icon

Ako sa mám zbaviť popôrodného bruška?

mbavlsikova
9. jan 2012

Ahoj, som 3 mesiace po cisárkom s dvojickami. Chcela by som vedieť aká je časová tolerancia že sa bruško scvrkne späť, prípadne kedy je vhodné začať s brušákmi. Nosila som aj sťahovací pás ale moc to nepomohlo.
A ešte jedna otázka, ako často je vhodné meniť umelé mliečko, ked bábätku nesedí.
Za odpoveď Ti vopred ďakujem

reisi
15. jan 2012

@hanahana7 ty zakeracka akasi😀 😀 😀 😀

dusika11
15. jan 2012

@mirinecka no je super kniha...surozenci bez rivality...je to moja biblia...ale aj rovnakyvekovy rozdiel...ver mi je kriticky..moji sa vecne mlatia...hlavne o hracky..kedze su rovnaki tak je to mozno este krutejsie...lebo ani jeden nechce ustupit..maju rok ale uz sa pernmentne vedia pobit...hryzu sa..skriabu.tiez ziarlia...ale...ja to riesim co najmenej az ked tecie krv..
len presne ako tu pisu koceny..vecer som taka vystavena..s mm sme si kupili dvd jogy tak kazdy vecer aspon toto precvicime

ladywitch26
15. jan 2012

caute zeny, ja mam za sebou dva porody v rozpati roka a troch mesiacov, ale po druhom porode sa mi podarilo schudnut vdaka vydatnemu kojeniu a odsavaniu mliecka pre mliecnu banku na este nizsiu vahu ako pred prvym tehu. vaha je nizsia, ale brucho ostalo. ani nie tak tuk, ale skor nepekne ovisajuca koza. cvicenim sa daju spevnit svaly, ale ako dat do poriadku tu kozu? da sa nejako zmensit?

dusika11
15. jan 2012

@janettegu ved to ved to..tiez ked mam doma len jedneho tak je taky bezradnejsi..ale zas..je akysi klud doma normalne prazdno..bez ich bitiek

erika0802
15. jan 2012

ahojte ja mam po dvoch cisarskych jeden bol vo februari 2010 a druhy v decembri 2012 po prvej dcerke mi ostalo brusko aj 8kg navyse pri druhej mi ostalo brusko ale vaha sa upravila ale stale je to dost...tiez by som chcela troska vyzerat ale ja dietu nedokazem dodrziavat pokial nemam presne stanovene co musim a ako jest...a aby som nezabudla pripomenut nekojim ☹ dakujem

zloba_z_pd
15. jan 2012

@chavierka o mne si to aj mysleli

zloba_z_pd
15. jan 2012

@zloba_z_pd baby a vy dostavate len jeden rodicovsky prispevok alebo jednu matersku aj ked máte dve deti?,

ewellina
15. jan 2012

@ladywitch26 no toto by aj mńa zaujímalo, čo s tou kožou... 😒

maca_p
15. jan 2012

@ewellina odrezat... 😀 😀 😀

dusika11
15. jan 2012

dievcatka moje ja len chcem pripomenut,,ze pisatelka je..dvojickarka..pisete tu o 12 kil pribratia to by som brala aj ja...velmi rada...ale pri dvojkach som mala v 5 mesiaci brusko ako vy pred porodom s jednym 😉 s 52 kil mi islo na 78...bola som obrovska...mala som dve 3 kilove deti placety atd...to brusko sa fakt natiahne extremne..je to trocha vecsia zataz,,ja preto zakladatelku chapem..je to trocha tazzsie sa preto dostat do formy nehovoriac o tom ze veelmi tazko dam niekomu dvojky a idem si cvicit....no...je to trocha ine..lebo kto by ich naraz aj zvladol...

laetela
15. jan 2012

ahojte, aka je to kniha ta vasa biblia? moje deti sa tiez strasne biju a hryzu. ked som sama doma, nemozem nic ine robit len ich v kuse striehnut. A fAKT ICH MAM NECHAT?

adkoalauri
16. jan 2012

Ja som počas tehotenstva pribrala 20 kg 😀 (s jedným dieťaťom), z 55 som išla na 75 podotýkam nebola som jak tuleň, brucho mi išlo pekne dopredu a teraz po 10 mes. mám 60 kg. Brucho sa pomaly sťahuje, do 9. mes. som kojila, mala som cisársky, takže som doteraz absolútne necvičila, no pred 2 týždňami som začala chodiť na plaváreň. Kilečká dole zatial nešli od tej doby, ale mám aspoň dobrý pocit z toho, že niečo robím pre seba. V pivnici máme posilku, tam som sa ešte neodhodlala ísť, ale tento týždeň už začnem. Či schudem na pôvodnú váhu, to neviem-neverím, ale mi to ani nevadí 😉

mirinecka
16. jan 2012

@zloba_z_pd keď sa narodí druhé tak sa musí zrušiť rodičovský na prvé a požiadať o materskú a po materskej sa nabieha na rodičovský ale len na jedno dieťa, iba prídavky sa môžu dostávať na všetky deti
takže materská a rodičovský nezávisí od počtu detí vždy dostanej len jednu, len pri dvojičká je tuším iná výška rodičovské alebo niečo navyše

teada
16. jan 2012

v niektorych prispevkoch sa normalne vidim...ja som pocas prveho tehotenstva pribrala z 54 na 74 kil a vsetko v bruchu a tiez opuchnuta som bola.kojila som 10 mesiacov, lebo som otehotnela ale dovtedy som stihla zhodit na povodnych 54 kil..teraz som v 6 tom mesiaci a uz mam 60 kil, no presne ako pri prvom.prvych 5 mesiacov nic a potom naraz 20 kil, zatial idem po rovnakej cesticke🙂))ako schudla som, zhodila celych 20 vtedy ale brusko mi ostalo:(a ked som chcela zacat viac cvicit tak som opat tehotna..su nejake specialne cviky?ja ked som porodila, tak kolegynky v nemocnici to este nevedeli ze mam po tom a ked ma zbadali, sa ma pytaju, ze trapili vas vcera trapili a este stale nic, kedy mate termin?🙂tak som sa nasmiala , ale tak som vyzerala🙂

zuzana151
16. jan 2012

@ladywitch26 ahoj prosim ta chcem sa ta spytat jednu vec - pises ze si odsavala mliecko a tym sa ti podarilo dat dolu kila. MOzno je to blba otazka, ale nie je rozdiel medzi tym ci kojim alebo odsavam a tak podavam dietatku? Lebo ja nekojim ale odsavam a myslela som, ze tym nechudnem . Rodila som pred 6 tyzdnami, odsavam kazde 3 hodiny a kila nejdu prec ☹ ☹ ☹ mam naviac sice len 3 kila ako pred tehotenstvom, ale chcem sa ich zbavit cim skor , tak preto ma zaujma ci sa tebe odsvanim podarilo chudnut. diiiik 😉

dusika11
16. jan 2012

@laetela no ja to tak presne neviem popisat ale je kniha Sourozenci bez rivality..tam to krasne opisuju ako ktoru situaciu riesit...lebo ak sa zastanem biteho ten kto zacal bitku ho bude potajme este viac nenavidiet..lebo si povie aaa mama ho ma rada..radsej ako mna...a ked sa zastanes trebars toho kto zacal bitku trebars ze mu drzuhy berie hracku tak..si pomysli ten druhy zasa aaamama ma toho radsej...no proste je to o tom ako sa nedat vtiahnut do ich zabomysich vojen ..a pomoct im vzdy najst riesenie a dohodnut sa...lebo tie zabomysie vojny sa zvrhavaju na vecny boj o rodica..a je to stresujuce a vyycerpavajuce...

erika0802
16. jan 2012

@zloba_z_pd jasne len jeden rodicovsky a pridavky na deti dve :-/

zloba_z_pd
16. jan 2012

cooooooooooooo tak to som bola dobre naivnaa

zloba_z_pd
16. jan 2012

takze druhe dieta tera nehrozi

zloba_z_pd
16. jan 2012

a baby ako to vy penazne z vladate s dvoma detickami??

ladywitch26
16. jan 2012

@zuzana151 no zalezi aj kolko odsajes. pri dcere som tak nechudla, to som odsavala len tolko, co potrebovala. pri synovi som odsavala aj popri kojeni. este cca 200-300ml denne navyse toho,co on spotreboval. ale rozhodne som neschudla za 6tyzdnov. ty sa este potrebujes zotavit z porodu, nie vymyslat drasticke diety.dala som vsetko dolu za 4mesiace, ale neplanovane. ja som az tolko schudnut nechcela. a ked mas taku nadprodukciu mlieka,tak musis mysliet aj na poriadnu stravu, vitaminy atd, inak sa ti to neskor vypomsti. podvyziva atd, neskor by si liezla z jednej virozy do druhej, proste organizmus a imunita sa musi spamatat. a hoci som schudla, brucho mam stale, nie tuk, ale ovisnutu kozu. kazda sme ina,takze co platilo pre mna, nemusi pre teba

ladywitch26
16. jan 2012

@dusika11 a pisu v tej knihe, ako riesit aj zapasnicke suboje, ked ten mladsi nema sancu sa branit? lebo najnovsie mi dcera zvali syna na zem a sadne si na neho. ona ma 17kil, bola riadna baba od narodenia a on bol zasa taky drobcek, takze hoci medzi nimi nie je vekovo velky rozdiel, vyzorovo si kazdy mysli,ze aspon dva roky je medzi nimi. a toto nemozem nechat na nich, nech si to sami vyriesia, lebo vsak ona ho moze aj dolamat ☹

dusika11
16. jan 2012

@ladywitch26 no tam je problem ze tvoja dcera sa citi byt ohrozena jeho pritomnostou..ano pisu aj presne techniky ako zvladat suboje a konfrontacie..aj medzi starsimi detmi...deti vedia byt krute to mas pravdu..a neferove..

dusika11
16. jan 2012

@zloba_z_pd normalne nase potreby idu bokom.nastastie oblecko kupujem od kamaratiek co maju dvojicky..lebo vsetko dvojmo..

mirinecka
16. jan 2012

@dusika11 dnes som si objednala tú knihu, tak snáď pomôže riešiť naše každodenné situácie 😉

@zloba_z_pd dve deti sú náročnejšie finančne ale neni to až tak cítiť aspoň keď tam je nejaký vekový rozdiel, pokiaľ kojíš nemáš výdavky na mlieko ani dojčenskú vodu čo je asi tak najväčšia položka, plienky už starší nemá a mám dvoch chlapcov takže vecičky nekupujem lebo všetko nosí po ňom a na sviatky aj tak od rodiny nejaké dostane ak mám pravdu povedať ani to nemá kedy vynosiť, kočík mal tiež po staršom, a dajú sa pekné kočíky kúpiť aj použité na bazáry, ja som tak kúpila , dve deti v ňom mala a ešte som ho aj predala 😉 , tak isto som predala aj veci ktoré už po deťoch nepotrebujem (perinka, kresielko, baldachýn...)aj to je pomoc, keď je možnosť dajú sa veci požičať aj od známych, ja posúvam veci sestre a kamarátkam, aspoň čoto ušetria, veď mne sú už aj tak na nič 😀

dusika11
16. jan 2012

@mirinecka dufam ze ano mne dala minimalne iny pohlad na vec...aj ked je pisana nezazivne a prehryzala som sa nou

adkoalauri
16. jan 2012

@zuzana151 ja som LEN odsávala 9 mesiacov a mám ešte 5 kíl navyše 😉 Takže to s tým podľa mňa nesúvisí 😠

monyccka
16. jan 2012

Na ovisnuté bruško nič okrem cvičenia a plastiky nezaberie. Po tehotenstve (dvojičkovom obzvlášť) je svalstvo na bruchu povolené, preto bruško ovísa a pokiaľ sa svaly nespevnia (cvičením), nikto to bruško nedonúti držať plocho ;) Je lákavé očakávať, že diéta stačí. Ale nestačí. Pomocou diéty môžte krásne schudnúť (stratiť tuk a hmotnosť), no pekné ploché brucho bez pevných svalov neexistuje. Teda ešte po plastike. Ale to je iná téma.

zuzana151
16. jan 2012

@adkoalauri no aj ja mam taky pocit, odsavam 6 tyzdnov a skor priberam ako chudnem...a brucho ako v 5 mesiaci:(

janulienka83
16. jan 2012

@puhinka to si fakt robila len 30 brušákov denne a bruško ti zmizlo?