icon

Ako efektívne schudnúť 5 kg mesačne?

8. jan 2026

Ahojte ako schudnúť 5 kg mesačne?

Strana
z2
trisha_r
9. jan 2026

@anonym_autor stalo sa že som raz schudla 10 kíl za 10 týždňov, ale to som mala 25 a ešte rýchly metabolizmus, to som ani nejako neobmedzila jedlo, iba som vyradila nezdravé veci a žiadne extra jedlá iba 2-3x hlavne jedlo denne a k pol hodinka cvičenia 3-4x týždenne.

Keď si na to spomínam spätne, necenila som si ako mi to bez problémov išlo. Teraz musím vynaložiť strašnú námahu aby som schudla a to mám len 31. Ale telo starne.

trisha_r
9. jan 2026
@anonym_37d6ff

@anonym_autor ako dlho si tie kila priberala? Myslim si ze si nepribrala kilo za tyzden, 4 kila za mesiac, 12kil za 3mesiace a 24kil za polroka ...ale schudbut by si extremne rychko chcela... chudnutie je dlha cesta, ked si das nedosiahnutelne ciele tak budes demotivovana ked sa ti to nepodari

@anonym_37d6ff no dovoľ 😂 ja som dokázala za 5 týždňov doma pribrať 7 kíl 😂😂😂 teraz ma čaká zhadzovanie, a nielen tých 7 ale 17 🤷🏼‍♀️

anonym_1d908d
9. jan 2026

Nepytaj sa na mnozstva kil, na co je ti to vediet. Proste zacni, nemaj ciel, ze do jari chcem mat "60 kil".. maj ciel, ze chcem sa zdravo stravovat, lebo chcem aj o 3-8-10-20 rokov tu byt a nebyt zavisla na liekoch a pomoci inych, aby som vedela samostatne fungovat
Takze zmenit jedalnicek, potraviny. Hybat sa, prechadzky kazdy den, neskor pomaly pridat sport co ta bude bavit..
Zaklad je strava, ciste tekutiny lebo z toho funguje telo, mozog, srdce, telo potrebuje silu a cerpa ziviny
Ale kedze sa nepytas na to, ako schudnut, ale ci sa da, tak asi teoriu vies. Ano, da sa schudnut, mnozstvo neber ako nieco, na co sa upnes. Ono to pojde dole, chvilu lachsie, chvilu tazsie, ale pojde
*Tip, pozri mediteranske stravovanie

veronniee
9. jan 2026

Základ je strava a pohyb. Žiadne sladkosti.

anonym_0baaf7
9. jan 2026
@anonym_autor

@simca06022011 veď okej, ja sa pýtam či je v deficite môžné a aký je cca primer

@anonym_autor ak si pribrala za mesiac tolko tak reálne to bude skor voda . A male percento tuku . Keď priberieš 1/ 2 kg tak skoro všetko je voda a par oercent tuku . Reálne tých 5 kg za mesiac prvý dáš. Detox zmena stravy pohyb zvyšok pojde pomalšie.

becko3
Včera o 11:25
@lila246

kilo cisteho tuku ma 7 700 kalorii. 5 kil je tym padom 38 500 kalorii. Dajme tomu ze priemerny denny bazalny metabolizmus je u zien 1300-1600 kalorii. Pouzime cislo 1500kalorii. Dajme tomu denne aktivitu ako chodza a cvicenie ti spali dalsich 500kalorii. To mame 2000 kalorii na den. Asi pocas dna nieco chces jest aby si dokazala fungovat, nastavme denny prijem na drastickych 1200 kalorii. Takze to mame 800kalorii nezjedenych na den. 38500/800 = 48dni. Takze za mesiac 5kil TUKU neschudnes.

@lila246 Presne tak. Ale este treba dodat že ak při hodine športovania spalis 600 kalórii, tak iba polovica pochádza z tukov. Takže celý tvoj výpočet treba vynasobit dvomi

lucioques
Včera o 12:56

@anonym_autor za mňa nevydržíš pravidelnú disciplínu 30 dní..

anonym_6923bf
Včera o 14:49

Nepočúvaj odbornikov na intenrete @autor .... Vela ludi dokaze schudnúť aj viac ako 5kg tuku.... Osobne som mal 120 kg asi pred 2 rokmi a momentalne sa hybem na 95kg 🙂 ale rozdiel je v tom ze pred 7rokmi som robil lahku kulturistiku a potom som mal pauzu, kde som kludne zjedol pizzu a pol na posedenie.

V skratke aby sme sa chapali->
Musis si vypocitat svoj IBM aky mas a kolko +- tvoje telo potrebuje... Ta hodnota je +- orientacna.. je to cisto hodnota ktora je potrebna kebyze len sedis a nic nerobis. Potom k tomu treba pripocitat aku aktivitu mas.

Pouzivaj a pocitaj kalorie!!!! Doslova aj ked buchnes si jeden rohlik, maslo 5-10g ... Vsetko pocitaj!.

Musis mat Deficit v kaloriach aspon niekolko 100-200kcal je na dobre tempo (namiesto masla si dam rybaciu pomazanku ktora ma tuly aj bielkoviny atd,) ja uprimne žerem aj sladke, no ked si dam fajne skittles cukríky, tak si ich aj zapisem aby som +- vedel nacom som.

Ak mas veľký deficit, tvoje telo strati metabolicky 'cyklus' a nebude vedieť co od neho chces. Na toto veľmi veľký pozor . A dost dlhsie telu trva pokial sa restartuje.

Denne prijmi aspon 1,5g protein na kg. Jedna sa o to aka vaha a aka vyska! Samozrejme ak mas 300kg inak sa to počíta (podla vysky + nejake dalsie parametre).
Denne sa váž. Viem ze ludia budu hovorit opak. Ale novsie vahy maju zabudované orientačné IBM + % tuku v tele.
Ak sa vazis denne, tak tyzdenne vysledky ti ukaze +- realne, ci si schudla z tuku alebo svalov.
Kardio tiez treba, netreba ti behat, staci chodza.
Silovy trening aspon 4x do tyzdna, pozri si ako funguje split. Vies aj s svojou vahou cvicit.

Jest ako človek, žiť ako človek 🤷 nič viac ani menej 😄

anonym_f34b89
Včera o 15:31

@anonym_autor nijako, lebo to nevydrzis dlhodobo.Marosa Molnára považujem za mudrého človeka a on sám povedal, že 5 kg za mesiac je veľmi veľmi ťažké schudnúť pre bežného človeka.Mozno niekto čo má 120 kg.Mas 90 kg čo je dosť máš obezitu daj si reálnejší cieľ.

anonym_f34b89
Včera o 15:37

@anonym_autor resp.efektivne a zdravo a udržateľne.Hladovkou a malým príjmom schudnes 5 kg a následne priberies

Strana
z2