icon

Ako sa konečne nakopnúť a schudnúť?

16. sep 2025

Ako sa konečne nakopnúť a schudnúť? Vždy mi to vydrží tak 2 týždne pototm sa prejedam...😅🫤🫤🫤🫤🫤🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲

anonym_36ccbd
16. sep 2025

@anonym_autor a ako ti máme pomôcť, keď nemáš pevnú vôľu? Mám ti prísť zamknúť chladničku?

anonym_26583b
16. sep 2025

@anonym_autor tak netreba dávať smutných uplakanych smajlíkov, ale pozrieť sa do zrkadla. Nekupoval domov zbytočnosti, dať si do dóz jedlo na celý deň a jest len to. Nechať si na večer niečo z dóz na chrumkamie.

domka222
16. sep 2025

Odhodlanie musíš nájsť v sebe sama. Ale ak vždy takto skončíš a ješ potom ešte viac,tak diétu ani nedrž. Je možné,že potom priberieš ešte viac ako si schudla.

o__o
16. sep 2025

Asi az tak velmi schudnut nechces, asi ti az tak velmi nevadi ako vyzeras..

o__o
16. sep 2025

A preco sa prejedas? Ak jes dostatocne a vyvazene, nemas preco sa prejedat.

anonym_a33b92
16. sep 2025

Ja si vždy poviem, či chcem byť so sebou spokojna alebo sa prezierať na gauči a potom nariekať

autumn1
16. sep 2025

Mne sa stačilo pozrieť do zrkadla a fungovalo to schudla som 17kg. A nekupovať veľké zásoby jedla, kupujem presne to čo zjem, jeden deň zjem viac = ďalší deň menej.

yonce
16. sep 2025

no, tu ti ozaj nepomozeme 🙂 jednoducho musis chciet sama, mat pevnu volu a povedat si nie, zatat sa.

autor
16. sep 2025

Asi sa naozaj musím len nakopnit..mama sa hnevá keď za peniaze čo mám z brigády namiesto stravy domov si nakupuem hlúposti a priberam:(

viktoria1425
16. sep 2025
@anonym_autor

Asi sa naozaj musím len nakopnit..mama sa hnevá keď za peniaze čo mám z brigády namiesto stravy domov si nakupuem hlúposti a priberam:(

@anonym_autor asi na zaciatok otázka nemas nastavený veľmi nízky kalorický prijem ak ti to vydrží len pár dni ?

simsalabim
16. sep 2025
@o__o

A preco sa prejedas? Ak jes dostatocne a vyvazene, nemas preco sa prejedat.

Mna nakoplo, ked mi sestra povedala, ze v menopauze uz nedokaze pohnut ani gram smerom nadol. No a ano, je to o pevnej voli, zatat sa a vydrzat. Schudla som 20kg, vahu si drzim, ale nesuhlasim s tym, co pise
@o__o , ze ak jes dostatocne a vyvazene, nemas sa co prejedat. Teda nesuhlasim s tym, ze potom uz clovek nema chut jest naviac. Ma. Preto treba tu pevnu volu.

katkaseiner
16. sep 2025

Ahoj, mne pomaha to ze chudneme spolu s muzom, menej nakupujem sprostosti a menej peciem. Od maja mam dole cca 8kg a idem dalej. Zacali sme kalorickymi tabulkami aby sme zistili kolko coho jeme a kolko je to kalorii. Za isty cas to mas cca v oku a vies presne ci a kolko mozes. Potom zas do toho pridu dni ako vcera zesom urobila kolac ale mam presne vypocitane kolko kalocii ma 1 ks. Ano vela, ale je to raz za cas, cize viem, ze pri tych kolacoch treba pevnu volu a proste si dat 1-2 ks a koniec.
Cvicit zatial necvicim, ale budem. Najskor chcem trochu schudnut a potom pokracujem s chudnutim ale spevnovanim - viem ze vtedy to uz nepojde dole...

autor
16. sep 2025

Brigáda mi hodí 400e na stravu doma pre 4 nám to len tak tak stačí..väčšinou máme cestoviny pečivo zemiaky

januska12323
16. sep 2025

350 daj mame nech nakupuje a z 50 si kúp čo chceš. Nebudeš sa prejedať keď nebude za čo.

anonym_f7affe
16. sep 2025
@anonym_autor

Brigáda mi hodí 400e na stravu doma pre 4 nám to len tak tak stačí..väčšinou máme cestoviny pečivo zemiaky

@anonym_autor kup si nejake fit kucharky, napr. fitrecepty, inspiruj sa zdravym a rychlym jedlom tam, nastav si kaloricke tabulky a pojde to.
musis sa zatat a naucit sa spravne jest, inak to nepojde

jogy1984
16. sep 2025

Musíš sa stravovať tak že nebudeš mať potrebu sa potom prejedať.

nicicka
16. sep 2025

Veľa bielkovín, pohyb - stačí chôdza, ideálne 15000 až 20000 krokov denne a v neposlednom rade silový tréning 2-3x do týždňa. Podľa možností KT kvôli deficitu. A robiť to vkuse dookola. Toto ak bude dodržiavať hocikto tak schudne vzdy...

autor
16. sep 2025
@nicicka

Veľa bielkovín, pohyb - stačí chôdza, ideálne 15000 až 20000 krokov denne a v neposlednom rade silový tréning 2-3x do týždňa. Podľa možností KT kvôli deficitu. A robiť to vkuse dookola. Toto ak bude dodržiavať hocikto tak schudne vzdy...

@nicicka mäso máme raz do týždňa všade chodím peso neviem koľko krokov robím

taktotedanie
17. sep 2025

@anonym_autor musis chciet este viac
Ja som dala dole 25kg za 6mes lebo som sa na seba nahnevala , ze uz takto dalej nemozem fungovat a islo to dole ako sialene

moonlight1210
17. sep 2025

@ anonym_autor na to sa da ist len postupne.

Napr. zacnes jest pomalsie. Vzdy chvilu trva, nez mozog dostane signal od zaludka “mam dost”. Ked jes rychlo, nez signal pride, stihnes uz zjest viac, nez realne potrebujes. Co sa uklada ako kila navyse.

Pre zaciatok ti staci trenovat toto. Po par tyzdnoch pomaleho jedenia si na to tempo zvyknes a zistis, ze uz jes automaticky menej, lebo sa ti neziada tolko do seba tlacit. Si syta po mensej porcii.

Potom mozes, ak mas zvyk pozerat pri jedle do mobilu, na telku, citat, atd., tak vypustit aj toto.
Pri takejto cinnosti travis pri jedle viac casu, mas tendenciu viac zjest (uz by si aj na tanieri nechala, ale tak postupne to pri odputani pozornosti od jedenia kukanim do monilu cele nakoniec zjes).
Navyse mas v mozgu prepojene dve cinnosti, takze ked vezmes do ruky mobil, ci pozeras tv, citas knihu, po chvilke sa ti ziada daco k tomu zacat chrumat.

Takze treba zacat sa sustredit na jedlo. Ked jes, tak jes. Nerobis nic ine.
Ak si naucena pri jedle pozerat mobil a spol., tak na zaciatku to bude umorna nuda, az utrpenie vydrzat mat v ruke len pribor a pozerat do taniera (lebo este aj v restauracii sa pri jedle s niekym zabavas).
Ale ked to spojis so zvykom jest pomaly, tak naozaj zjes menej. Zistis, ze ti staci nalozit si mensiu porciu, lebo vacsie mnozstvo ti ani uz nechuti.

Dalsia prekazka byva rodic, ktory je nauceny, ze jedavas nejake porcie a poklada to za uspokojivy standard (nevnima, ze mas viac kil ako treba).
A je nauceny varit nejake velke porcie a byva nervozny, ked zacne jedlo ostavat.
Kolkokrat mama v dobrej viere sabotuje chudnutie, lebo chodi nervozna: Vsak zjedz, to mas malo, budes hladna, naloz si este, pre koho som toho tolko varila, ved sa to bude musiet vyhodit, naloz si este,…
(A je fakt, ze z hladiska varenia nie je uplne jednoduche zmenit rutinu a preorientovat sa na mensie mnozstva. To pozna asi kazda mama, co jej vyleteli deti z domu. Ze zrazu miesto pre 4-5, ma varit pre dvoch.)

Takze treba zacat odolavat aj tomuto nukaniu od rodicov.

Potom sa mozes zacat sustredit na zmenu stravy.
Moja mama napr. zemiaky vola “hladne jedlo”. Co je fakt. Nakratko mas pocit sytosti a energie a uz po hodine by si cosi dalsie zbodla, lebo energia je prec.

A nikdy nerob to, ze zacnes zhurta velkou zmenou. Take hura, ideme menit vsetko, ideme chudnut. To nedas. To je najlepsi sposob, ako sa na to zase vykaslat.
Pridavaj veci postupne, aby sa stali zvykom.

jogy1984
17. sep 2025
@nicicka

@nicicka ešte je dvoležity spánok ktorý je často podceňovani

nicicka
17. sep 2025
@jogy1984

@nicicka ešte je dvoležity spánok ktorý je často podceňovani

@jogy1984 áno, to je pravda! Na to som zabudla 😉

nicicka
17. sep 2025
@anonym_autor

@nicicka mäso máme raz do týždňa všade chodím peso neviem koľko krokov robím

@anonym_autor je pravda ze možno je to viac finančne náročné no veľakrát je to výbere a čítaní etikety. Vyberaj tie potraviny ktoré majú minimálne zloženie, vela bielkovín. To nie je len maso, super su aj kuracie pečienky. Dostupná je napr. sosovica ktorú môžeš urobiť na viac spôsobov. Super je bulgur, pseno. To sú relatívne lacné potraviny z ktorých sa ti z pomerne malého množstva urobí vela. Zmenila som klasicku krupicu ktorá je nutricne chudobná za kašu z psena. Je to aj o studovani a učení sa. Ale všetko ide postupne a hlavne to ma zmysel lebo ide o zdravie. Ja som bola človek ktorý vedel za 15 minút vyzrat celú skrinku sladkosti. Vek mi to už nedovolí 😄. Ale hlavne uz nemám na to chuť. Tie bielkoviny totiž spravia to, že nebudeš mať chuť vyjedat sladké a zobat hlúposti...