Ako efektívne schudnúť bez zmeny stravy?
Ahojte . Ako ide vek hore idú aj kg hore . A však nemám zas taky vek aby som neriešila váhu . Do toho za jeden rok som šla s váhou hore o 8 kg . Cítim to už na sebe aj vidieť 😔. . Jasne manželovi sa to páči. Páči sa mu aký mam zadok atď ale aj rešpektuje že nie som spokojná a chcem pre to dačo urobiť .minulý rok po Vianociach som mala 60 kg (156 cm ) aktuálne 67,5/68 Začala som chodiť cvičiť s trénerom raz týždenne do toho som si zaobstarala aj bežiaci pas . Dnes som sa na neho postavila dala som 16 minút /2km ukázalo mi 109 kcl je to napr ok ? Behala som 2 min na programe 9 a 1 min som šla na 6 programe. Chcem cvičiť cviky ako s trénerom a striedať to s behanim . A však obávam sa či to pôjde ak nechcem zmeniť stravu . Neviem si predstaviť koľko čoho by som mohla . Nejem ani veľa fakt nedokážem zjesť cele menu ako je polievka a druhe jedlo . Proste nedokážem zjesť druhé jedlo vôbec .pečivo jem minimálne. Sladké už dlhšiu dobu tiež nejem to je len raz za čas a aj napriek tomu šla váha hore . Neviem či mam tak slabé spaľovanie alebo čo. Dá sa to vôbec zistiť. Ako ešte alebo čo môžem pre seba urobiť okrem jedla . Chcem sa dostať do kúta aspoň na tých 6p kg . Samozrejme poteším sa aj 57/58 kg . Ku ktorému som sa dostala po druhom tehu a teraz som už 5 rokov po a je to des blížim sa pomaličky k váhe čo som mala keď som bola po 3 tehu 🙁
Takže včera nedeľa som mala
raňajky. 1 vajce , 1 cerealna kaiserka , 200g zeleniny, (uhorka paprika ) a 20g balkánsky syr.
Obed sme boli v reštaurácii. Kuracie prsia na prírodnom a ryža +zelenina
Večera :55 g tuniak vo vlastnej šťave, 1 vajce ,a jeden krajce kvaskoveho chleba a 150g dokopy zelenina , šalát, uhorka , paprika
Dnes napr som mala
Raňajky:93% šunku (4 kolečka berto) a krajec krajinného kvaskoveho chleba gramáž neviem
Obed : kuracie prsia na prírodno 120g a 280g zemiaky plus 100g zeleniny ( šalát. Uhorka )
To čo si varím vážim v surovom stave. Co sa týka raňajky večera není komplet podľa receptu sú tam veci ktoré nemám rada tak tie nedávam a nenahradzujen , medzi tým som nemala nič lebo napr v nedeľu som raňajkovať až o 10 a ten obed bol o 3 a teda klasika zase som to nezjedla . Žalúdok rostiahnuty nemám nedokážem zjesť obed čo sa týka polievka a druhe jedlo aj keď ráno nejem . Hlad sem tam mam no bud dám za 2/3 lyžice toho co mi ostalo co so. Nezjedla z raňajok ci obeda . Dnes idem na večeru robiť vývar a to asi tak do 18 hod si dám potom idem cvičiť a neskôr už nebudem nič jesť.
Zajtra napr raňajky chcem zas chia puding (300kcl) , obed brokolicove cestoviny s mäsom v syrovej omáčke (462kcl) večera zas vývar ale tam neviem teda ci mam rátať 150 ml že 200kcl ze to môže byť ako náhrada za snack
Uvažujem pridať ešte ems ze ci by co pohlo popri normálnemu cvičeniu. Čo sa týka vody noo niekedy dám ledva 1,5 L vody ledva dám niekedy 2 L .
Vyskúšala by som si na tvojom mieste pár dni vážiť a zapisovať všetko do kalorických tabuliek. Človek si povie dám si za hrsť orieškov ale keď si ich odvážiš a zapises, tak budeš možno nemilo prekvapená koľko kalórii a tukov sa v nich skrýva. Možno neješ veľa objemovo ale kalorický áno.
@brrunetkaa aktuálne som teda oriešky vylúčila no takto to nebolo veľa. Oriešky som mala mleté a to tak za lyžicu bolo ale najviac bolo kešu. Teraz som ich nemala už dlhšie keďže to není ok ako som čítala .
@lenkakravcova nie nenosím vôbec L ani tričká ani mikiny ani legíny. Vrch mam S/M mam totiž cez hruď 90 boky / pas netuším ale L som nosila keď som mala 75
To mi nejde nejako uveriť. Lebo ja teraz pri 160cm a 58kg nosím nohavice L. Cez hrudník mám tiež 90cm - to je M tričko normalne. Ty máš o 10kg viac.. takže tričká môžeš mať M ale nohavice potom väčšie ak to nemáš na bruchu, inak by si bola ako dážďovka natlačená..
@lenkakravcova vážne nosím M veľkosť L som mala po druhej dcére keď som mala 74 kg . Možno to je väčšie M netuším ale keď som mala 57 kg som nosila S/M
Vylúčiť ich určite nemusíš 🙂 len píšem, že sú zradné keď si clovek len tak zobne zopár a zrazu 200kcal nazbiera. Pripadne aj orieškové maslá. My si sledujeme doma stravu s priateľom a mame aj tieto potraviny v jedálničku určite, ale v obmedzenejšom množstve než by sme chceli
@brrunetkaa musím si kúpiť kešu oriešky a schválne že tak 5 až 10 ks že koľko by to vychádzalo. Ja to nejem . Ako fajn deti nútelu maju ale ja to nemusím . .
Ale ono asi aj ako priveľa orieškov tak aj priveľa ovocia vie urobiť galibu
Ahojte ja už vážne neviem . Už vážne neviem čo robím zle . Cvičím každý druhý deň ak necvičim behám 15 min na bežiacom páse . Stravu sa teda snažím dodržiavať podľa receptov . Centimetre rovnaké, váha rovnaká, proste žiaden fakt žiaden úbytok. Ja neviem mam každý deň cvičiť aj jazdy deň behať či ja už neviem . Včera som si už stiahla nejakú aplikáciu na zapisovanie kalórií . Dnes som si musela dat za pohár (150 ml ) colu tu som si aj hneď teda zapísala. Chcem zaradiť bicyklovanie len nemám rada chladné počasie .
Chcem sa opýtať mam možnosť že by som si dala jedálniček na mieru urobiť proste nejakých 50/90 receptov na raňajky, obed , večeru že v akých cenách sa pohybujú lebo či je teda 80e ok?
Autorka, ale nutela nie je orieskove maslo, ta ma od neho daleko 🙂 nutela je hlavne plna palmoveho tuku a kadecoho ineho.
@janci27 neštudovala som z čoho je nutela ani ma to nejak extra nezaujímalo teda samozrejme viem že ma kopec tuku . Teda neviem ci 80% a zvyšok sú kako , a asi aj oriešky keď na obale sú oriešky. Ale ako píšem Naštudovala som zloženie . Ja ho úplne v láske nemám. Ak som aj mala nutelu zväčša to bolo v palacinke v reštaurácii keď mi dali deti .viem ze je arašidovd maslo otázne koľko ho tam je % . . Ale myslím ze ma netrápi ci je nutela z orieškov alebo nie .
Ak orieskove maslo, o Nutele sa ani netreba bavit, to nema nic spolocne s orechami alebo zdravym stravovanim celkovo, to je len nejaka kakaova natierka plna nezdraveho tuku. Orechove masla su vyrabane z orechov, cize zdrave tuky, ktore samozrejme treba jest s mierou, stale su to tuky, ale netreba sa ich az tak bat, ako pri spominanej Nutele, ktora okolo orechov takmer ani nesla, to je uplne iny produkt, nie orechove maslo.
@janci27 ja nutelu nemusím riešiť to je najmenej co ma trápi. A ani iné orieškove masla nakoľko zas také chute tiež nemusím. Ak si dám oriešky sú to len kešu ktoré sú mleté . Riešim úplne inú dilemu
ok ved v pohode, nemusis ich jest. Ja som len reagovala na to, ze ty niekolkokrat spominas nutelu v suvislosti s orechami. Tak som ti len chcela vysvetlit, ze nutela nie je orechove maslo, orechov obsahuje len asi 13%, zvysok je cukor, kakaovy prasok, mnozstvo palmoveho tuku a samozrejme emulgatorov..Poctive orechove maslo obsahuje 100% orechov a ziadny cukor ani iny tuk, ci nebodaj ecka.

@panonia to je pekny vysledok za tak kratky cas. A ktore konkretne cviky odtial si cvicila? Mozno skusim tu 14-dnovu vyzvu odtial 🙂