Ako bojovať s chuťou na sladké?
Už nemôžem. Ako sa to dá? Matka dvoch detí. Cítim sa strašne. Schudla som pred pol rokom 5 kg. Stále sa to drží ale úplne som zmlandravela, brucho sa mi zväčšilo napriek tomu, že váha zostala rovnaká a vyzerám, že tých 5 kg mam naspäť . Aj ked nemam. Cítim sa strašne. Neviem sa dokopať na držanie stravy - ale ja to vlastne ani nechcem. Chcem žiť normálne. Chcem si dat aj keksík aj hocičo, pohár coly. A chcem aj vyzerať dobre. Nechcem si stále vážiť jedlo. Už som to raz urobila schudla strašne veľa a všetko sa vrátilo. Nechcem nič neudrzatelne. Do posilky sa dostanem tak 2x do týždňa a kardio rýchla chôdza s behom mam 2x do týždňa. Aj tak vyzerám jak taky sud. Rit boky bože ja sa na to už nemôžem dívať. Ja neviem co mám robiť aby som to vládala dodržiavať...aby sa mi to chcelo..a aby to aj malo efekt. Bojujem aj s nesmiernou chuťou na sladké. Odkedy užívam antikoncepciu tak sa akoby ešte zväčšila a stala neovladatelnou. Alebo to je len únavou? Ze to doháňam cukrom?
Máte nejakú radu na moju situáciu ☹️
@viktoriakrajnakova super rada, potom bude ešte mlandravejšia, ako je teraz
@anonym_autor akým spôsobom si chudla? Nešla si na príliš nízkom príjme? Ak chudneš tempom okolo 2kg mesačne, môžeš si dať aj keksík aj pohár coly, samozrejme nie denne, ale tvoj chudnutie to neovplyvní. Ak ideš na nízkom príjme, dlho to nevydržíš, telo je vystresované z nízkeho príjmu, keď len trochu navýšiš, tak priberáš.
@viktoriakrajnakova ak ideš z váhy nad 100kg pri výške 160cm, tak áno. Ale len prvé týždne, potom už musíš príliš škrtiť príjem a je tu riziko, ktoré som opísala, čiže jojo efekt. Matematiku neoklameš. dá sa vypočítať, na akom príjme musíš ísť, aby kg ubúdali, ale aby zároveň dostávalo tvoje telo všetky živiny, aby to neodniesla koža, zuby, vlasy. Lebo je krajší pohľad na 80kg ženu s vypnutou pokožkou, ako na 65kg, ktorej koža visáí, kde sa pozrieš
@anonym_autor prestan zrat a zacni sa viac hýbať malo sa hybes
@viktoriakrajnakova nie, nie je jojo ek´fekt prirodzená vec, neviem, prečo by mala byť. A to, že si dá niekto raz, dva krát do týždňa keks alebo kúsok čokolády, či pohár coly, nepovažujem za závislosť na sladkom. Nikdy by som sa netýrala pôstom, aj keď viem, že je občas pre telo osožný. Za jedno to nepotrebujem, za druhé si úplne v pohode udržujem váhu aj bez neho, aj s kúskok čokolády, koláča. Áký význam má pár dňový pôsť, ak je potom šalát pre mňa sviatok, keď o pár dní bude pre mňa sviatkom rezeň, lebo budem vyhladovaná tak, že zjem aj dvere z chladničky. Ak sa po tom pôste dostanem zase na váhu, ktorú som mala pred ním, aký má zmysel? Ak mám váhu fajn, alebo v pohode ju znižujem aj bez pôstu, potom neviem, na čo ho absolvovať. Ak ti to vyhovuje, ok, mne vyhovuje jesť v piatich, šiestich jedlách denne, na príjme okolo 2000 kcal a je mi fajn, Nemám záchvaty hladu, mám v strave dostatok živín, priestor na jedlá, ktoré mám rada, sem tam aj na jedlá, ktoré nie sú až tak zdravé, ale ja ich milujem. Nie som unavená, lebo do seba nenaládujem naraz veľa, na preventívke je všetko ok, ja som spokojná, nemám dôvod niečo meniť.
@anonym_autor prestan zrat a zacni sa viac hýbať malo sa hybes
@klotildabazarik 80% je strava, iba 20% pohyb, poznám ženu na vozíku a chudne aj tá, pomaličky, ale od Silvestra je to 8 kg
@viktoriakrajnakova to si ty, čo vyhvuje tebe, nemusí inému. 15 kg z váhy 96kg dávajú ženy dolu úplne v pohode za pol roka až 8 mesiacov, bez pôstov, bez pocitu hladu, bez pocitu, že si nemôžu dať sem tam koláč alebo zmrzlinu. Ako som písala, každému vyhovuje niečo iné
@viktoriakrajnakova ja nerozumiem tomu, prečo by som si od cukru mala odvykať, veď nie je jediným dôvodom priberania. A ani neverím tomum že sa od neho dá odvyknúť, ja napr, sladké k životu až tak nepotrebujem, no sú ľudia, ktorí bez neho neprežijú a chudnú aj tak, Konkrétne na stránke Mira Veselého je žena, ktorá si dá denne pár kociek kvalitnej čokolády a chudne aj s ňou. Skrátka sa jej vojde do denného príjmu. A ešte taký detail, pôst vždy avsolvuješ pod dozorom lekára? Lebo ak nie, môžeš ohroziť svoje zdravie, takže tu radíš blbosti, ako vlastne v každej téme, do ktorej zavítaš, už sme si zvykli.
@viktoriakrajnakova ty si fakt úplne mimo. Psychiatri sú k ničomu, lekári sú k ničomu, ešte šťastie, že ty máš patent na rozum

@bludna jak ze nič? Co si myslis, že sa dá ešte okrem toho stihat keď máš dve malé deti, chodíš do prace aj do školy? To je naozaj nič 4x do týždňa kardio a silový trening?
@anonym_autor Nuz, na vyformovanie a udrziavanie postavy je to malo. Pri rychlej chodzi sa poriadne ani nespotis, ani neziskas kondicku. Ak sa chces udrziavat dlhodobo, tak na to je potrebne osvojit si sport ako sucast svojho zivota.
@anonym_autor akým spôsobom si chudla? Nešla si na príliš nízkom príjme? Ak chudneš tempom okolo 2kg mesačne, môžeš si dať aj keksík aj pohár coly, samozrejme nie denne, ale tvoj chudnutie to neovplyvní. Ak ideš na nízkom príjme, dlho to nevydržíš, telo je vystresované z nízkeho príjmu, keď len trochu navýšiš, tak priberáš.
@anonym_e7afdb najlepším 🙂 pomaličky pomaly. Ale prišla choroba potom stres zo školy a odkedy užívam antikoncepciu som akoby viac žravá po nezdravom.
Momentálne mám brucho ako v 7 mesiaci tehotenstva
@anonym_e7afdb najlepším 🙂 pomaličky pomaly. Ale prišla choroba potom stres zo školy a odkedy užívam antikoncepciu som akoby viac žravá po nezdravom.
Momentálne mám brucho ako v 7 mesiaci tehotenstva
@anonym_autor byť tebou skúsim možno inú antikoncepciu
@anonym_e7afdb a váha ukazuje rovnaké číslo. Co nechápem. Myslela som ze som zavodnena.
Chcem proste 10kg dole už navždy....
@viktoriakrajnakova toto je mravina, aby 150 cm zena mala vazit 40 kg, to fakt vazi moj syn, co ma 12 rokov. Ked som mala 43 istu dobu na vyske, tak endokrinologicka uz dvihala varovny prst, ze je to malo, ze uz urcite menej nemam mat. Najlepsie som sa citila, ked som mala okolo 49-50 kg.
@viktoriakrajnakova toto je mravina, aby 150 cm zena mala vazit 40 kg, to fakt vazi moj syn, co ma 12 rokov. Ked som mala 43 istu dobu na vyske, tak endokrinologicka uz dvihala varovny prst, ze je to malo, ze uz urcite menej nemam mat. Najlepsie som sa citila, ked som mala okolo 49-50 kg.
@anonym_8d372f nerieš ju, jej príspevky sú vždy uletené, neber ju vážne
@anonym_8d372f a akú máš výšku?

@viktoriakrajnakova nie je az taka chuda? Boze, toto milujem. 49 kil je uplne normalna vaha aj na zenu, co ma 150 cm, preboha, to uz kolko chcete vazit? Ako 10 rocne deti? Nemam slov na toto.