Prvá dovolenka s trojročným dieťaťom: lietadlo verzus auto
Uvazujeme s manzelom nad letnou dovolenkou. Ja som za lietadlo Turecko a Manzel za Chorvatsko autom. Viem, pod lupou su prispevky, no ja som sa chcela poradit s mamickami ktore maju narocne dieta😤😆tzn, ze nezaspi hocikde, za hociakych podmienok, vela veci vadi atd.. Proste nase dieta nieje take, ze budeme cakat na letisku a od unavy zaspi. Alebo rozmyslam, ked sa zobudi v aute v noci uprostred cesty tacne plakat, vrieskat co potom?Tie 2h v lietadle skor sa daju prezit ci?? Dakujem za rady
Teraz ked to citam, tak mozno by sme sa mali vratit ku konskym povozom. Lebo ten “bordel” co vypustaju auta a dychame to je uplne neskodny a v pohode 😂😂😂
Zeny zeny, ved sa zabednite doma a dobre vam bude
@anonym_2185d2 konspiracia je neverit medicine a mnozstvu dokazov ktore su o radiacnom ziareni aj pocas letu a jeho skodlivosti hlavne na maly detsky organizmus. Zacni s Googlom a ani studovat medicinu ako ja nemusis
@anonym_fa9090 este o plochej zemi daj.
@anonym_autor autom! Ušetri vrešťania spolucestujúcich 😃😃
@misiak7777 preco by sa mali obmedzovat ked maju rovnake pravo
@misiak7777 preco by sa mali obmedzovat ked maju rovnake pravo
@lentakyterapeut prosím prečítaj si môj druhý príspevok 10:25 🙂
Inak, ja viem, ze si sa na to nepytala, ale po dlhorocnych skusenostiach odporucam v lete s malym dietatom skor Alpy. Pri mori je hrozne hrozne teplo a ani mne nie je dobre v tom teple, toboz dietatu. My sme kedysi so starsim dietatom chodili v lete k moru, ale uz par rokov v lete k moru nechodime. Ak more, tak neskor, ked uz nie su take strasne teploty. Samozrejme, na kupanie v mori to potom ale uz nie je. U mladsieho dietata sme boli uz pouceni. To bude mat dva roky a pri mori zatial nebolo. Zato ma zbehane Cesko, Rakusko, Slovinsko, Nemecko, Taliansko, Belgicko a Luxembursko. My napr. velmi radi chodime do Slovinska, do Krajinskej Gory. Vsade okolo hory a jazera. Samozrejme, nie vsetky su na kupanie, lebo su studene. Kupat sa da na jazere Bled alebo v jazere Kreda. Nedaleko su aj rakuske jazera, takze ak nas to omrzi v Slovinsku, ideme do Rakuska. A hej, ak by sme chceli more, tak z Bledu k moru je to za hodku a pol. Ale tam tie vstupy do mora nie su moc pre deti.
Nikto nepozná tvoje dieťa, ja som si po nepríjemnej skúsenosti s leteckou dopravou som si povedala že moje deti budú lietať keď si sami budú chcieť a sami si na to zarobia.
Moje dieťa schytali paniku už pri pohyblivých schodoch, od úplne mala pri každom výťahu. A hneď ako sa zavreli dvere na lietadle a bez kúrenia az kým e sa nedostali von z lietadla. Proste nikomu to neprajem. Priala som si mať možnosť prísť domov pešo.
Ďalšie dovolenky boli autom s prespatím pri Balatone. Odpočívadlo je na každom kroku, ale bolo to zvládnuteľné , väčšinou tam bolo minimum ľudí ktorím by dieťa vadilo
@anonym_2ff8fb kľud 😉 každý chápe plačúce dieťa, menej pochopenia mám pre rodičov ktorý dieťa nechá vyvádzať 🙂 tým nechcem narážať na autorku, ale keď počujem "nezbedne, živé dieťa" tak som v pozore 😃
@misiak7777 chápem čo myslíš 👍 robila som letušku a spomínam si na také situácie, napr keď 5r chlapec skúšal stáť na opierkách sedadiel a uličku mal medzi nohami, a to boli 6 dospelí na 1 dieťa a oni nič (Nórsko)🙄 a zase tie menšie deti sú stále len deti a možno sú hladné, nespali poriadne, cítia bolesť v uškách a inak ako krikom to nevedia dať najavo...
@anonym_autor 3 ročné dieťa je už veľké takže môže cestovať tak lietadlom ako aj autom, máte jedno dieťa tak snáď ho zabavíte, letecky by som skôr zvažovala a mimo prázdninových mesiacov
A letuskou by som byt nechcela... tie vrasky co schytaju a nikdy nevedia ake onkologicke ochorenie ich po 50ke prekvapi..
@anonym_5b8a4a to čo tu šíriš.................
Ja som za prakticke auto a ak je to prva dovolenka s malym dietatom tak obzvlast. Predstav si napriklad, ze dieta ochorie uprostred dovolenky, ako sa z Turecka dostanes rychlo domov? 🤷♀️ autom nemas problem, proste sadnes a idete, aj o polnoci.
Su to sice len dve hodiny v lietadle, ale na letisku musis byt vopred, ktovie ako dlho este budes cestovat priamo na miesto, cize ked to zratas tak uz si pomaly na case co si autom v Chorvatsku.
@anonym_4dc920 Aku to ma vyhodu ist z Turecka domov, ked dieta ochorie? Zdravotnictvo tam lepsie ako u nas
Inak, ja viem, ze si sa na to nepytala, ale po dlhorocnych skusenostiach odporucam v lete s malym dietatom skor Alpy. Pri mori je hrozne hrozne teplo a ani mne nie je dobre v tom teple, toboz dietatu. My sme kedysi so starsim dietatom chodili v lete k moru, ale uz par rokov v lete k moru nechodime. Ak more, tak neskor, ked uz nie su take strasne teploty. Samozrejme, na kupanie v mori to potom ale uz nie je. U mladsieho dietata sme boli uz pouceni. To bude mat dva roky a pri mori zatial nebolo. Zato ma zbehane Cesko, Rakusko, Slovinsko, Nemecko, Taliansko, Belgicko a Luxembursko. My napr. velmi radi chodime do Slovinska, do Krajinskej Gory. Vsade okolo hory a jazera. Samozrejme, nie vsetky su na kupanie, lebo su studene. Kupat sa da na jazere Bled alebo v jazere Kreda. Nedaleko su aj rakuske jazera, takze ak nas to omrzi v Slovinsku, ideme do Rakuska. A hej, ak by sme chceli more, tak z Bledu k moru je to za hodku a pol. Ale tam tie vstupy do mora nie su moc pre deti.
@anonym_d7fded Praveze deti s teplom mavaju zriedka problem
@anonym_5b8a4a ja zase nechapem ten vysostny kult dietata u niektorych zien. Ze preco sa s nimi matky trepete cez pol zemegule? Lebo JA som tiez clovek a JA chcem vidiet svet a dieta sa prida a potrepe sa so mnou (nie ja s nim), mne je jedno, ci si to dieta bude pamatat, dovolenka nie je o tom, ja si to urcite pamatat budem, a nebudem cakat roky a triast sa doma strachom, az bude dieta velke, lebo zivot je kratky a nema cenu odkladat nieco, co mi robi radost na neurcito, lebo to neurcito mozno nikdy nepride.
A veru, uz ma na fore nic neprekvapi.....niektore slovenske matky, ktore za cely zivot nohu zo svojej dediny nevytiahli, lebo v lietadle je ziarenie🙏 🤦♀️
@tenerifka Moje deti si prekvapivo pamataju vselijake veci z ciest, ked boli mali. "Pamatas si, ako som vracal v Cine?" "Chcem ist spat do ciny, lebo tam maju dobre kaviarne" - pre deti na hranie, ale ze fakt uplne lepsie, nez som hocikde v Europe videl... To mi aj dnes povie a bol tam ako trojrocny
@anonym_autor s dcérou sme prvýkrát leteli do Egypta keď mala rok. To bolo v pohode, mala ešte dva spanky a nevedela sa ešte hýbať,celkom ôk cesta. Keď mala 2 leteli sme do Turecka, vtedy sa naplno prejavila jej povaha a ukocirovat ju v lietadle ma stalo veľa úsilia. Teraz bude mať tri a ideme do chorvátska. Proste najbližšie dva roky to nechcem zažiť. Ono to nie je len cesta lietadlom. Musíš sa na to letisko dopraviť, čakať tam, potom letis, na cudzom letisku hľadáš kufre, delegáta, autobus a nakoniec transfer. Ani ta cesta autom nie je žiadna sláva, ale chodíme na noc a ráno sme na mieste, ak máš šoféra, ktorý to dá na dve prestávky, podľa mňa ôk. Cez deň by som do chorvátska nešla. Ale ak máte len jedno dieťa, môžete ísť hocikde 😃
@anonym_autor lietadlo jednoznacne. treba zbalit nejake hracky, aktivity na tvorenie (najlepsie nieco nove, co nepozna) a nejake cukriky na cmulanie (napr gumene medvediky) a pojde to.
my sme boli letecky, nemal ešte ani 3, čakali sme na odlet na letisku možno do polnoci, zvládol to a aj dovolenka bola fajn ... a dieťa nebolo kľudné že kam ho posadíš že sedí ...
Plno deti lieta, my sme teraz dali 6hodinovy let bez screen-time eokonca (sama s patrocnym). Lietadlo je zaujimave, nove, takisto letisko… dve hodiny date ako nic. Plus mate narok na bezplatnu prepravu kocika ci autosedacky
Trojrocne ma neobmedzene moznosti zabavy, pocnuc jedlom vswho druhu, konciac tabletom s rozpravkou a medzitym vsetky mozne hracky. Avsak, ak ho mas zabavat 10 hodin v aute, alebo dve v lietadle, urcite by som vybrala lietadlo. Mam dve deti, lietali sme s nimi odmalicka, a kazdy rok sme absolvovali aj obligatne letne chorvatsko/taliansko autom, a tie cesty autom su pre mna do urciteho veku peklo. U nas sa to v cca troch rokoch zacalo lamat vsetko k lepsiemu
@anonym_5b8a4a ja zase nechapem ten vysostny kult dietata u niektorych zien. Ze preco sa s nimi matky trepete cez pol zemegule? Lebo JA som tiez clovek a JA chcem vidiet svet a dieta sa prida a potrepe sa so mnou (nie ja s nim), mne je jedno, ci si to dieta bude pamatat, dovolenka nie je o tom, ja si to urcite pamatat budem, a nebudem cakat roky a triast sa doma strachom, az bude dieta velke, lebo zivot je kratky a nema cenu odkladat nieco, co mi robi radost na neurcito, lebo to neurcito mozno nikdy nepride.
A veru, uz ma na fore nic neprekvapi.....niektore slovenske matky, ktore za cely zivot nohu zo svojej dediny nevytiahli, lebo v lietadle je ziarenie🙏 🤦♀️
@tenerifka a naco si si robila deti, ak sa im ani na tych par rokov svojho zivota nevies prisposobit? Ja nezijem na svk, ale normalne tuto v rozvinutej zapadnej eu kde som ,tak aspon na prvych par rokov sa tie matky detom prisposobuju, nielen zdravou stravou, su snimi aj doma, netahaju ich cez pol zemegule, nenechaju ich spalit sa na slnku atd.. male deti su extremne citlive ma toxiny, ziarenie atd. Ale rob ako uznas za vhodne. To neznamena ze dostanu rakovinu. Len im zvysujes riziko.
@martinka13 ist na dovolenku k moru a potom ju stravit v chlorovanom bazene je za mna nechopitelne
@janinah tak myslím že každý nech si robí, ako mu vyhovuje. My sme len v mori, ale vari nebudem deťom brániť, aby sa šmykli na tobogane cestou z pláže, však....?
@martinka13 V Grécku si nemôže lognúť z bazéna?
@anonym_3befef môže. Ale tam nikdy nikdy z nás nemal žalúdočné problémy. Na rozdiel od Turecka a Egypta.
@anonym_3befef môže. Ale tam nikdy nikdy z nás nemal žalúdočné problémy. Na rozdiel od Turecka a Egypta.
@martinka13 mne starsi syn pregrcal v Grecku na Chalkidiky posledne dni. Mna to chytilo po ceste domov 🤷♀️

Ono je to zial pravda... ked niekto porovnava auto a lietadlo, tak u malych deti treba to ziarenie brat vazne.. Napr. aj take CT hrudnika a brucha v malom veku, moze o 20 rokov vyvolat rakovinu. Su na to studie. A ro Ct trva par minut. Lietadlom letis niekolko hodin.. Tomu dietatu je fakt jedno kde je.. Preco sa s nimi matky trepete cez pol zemegule( pisem obrazne) , len aby ste sa mali cim pochvalit v okoli? Ale je to samozrejme vasa vec, len potom ked kaslete na prevenciu necudujte sa neskor ze musite po doktoroch chodit. Rovnaka tema ako ist s malym dietatom do Egypta, aby ochorelo...alebo santrepat auto 12 hodin... naco to dieta tyrat.. Staci ist aj k jazeru. Napr. V rakusku su nadherne jazera, super rodinne hotely so vsetkymi sluzbami, je to len par hodin, resp. Aj v inych susednych statoch alebo na slovesnku su jazera a detske hotely. Dieta potrebuke zazitky a to ma aj u babky alebo na Vadas Sturovo. Ale tu aso nejde o deto zial, tu ide o dospelych ktori sa nevedia a nechcu detom ani tochu prisposobit a potrebuju sa chvalit kde v riti daleko boli..