icon

Tipy na zvládnutie dlhej cesty autom s dieťaťom

Včera o 16:53

Každý rok chodievame k manzelovnu bratovi s rodinou.
Rodičia im už nežijú, sú len oni dvaja bratia.
Cesta autom nám trvá 11 hodín, čo je pre mňa problém aj bez dieťaťa (bolesť chrbtice dlhé roky + neznasam cestovanie celkovo, mávam závrate). Teraz este ideme aj s dieťaťom, ktoré nerado cestuje a pre mna sú to neskutočne nervy.
Svagrovci su fajn, ale ta cesta ma ubíja.
Lietadlom manzel nechce ísť, ze sa to financne ani casovo neoplatí, preroze letisko maju daleko od ich bydliska a on šoféruje rád.
Mate nejaké typy ako to zvládnuť?
Alebo co by ste robili na mojom mieste?
Ďakujem.

Strana
z2
anonym_bb039b
Včera o 16:55

11 hod. cestovať ?
ako sa poznám určite by som nešla.

anonym_fcf15a
Včera o 16:57

a preco nepridu jeden rok oni k vam ? ja by som sla lieradlom ak tak muz ked nechce nech nejde

anonym_b46640
Včera o 17:00

@anonym_autor Spojila by som to s dovolenkou. Byvat v penzione, pozriet si okolie, wellness pobyt, pripadne to mat ako zastavku v ceste este niekam dalej. A ak je dieta velmi male, nesla by som

pribinak
Včera o 17:14

Vlak?
Ale šla by dom lietadlom a muž nech ide autom.

januska12323
Včera o 17:16

Išla by som lietadlom a muž nech ide ako chce.

natalka13
Včera o 17:18

Ty dieta letecky a s muzom potom z letiska uz autom. Bezne takto chodia baby na slovensko

autor
Včera o 17:18
@anonym_fcf15a

a preco nepridu jeden rok oni k vam ? ja by som sla lieradlom ak tak muz ked nechce nech nejde

@anonym_fcf15a raz do roka chodia oni k nam raz do roka my k nim. Uz je to tak zauzivane roky. Okrem covidu a môjho tehotenstva.

autor
Včera o 17:19
@natalka13

Ty dieta letecky a s muzom potom z letiska uz autom. Bezne takto chodia baby na slovensko

@natalka13 toto uz vobec, dvoje naklady😀

abbey1
Včera o 17:21

@anonym_autor Išla by som letecky, ak je z letiska k nim dobré spojenie, pripadne ak by nás na letisku vyzdvihli

maranco
Včera o 17:22

Skús pozrieť nočný vlak kde v kupé sú 3 postele, cestou sa vyspíte a rýchlejšie to prejde.
Aké sú to mestá? Niekedy letenku zoženieš lacnejšie ako autobus.

anonym_e83d8f
Včera o 17:22

@anonym_autor je ešte jedna možnosť ze ostaneš s dieťaťom doma. Pôjde sám a nabudúce prídu oni k vám. Držím palce

anonym_63cc36
Včera o 17:25
@anonym_autor

@anonym_fcf15a raz do roka chodia oni k nam raz do roka my k nim. Uz je to tak zauzivane roky. Okrem covidu a môjho tehotenstva.

Ale veď normalne si dajte cestu na dvakrat a niekde v polke cesty prespíte na 1 noc v nejakom hoteli. Aspoň jednu cestu takto urobte. Ak dieťa naučíte od malička, nebude mať inak s tým problém. Deti čo cestujú častejšie, sú na sto zvyknuté

tykat
Včera o 17:30

@anonym_autor rozlozit na 2 dni a na polceste prespat, sestra k nam takto chodi.

zeldia
Včera o 17:31

@anonym_autor znie to strašidelne ale môžeš to brat ako výlet. Naplanuj si zastávky a cestujte dva dni. Cestou niečo navštívte, nebude to lacnejšie ako letecky ale pôjdete mužovym tempom. Ja by som sa tak ale neobetovala: mužova rodina, mužova cesta ako si on želá, predpokladám že termín a dĺžku pobytu určuje on. Nešla by som kam nechcem ísť.

anonym_105afc
Včera o 17:37

Skus, ze tento rok to skusite lietadlom, kvoli dietatu a ked to nebude dobre, tak nabuduce teda autom.. a urobit teda si vylet.. mozte ostat v inom meste co je cestou z/na letisko..
Alebo sa dohodnite, ze kedze je dieta male, ci by ste nedali spoli par dni kdesi na medziceste medzi vami, na nejakej "chate" , penzione, hoteli,..

luccys
Včera o 17:57

11 h autom by som s dietatom nesla ani za nic. Ked chce, nech ide muz sam.

autor
Včera o 18:03
@anonym_63cc36

Ale veď normalne si dajte cestu na dvakrat a niekde v polke cesty prespíte na 1 noc v nejakom hoteli. Aspoň jednu cestu takto urobte. Ak dieťa naučíte od malička, nebude mať inak s tým problém. Deti čo cestujú častejšie, sú na sto zvyknuté

@anonym_63cc36 lenze tym padom su to štyri dni cesty a u nich sme tak 3 dni. Viem si aj inak predstaviť styri drahocenné dni dovolenky. Ja uz pracujem, nie som na RD.

autor
Včera o 18:04
@luccys

11 h autom by som s dietatom nesla ani za nic. Ked chce, nech ide muz sam.

@luccys tak tu bežne citam, ze cestujú aj s mensimi deťmi.

luccys
Včera o 18:06
@anonym_autor

@luccys tak tu bežne citam, ze cestujú aj s mensimi deťmi.

@anonym_autor Ved ano, ale pochybujem, ze je to 11 h autom.

autor
Včera o 18:09
@zeldia

@anonym_autor znie to strašidelne ale môžeš to brat ako výlet. Naplanuj si zastávky a cestujte dva dni. Cestou niečo navštívte, nebude to lacnejšie ako letecky ale pôjdete mužovym tempom. Ja by som sa tak ale neobetovala: mužova rodina, mužova cesta ako si on želá, predpokladám že termín a dĺžku pobytu určuje on. Nešla by som kam nechcem ísť.

@zeldia ano, dĺžku pobytu urcuje on, ja sa obetujem, kedze je to jeho jedina rodina.

autor
Včera o 18:10
@luccys

@anonym_autor Ved ano, ale pochybujem, ze je to 11 h autom.

@luccys cista jazda je cca 10 hod hodin ale povinne tankovanie plus nejaky obed/káva a cikanie je dalsia hodina. To este neratam s dlhším zapchami.

anonym_9669e4
Včera o 18:10

Nijako. Ked nechces ani letecky, ani vlakom, ani rozlozit cestu na 2 dni, ani nic, tak proste bud tu cestu pretrpis alebo nepojdes. Viem, co to je, my sme nedavno takto cestovali v ramci Slovenska. 11 hodin zo zapadu na krajny vychod. + teda cestovali sme zo zahranicia, takze ta cesta bola este dlhsia, 11 hodin bolo len cez Slovensko. V aute 2 deti, z toho jedno malo rok a pol. Inak teda bezne cestujeme po Europe autom s detmi dlhsie trasy, aj 10-12 hodin, ale toto bol extrem.

anonym_63cc36
Včera o 18:14
@anonym_autor

@anonym_63cc36 lenze tym padom su to štyri dni cesty a u nich sme tak 3 dni. Viem si aj inak predstaviť styri drahocenné dni dovolenky. Ja uz pracujem, nie som na RD.

@anonym_autor len cestu tam. Ak ani to nevyhovuje, tak buď vydržať alebo nikde neísť

autor
Včera o 18:16
@anonym_63cc36

@anonym_autor len cestu tam. Ak ani to nevyhovuje, tak buď vydržať alebo nikde neísť

@anonym_63cc36 to sme skusali, bolo to lepsie, ale muz uz nechce, ze on to potiahne na jedenkrát. Naspäť uz mi to je jedno, ideme domov a na druhy den šup do práce 😀

autor
Včera o 18:17
@anonym_63cc36

@anonym_63cc36 ja to vydržím, uz som tak bola veľakrát, ale vobec sa neteším 😭

zeldia
Včera o 18:20
@anonym_autor

@anonym_63cc36 to sme skusali, bolo to lepsie, ale muz uz nechce, ze on to potiahne na jedenkrát. Naspäť uz mi to je jedno, ideme domov a na druhy den šup do práce 😀

@anonym_autor sestra cestovala tak že isli skoro rano potme povedzme o stvrtej-piatej rano preložila dieťa z postele do sedačky kým sa zobudilo bolo osem naranajkovali sa vycikali o ďalšie tri hodiny obed. Dieťa zas pospalo. Potom už to bola chvíľka tak pozerali rozprávky na NB.

autor
Včera o 18:23
@zeldia

@anonym_autor sestra cestovala tak že isli skoro rano potme povedzme o stvrtej-piatej rano preložila dieťa z postele do sedačky kým sa zobudilo bolo osem naranajkovali sa vycikali o ďalšie tri hodiny obed. Dieťa zas pospalo. Potom už to bola chvíľka tak pozerali rozprávky na NB.

@zeldia to sme skusali, nespal. Isli sme uz aj v noci, pri tankovani sa zobudil aj o druhej v noci. Rozbití sme boli vsetci. Ale nápady su to fajn, mame poskusane rôzne verzie.

maranco
Včera o 18:38

@anonym_autor prezraď aspoň okresné mestá, možno niekto nájde lacnú a pohodlnú prepravu

janinah
Včera o 18:42

Co tu chceš počuť. Tvoj muž nakazal a hotovo,nič ine netoleruje,nechce vyskušať.Bud sa zariadis po svojom a kupis letenky resp.objednas hotel na polceste alebo trp nadalej.

janinah
Včera o 18:43
@anonym_9669e4

Nijako. Ked nechces ani letecky, ani vlakom, ani rozlozit cestu na 2 dni, ani nic, tak proste bud tu cestu pretrpis alebo nepojdes. Viem, co to je, my sme nedavno takto cestovali v ramci Slovenska. 11 hodin zo zapadu na krajny vychod. + teda cestovali sme zo zahranicia, takze ta cesta bola este dlhsia, 11 hodin bolo len cez Slovensko. V aute 2 deti, z toho jedno malo rok a pol. Inak teda bezne cestujeme po Europe autom s detmi dlhsie trasy, aj 10-12 hodin, ale toto bol extrem.

@anonym_9669e4 to ako ste isli? Ze 11 hodin...b3zne chodim presov brno za 5,5 hod a to uz je v tom aj kava a tankovanie

Strana
z2