icon

Tipy na zvládnutie dlhej cesty autom s dieťaťom

Včera o 16:53

Každý rok chodievame k manzelovnu bratovi s rodinou.
Rodičia im už nežijú, sú len oni dvaja bratia.
Cesta autom nám trvá 11 hodín, čo je pre mňa problém aj bez dieťaťa (bolesť chrbtice dlhé roky + neznasam cestovanie celkovo, mávam závrate). Teraz este ideme aj s dieťaťom, ktoré nerado cestuje a pre mna sú to neskutočne nervy.
Svagrovci su fajn, ale ta cesta ma ubíja.
Lietadlom manzel nechce ísť, ze sa to financne ani casovo neoplatí, preroze letisko maju daleko od ich bydliska a on šoféruje rád.
Mate nejaké typy ako to zvládnuť?
Alebo co by ste robili na mojom mieste?
Ďakujem.

Strana
z2
anonym_fcf15a
Včera o 18:48

komu niet rady tomu niet pomoci
za mna ak ty robis mas male dieta a trepes sa niekoma autom 11 hodin
je to jednak nezodpovedne aj voci dietatu a najma nebezpecne tahat tolko na jednu cestu a kvoli par dnom niekde kde nechces ani byt namiesto toho ak uz chodte tam v ramci riadnej dovolenky po ceste sa niekde zastavte alebo chodte lietadlom a nech pre vas pridu

btw oni tiez chodia takto k vam autom na jednu cestu ? a na aky dlhy cas ?

anonym_ddf5ab
Včera o 18:59
@janinah

Co tu chceš počuť. Tvoj muž nakazal a hotovo,nič ine netoleruje,nechce vyskušať.Bud sa zariadis po svojom a kupis letenky resp.objednas hotel na polceste alebo trp nadalej.

@janinah Asi tak. Prisla sa postazovat a tym to aj skonci. Ale ak jej to pomoze🤷‍♀️

anonym_9669e4
Včera o 19:37
@janinah

@anonym_9669e4 to ako ste isli? Ze 11 hodin...b3zne chodim presov brno za 5,5 hod a to uz je v tom aj kava a tankovanie

@janinah sli sme normalnou trasou po dialnici ako chodime stale. Tu cestu dokazeme dat aj za 6 hodin. Bohuzial, aj za 8, aj za 10 a ocividne aj 11. Stali sme vsade: v Presove, pred Braniskom, na Ivachnovej, na Strecne, v Ziline, za Trencinom, Trnavou a tak dalej...

any_soj
Včera o 19:57

@anonym_autor nemáte peniaze na letenky, ale na benzín máte... Nechápem... Veď tak nech ide muž sám letecky, to vyjde určite neporovnateľne lacnejšie, než benzín, nie?

anonym_24b2df
Včera o 20:00

Spala by som min.1noc niekde cestou.. mozno aj na 2miestach. Tiez mi vadi dlha cesta. Aj 3,5hod do tatier trpim..

romanovic
Dnes o 07:15
@anonym_autor

@luccys tak tu bežne citam, ze cestujú aj s mensimi deťmi.

@anonym_autor Ja by som 11 hodin nevydrzala sediet ako spolujazdec. Neviem ako si so soferovanim ty, ale co keby si ty soferovala a rychlo ti to ubehne? Alebo aspon pol cesty?

anonym_85494e
Dnes o 07:54

@anonym_autor stretnite sa na pol ceste na nejakom peknom mieste na jednu - dve noci a budete mat vylet 🙂 🥳

princezna_bosorka
Dnes o 08:28

@anonym_autor nezavidim, my sme dali takto max. 7h cestu s detmi. Moje tipy - rozdelit cestu na dve - tri casti, medzi tym dlha pauza (prechadzka, ihrisko, hernicka, prip. niekde po ceste aj prespat), co najviac cesty planovat na spanok dietata a mat pre dieta mrrrrrte zabavy do auta (nove hracky, mlsky). Z hraciek sa nam osvedcil napr. netscroll activity board, srobovacie lietadlo, opakpvane pouzitelne samolepky, magneticke kresliace tabule). Ale teda - prekvapuje ma, ze tvoj muz neberie viac ohladov na teba a dieta.... a este ma napada- vlak by pre vas nebol znesitelnejsi?

anonym_ddf5ab
Dnes o 09:33

A ti svagrovci k vam ako chodia? Tak nejak si myslim, ze autom nie. Vsak? To len tvoj muz sa tyra (aj vas) tak dlho v aute.

anonym_bef640
Dnes o 09:38

@anonym_autor nešla by som ani bez dieťaťa. Ak má manžel na prvom mieste financie a nie teba a dieťa, nech si ide sám. Alebo lietadlom, alebo vôbec

marca12
Dnes o 09:40

Ak nechcete cestovat v noci,tak jedine ho zaujat novymi hrackami. Omavalovanky,nalepkovy zosit,pustat a spievat oblubene pesnicky. Robit si castejsie prestavky. Nieco po ceste pozriet alebo sa zastavit a dopriat mu oblubene jedlo alebo pitie. Spravit z toho vynimocnu misiu,nech sa aj dieta zabavi. Cestou vymyslaj rozne hry napr.sledovat znacky aut,farby aut pocitat a podobne cestovne hry. A bohuzial pocitat aj s tym,ze budu aj umrncane chvile.

anonym_bef640
Dnes o 09:41
@anonym_63cc36

Ale veď normalne si dajte cestu na dvakrat a niekde v polke cesty prespíte na 1 noc v nejakom hoteli. Aspoň jednu cestu takto urobte. Ak dieťa naučíte od malička, nebude mať inak s tým problém. Deti čo cestujú častejšie, sú na sto zvyknuté

@anonym_63cc36 sú deti, ktoré môžeš vláčiť od narodenia a sú v pohode a sú deti, ktoré si na cestovanie nezvyknú a môžeš sa aj zblázniť, prerevú aj polhodinu k lekárovi, alebo hodinu k babke. A navyše píšem o dvojčatách, takže cestovali rovnako, prešlo to až po treťom roku

anonym_bef640
Dnes o 09:45
@anonym_autor

@anonym_63cc36 lenze tym padom su to štyri dni cesty a u nich sme tak 3 dni. Viem si aj inak predstaviť styri drahocenné dni dovolenky. Ja uz pracujem, nie som na RD.

@anonym_autor to kvôli trom dňom sa trieskate 11 hodín autom, navyše ty s chorou chrbticou a malým dieťaťom? Zdravý rozum ostal kde? Čo tak sa dohodnúť s bratovou rodinou, že sa stretnete v lete na pol ceste a strávite spolu týždeň dovolenky niekde v hotely, penzióne?

autor
Dnes o 10:29
@anonym_fcf15a

komu niet rady tomu niet pomoci
za mna ak ty robis mas male dieta a trepes sa niekoma autom 11 hodin
je to jednak nezodpovedne aj voci dietatu a najma nebezpecne tahat tolko na jednu cestu a kvoli par dnom niekde kde nechces ani byt namiesto toho ak uz chodte tam v ramci riadnej dovolenky po ceste sa niekde zastavte alebo chodte lietadlom a nech pre vas pridu

btw oni tiez chodia takto k vam autom na jednu cestu ? a na aky dlhy cas ?

@anonym_fcf15a chodievaju aj oni s dieťaťo, tiez na 1 cestu na par dní.

autor
Dnes o 10:31
@anonym_ddf5ab

A ti svagrovci k vam ako chodia? Tak nejak si myslim, ze autom nie. Vsak? To len tvoj muz sa tyra (aj vas) tak dlho v aute.

@anonym_ddf5ab tiež chodia autom, ich dieťa ma 11 rokov.

anonym_b2dac8
Dnes o 10:34
@anonym_autor

@anonym_ddf5ab tiež chodia autom, ich dieťa ma 11 rokov.

@anonym_autor zvládneš napísať medzi akými okresmi cestujete?

autor
Dnes o 10:48
@anonym_b2dac8

@anonym_autor zvládneš napísať medzi akými okresmi cestujete?

@anonym_b2dac8 nechcem to napísať, lebo ma podla toho spoznaju.

anonym_b2dac8
Dnes o 10:57
@anonym_autor

@anonym_b2dac8 nechcem to napísať, lebo ma podla toho spoznaju.

@anonym_autor tak potom ti nikto nemôže dať tipy na vhodnejšie cestovanie, veď stačí krajské mestá, myslíš že si sama kto takto cestuje?

ja som tiež dostala tip ako pohodlnejšie cestovať 9 a 11 hodín do Brna a do Prahy o ktorom som predtým nevedela

Strana
z2