icon

Ako môžem získať injekcie na chudnutie?

16. júl 2024

Ahojte, myslite ze tie injekcie na chudnutie co ona berie sa daju normalne dohodnut s doktorkou, ze mi ich bude pichat, aby sa znizila chut do jedla? Cisto teoreticky sa pytam

tianaowells
27. sep 2024

Ja aj priateľ bojujeme s váhou odmalička, ja osobne som bola na liečeniach, liečim sa na štítnu žľazu - na endokrinológii, cukrovka 2. typu z obezity - na diabetológii. Od 7 rokov chodím na endo. Keď sme s priateľom mesiac dozadu začali s injeckiami Saxenda mala som o 5kg viac. A to ešte niesme na úplnej poslednej dávke, ktorá sa má pichať. Áno, stojí to 160€ ale povedali sme si že za skúšku človek nič nedá. Mne ako diabetičke 2. typu, to veľmi pomohlo, zmenila sa mi celkovo hodnota cukru v krvi aj iné hodnoty, čo nalačno som mávala 9-10, teraz mávam 5. Plus tá váha už nejaká za ten mesiac išla dole. Vidím to zatiaľ na tých číslach keďže ešte mesiac dozadu som mala 108kg/109kg. Momentálne mám 104kg. Takže áno aj telo sa odvodní, no nato že sme si nijak neupravili stravu, a pohyb mám ja momentálne menej ako priateľ tak si myslím že tá Saxenda pomáha. Vedľajšie účinky sú podľa mňa tiež úplne individuálne u každého, priateľovi nebolo ani nieje nič, ja som mala 1. týždeň taký rozdráždenejší žalúdok ale inak nič. A účinok toho že to potlačuje chuť do jedla je tam obrovský. Keby ste vedeli čo sme my pojedli dakedy s priateľom len tak, alebo šli na McDonald's a dali si 2x veľké menu, veľká cola, veľké hranolky + ešte daky cheesburger navyše, a to každý takto samostatne. Ja som bola schopná zjesť fakt 3 burgre a teraz? Naberiem si na tanier, oveľa menšiu porciu ako sme jedávali predtým a mám dosť. A zvykla som predtým robiť to, že aj keď už som nevládala dojesť to nasilu som to do seba napchala, teraz keď nevládzem odložím tanier nabok a už nedojedám, lebo hlava vie že mám dosť. Myslím si že je to veľký rozdiel. Čiže všetci čo tu píšu a neodskúšali to najprv na sebe, ale píšu recenzie niekoho iného, myslím si že by si to mali najprv skúsiť. 😊

katka8689
6. okt 2024

@top_manazerka zdravim ta, mohla by si mi prosim napisat spravu, mam par otazok
dakujem

mk1111111111
6. okt 2024

@tianaowells ale Ty mas dignozu. Autorka chce len schudnut, to je ine. Zbytocne pichat do seba chemikalie.

beam10
Odpoveď bola odstránená
taninka123
Odpoveď bola odstránená
vandam1
Odpoveď bola odstránená
slnecnica121
1. jan 2025

@stanulienkat Dobrý večer musím reagovať preto že asi viete veľmi málo o vode v tele ja som mala 28lvody v tele nik nič netušil každý si myslel ze som pribrala až keď som bola u lekára s tým ze malo močim zistili ze mam v tele 28l ktoré mi museli odialyzovat ale naďalej mam vodu v tele kým si nezoberie liek na odvodnenie takže je to reálne 30l vody v tele pekný večer

hellinkavargica
18. jan 2025

@top_manazerka mozem sa opytat ja.mam nadvahu 25kg...a nie ze vela jem...pribrala som v dosledku hormonov...prosim o rafu aky ozempic si nechat prefpisat? 0.5...1...1.5???ĎAKUJEM VÁM

matka_roka_
7. feb 2025

@zuzubb007 keby to bolo take jednoduche… cica nezer. Obezita je choroba, je to zavyslost… podobne ako zavyslost od drog, alkoholu, nikotynu. Zbytocne niekomu poviem nefajci, nepi, nedroguj…ked je na tom zavysly a nevie si sam pomoct, ide na liecenie, ktore trva niekolko mesiacov….a do konca zivota to moze byt pre toho cloveka boj. Tak isto to je s obezitou, clovek ktory je chudy, ktory vie odolat nezdravym jedlam, alebo vie sa zastavit a zjest mensie porcie… nikdy nepochopi ake to moze byt tazke ak by bol na jedle zavysly. Ja nefajcim, nepijem, nedrogujem, tak preco ludia na planete to robia? Vsak staci si povedat nerob to!
Absolvovala som operaciu na zmensenie zaludka pred vyse 10rokmi, schudla som 25kg, ale za tie roky som pribrala 20kg naspet. Ale co som zazila nove po operacii, bol pocit, ze som plna, ze sa uz do mna viac nezmesti. Pred operaciou som tento pocit nepoznala, dokazala som jest nonstop, a pocit ze uz nevladzem neexistoval, viete si to predstavit? Ze jete a necitite ze ste plny? Potom ani nemate ako vediet, ze ste uz vela zjedli, lebo vase telo vam to ani nijako nesignalizuje. Clovek ktory netrpi obezitou iba tazko pochopi, aky je to narocny boj :( tak ako ja nepochopim, ako moze byt pre niekoho tazke skoncovat s fajcenim, pretoze ja tou zavyslostou netrpim.

lekno
11. feb 2025

@matka_roka_ Presne tak, človek, ktorý to nepozná a netrpí tým, ťažko pochopí... Ja tiež dokážem zjesť viac ako môj priateľ a trápim sa takto už 4 roky. Ako keby som stále nemala pocit plného žalúdka 😔

chloe33
28. feb 2025

@stanulienkat skus si dat do Google obsah vody v ľudskom tele. 🙂 možno prídeš na to ze to je až 70%
Čiže pri 30l vody by mal človek vážiť tak 43 kg ak správne ratam

stanulienkat
1. mar 2025

@chloe33 ja viem velmi dobre kolko vody je v ludskom tele. Ale pri systematickom prezierani sa a odmietani pohybu sa nebudeme bavit o tucnom cloveku, ze je tucny kvoli vode, ze?? Ja viem, ze tucni ludia to radi pouzivaju. Tak ako stitnu zlazu, lieky a milion dalsich vyhovoriek. A pani Nazlerova toho musela pozrat neurekom. To voda nie je ani nahodou. Zaujimave, ze 25 tokov dozadu ludia tolko "vody" v tele nemali. Za sociku boli ovela stihlejsi.

janci27
24. mar 2025

@stanulienkat to mas pravdu, ze za sociku boli ludia ovela stihlejsi, pretoze sa tak neprezierali vysokosacharidovymi a megakalorickymi jedlami ako v dnesnej dobe, ktore okrem ukladania tuku sposobuju aj zadrziavanie vody, cize preto sa ludia tolko vyhovaraju v dnesnej dobe na zadrzanu vodu, lebo v prvom rade za to moze zle stravovanie. A to okrem zadrziavania vody samozrejme sposobuje aj dalsie zdravotne problemy, preto v prvom rade treba sa zacat hybat a jest zdravo, ale to sa mnohym nechce samozrejme, tak hladaju kratsiu cestu cez rozne tabletky a injekcie.

mareka49
24. mar 2025

Mňa len zaujíma, lidičky, to si chcete pichať doživotne?
Či ako to je?
Nesúdim, nemudrujem, len ma zaujíma buducnost

inaemre
24. mar 2025

Susedka si to picha. Picha si sama.
Schublade asi zo 130 na nejakych 100kg. Cize stale je tucna, casto ju prehana a ma bolesti zaludka...neviem ci to stoji za to.

nicicka
24. mar 2025

Ono problém je ze si to dávajú aj ľudia ktorí nemusia. A potom ti ktorí to reálne potrebujú sa k tomu nevedia dostať...

matka_roka_
24. mar 2025

@inaemre ja si picham a chudnem, ziadne vedlajsie ucinky nemam, iba setrim peniaze vdaka tomu ze nepotrebujem tolko jedla uz kupovat 🙂 za mna najlepsi liek na trhu

matka_roka_
24. mar 2025

@mareka49 vdaka saxende som schudla 30 kg pred 2 a pol rokom, podarilo sa mi otehotniet a vahu si uz drzim aj bez injekcii 🙂

eva119
29. mar 2025

@matka_roka_ mozem sa spytat ako dlho ste si ju davali?dakujem

matka_roka_
30. mar 2025

@eva119 cca rok zacinala som na 120kg

gika
26. máj 2025
@matka_roka_

@mareka49 vdaka saxende som schudla 30 kg pred 2 a pol rokom, podarilo sa mi otehotniet a vahu si uz drzim aj bez injekcii 🙂

@matka_roka_ môžem sa opýtať, môže to predpísať aj obvodný lekár?

matka_roka_
26. máj 2025
@eva119

@matka_roka_ mozem sa spytat ako dlho ste si ju davali?dakujem

@eva119 asi rok to mohlo byt, uz si nepametam presne

jam29
Odpoveď bola odstránená
matka_roka_
29. máj 2025
@gika

@matka_roka_ môžem sa opýtať, môže to predpísať aj obvodný lekár?

@gika obvodny nie, mne predpisival endokrinolog, predpisuje aj /diabetolog. Viem ale ze v Envy vam to tiez predpisu.

vieramikloskova
30. máj 2025
@matka_roka_

@inaemre ja si picham a chudnem, ziadne vedlajsie ucinky nemam, iba setrim peniaze vdaka tomu ze nepotrebujem tolko jedla uz kupovat 🙂 za mna najlepsi liek na trhu

@matka_ahoj ako dlho si to dávate,ja od dnes mám trošku strach

vieramikloskova
30. máj 2025
@nikdenikto

Ono si aj na to telo zvykne. Mamina je diabeticka, jed dostala ozempic tak schudla asi 10kg, jedla vtedy veľmi málo, doslova jej stacili 2 lyžice polievky na obed, je od toho cca rok. Teraz ho ešte stále má, ale už jedáva úplne normálne a zdá sa mi že nejaké kilečko zase pribrala

@nikdenikto ahoj,prosím mamka pribrala 🤷 a koľko mesiacov si to pichala

vieramikloskova
2. jún 2025
@veklipo

Ozempic, Saxenda.
Účinkujú, kým ich berieš. Ca 150€/mesiac. To máš 10 kvalitných obedov v reštaurácii.
Manželovi ich prepísal všeobecný na bežnej preventívne, hoci mal len miernu nadváhu. Po 25r prestal fajčiť, tak pribral 15kg
.vyskúšal na 1/2r. Jedol menej, schudol 10kg, mal dopichane brucho a do 1/2r bol naspäť.
Ver mi, nefunguje to.

@veklipo ahoj,ja si myslím že za pol roka sa musí človek naučiť aj stravovať 🤷 a potom už by to malo ísť ľahko ,no ale to len ja si myslím.

vieramikloskova
2. jún 2025
@top_manazerka

@stanulienkat ty ako vieš, že sa roky prežierala?? Vieš houby. Moja mama schudla s Ozempicom za 4 mesiace 38 kg. Cíti sa perfektne, váhu aj po pol roku stále drží.

@top_manazerka ahoj,mamka sa drží ešte prosím.

veklipo
3. jún 2025
@vieramikloskova

@veklipo ahoj,ja si myslím že za pol roka sa musí človek naučiť aj stravovať 🤷 a potom už by to malo ísť ľahko ,no ale to len ja si myslím.

@vieramikloskova kiežby to fungovalo tak ľahko. Väčšina ľudí sa bez kompletnej pomocí trénera a psychológa čoskoro vráti k pôvodnému spôsobu stravovania.

vieramikloskova
3. jún 2025
@veklipo

@vieramikloskova kiežby to fungovalo tak ľahko. Väčšina ľudí sa bez kompletnej pomocí trénera a psychológa čoskoro vráti k pôvodnému spôsobu stravovania.

@veklipo áno,počula som .