icon

Ako pomôcť kámoške s nadváhou?

renatuska57
24. feb 2017

Ahojte baby, som zvedavá, čo poviete na toto: Stretla som kamošku asi po dvoch rokoch aj s jej malým chlapčekom, ktorého tlačila v bugine. Chodili sme spolu na základku aj na strednú. Je fakt, že som ju skoro nespoznala, lebo vyzerala ako reklama na Michelin. Pozvala som ju k sebe domov, lebo sme sa mali o čom rozprávať. Uvarila som kávu a na stole som mala koláče, do ktorých sa hneď pustila. Ja som ten tanier s koláčmi odniesla do kuchyne a doniesla som jej banán aj pre malého. Celá očervenela, ale nepovedala nič. Ja na to, že vieš, som tvoja kamoška a vidím, že máš problém s nadváhou. Keby si bola alkáčka, tiež by som ti neponúkla pol deci. Ani cukrovkárovi by som nedala zmrzlinu. Neviem aké zákazy si ochotná rešpektovať, ale určite nechodíš cez cestu na červenú. No a ľudia s takou šialenou nadváhou majú zákaz jesť sladkosti a hlavne chleba a rôzne blbosti ako hranolky a sladené limonády a tak. Možno sa urazíš, ale som tvoja kamarátka a možno ti to nikto nepovedal, ale vidím, že máš problém a rada by som ti pomohla. Teraz premýšľam nad jej nedopitou kávou, lebo sa bez slova pobrala preč, ale videla som, že má problém zadržať slzy. Akú som urobila chybu, neviem, ale myslela som to dobre a chcem jej pomôcť.

Strana
z3
dharmasanata
24. feb 2017

Ja ako tučko sa vyjadrím takto 🙂 bola by som rada za kamaratku ktorá by sa navrhla že somnou bude chodiť na prechádzky alebo na túry po prírode..pri tých turach by mi ani nevadilo keby sme sa venovali téme ako je strava a podobne.
Ale ty si na to isla uplne zle ..mala by si jej zavolať a ospravedlniť sa. Mne osobne by nevadilo počuť také slová ale fakt od dlhoročnej a veľmi dobrej kamaratky. Mám kamaratky čo sa z mojich schudnutych kilogramov veľmi tešia a fandia mi ale nikdy nemali potrebu poukazovať na to čo mám robiť jedine keď som sa sama opýtala a to je jedna fitnes trenerka a druhá bikinyfitneska.

amoremio26
24. feb 2017

@miluna777 ja chystam vzdy bohate pre návštevu . ak si nepochopila , tak autorka dopredu vedela ze jej kamoška je michellin a mala v plane jej urobit prednasku o tom ako vyzera, tak nemala chystat kolace ked mala toto v pláne lebo tým ju len urazila 😉

natalienka12
24. feb 2017

@renatuska57 vymyslena a trápna téma. Snažila si sa zaujať ale nevyšlo ti to.

kluska
25. feb 2017

@renatuska57 to si prehnala teda :D mas ty vobec dieta? muza? ja som tiez vyzerala uplne inac v case ked som este nemala deti, doma vyvaram, staram sa o celu rodinu a po 2 cisarakoch mam brucho ine ako kedysi. Moje slobodne bezdetne kamosky vyzeraju skoro rovnako, no ale oni zase maju peknu postavu, ale bud nemaju chlapa alebo nemozu mat deti.. ja mam uz davno po 30tke, takze hovorim o kamoskach, vek cca 35 rokov. Ty budes asi velmi mlada alebo velmi zatrpknuta co? :D :D :D :D

alaguema
25. feb 2017

@renatuska57 tak takto pomoc rozhodne nevyzerá. Bez taktu, bez empatie, bez zmyslu...Ľudia, ktorí rozdávajú nevyžiadané rady, obvykle majú problém sami so seboz. No vziať spred nosa návšteve, ktorú si si sama pozvala, jedlo, je nehorázna nezdvorilosť, v spoločnosti normálnych ľudí je to úplne neprijateľné. To neurobí ani úplný primitív. To je fake téma?? Neverím, že niekto môže byť taký sprostý.

jeennyv
25. feb 2017

@renatuska57 sorry, ale ak si to povedala tak ako si napisala, tak si to spravila ako najvacsia p...nie ako kamoska, take veci sa hovoria, ked uz mas tu potrebu slusne a taktne a citlivo..a po dalsie ma zrkadlo vie ako vyzera..ale moze mat x dovodov preco to nevie, nechce alebo jej to nejde...nikto nie je 100% tebe by to tiez dobre nepadlo...

alexandraalexandrova
4. mar 2017

@alaguema pravdepodobne je to fake tema, lebo autorka sa tu ani raz nevyjadrila ani nijako nereagovala...asi sa niekto zabava 😒

janulik2008
4. mar 2017

nehnevaj sa ale ... vziat kamoske kolace spred nosa a dat jej banan ... podla mna velmi dobre vie ze je to problem ale si dost netaktna mozno keby ste pili kavu sama by ti povedala ze ju to trapi a vtedy si jej mala pomoct a povedat co a ako. ja tiez nie som tucna ale ani chuda ... ja zasa zboznujem sladke a kedze robim ma zmeny stane sa ze jem o jedenastej vecer. Na druhej strane kazdy mi vravi ze som schudla nakolko v robote behame hore dole po hale ...

majkasmih89
9. okt 2019

@renatuska57 ahoj neviem či je to ešte aktuálne...z mojej vlastnej skúsenosti: mám 164 cm a vážila som 75 kg...prešla som si 9 dňovým detoxom od jednej nemeckej firmy a po týždni som schudla 5 kíl...teším sa každým dňom viac a viac a uvidíme o týždeň ;)

kvietocek203
3. okt 2020

Nadvaha nebyva vzdy sposobena prezieranim, po dvoch rokoch ste sa stretli co ak ma zdravotne problémy? Moja znama pribrala 20kil z liekov. A verim, ze aj ju samu trapia kila navyse, ale ako prepac za akymkolvek umyslom toto si prehnala cez celu čiaru. Akoby ludia s nadvahou znamenali menej alebo co. Nie sama nemam nadvahu, ale uz len z ludskeho hladiska by som nemala to srdce urobit nieco take, ponizit cloveka na celej čiare. Kym clovek nezazije jej situaciu preco vlastne tak vyzera, tak nepochopi. Nabuduce take veci si radsej odpust.

rebekamarcusko
Autor odpoveď zmazal
kluska
27. okt 2020

ja nemozem, necitam diskusiu, ale precitala som si prispevok a staci mi :D ty si asle riadne drbnuta sorry. Naco sa prosim ta staras do niekoho koho nevidis 2 roky? Ake mas na to pravo? Ale no neverim :D

sticker
nistika
27. okt 2020

treba podvihnúť, že si to asi myslela dobre....a teraz ked vies ze si to do,rb,l.a ale ze maximálne, čo mieniš s tým robiť? ako povedala si jej to akoby ona nevedela, že má nadváhu a ty si jej vniesla jas a svetlo do jej temneho zivota, zobrala si jej koláče a la la hned je svet ruzovy :D :D
ale mozes to brat aj optimisticky. dva roky si ju nevidela, tak ti možno nebude chýbať ani v budúcnosti

nistika
27. okt 2020

aaaaach to je z 2017!!!!!! no a ked sme to uz obnovili ako to teda dopadlo?

Strana
z3