icon

Ako efektívne schudnúť 30 kg za rok?

12. aug 2024

Ja už som fakt.zufala..stale priberám a to ani veľmi nejem snažím sa aj ovocie zeleninu bielkoviny a za dva týždne 3kg.hore..boha pomôžte mi niekto ako schudnúť z 98 na aspoň 68? 😭 Za rok? Teraz budem meniť prácu tak ani neviem ako na tom budem s pohybom a.budem robiť na 4 zmeny..

Strana
z4
majamat
12. aug 2024

@sense scharidy telo potrebuje, cize ak si das tolko, aby ich vyuzilo a nasledne este vezme enrgiu z tukovych zasob, potom je to ok.

majamat
12. aug 2024

@sense porovnavas neporovnatelne, ja pisem o prehnanych mnozstvach bielkovinv porvnani s normalnymi a ty mi popisujes sladke pecivo, ktore nema snad ziadne bielkoviny ( teda mozno minimum ), ja pisem o strave s normalnym obsahom bielkovin, kde sladke pecivo nepatri.

druha vec je, opat pleties 2 veci, kulturistiku a chudnutie, aj ked pri oboch plati prakticky to iste pri kulturistike sa dotycny nesnazi za kazdu cenu o zasytenie, ale o narast svalov, pri chudnuti sa snazi o zasytnie, lbo casto chudne ten, kto ma nevhodnu stravu a zivotny styl a potrebuje dost znizit prijem a navyse moze trpiet hladom, ci chutami. cize pre takeho cloveka je mimoriadne dolezite, aby toto odbural.

dalsia vec, nesustreduj sa len an svaly a zasytenie,a le aj na energiu, hoci sa energia z bielkovin tiez mera v KJ /Kcal, ale v zasade plati, ez bielkoiny su stavebna zlozka, nie energeticky. cize silu na fungovanie nam davaju sacharidy a tuky, ale v prvom rade sahcaridy.

nehovoriac o tom, ze najskor sa na eergiuspotrebuvaju sacharidy, tuky az potom. najskor sa ukladaju tuky, sacharidy az potom.

cize v rpvom rade telo spotrebuje sacharidy a tuky ulozi. sacharidy su totizti ryhcla energia a preto sa takto aj vyuzivaju a naopak na ulozenie do tukovych zasom ich treba prepracovat na tukove zlozky,c o je pre organizmus zlozity proces a snazi sa tomu vyhnut, cize anjskor ich spotrebuje. ak ich nei je vela, potom ich spotrebuje vsetky a az potom sa dostava k spotrebe tukov. samozrejme okrem par gramoc, co vyuziva na ine procesy v tele.

majamat
12. aug 2024

@sense ludia co sa zle stravuju, tym cukor skace ale z tych jedal, co popisala byva aj mne zle a to aj vtedy, ked mi cukor neskace, lebo som v rezime chudnutia a stravujem sa dobre,
mne vadi konzistencia. ked si dam nieco ako jogrt,c i cottage a s tym si nedam pecivo, tak mam pocit, ze mam neico naslahane v zaludku,a koby som zjedla vela slahacky, preplny zaludok bublinkami, samozrejme ze to tak nie ej, ale mam ten pocit. plny zaludok, aj tak az taky akoby hlad, ako keby bol plny aj prazdny zaroven. divny pocit to je, neviem to opisat, ale jednoznacne viem, ze mi tam chyba nejaka tuha zlozka, ako je chlieb, ci neico podobne.

majamat
12. aug 2024

teda aby som upresnila, nestavasami to vzdy, napr rano take jedlo nemozem.

sense
12. aug 2024

@majamat 1,4g bielkovín na 1kg hmotnosti nie je prehnané množstvo
Okrem toho nikde nepíšem že má vyradiť pečivo, alebo sacharidy., v oboch prípadoch ktoré som uviedla sú zastúpené aj sacharidy. ale nie je pečivo ako pečivo a Bebe keks nie je pečivo, len zdravo sa tvariaca sladkost
A keby je autorka v kalorickom deficite nemá takmer 100kg.
Kľudne môžeš ješ aj horalky ak výdaj bude vyšší ako príjem len nedoprajes telu ziviny

oliviakatka
12. aug 2024

Viem podľa seba že pokiaľ má niekto nekontroluje, moja snaha vydrží maximálne 2 mesiace a do pár týždňov som opäť ja začiatku. Prihlásila som sa do výzvy s online koučom kt. začína v septembri.

sense
12. aug 2024

@majamat nie sú ale sacharidy ako sacharidy a nikde som sa ani jedným slovom nezmienila že ich treba vyradiť a mne nemusíš vysvetľovať čo sú makronutrienty a ako fungujú. V strave treba mať zaradené všetky makronutrienty v rozumnom množstve a to teda v Tom jednom dni jedálničku ktorý uviedla autorka je všetko len nie vyváženosť...a rovnako ak dá jeden deň 1100 kcal ako uviedla ale v iný 3j násobok lebo zje toho viac tak v žiadnom deficite nie je a preto neschudne. Nevraviac o Tom že na tých 8-10 tis krokov počas dňa si telo veľmi rýchlo zvykne s nie je to činnosť ktorá by jej zvýšila výdaj...je to len bežný denný pohyb

zuzuliennka1
12. aug 2024

@majamat jasne, tomu rozumiem. Niekto si musi dat na ranajky krajec chleba, proste slane veci, lebo zo sladkeho mu bude doslova zle. Niekto iny si zas musi dat vlocky, lebo z vajca/chleba mu bude zle. Tak ci tak, jedna aj druha osoba bude ranajkovat aspon zcasti vyvazene. Kazdy ma inu skladbu jedla, niekto si pred ranajkami hodinu uz zabeha, ten druhy ledva rozlepi oci a ide jest.. podstata je, ze dospela zena musi jest vyvazene. Nemoze ranajkovat kavu a nejaky jogurt.
Chyba u nej vlaknina, bielkoviny. Naopak vela cukrov, tukov. Ako si pisala aj ty 🙂 je dobre si do KT zapisovat veci, na zaciatok ani nie tak uplne kvoli chudnutiu, ale ziskat prehlad - ze ked mam NA CELY DEN nastavenu nejaku hodnotu tukov a sacharidov, co spravi jedna horalka. Cukry a tuky zaplnene viac ako na polovicu celeho denneho prijmu, a je este len (napr) 10 hodin doobeda a mam horalku s kavou. A tam to (co sa cukrov a tukov tyka) na 10000% nekonci. O to ide. 🙂

zuzuliennka1
12. aug 2024

@biba_18 ja mam prijem uplne v pohode 😄 neviem na zaklade coho si dospela k tomu, ze mam maly prijem. Nenapisala som tu ani jednu desatinu mojho denneho stravovania, len dva ci tri priklady konkretnej potraviny.

missviolet
12. aug 2024

Ja som chudla a v pohode som dala 140g bielkovin za den. To len ako poznamka, ze to sa neda. Schudla som 45kg... teraz mi staci uz len 100g bielkovin na den a to vacsinou dam aj bez snahy

zuzuliennka1
12. aug 2024

Obmedzila som mnozstva, vyratala si svoj bazal, denny prijem, nastavila kt, naucila sa, co ktora potravina obsahuje,… -10kg dole za necely rok. Plusminus 1kg mesacne. Udrzatelne. Aj s kavou, aj s kolacom obcas v nedelu,… nejedavam horalky, keksiky a podobne hluposti, jedavam ale ovela viac zeleniny, denne na ranajky, k obedu paradajky, vecer mrkva/kalerab, salat. uhorka a pod. Nic konkretne som nevyradila v zmysle: nejem pecivo, nejem po 18:00 a pod., vyradila som sladkosti, keksiky,… a jem viac zeleniny a ovocia. A pohyb. Netreba hladovat, ani vyradit nejake jedla. Len obmedzit mnozstvo. A ked sa zbavis zavislosti na sladkom, zistis ze sa da zvladnut cely den aj bez keksiku, cokoladky a pod.

majamat
12. aug 2024

@sense nikde som nepísala, že 1,4 je veľa. Ja som písala, že veľa je 2,0g

majamat
12. aug 2024

@sense ani ja som nepísala o úplnom vyradení sacharidov, ale logicky, keď sa zvýšia bielkoviny, musíš znizit sacharidy, alebo tuky pri rovnakom kalorickom prijme. Čo znamená, že môže byť príjem ostatných makronutrientov znížený na hodnoty, ktoré by mohli byť aj nevyhovujúce.

majamat
12. aug 2024

@sense len tak mimochodom, vyjadrovala som sa k príjmu bielkovín, ktoré tu niekto uviedol a tuším to nebola autorka. Čiže ja som tam absolútne nekomentovala jedalnik autorky, ale privysoké hodnoty bielkovín, ktoré sa všeobecne odporúčajú.

sense
12. aug 2024

@majamat lenže kalorické tabuľky jej žiadne privysoké hodnoty nedajú .... A 140g v jej prípade nie je veľa...
Okrem toho odporúča sa zvýšiť príjem bielkovín, nie mega dávky bielkovín a nikto to tu ani nenapísal. S vysokými dávkami si prišla ty. Pritom nikto jej neodporučil 2 a viac gramov bielkovin.

sense
12. aug 2024

@majamat a to dá berie čistá hmota nie celková hmotnost

majamat
12. aug 2024

@sense záleží od hmotnosti. 140g na 60kg ženu už veľa je. A teda vyjadrovala som sa k trénerom. Vzdelaný výživový poradcovia takéto hodnoty neodporúčajú, to len fitnes tréneri a toho robí kde-kto, bez vzdelania v príslušnej oblasti, čo dokazuje aj screen, ktorý si tu dala. Veď to nie je stránka výživového poradcu, všakže.

sense
12. aug 2024

@majamat ale autorka nemá 60kg všakže, ...a keby si si prečítala celý článok píše sa tam o nie obéznych ľuďoch....a o Tom že sa to berie na 1kg čistej hmoty nie na hmotnosť človeka, preto sa pri výpočtoch berie do úvahy aj percento tuku pretože 60kg žena určite nemá 35-40perc tuku na rozdiel od tej takmer 100kg. Ale dobre ty máš svoj názor a tvoju teóriu , ja svoju.... Takže ty sa môžeš riadiť svojou a ja sa budem riadiť svojou, mne to vyhovuje, tuk sa znižuje, množstvo svalu zvyšuje a takisto n chudnem na úkor svalov...pekný deň

marianeta
12. aug 2024

Ja soms KT schudla 10 kg za necelý rok. Ale teda raňajky som mala kvázi normálne. Plátok nejakého tmavého chleba ,volské oko, alebo Max dva plátky kvalitnej šunky, alebo som si ochutila za polievkovú lyžicu cottage cheese cesnakom a samozrejme zelenina surová a obmienala som to. Chlieb a celkovo pečivo som výrazne obmedzila a aj cestoviny.
Nočné smeny sú pre trávenie zabijak. Robila som 3 roky a to som bola mladšia, ale tak mi to odrovnalo trávenie že až. Kávu teda nepi ak ti je v noci zle, a skús radšej zelený čaj, alebo čierny a len tie keksíky, alebo pukancovy chlieb..

biba_18
12. aug 2024

@zuzuliennka1 na zaklade tej fotky z apky …

majamat
12. aug 2024

@sense opakujem, zareagovala som na koment jednej baby, nie autorky. a vtedy si spustila tu debatu, tak co to stale prekrucas.
a navyse, to nie je moj nazor, ale nazor ludi, co to studovalia zivia sa tym.

zuzuliennka1
12. aug 2024

@biba_18 ta fotka z apky nie je moja😄

biba_18
12. aug 2024

@zuzuliennka1 to malo byť celé autorke- ona písala že sa nedá zjesť 140 g bielkovín…

barborachors
13. aug 2024

nemam dobré správy, pokiaľ budes robiť na zmeny a tým pádom sa ti bude vkuse meniť režim, tak neschudnes. Budes len priberat, lebo ti organizmus tak zblbne, ze ti to este prida aj zdravotné problémy. Pisem z vlastnej skúsenosti. Tu nejde o tvoj jedalnicek ani o štítnu, ale o to, ze telo bije na poplach, zažíva neustále zmeny a stres a preto si stále uklada, lebo si myslí, ze je v ohrození. Čokoľvek zjes, to uklada a ukladá. Radim len jedno - kludnu a pohodovu robotu na jednu zmenu a pravidelny rezim vstavania a fungovania.

autor
13. aug 2024

@barborachors no to bohužiaľ nie je možné keďže tá práca ktorú budem mať bude platená lepšie ako tie na jednu alebo dve smeny ..veď sú aj ľudia čo robia na 4 a sú úplne v pohode viď môj chlap 😂🤦

autor
13. aug 2024

No dnes sa mi podarilo nahrabat 110 g bielkovín a po zadaní telesného %tuku v kal.tabulkach mi upravilo aj príjem aj koľko bielkovín

milanemila
Autor odpoveď zmazal
autor
28. aug 2024

Ahojte už som na tom lepšie 🫣 jedlo na zajtra

Strana
z4