icon

Prečo ľudia obsadzujú voľné miesta v autobusoch?

12. nov 2025

Len čisto zo zvedavosti. Ako som začala cestovať kvôli práci viac hromadnou dopravou, začala som si všímať, že ľudia zbytočne obsadzujú miesta, na ktoré by si mohol niekto sadnúť taškami, prípadne ich nechajú voľné , ale sadnú si tak aby sa k nim iný nedostal. Plný autobus, ľudia nemajú už poriadne ani kde stáť, ale keď sa človek zapozerá,tak uvidí minimálne 5 takto "obsadených" miest. Ja si teda vždy požiadam o uvoľnenie miesta, ale ľuďom inak nenapadne, že by ich mohli uvoľniť. Dnes sa mi prihodilo to, že sa pani tvárila, že ma nepočuje, keď som ju požiadala o miesto a keď som sa opakovala,tak mi povedala, že má obsadené 😃.. Prečo to tí ľudia robia ? Úplne tomu nerozumiem.

cyberk
12. nov 2025

Haha to sa aj mne stava, raz sa jedna tak tvarila, ze nepocuje… sla som si aj tak sadnut a ona v shocku, co som si dovolila…. Ak niekto nepocuje, ja nevidim 😂
Inak tiez ma taketo tvory vedeli vytocit, ale uz som odolna voci primitivom 😅

simsalabim
12. nov 2025
@biba_18

@sssss123 ja som mala teraz zlomenú nohu a chodím s paličkou ešte. čo myslíš koľkí ma pustili sadnúť? 😏

@biba_18 naozaj ta nepustia sadnut? Mne pred par mesiacmi operovali ruku a len som vosla do elektricky ci busu a hned ma pustali. Asi som mala stastie. A dokonca ked som bola na nakupe a brala som si sacok na pecivo, jeden pan hned - ja vam ho odtrhnem a podrzim, kym si naberiete… a to iste ina pani pri ovoci.
Zato mam zlu skusenost s uvolnenim miesta - tasku som si vzala na kolena a vedla mna si sadla fakt obezna pani - uplne ma vytlacila zo sedadla, pol zadku som mala mimo sedadla. Sediet som ostala len kvoli tej ruke… inak chodim autom a mhd malokedy.

biba_18
12. nov 2025

@simsalabim fakt nie, čumeli všetci na mňa a nakoniec sa mi postavil úplne najstarší dedko 🤦‍♀️ mladé ženy, staršie ženy a pár starších mužov…

anonym_4cf113
12. nov 2025
@really8

@anonym_autor ale ved ake myslienkove pochody. Proste sa mi nechce drzat kabelu a bundu celu cestu ked nemusim. Thats all.

@really8 ty sa v buse vyzliekas?

really8
12. nov 2025
@anonym_4cf113

@really8 ty sa v buse vyzliekas?

@anonym_4cf113 v mhd nie ale chodievam niekedy aj medzimestskym.

anonym_4cf113
12. nov 2025
@really8

@anonym_4cf113 v mhd nie ale chodievam niekedy aj medzimestskym.

@really8 aha ok

anonym_363b86
12. nov 2025

Lebo sú to arogantní sedlaci, tak ako aj "dámy" vyššie, ktoré sa idú posrat samé zo seba, lebo ich osobný priestor je diamantový alebo čo... Nechápem, ako môžete tak hlboko klesnúť a sadnúť si so spodinou do autobusu 🤔

0silvia0
12. nov 2025

@anonym_autor ja zas neznasam sediet v ulicke, vzdy sedim pri okne, nikdy si nedavam tasky na sedadlo. Ja budem podla teba vzorna pouzivatelka mhd😀

strawberry0797
12. nov 2025

@anonym_autor ja vzdy poprosim, ci si mozem sadnut, este sa mi nestalo, ze by mi neuvolnili miesto.

marsmykkok
12. nov 2025
@sszuzu8

@angelix veď nech sa postavia niekde a nebude pri nich nikto sedieť 🤷‍♀️ takto sa žiaľ uvažovať v MHD nedá. Málokedy ma človek to šťastie ze sedí celú cestu sam. Keď nevidím nejaké schopné miesto na sedenie stojím v kĺbe alebo niekde kde do mňa nebudú na každej zastávke narážať vystupujúci alebo nastupujúci ľudia

@sszuzu8 presne tak, proste nech si sadnú na jednosedadlo alebo nech stoja.

anonym_5bef3a
12. nov 2025
@anonym_fd8504

@anonym_autor neznášam keď pri mne sedí cudzia osoba, tobôž keď nastúpi ožratý alebo páchnuci spolu obyvateľ, vtedy taškou neuhnem. Ale keď niekto pekne požiada nemám problém. Ja zasa nechápem drzosť a neohladuplnost telefonatov, hulákajú na celý autobus čo mali na obed a kedy idú k tetke atď. A vrchol sú tí čo si bez drzosti pustia videá z mobilu nahlas akoby tam boli sami

@anonym_fd8504 presne tak.Ja sa najcastejsie tvarim ze spim 😴 tiez nemam zaujem o kdejaku smradlavu sebranku co by si pri mna sadla.Ale tak po ocku zistujem kto to je podla toho sa akoze bud zobudim alebo nie teda nereagujem.Este sa mi nestalo ze by po mne dakto zhukol 😂 ale zas necestujem casto nastastie

marsmykkok
12. nov 2025
@anonym_5bef3a

@anonym_fd8504 presne tak.Ja sa najcastejsie tvarim ze spim 😴 tiez nemam zaujem o kdejaku smradlavu sebranku co by si pri mna sadla.Ale tak po ocku zistujem kto to je podla toho sa akoze bud zobudim alebo nie teda nereagujem.Este sa mi nestalo ze by po mne dakto zhukol 😂 ale zas necestujem casto nastastie

@anonym_5bef3a Tak si objednaj limuzínu alebo stoj.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
anonym_5bef3a
12. nov 2025

@marsmykkok sak tu mam len aj ta obcas potrebuje servis 😉

simca06022011
12. nov 2025

@anonym_autor lebo su tak zvyknuti, staci prist a povedat ze si ides sadnut.. atd.. takymto ludom treba sem tam povedat, aby urobili co ma a usmernit ich :D par krat som videla, ze starsi ludia stali tiez v plnom buse a takto niekto sedel, upozornili ho ludia za nim/nou ze teda treba sa posunut a pustit niekoho sadnut.
V autobusoch su miesta na sedenie pre ludi, nie na tasky, bundy a sukromie.. ak sa niekomu nepaci sediet v hromadnej doprave vedla niekoho = nech ide taxikom alebo autom. Hotovo. ich myslienkove pochody chapat netreba, na co aj.. proste su ludia a ludia, sebecki a sebeckejsi, netreba ich v tom nechat a ak treba, je nutne ich sem tam usmernit ;)

anonym_7a1f8d
12. nov 2025

A potom sa čudujeme, že mládež zaberá miesto batohom, keď dospelí ľudia arogantní robia to isté.
Mňa šľak triafa z toho, keď polka autobusu prázdneho a musím sa klaňať hlboko zamyslenemu a do blba hladiacemu sopliakovi, že by som si rada sadla,ak má voľné.

really8
12. nov 2025
@anonym_7a1f8d

A potom sa čudujeme, že mládež zaberá miesto batohom, keď dospelí ľudia arogantní robia to isté.
Mňa šľak triafa z toho, keď polka autobusu prázdneho a musím sa klaňať hlboko zamyslenemu a do blba hladiacemu sopliakovi, že by som si rada sadla,ak má voľné.

@anonym_7a1f8d slusne sa opytat je klanat sa? Ooo pani velkovazena vojvodkyna. Niekolko rokov som dochadza do prace vlakom co vyrazal o 5. Vacsina sopliakov si ticho prisadla a potichu sa nieco rozpravali alebo pocuvali pesnicky alebo driemali tiez. A potom bola kategoria stare pindy ktore vleteli do kupe ako keby im patrilo. Ani bu ani mu vsak ony su starsie. Hned si zapli svetlo na maximum aa mleli pantom celu hodinu na plne decibely.

zuzana76
12. nov 2025
@anonym_4cf113

@biba_18 mozes specifikovat osobne dovody?

@anonym_4cf113 niekto sedi nerad pri okne aj z dovodu klaustrofobie

anonym_7a1f8d
12. nov 2025

@really8 áno klaňať,lebo mládež hluchá, slepá,tuho spiaca, však keď chodia denne do kelu tým spojom vidia, že ich pripečené batohy zavádzajú, či sú fakt už retardovaní a vyžadujú si aby ich človek prosil každý deň?ako sa nehnevaj.

anonym_fd8504
12. nov 2025
@anonym_8170ff

@anonym_fd8504 to je teda sebecke a drze od Teba. Pouzivas MHD ale blokujes volne sedadla taskou lebo " neznasas aby cudzia osoba sedela vedla"? A co ine ocakavas od MHD ako kratkodobu spolocnost cudzich ludi?

@anonym_8170ff Písala som že nepúšťam len ožranov a určitých spoluobčanov čo smrdia tak že sa mi dvíha žalúdok. Ja mám byť ohľaduplná a oni nie? Keď jeden smrdi akoby ste sedeli v kontajneri a druhý sa na vás kláti lebo sotva stoji na nohach? Sorry ale toto fakt nie

really8
12. nov 2025
@anonym_7a1f8d

@really8 áno klaňať,lebo mládež hluchá, slepá,tuho spiaca, však keď chodia denne do kelu tým spojom vidia, že ich pripečené batohy zavádzajú, či sú fakt už retardovaní a vyžadujú si aby ich človek prosil každý deň?ako sa nehnevaj.

@anonym_7a1f8d ja sa nehnevam. Celkom sa smejem. Uplne mam jasnu predstavu ako vyzeras. Tak ja dufam ze sa ani soferovi nezdravis kazdy den, ani kolegom. Ved kazdy den

marsmykkok
12. nov 2025
@wolf_
Odpoveď bola zmazaná

@wolf_ presne. Tiež som nekontaktná dosť ohľadom cudzích ľudí, ale ak idem MHD mám v sebe nejakú slušnosť a sadnem si buď na 1 samostatné sedadlo alebo postojím ak mám taký deň že chcem mať odstup od ľudí. Ak mám lepší deň sadnem si aj do dvojky a neriešim ak si niekto prisadne. Ale niektoré tu sa správajú ako keby boli pupok sveta a patril im celý svet aby ich niekto prosil či si môže sadnúť k ním a ak sa im nepáči majú smolu a zahrajú sa na hluché. Sila fakt

anonym_728891
12. nov 2025

@anonym_autor to isté vo vlaku robia ja vždy prídem opýtam sa či môžem a veci si spracu..deckam rovno poviem nech si to dajú nabok že tu nie sú samé 👍

really8
12. nov 2025
@anonym_728891

@anonym_autor to isté vo vlaku robia ja vždy prídem opýtam sa či môžem a veci si spracu..deckam rovno poviem nech si to dajú nabok že tu nie sú samé 👍

@anonym_728891 tak tak. Decka si nezasluzia slusne spravanie. Sopliaci

anonym_9ab3a0
12. nov 2025

Celý život chodím MHD zatiaľ vždy som mala šťastie na ľudí klop klop a mňa by nenapadlo riešiť ci si niekto prisadne alebo ci ja si prisadnem
Obmedzovanie zóny 😅 kks ze v MHD
No jsom z ba, takže my tu niesme a nemôžme byť rozmaznaní
Samozrejme pokiaľ nejde o asociala

zuzanita1609
12. nov 2025

Chodím často vlakom,busom,ale už odmalička som bola naučená pustiť si sadnúť starších, ťažko mobilných. Tiež sa mi stalo pár krát,že ujko o barliach stál a vedľa pani s kabelkou na sedadle,potom školáci a páni v rokoch po šichte. Išla som skoro cez pol busu,aby som mu ponúkla svoje miesto. Ja sa ani nečudujem,kde ako spoločnosť ideme....do úplnej r*t*.

anonym_ac23b8
12. nov 2025

Nabuduce sa s usmevom opytaj, ci ma ta taska cestovny listok😄

anonym_728891
12. nov 2025
@really8

@anonym_728891 tak tak. Decka si nezasluzia slusne spravanie. Sopliaci

@really8 už som videla aj také že prišiel starší chlap a tie tašky im rovno hodil do rúk 😅 to už je za mňa moc

really8
12. nov 2025
@anonym_728891

@really8 už som videla aj také že prišiel starší chlap a tie tašky im rovno hodil do rúk 😅 to už je za mňa moc

@anonym_728891 idete sa tu bit do prs ze mat tasku na sedanke je nevychovane a toto je akoze ake spravanie? Chcete aby sa decka slusne spravali ale ma mate problem im slusne povedat aby uvolnili miesto. To je ironia

anonym_4cf113
12. nov 2025
@really8

@anonym_728891 idete sa tu bit do prs ze mat tasku na sedanke je nevychovane a toto je akoze ake spravanie? Chcete aby sa decka slusne spravali ale ma mate problem im slusne povedat aby uvolnili miesto. To je ironia

@really8 empatickemu cloveku to ani netreba hovorit, ze treba uvolnit miesto. Vnimavy clovek hadam vidi aj sam, ze je miesta malo, ludi vela, tak sa posuniem hadam aj sam. Ked je taky velky problem s posunutim, tak naznacim, ze nech sa paci, je tu volne. Ale to asi aj zbytocne pisat.