icon

Oplatí sa platiť za konkrétne miesto v lietadle?

23. jún 2026

Ahoj. Pri kúpe leteniek vždy váham, či si priplatiť za konkrétne miesto, alebo to nechať na náhodné usadenie. Na jednej strane sa mi nechce platiť za niečo, čo nie je nevyhnutné, na druhej strane sa bojím, že skončím niekde v strede a ďaleko od rodiny. Priplácate si za miesto vždy, nikdy, alebo len pri dlhších letoch? Deti máme už veľké. Tak zvažujem, či je to nutné.

katkaseiner
23. jún 2026

Ahoj, lietame len 2-3x rocne na dovolenku a deti mame uz takmer 11a 14rocne. Kedze ide o dovolenku, povedali sme si ze chceme aj pocas cesty byt spolu takze ano, platime si.

tilly
23. jún 2026

Podľa nálady a dĺžky letu. Niekedy chcem byť vyslovene sama, tak sa teším, keď nás rozhodia.
Ja vždy urobím checkin a počkám na miesta a potom, podľa toho, aké sedadlá nám pridelia, buď kúpim iné, alebo nechám tie.
Naposledy nám dali tie najdrahšie miesta zadarmo, tak to mi vôbec nevadilo, keď bol môj muž v prvom rade a ja v 16. na extra leg room.
Deti lietajú aj samé, tým je to úplne jedno. Dajú sluchátka, pustia film a je im šumafuk, kde sme my.

anonym_74ee6e
23. jún 2026

@anonym_autor na tie kratke lety vramci Europy to je jedno... tam skor by som priplacal za lepsie miesta... riesit to, ze ci niekto sedi vedla seba, ked aj tak spim alebo pozeram / pocuvam nieco - to je zbytocne

crazy_cat_lady
23. jún 2026

Ano, vzdy si priplatime

huxy
23. jún 2026

Ja som nakoniec tiež dodatočne kúpila miesta, nakoľko sa nechcem tlačiť pri niekom cudzom (a to isté moja dcéra a priateľ).

catherin4
23. jún 2026

Vacsinou to nechavam nahodne vygenerovat, ale pri lete do Tbilisi som si priplatila za miesto s extra priestorom a oplatilo sa, nikoho ku mne nedali, mohla som si lahnut na 3 sedatka, bol to nocny let. Bohuzial, pri ceste spat som tolko stastia nemala, let bol plny a aj vedla mna boli ludia.

muchotrafka298
23. jún 2026

Ja chodim najcastejsie Ryanairom a tam si beriem tu vyssiu triedu letenky, kde je v cene priority, vyber sedadla, skorsi checkin, vacsia prirucna. Tu si sedadlo cielene vyberam z tych bez doplatku, aby som sedela v ulicke.
Ked idem klasickou leteckou spolocnostou, zalezi od dlzky letu a ceny za sedadlo. Do 3 hodin mi to je jedno a tiez ak je ta cena vyssia, napr. od 20 EUR/1 smer.

minesasubu
23. jún 2026

Ked bol syn menší tak áno aby sme sedeli všetci spolu , teraz ak letíme počkáme aké sedadlá nám pridelia a podľa toho sa rozhodneme kedže syn chce vždy sedieť pri okne

sissy27
23. jún 2026

@anonym_autor nechapem, co je take tragicke na tom sediet inde ako spolu s rodinou. Ved nemaju kde vystupit v polovici cesty, po prilete vystupite na tom istom letisku.
Vyznam to ma v pripade, ze mas 190cm a potrebujes viac miesta na nohy, alebo ze vyslovene tuzis sediet pri okne alebo nechces sediet v strede. Inak v tom vazne vyznam nevidim.

abbey1
23. jún 2026

@anonym_autor Zvyčajne nikdy nekupujem vopred miesta. Počkám na check in, ak nám poradia zlé miesta, vtedy kúpim.

anonym_f6d8b2
23. jún 2026

Lietam tak 12 krat do roka a vzdy si vyberam sedadlo sama, v ulicke, ja neznasam sediet v strede alebo pri okne

anonym_aecbd4
23. jún 2026

Vzdy vyberam a vzdy tie iste miesta. Inak neletim 🙈🤣

danica2711
23. jún 2026

na krátkych letoch mi je to jedno, na dlhších mám rada viac miesta na nohy, takže tam si priplatím

stankadu
23. jún 2026

Kupujem, milujem sa pozerat von oknom. A teraz idem s kamoskou, ktora este nikdy neletela, tak kupim sedadla, aby sme boli spolu.