icon

Aká je ideálna váha pre výšku 172 cm?

Včera o 21:27

Pýtam sa pretože už roky prechádzam z extrémov do extrémov. Pri váhe 70kg som sa cítila otrasne. Potom som schudla na 60, ale stále som sa necítila dobre. Lenže, keď som išla nižšie, začala som mať zdravotné problémy. Nonstop sa mi točila hlava, odpadávala som. Momentálne vážim asi 55kg. Vizuálne som spokojná, ale tá pleť, vypadávanie vlasov...

anonym_5322ca
Včera o 21:29

@anonym_autor neriaď sa podľa čísla ale tvojho pocitu. Ja mám pri 170cm 63kg a som spoko, no cvičím takže postavu nemám mlandravú ale skôr vytónovanú

dzulli1980
Včera o 21:34

Ja mám 180 cm, vážim 65 kg, som spokojná, túto váhu si plus mínus kilo, dva držím ... za mňa je váha 60 kg pri 172 kg OK ... zlú pleť, vypadávanie vlasov atď. máš z toho, že organizmu čosi proste chýba, týraš ho ... ak si takto nastavená, že pri takej výške a váhe nie si spokojná, navštív psychológa ... toto ozaj nie je zdravé.

summer138
Včera o 21:37

@anonym_autor neriadila by som sa LEN váhou, ale skôr pomer tukov a svalov v tele. Mám 170cm 58kg - Inbody meranie 25kg svalov, ani to meranie neni podľa mňa presné samozrejme, ale snažím sa držať svaly nad 25kg, % tuku v tele pod 25.

anonym_489856
Včera o 21:40

Mám 170 a vážim 55kg, neprídem si príliš chudá. Taká normálna, pekná, zdravá postava (cvičím).

marianarem
Včera o 22:05

@anonym_autor To zavisi aj od toho, ako si celkovo stavana. Ja mam 172cm, ale som taky typ, ze hrubsie kosti, siroke boky. 55kg som nikdy ani nemala, minimum bolo 56. Vtedy som ale vyzerala uz velmi vychudnuto, vela ludi si myslelo, ze mam poruchu prijmu potravy. A obcas mi aj vynechal cyklus. Pre mna je ideal tak 62-65kg, aj od okolia mam najlepsie reakcie vtedy. Nevyzerala som ale vobec zle ani so 72kg, ani som sa necitila zle. Cize fakt to zavisi. Ak mas pri sucasnej vahe chatrnejsie zdravie, tak to podla mna tvoja idealna vaha nie je.

anonym_14a22c
Včera o 22:18

@anonym_autor kolko je idealna kapacita mozgu dospelej osoby ktora sa dokaze takto hlupo pytat?

anonym_e5574d
Včera o 22:59
@anonym_14a22c

@anonym_autor kolko je idealna kapacita mozgu dospelej osoby ktora sa dokaze takto hlupo pytat?

@anonym_14a22c určite na úrovni tvojej kapacity. Ktorá dokáže napísať takú tupú odpoveď.

enmery
Včera o 23:20

Dôležité sú cm a nie kg. Postava hruška to má inak rozdelené opticky ako trojuholník napr. Preto neexistuje univerzálne "nič ideálne".

anonym_14a22c
Včera o 23:48
@anonym_e5574d

@anonym_14a22c určite na úrovni tvojej kapacity. Ktorá dokáže napísať takú tupú odpoveď.

@anonym_e5574d je to skoda ked sa niekto tipujem dospely pyta, kolko ma vazit ak meria tolko a tolko cm. asi nemusim pisat, ze nie kg ale pomer tuku a svalov je v tele dolezity. tu predsa nejde len o kg, ale o to, kde tie kg aj ma ulozene.

kristiii
Dnes o 01:14

@anonym_autor to je veľmi individuálne. Ja mám 168cm a moja bežná váha je medzi 50-55. Ale napríklad kamoška s rovnakou výškou pri tejto váhe odpadávala a mala aj iné zdravotné problémy. Ty si musíš nájsť svoju ideálnu váhu, pri ktorej sa budeš cítiť dobre a zároveň zdravo.

anonym_456616
Dnes o 06:23

Ja mam pri 171cm 51 kg vysledky u dr aj na in body merani ukazkove az na tuky.. mam len 7kg tuku na tele, co je vraj extremne malo. Ale ostatne hodnoty mam v poriadku. Ja si neviem predstavit, ze by som mala napriklad 60kg, pre mna by to bol extrem. Iny sa citi ok. Je to strasne individualne.

d_ivana
Dnes o 06:35

@anonym_autor Ako si si všimla, každá, čo ti tu odpovedala, má inú váhu. To preto, lebo každé telo je iné a čo je dobré pre jedno, je neprijateľné pre druhé. Ja mám napríklad o 162 cm a vážim 59 kg, a cítim sa aj vyzerám dobre.

anonym_789f3a
Dnes o 07:40

@anonym_autor zlá pleť a vypadávanie vlasov znamená, že tvojmu telu chývajú živiny. Zrejme sa všemožne snažíš posunúť číslo na váhe smerom dolu, no to číslo vidíš iba ty, tú pleť a vlasy všetci. Je veľký rozdiel, či cvičíš a tvoje telo je pevné, vtedy môžeš vyzerať výborne aj s váhou 65-70kg, lebo svaly sú ťažšie, ako tuk a naopak, aj s váhou 55 kg môžeš vyzerať hrozne, ak necvičíš, tvoje telo je mľandravé, plus tá zlá pleť a vlasy. A ešte jedna nesmeirne podstatná vec, vieš, ktoré ženy vyzerajú najlepšie? Tie, ktoré sú spokojné samé so sebou, aj keď majú pár kg navyše. Pár, nie desať, päťnásť. Z nich vyžaruje spokojnosť a odráža sa to aj ich vlasoch a pleti, lebo stres tiež robí veľa

anonym_fbe66d
Dnes o 07:44

@anonym_autor ja mám 172 cm a momentalne váha 76 kg, za posledné mesiace som pribrala lebo lieky, operácia, liečba, atď… chcem sa dostať naspäť na 70 kg, vtedy som vyzerala a citila sa najlepšie. Keď som mala okolo 60 kg bola som príliš vychudnutá, aj okolie mi to stále hovorilo. Proste pre mňa osobne je naj 70 kg. Takže 6 potrebujem dať dole. A ozaj keď som mala váhu medzi 60-65 bývala som stále chorá a bývalo mi na odpadnutie.

milanemila
Dnes o 07:47

@anonym_autor je to strasne individualne…ja mam 172 cm a moja idealna vaha vizualne je 65-70kg, ale ja silovo cvicim. U mna tie kila znamenaju velkost S/M. Neviem si predstavit mat 55kg a uz vobec nie vyhladpvat sa tak, ze by mi padali vlasy, sama musis vediet, ze to nie je v poriadku.

maryetta
Dnes o 09:25

Mam 178 a veru ked som schudla na 62-63 mi padali vlasy. Ktovie ci nie aj tym.
Mam 67-68 a takto sa citim dobre. Pod 65to mi uz organizmus nedovoli. Tiez sa mi potom toci hlava napr.

Pri tvojej vyske by som cca 60kg.