Ako efektívne schudnúť keď som na invalidnom vozíku?
Ahojte , prosím o radu. Som na invalidnom vozíku ( amputácia nohy , nemôžem zatiaľ používať protézu ) mám poškodené platničky a lieky nezaberajú . Potrebujem schudnúť a už neviem čo mám robiť , snažím sa mať čo najnižší kaloricky príjem 1400-1700 kcal ale váha ide hore . Poradíte mi prosím čo mám robiť? Ďakujem
Skusit teda naozaj ten Ozempic na predpis, toto je aspon naozaj zdravotne odovodnene pouzitie.
Je mi ľúto, že máš také problémy. Keď ti dajú protézu, určite pomôže na chudnutie, že sa budeš môcť pohybovať trochu i bez vozíka. Za mňa jesť posledné jedlo večer najneskôr o šiestej, žiadne sladkosti. Neviem, čo ti dovoľujú bolesti, no trošku cvičiť sa dá i na posteli. Prípadne, ako ti píše kočka i vyššie, osloviť i dietológa. Držím ti palce.
nemyslim si, ze je v tvojom pripade vhodne pytat sa na rady na modrom koniku. urcite by si mala vyhladat odbornu pomoc fyzioterapeuta. 🙈
Plávanie by nepomohlo?
V prvom rade, by som riešila fyzio, nech si vyriešiš platničky, aj ťa naučí nejaké cviky, ktoré budeš môcť aplikovať doma. Nepíšeš síce vek, výšku a váhu, ale 1700kcal mám príjem ja, pri udržiavaní -2x cvičím silovo a 1x kardio. Takže možno je to stále pre teba veľa, ak sa naďalej váha nehýbe nadol.
Plávanie by nepomohlo?
@anonym_21806f Však nemá nohy, možno ani plávať nevie
Ojoooj to riešiť s lekárom
Lebo tvoje telo funguje v inom režime a ma troška odlišné požiadavky
A držím palce
V prvom rade, by som riešila fyzio, nech si vyriešiš platničky, aj ťa naučí nejaké cviky, ktoré budeš môcť aplikovať doma. Nepíšeš síce vek, výšku a váhu, ale 1700kcal mám príjem ja, pri udržiavaní -2x cvičím silovo a 1x kardio. Takže možno je to stále pre teba veľa, ak sa naďalej váha nehýbe nadol.
@anonym_50118a To je dost nizky prijem..
@anonym_50118a To je dost nizky prijem..
@anonym_be952c nemyslím si, nechudnem, nepriberám, nemám zdravotné problémy spojené so stravovaním, tak asi nízky nebude 🙄.
@anonym_be952c nemyslím si, nechudnem, nepriberám, nemám zdravotné problémy spojené so stravovaním, tak asi nízky nebude 🙄.
@anonym_50118a Asi ti hovori nieco pojem adaptacia.. za mna je takyto postoj chory, hraniciaci s ppp.. jedine, ze merias 150cm
Skusit teda naozaj ten Ozempic na predpis, toto je aspon naozaj zdravotne odovodnene pouzitie.
@anonym_81e635 áno aj by som v tomto prípade skúsil nejaké liečivo na bázy GLP1 plus fizioterapeut a hľadať každú formu pohybu ltteje by som bol schopný. Plávanie, posilovanie
@vierabodi V tvojom pripade by som sa nespoliehala na nazory na diskusnom fore, oslov fyzioterapeuta, dietologa, inych odbornikov na to urcenych, ktori ti pomozu, ako sa spravne stravovat a aky sposob pohybu by bol pre teba efektivny. Drzim palce.
Súhlasím s @oceanahory osobne za lekárom by som išla.
Na fóre ti nemusia dobre poradiť. Nespoliehali by som sa na to, čo mi niekto napíše.
Určite oslov odborníka - Dr. a na stravu, ten príjem nemôže ísť moc nizko a pohyb sa dá aj bez nôh a protézy - pomôže opäť odborník fyzio, tréner - pamätám si pána, čo bol na vozíku a chodil do fitka, lebo potreboval pevný chrbat a ruky. Držím palce, nech vydržíš a pohne sa to.
@anonym_50118a Asi ti hovori nieco pojem adaptacia.. za mna je takyto postoj chory, hraniciaci s ppp.. jedine, ze merias 150cm
@anonym_be952c ďakujem pani múdra, keď budeš poznať aj anamnézu, vek, váhu a cm, tak potom mudruj a keďže to nevieš, tak sa ťa nik nepýtal a to znamená, že si máš svoj názor nechať pre seba.
@anonym_be952c ďakujem pani múdra, keď budeš poznať aj anamnézu, vek, váhu a cm, tak potom mudruj a keďže to nevieš, tak sa ťa nik nepýtal a to znamená, že si máš svoj názor nechať pre seba.
@anonym_50118a A ty poznas autorkynu anamnezu, vek, vahu a cm, ze jej tak odusevnelo radis znizit prijem?
@anonym_50118a A ty poznas autorkynu anamnezu, vek, vahu a cm, ze jej tak odusevnelo radis znizit prijem?
@anonym_be952c čítanie s porozumením nie je tvoja silná stránka, keďže píšem slovíčko možno, tak to znamená, že treba zvážiť aj toto, nie, že som tým presvedčená. Keď chceš do niekoho rýpať, aspoň si nájdi relevantné argumenty.
@anonym_be952c čítanie s porozumením nie je tvoja silná stránka, keďže píšem slovíčko možno, tak to znamená, že treba zvážiť aj toto, nie, že som tým presvedčená. Keď chceš do niekoho rýpať, aspoň si nájdi relevantné argumenty.
@anonym_50118a Mozno nabuduce radsej nepis
Ahoj, som ZŤP, zčasti aj vozíčkar (problémy s chôdzou, chron. bolesti atď.) a mne významne pomohlo to, že som začal minulý rok riešiť štítnu žľazu na endokrinológii. Celý život som mal problémy s váhou a stále som endokrinológiu odkladal, neveril som žeby mi tam pomohli. Od minulého roka som schudol necelých 30kg, nedržím žiadnu špeciálnu diétu, beriem každý deň Euthyrox podľa pokynov + stačí mi len dodržiavať kalorický deficit, nejesť v noci a v rámci možností sa hýbať. Ozempic a Mounjaro nechcem za nič na svete, mám na to svoje dôvody (ale to som ja, každému môže pomôcť niečo iné).
Držím ti palce! 🍀
@sisska96 u nás chodí plávať na plaváreň pán bez nohy
@anonym_81e635 ozempic ? Nad tým som rozmýšľala lenna to žiaľ nemám peniaze je to príliš drahé
@anonym_50118a na fyzio som bola už 2x za pol roka a nepomohlo mi to takmer vôbec skúsim teda znížiť ešte tej príjem .
@sisska96 plávanie nie vedela som plávať ale teraz to už nedokážem . Moje pohybová schopnosti sú obmedzené a tiež aj to že mám bolesti v chrbtici aj keď som chodila do posilňovne no bolesť bola horšia a horšia aj po fyzio
Súhlasím s @oceanahory osobne za lekárom by som išla.
Na fóre ti nemusia dobre poradiť. Nespoliehali by som sa na to, čo mi niekto napíše.
@estellas bola som u lekára povedali mi že mám sa hýbať aj keď mám bolesti a znížiť príjem čo som aj urobila ale 🤷🏻
Ďakujem všetkým za radu a názor , vážim si to a skúsim si z toho niečo zobrať . bola som na MR čakám na výsledky a uvidíme čo ďalej .

@vierabodi V tvojom pripade by som sa nespoliehala na nazory na diskusnom fore, oslov fyzioterapeuta, dietologa, inych odbornikov na to urcenych, ktori ti pomozu, ako sa spravne stravovat a aky sposob pohybu by bol pre teba efektivny. Drzim palce.