Ako efektívne schudnúť: Rady pre mladé ženy
Ahojte baby mam 19 rokov a mám nadváhu , už neviem ako ďalej schudnúť mi nejde. Nemám priateľa myslím že tiež kvoli nadváhe. Nate nejake rady ako s te s nadváhou bojovali vy?
schudnut mi nejde....co si skusila?
neber to zle naozaj nechcem byt utocna ale nie je sanca aby si pri aspon nejakom pohybe nezhodila nejaku vahu
mozno este zdravotny problem
Napíš výšku, vahu a ako si sa snažila schudnúť.. Úprimne a pravdu.. Mozno ti niekto poradí
Si este dost mlada,malo byt to ist lahko keby sa zatnes. Akurat si nenapisala nic o tom ako sa snazis a co preto robis,len ze to nejde
Ja zas nie som zástanca jesť 5x denne pri chudnutí vie byť účinný aj fasting že ješ napríklad raz za deň ale samozrejme musíš za ten jeden raz prijať potrebný počet kalórií...na začiatok môžeš vyskúšať jednoduchší variant a to 8/16 čiže počas 8 hodín môžeš jesť a 16 hodín len čistá voda. Samozrejme nemôžeš za tých 8 hodín zjesť všetko čo doma nájdeš ale dodržiavať kalorickú deficit stiahni si kalorické tabuľky schudnúť sa dá aj bez cvičenia ale teda vyformovať sa už musíš aj cvicit
Napíš viac, ak si zdravá malo by to ísť ľahko.
No, lahko ako lahko 😇 ale ide to ked sa na to ide spravne. Napis viac, urcite sama citis ze niekde robis chybu. V com si myslis ze to je? Vela maskrtenia, naopak malo jedla, ziadny pohyb, kombinacia, nieco ine?
Napis vysku- vahu,, niekto ma skreslene predstavy,, ,, u niekoho je 60 nadvaha a niekto je nastaveny 90kg postava v pohode,,, 🙂...
Mám 165cm 76kg
chodila som behávať a cvičiť kardio taktiež som nepila a nejedla somariny ale len menšie porcie 4-5x do dňa
Schudla som napríklad 2kila a do týždňa som zasa kilo pribrala
podla mna si si sama aj nasla odpoved ze preco sa ti nedari, chudnutie nie je na isty cas ze len schudnem a vybavene mozem zit ako predtym - ty ak chces vahu udrzat tak sa musis tych navykov vzdat
a skus sa aj nastavit ze schudla si 2kg a 1 pribrala...stale si ale schudla to 1
netreba sa demotivovat, ono to pojde
Na tvojom mieste by som zacala vysetrenim krvi na stitnu zlazu, to ti urobi vseobecny lekar. Ak bude vsetko v poriadku, tak si zaplatit konzultaciu u nutricionistu, urobi ti jedalnicek na mieru, poradi ako cvicit a coho sa vyvarovat. Si velmi mlada, nezmyselnymi dietami si mozes ublizit
Viac pohybu, menej jest. Nie 4-5x za den. Menej kaloricka strava. Na 19 rokov mas naozaj vysoku vahu. Na to nepotrebujes odbornika, ale zdravy rozum. Mne neberie, ze kazdy den su tu 2 nove temy ako schudnut. Ved si precitam 960 existujucich tem. Vidím vo svojom okolí ako dnešné deti a tínedžeri sa absolútne nehýbu, len žeru, nechodia von. V mojom veku sme boli celé dni vonku, nachodili sme denne niekoľko kilometrov. Dnes su vsetci na mobile.
"Mensie porcie 4-5x do dna" mi pride skor ze je malo, nie vela. Ale zavisi ake "mensie" to su, z coho su zlozene. To chudnutie je osemetne, a este osemetnejsie je dobre poradit v public teme na MK 😉 Bez toho aby sme vedeli presne veci - porcie, pohyb atd. je to len hadanie kde je pricina - malo jedla, vela jedla, malo pohybu, dokonca aj vela pohybu moze byt problem. Preto je tu 960 tem, lebo nieje univerzalny navod.
Ak chces napis mi spravu, mozme skusit prist na to kde je chyba.
Ako sa stravujete doma, co rodičia, surodenci ake majú postavy?
Ono je najhoršie ked ma človek blbe stravovacie navyky už z domu, v niektorých rodinách jedia hrozne nezdravo. Asi budeš musieť komplet zmeniť jedalnicek, nemusíš jest malo ale kvalitne a zdravo.
v prvom rade Ty nechces schudnut, ale vyzerat lepsie.
lebo ked vyzeras lepsie, citis sa lepsie.
odporucam zacat so silovym treningom.
nieco si nastuduj, potrebujes pochopit, ako telo funguje.
kaloricky defecit je cesta, ale zo zaciatku studuj, citaj- Michal Hafo.
a silovy trening.
@lujza123 Kvalitne a zdravo nema na chudnutie ziadny vplyv. Da sa jest na ranajky a obed len pizza 🍕, vecera cheescake s milksejkom, o tretej v noci Snickerska ako bonus, a aj tak schudnut.
Kvalitne a zdravo treba, je to dolezite pre 20 inych veci, celkove zdravie, psychika atd, takze podporujem. Len na to chudnutie to nema vplyv.
@tyrkysovy_joekey ma to obrovský vplyv. Nezdravé jedlo spôsobí ze telo je vyhladované, chýbajú mu dôležité látky na fungovanie organizmu a človek ma potom väčšiu tendenciu siahnuť po rýchlej energii ako napríklad cukor. Veľa obéznych ľudí je zároveň podvyživenych, co je úplný paradox , ale je to tak
Tak isto ma clovek väčší hlad, pretože nezdrave je síce kalorické, ale je ho málo, 1 snickerska ma kalórií ako normálny obed.
A co sa týka dlhodobého hľadiska tak nezdravá strava poškodí pečeň - organ ktorý priamo riadi metabolizmus. Nefungujúca pečeň v podstate vyrába ďalší a ďalší tuk
Celkovo si myslím ze mladým ľudom telo funguje dobre, preto ak ma niekto nadvahu v detskom aj pubertálnom veku tak za to môžu budto zdravotne problémy alebo zivotny štýl rodiny. Tam je zdravá strava jednoznazne jediná cesta k trvalému schudnutiu, proste treba zmeniť tie naučené vzorce a jesť niečo ine ako “slovensku klasiku” typu knedliky, halušky, mucne omáčky, párky, rožteky so salámkou a podobný junk food co do seba ľudia pchaju
@lujza123 Neber ten jedalnicek ako navod ani odporucanie. Je to extremny priklad, nie realne udrzatelny, ale predpkladam ze suhlasis ze ak by ho clovek dodrziaval v spravnych mnozstvach, schudol by. Nechcem vidiet krvne testy po mesiaci 🙈, ale vaha by isla dole.
Okrem prvej vety a poctu kalorii v snickerske sa zhodneme 😉. Kvalitne a zdravo ma vplyv na naladu, zdravie, psychiku. Moze pomoct chudnut, ak sa to robi spravne. Ale akokolvek kvalitne a zdravo, nesposobi chudnutie. To sposobi len spravny, vhodne nastaveny kaloricky deficit.
Islo mi o to - preto som aj reagoval - aby sa slecna co sa pyta ako chudnut, nezamerala na to aby bolo jedlo zdrave a kvalitne. Je to super, bonus ak zvladne aj chudut aj kvalitne jest, ale kludne moze zo zdraveho a kvalitneho jedla este viac pribrat.
Kaloricke tabulky, prerusovany post, pohyb za cca 6mes som schudla 21kg
@tyrkysovy_joekey ved samozrejme, na chudnutie treba kaloricky deficit. Nic ine a iba to spôsobí ze človek schudne.
Poznam babu co schudla tehotenské kilá naozaj iba cukrom 😂 Proste nejedla takmer nic, len rôzne koláčiky a tyčinky co jej dodalo energiu na fungovanie …
Takže určite si tie kalórie treba rátať.
Ale “iba” rátanie kalorii nestačí
Rovnako nestačí iba zdravá strava, pretože jasne ze ked každý deň vyžerie balenie zdravých orieškov tak neschudne ani náhodou
Najlepšia je kombinácia obidvoch. A hlavne zistiť prečo pribrala a to zmeniť, to je úplný základ, bez toho sa tučnoty nikdy nezbaví . Tak nejak som myslela aj môj prispevok, lebo väčšinou za tukom v mladom veku sú zle stravovacie navyky alebo zdravotne problémy - budto fyzické alebo psychické, napríklad zajedanie stresu, depresie, nedostatok sebalasky a s tým súvisiace zanedbávanie svojho tela atd …
Myslim si ale ze na 90% to je väčšinou len ta strava + psychika. Takže začať žiť zdravo, študovať si informácie, postupne vymieňať potraviny je taký prvý krôčik
@lujza123 Cukrova dieta, ak sa to rozkrikne bude z toho novy hit. Macingova moze ist do dochodku 😂 Ako sa poznam po troch dnoch by mi isla hlava vybuchnut z vykyvov cukru a myslel by som len na dobre osoleny rezen 😇 Ale na dva dni by som aj ja vyskusal.
Presne priklad toho ze sa to da, aj ked to nie je idealne. Cim je chudnutie zdravsie, tym sa clovek lepsie citi, a tym sa mu lahsie chudne, tento pomocny aspekt urcite funguje.
Oriesky veru, zdrava, ale pasca. Poznam ludi co ich jedia po baleniach, lebo "je to zdrave", ale neuvedomuju si ze vo velkom mnozstve uz pre nich nie su zdrave. Podobne ryby a syr.

Cvičiť a udržiavať kalorický deficit. Bez toho neschudneš. Z praxe: jesť pravidelne 3-5xdenne, jedlo si minimálne deň vopred riadne naplánovať (pripraviť). NEVYŽIERAŤ SOMARINY MEDZI JEDLAMI. Piť len vodu a nesladene čaje.