icon

Ako povedať manželovi, aby schudol?

7. aug 2021

Baby. Až mi je trápne ale potrebujem poradiť - keďže toto je chúlostivá téma, ako pre nežne tak aj pre mužské pohlavie.

Moj muž strašne pribral za posledný pól rok. Je samí tuk, na bruchu “pneumatika” tuku - prsia už začínajú naberať žensky tvar, ruky roztečené, dvojitá brada. Pritom pred tým tiež nebol kopa svalu, ale vyzeral úžasne..

Prestal ma priťahovať, sex mám radšej keď si nechá tričko.. je mi z toho naprd, neviem alo mu to povedať, mysli si, že pohyb ktorý ma okolo auta a v záhrade stačí a do cvičenia nemá motiváciu .. :(

Strana
z2
amelie2017
7. aug 2021

Aj moj strasne pribral cca od oktobra, akoby si mojho opisovala. On si je toho vedomi, aj varime zdravo, ale vecer to dozenie somarinami. Ma stresy z prace a kym sa to vsetko neukludni, neverim, ze schudne. Ja som mu uz velakrat otvorene povedala, ze to musi zmenit a musi so sebou nieco robit, nie kvoli vzhladu, ale kvoli zdraviu. Ma 41 rokov a dve malicke deti. Nebudem klamat, ze bol omnoho krajsi stihlejsi, ale lubim ho stale rovnako. Len to brucho zavadzia 😀 ale momentalne som aj ja po porode, takze ani jeden nie sme zrovna v naj forme.

brita7777
7. aug 2021

A nepije pivo, resp. nezacal viac ? Nasa pivova kultura, ak sa clovek nehybe, hned to pojde do brucha

euka210
7. aug 2021

Normalne, tak ako to je. Mojmu to aj tak nepomohlo, hoci ma pohyb a fyzicku pracu. Pred rokmi sa snazil a vedel schudnut na prijatelnu vahu. Trochu to ma dane aj geneticky. Aj si to uvedomuje, ale...

romea
8. aug 2021

Ahojky keď ste vyradili pečivo a tak nemôže mať problémy so štítnou žľazou? 80% je strava a 20% cvičenie, drzim palce hlavne mu to povedz citlivo, ani tebe by sa nepáčilo, keby to to niekto povedal hej ty schudni nepritahujes ma a co tvoje zdravie, a baby ktoré že aký máte vzťah a tak si nevšímaj, práve naopak cennim si, že sa pýtaš ako mu to povedať, je vidieť ze ti na ňom záleží a nechceš ho ranit

maminkadeticiek
8. aug 2021

Nechapem ze ako mu to povedat?Ved to neni cudzi clovek ze by si pred nim mala nacvicovat tanecky!Ako?"Vies co "Marek",snazim sa o seba starat,udrziavam si postavu,chcem byt pre teba pritazliva.Cim dalej tym viac mi preto prekaza,ako sa o seba nestaras.Urcite si si vsimol ako rapidne si pribral a mne sa to nepaci."Ako co je na tom???Ved je to tvoj muz!A navyrhni mu ze zacnes zdravsie varit a mozete cjodit apolu behat a cvicit.Nechapem ze si bola tak dlho ticho.

andreatytler
8. aug 2021

Som sokovna baby, kolke z vas nemaju problem povedat muzovi ze potrebujete aby schudol. To si vazne myslite, ze to ten chlap nevidi ze pribral alebo ze mu je to jedno? On sa mozno tvari ze mu je to jedno ale takzmer kazdy jeden clovek by chcel mat idealnu vahu.
Patrerka by mala byt ta, ktora ho prijme bez ohladu na to ci pribral.
Ja by som nikdy nekomentovala vzhlad mojho muza. Mne sa paci, taky aky je. Aj ked pribral a ochlpatel. Lebo to iste chcem od neho pocut aj ja.
Autorka: Jedinne zacat tento rozovor zo zdravotnej stranky.

h2
8. aug 2021

Som trošku prekvapená z komentárov, že "var zdravšie a nakladaj mu polovičné porcie". Toto môže fungovať možno tak pri obéznom kocúrovi. Chlap je snáď svojprávny. Treba ho motivovať, aby sám chcel. Ale ak bol celý čas OK a len posledného pol roka veľmi pribral, tak má možno nejaký problém. Zrejme by som smerovala rozhovor k tomu zdraviu. (A možno by som okrajovo a citlivo zmienila aj výzor a príťažlivosť.)

natalienka12
8. aug 2021

@andreatytler To, ze pribral nie je vec, ktora sa tyka len vzhladu, ale velmi vazne mu skrati zivot. Ak je ozaj taky tlsty ako pise autorka, ze radsej nech si necha pri sexe tricko, tak obezita mu skrati zivot aj o 20 rokov. A to sa teda uz sakra vazne tyka aj jeho zeny! Kila nie je nieco, za co nemoze. Je to nieco, co je jeho vinou, to nie su vrasky na tvari alebo plesina na hlave, za ktore nemoze.
@h2 Pozri, chlap je svojpravny, ale vo velkej vacsine pripadov mozu za obezitu svojich muzov zeny. Poznam x chlapov, ktori pribrali a dost vyrazne prave v case materskej dovolenky svojej manzelky, lebo ta ked je doma zacne vyvarat kadejake chutne megakaloricke jedla, na ktore napr. zamestnana zena nema v tyzdni cas. Staci si pozriet niektore albumy s nazvom “co nam chuti” alebo “co radi jeme” a pochopis, albumy s pecenymi chlebami a inymi druhmi kvaskovania je tu toho milion 😂😂😂 A ked pride chlap hladny z prace a zena mu nalozi pol kila opekanych zemiakov a 3ks plnenej masovej rolady, k tomu aspon 100 ml tatarky a Radlera, tak co by nezjedol. Prilezitost robi zlodeja. Su predsa manzelia, maju spolocnu kuchynu, spolocnu chladnicku, spolu nakupuju…je uplne scestne porovnavat s obeznym kocurom (mimochodom ten chodieva v noci vyzierat z cudzich misiek 😂😂😂)

h2
8. aug 2021

@natalienka12 U nás to ale takto nefunguje, napríklad ja som nikdy, fakt ani raz v živote, nenakladala mužovi jedlo na tanier. A aj keď ja varím častejšie, on zvykne tiež variť. A často sa stane, že hoci máme navarené, tak si napríklad večer nechce z toho dať a zoberie si radšej niečo z chladničky. Takže nie, ja si nemyslím, že za obezitu muža môže žena. Môže si za to sám!

natalienka12
8. aug 2021

@h2 Samozrejme, ze sam. Suhlasim. Ale ak zena vari ksloricke chutne jedla, tak neodola. Ci uz mu na tanier nalozi zena alebo si nalozi sam z hrnca.

jana_eyre_2
8. aug 2021

Nemá tie múdre Smart fit hodinky? Či ako sa to volá..
Môj ich dostal na Vianoce a veru ho baví sledovať koľko krokov šiel, ako bije srdce a tak..

Inak my chudneme spolu.. ja keď chcem povedať čosi nepríjemne, tak začnem sebou.. a teraz som v tej istej situácii (obaja sme pribrali, nie sice nejako príliš výrazné, ale už sa necítim komfortne) a tak som začala ako som pribrala.a musím schudnúť.. on sa pridal, že hej aj on to už cíti.. dokopla ho k tomu však viac návšteva lekára ako preventívka - tá mu bez obalu povedala že to už je dosť.. a keď šiel na sono a znova mu vyšlo že má miernu steatozu tak sa snažil.o to viac a už ma 4kg dole.. totiz on s tým má vždy problém, ma to v genetike (jeho mama nemá ani nadváhu a má fibrozu pečene)

On inak ako histaminik jedáva zdravo už asi 7rokov, ale blbé je, že večer vždy vytiahol nejaké slané oriešky, alebo ryžové chlebíčky a tak.. a mal menej pohybu keď bola korona, sedel v pracovni a k nám sa nepridaval, lebo ja som sa s deťmi snažila cvičiť, aj keď neskôr som stratila už aj ja motiváciu.. jeho jediný pohyb bol cez víkend keď sme šli do.lesa.. teraz cez leto sa snazime čo najviac hýbať a chudneme..

Ak nemá, skús tie hodinky, vytiahnuť ho spolocne na bike - kúpte si tachometer, tam uvidí ako ide rýchlo a koľko prešiel km - elektronické vecicky chlapov zväčša motivuje viac ako kúpa menšieho čísla trička..

zuvelyn
8. aug 2021

@andreatytler toto som išla napísať aj ja.

Keby tu bola tema "chlap mi povedal aby som schudla" tak 99% z vás dámy by sa do neho pustilo ake je to nevychovane hovädo...

natalienka12
8. aug 2021

@zuvelyn Raz tu bola taká téma tuším...že chlap povedal babe, že kým neschudne, tak si ju nevezme. Ale to je už vydieranie svojím spôsobom. Lebo to isté sa dá povedať rôznymi spôsobmi. Je rozdiel ak muž povie žene: "si tlstá ako mangalica" alebo jej povie: "Janka, sa mi zdá, že si trochu pribrala, bojím sa o teba, aj by si bola väčšia kočka, keby tie kilá zase zhodíš". Ja inak mám s mužom otvorený vzťah a čokoľvek mi povie, tak sa neurazím, lebo viem, že to myslí v dobrom, tak isto aj ja mu poviem čokoľvek. Preboha, veď už s kým iným sa mám baviť narovinu, bez pretvárky a priamo ak nie s vlastným mužom.

hederamonstera
8. aug 2021

Podla mna sam vie, ze je pribraty, ale pokial to sam nebude chciet zmenit, tak sa mozes aj na hlavu postavit.
Skor by som mu nejako naznacila/jemne povedala, ze ta nepritahuje. To by s nim mohlo pohnut.

h2
8. aug 2021

@natalienka12 Ale no ták! Chceš mi povedať, že ak by Tvoj chlap začal denne vyvárať kalorické chutné jedlá a nakladať Ti mega porcie na tanier, že by si to všetko zjedla a pribrala? Nerobme fakt z tých chlapov nesvojprávnych.

zuvelyn
8. aug 2021

@natalienka12 to isté sa da povedať aj 10 spôsobmi ale znamená stále jedno a to isté:" myslím si o tebe ze si tučný/a, nepacis sa mi, nepriťahujes ma, chcem aby si sa zmenil/a" a je jedno ci je to žena po pôrode alebo chlap ktorý si prechádza zdravotným problémom. Aj ja sa s mužom bavím o všetkom, ale zároveň som si ho brala v dobrom a zlom a s vedomím ze nebudeme mať krásu a mladý vek navždy. Ak raz priberie a bude mať plesku tak bude 🤷🏼‍♀️

mischy00
8. aug 2021

Komentár typu, keby to bolo opačne, napríklad vôbec neriešim, že môj muž by bol nevychovane hovado 🤦🤦..... samozrejme, že vždy treba vedieť kedy to povedať, keby mi to povie pri príchode z pôrodnice alebo po nejakej liečbe, kde za to nemôžem. Ok, vtedy by som sa urazila. Podľa mňa sa urazí len žena, co sama vie, že je pribrata a nechce sa jej s tým nič robiť. Autorka nikde nepíše, že už svojho muža neľúbi ale prečo by som môjmu nemohla povedať, že pribral, keď viem, že je to dôsledok iba jeho lenivosti????? Normálne som vďačná za môj vzťah s manželom, že si veci povieme na rovinu, s humorom a nikto sa neuráža, nikto neprestane toho druhého ľúbiť, ani tichu domácnosti nemáme pol roka 🙂

amelie2017
8. aug 2021

@andreatytler vies co, ja nemam problem. Ale my sme si s muzom uz na zaciatku vztahu povedali, ze ked/ak to jeden s vahou prestreli, nech ho ten druhy na to razne upozorni. Mali sme spolocneho sefa a ten sa vyzral do morbidnej obezity. Z toho ta dohoda. A napr. je velky rozdiel, ak niekto priberie kvoli vaznej chorobe, kvoli braniu hormonov a pod, ak par rokmi priberie spolu, ved nemozme ocakavat, ze za 10-20-30 rokov spolocneho zivota budeme vazit rovnako, a je rozdiel, ak niekto so sebou nic nerobi, preziera sa a preto rapidne pribera. Vzhlad a fyzicka pritazlivost je vo vztahu tiez dolezita. A ak si niekto zoberie 80kg muza, ktory casom priberie dajme tomu na 95, tak je to ok. Ale ak je z tych 95 za pol roka 120, tak sa necudujem, ze sa fyzicka pritazlivost vytrati. A to iste plati pre zenu. Ale nemyslim, ze je to dovod na urazky, rozvod, skor treba toho cloveka motivovat a podporovat v chudnuti. Ale ak vidis, ze mu je to jedno, tak si myslim, ze rozpad vztahu je na spadnutie.

mischy00
8. aug 2021

@amelie2017 súhlasím plne...aj môj sa zmenil, preboha, sme spolu 20 rokov ale nevyziera sa do úplne inej podoby. Ja sama som aktívna v cvičení, chodím do fitka, takže postavu si stale udržujem, aby som bola zdravá a stále príťažlivá aj pre manžela.... takže môj muž sa udržuje akosi prirodzene so mnou,lebo to vidí na mne. Ale tiež mi kľudne povie, že už nemám skoro prsia, nech už toľko necvicim a vôbec sa neurazim....skôr som vďačná, že aha., super, že hovoríš..ja som si to ani neuvedomila.

junovedievca
8. aug 2021

Rovno mu kup vstup do fitka a trenera

andreatytler
8. aug 2021

@zuvelyn Uplne suhlasim... Je uplne jedno akym sposobom ti muz povie ze chce aby si schudla. Aspon teda pre mna a mojho muza je to jedno. Stale by som v tom pocula len jedno. "Uz sa mi nepacis" a to by som fakt nechcela pocut. Ale vidim ze su ludia u ktorych to funguje... fakt som prekvapena... a stale tomu tak trochu nemozem uverit.
A presne uz som tu citala nejednu temu kedy bol muz zakopany pod ciernu zem za to ze si dovolil komentovat zeninu vahu.

natalia0902
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2