icon

Ako byť spokojná so svojím telom po štyridsiatke?

24. júl 2024

Mám 40,v tvári nevyzerám,ale telo..Trápi ma to veľmi a trápi ma aj,že nedokážem sa nad to povzniesť a tešiť sa z hocičoho iného.Pohľad na seba alebo obliecť si niečo mi vždy pokazí celý deň.Starám sa o seba,ale 3 pôrody asi už začína byť vidno.Nikdy som nemala problém s postavou,stále mám okolo 53 kíl.Na cvičenie mám málo času,ale aspoň 3x do týždňa si dám takú hodinkovu trasu na bicykli,že zo mňa leje a pália ma stehná.Doma cvičím silovo asi 2-3x do týždňa.Okrem toho záhrada,myslím,že sa hýbem dosť.Ale aj tak som neskutočne ochabla,ovisla,zmäkla.Posledny pol rok asi.Vyhovarat sa na hormóny je asi v 40tke skoro.Tak neviem kde robím chybu,nevládzem už viac cvičiť a drilovat sa.Asi je to povrchné a mala by som sa tešiť z rodiny,že mám pekný život,deti,ale nedokážem to a hanbím sa za to a hanbím sa aj za svoje telo,je leto a ja mám hrôzu dať sa do plaviek a niekam ísť

Strana
z3
alazala
25. júl 2024

Rozumiem ti, treba nájsť zdravý balans. Znásilňovanie nemá význam. Keď má manžel blbé poznámky, tak nech ta odbremení v starostlivosti o deti a domácnosť. Verím , že pri práci na smeny je to extra ťažké. Všeobecne sa odporúča robiť len to, čo sa reálne dá - určiť si skutočný čas, ktorý do toho môžeš dať a držať sa toho. Aby to bolo efektívne, tiež odporúčam sa poradiť s odborníkom - aj keď tych dobrých je tiež celkom ťažké nájsť. Držím ti palce

autor
26. júl 2024

Tak je ťažké si vybrať z vašich názorov,sú dosť protikladné,niekto napíše,že to je v hlave a tlak trendov,od ktorých treba dať ruky preč,na druhej strane mi radíte vyhľadať trénera a výživového poradcu.Ja by som radšej išla takým zlatým stredom,hýbať sa treba a asi aj vždy budem,skôr neviem ako si to v hlave nastaviť aby sa som cítila dobre vo svojej voľnej koži a naučila sa trochu mať na háku.Nechcem si hľadať trénera a ešte behať do fitka,času mám málo,potom už koľko budem a tými deťmi?Chodím domov o pol ôsmej.Po nočnej som nepoužiteľná.Nechcem sa vyhovárať,viem,že je váš tu veľa čo sa proste zatnú a idú aj cez mŕtvoly a máte top postavy.Ja neviem či mi to za to stojí.Radsej psychológ ako tréner?Muž je s deťmi a má.na starost domácnosť celý deň,keď som ja preč.Tak 4 dni v týždni.Ja ich ráno rozveziem a ostatne už je na ňom.Varim prevažne ja.On ma voľné víkendy,vtedy on alebo idú niekam sa najesť alebo celodenný výlet.Upratovat absolútne nedokáže,to od neho už vôbec nechcem.Deti niečo pomôžu,riady,svoje izby.Ako doma je toho dosť,dom,záhrada,ale nemôžem povedať,že by ma to nejak extra zaťažovalo.A tie jeho poznámky,asi to nemyslí zle,ma taky britký humor,ale mne to zle padne.On pribral asi 10kil,ale nie je to na ňom vidno,celý život športuje,chlapi to majú proste inak.Nevyzera zle,ja mu budem zbytočne nastavovať zrkadlo alebo sa sťažovat.

janickacrazy
26. júl 2024

Podľa mňa toho robíš viac než dosť. Ja radím skôr toho psychológa, ak sa sama nedokážeš dať do pohody s tým ako vyzeráš. Proste 40 -tka je taký zlomový vek pre ženy, že proste to začína byť vidno, že už proste nemáš 20. Mne to tiež trochu trvalo, kým som sa s tým stotožnila.

margotka17
26. júl 2024

Neviem, či sa chces pochváliť, že máš v štyridsiatke 53 kíl, alebo nás vytocit. Ty akože, koľko kíl by si chcela mat? 41 či 38 ? Čo tak zájsť do kondičného trénera, alebo psychológa?

sisska96
26. júl 2024

Hold veky idú, všetci starneme. +genetika

luccija
26. júl 2024

Aj muž má blbé poznámky,že aj iní pracujú na smeny a všetko stíhajú.Ze on si neľahne skôr ako nemá spravené všetko čo si zaumieni.

Toto by mi od muža veľmi vadilo taká poznamka

mantilka
27. júl 2024

Prečítaj si zopár ťažkých životných príbehov a hneď budeš motivovaná sa tešiť z toho čo máš. Buď vďačná, že môžeš jesť, hýbať sa, pracovať, že máš rodinu. Nevšímaj si seba ale viac okolo seba. Tes sa, že ti rozkvitol kvietok, že dieťa donieslo dobrú známku, že ťa manžel objíme, že si môžeš kúpiť niečo pekné na seba. Sú mlade ženy s rakovinou, ktoré bojujú lebo chcú vidieť deti vyrastať...majú ochabnuté telo, vypadane vlasy...a predsa sa tešia z maličkostí.

simsalabim
27. júl 2024

Rozmyslala som, ci to tu dat, lebo to stale vytahujem v podobnych diskusiach, ale neda mi 😅

lauricka
27. júl 2024

Málo času? Cvičíte dosť. Kíl máte málo. Takže nie telo ale hlavu treba dať do poriadku. Niečo nie je OK. A tiež si myslím, že nájsť si trénera by bolo OK, nech sa zameriate na partie, čo sa vám nepáčia.

marketa7584
27. júl 2024

Me v tomto pomohla posilovna dvakrat tydne ..nejdriv dve tri lekce s trenerem a pak uz sama...

Strana
z3