
Ok, tak sme na hoteli pozerali fílmy, v noci také zemetrasenie, že posteľ so mnou plávala, stena a nábytok skákali, čistý des, nevedeli sme o čo išlo, či bomba, až ráno na recepcii nám povedali.
Ďalšiu noc nás zobudil buchot vonku, pozriem z okna, uteká policajt, striela do vzduchu, niečo svišťalo, kamoška ma zdrapla od okna, žijem.
Bola potýčka na diskotéke kde niekoho dopichali a policajti ho aj myslím zastrelili keď utekal.
Nakoniec nám na letisku zrušili let, dali náhradný za 12 hodín, s prestupom v Belehrade, lenže pilot letel pomaly a tak sme ten prípoj nestihli, čiže ďalši deň sme strávili v Belehrade.
Po prílete do Viedne som kľakla a ďakovaka Bohu.
Nie je to vymyslené, situáciu nepodceňujte, opatrenia budú rozne a nestojí to za to.
@anonym_738bcb No to ja by som nešla za nič na svete. Česť vašej odvahe. Vďaka Bohu, že to dopadlo ok a nabuce už radšej nehazardujte takto.
@anonym_autor nemám jediný dôvod tam cestovat. A ty aký dovod mass tam cestovat? Svrbí ta?
Idem do Mexika, tiež je tam nejaky výstražný stupeň, koli cartelu…. 🤷♀️
@anonym_738bcb No to ja by som nešla za nič na svete. Česť vašej odvahe. Vďaka Bohu, že to dopadlo ok a nabuce už radšej nehazardujte takto.
@anonym_autor áno, do tretích krajín ma už nikto bez cestovky nedostane, ani len netušíme čo sa deje za ,,bránami,, rezortu..
Máme tu naozaj bezpečne
Môže byť bombová dovolenka a poloprázdne pláže, ale ak štát vydá odporúčanie necestovať tak poisťovňa nepreplatí nič ak sa rozhodneš napriek tomu vycestovať a niečo sa ti stane.
@anonym_c632c3 Bombova dovolenka je teraz priam garantovana, vratane leteckej prehliadky.

@anonym_autor Ja sa nechystám, ani som sa nechystala..momentálne by som chcela vidieť čo najviac Talianska. Konecne spoznať viac krajinu,lebo doteraz sme kvôli deťom viac trávili čas pri mori.Máme toho pochodené dosť, ale zámerne nevyhladavame vyslovene moslimské krajiny. Strašne túžim navštíviť Apuliu, Alberollo .mám toho veľa na zozname tak uvidíme .
@anonym_autor tak nechápem, načo sa to vôbec pýtaš. Ja mám rodinu priamo v Iráne, samozrejme, že nejdeme (a vlastne sa ani nedá, ani len spojiť s nimi)