Ako sa mám zbaviť popôrodného bruška?
Ahoj, som 3 mesiace po cisárkom s dvojickami. Chcela by som vedieť aká je časová tolerancia že sa bruško scvrkne späť, prípadne kedy je vhodné začať s brušákmi. Nosila som aj sťahovací pás ale moc to nepomohlo.
A ešte jedna otázka, ako často je vhodné meniť umelé mliečko, ked bábätku nesedí.
Za odpoveď Ti vopred ďakujem
Ja som tiez po 2 cisarskych...a do teraz som dufala ze to velke brucho pojde dole lahsie...ale po vsetkych tych prispevkoch nemam dobry pocit....:(
ja viem ze kazda zena chce bit pekna a hlavne nemat to hnusne traslave brusko ale prvorade je ze mame zdrave deticky a to je pre mna prvorade
@tulina77 ahoj som ta dlho nevidela..
@mbavlsikova ahoj som tiez duo mama..no..to vies...je to trocha ine ak nosit jedno babetko..ja som mala dvoch chalanov kazdy okolo 3 kila...mali svoje vaky plodovu vodu takze to brucho bolo trochu vecsie.dodones nechapem ze nemam strie..vaha...jaj nabrala som aj ja..ale okolo 9 mesiacov po porode zacalo brucho klesat..nasadila som brutalnu dietu..doobeda vytlaceny citron pomaranc ..pol obeda ,vecera jeden platok chleba..a samozrejme pohyb..nakladanie duo deti do kocika auta z auta do kocika..za mesiac islo 4 kg..este mi chyba 4 dat dole bez krutej diety to nepojde..a sampzrejme sladke prec..no teraz si drzim 58..a potrebujem este dat dole..brucho snad spevnim..kazdopadne su stastlive zeny co maju geneticky dispoziciu aj po porode byt ihned fit...ale su aj take co maju problemy..a pri duo maminach sa nie je comu cudovat...proste je to DPH za krasne deti,,
@tulina77 verim ti nevedela som ze znova si cakatelkA..gratulujem,,. no..vies ja som bola proste a sproste povedane rozozrana pocas tehotenstva...tak najprv som si musela stiahnut zaludok...pomohlo to...teraz sa mi ziada podstatne menej jest..a znova musim ist na to teraz po svitakoch...ked sa dostanem aspon na 56 budem rada..brucho mam stale roztiahnute..uz to proste asi ine nebude..predporodnu vahu asi ani nechcem...ved sama vies dvihat dvoch 10 kg chalanov este pebalujeme..obcas nespim...nosim ich do auta...no necham si 3 kg vyssie ako pred tehu potrebujem aj silu na kocik..25 ma kocik po 10 ikg chalani a este nakupcek..ide kocik dobre ale uz je to citit...ja ta velmi obdivujem netusim ako to ty vladzes
vďaka vašim príspevkom mi stúpla troška sebadôvera že niesom v tom sama 😉 , Mám dvoch synov 3r. a 1.r. pri každom som pribrala 19kg a bolo jedno či som hladovala alebo jedla proste ako keby to bol strop ktorý som musela dosiahnuť. Po prvom mi zostali 3kg a po druhom ďalšie 1-2 ktoré kolíšu ako sa im chce, ale sviatky to pokazili a ďalšie kilo hore 😲 . Najhoršie je to brucho po prvom sa dalo nejak dokopy ale teraz po cisárskom je ako trasúca ovisnutá huspeninka. Veľa krát si poviem že začnem aspoň bicyklovať ale večer som rada keď si môžem konečne sadnúť k TV a trocha oddýchnuť. a to som mala pohybu po pôrode až až lebo malý preplakal cca 20hod. denne a ktomu starší je živý a jedovatý. Celé dni a noci som len kočíkovala lebo inak nezaspal. Hodina kočíkovania a o hodinu znova. Od narodenia ho nemôže nikto strážiť inak chytí amok revu. Takže nehrozí žiadny aerobik ani fitko. A to sa píše že pri deťoch sa chudne. Skôr sa asi chudne kľudným spánkom a relaxom čo si asi mi maminy nemôžme dovoliť 😒 .
@mirinecka máš pravdu asi nam na chudnutie treba relax,pri prvom dieťati som pribrala22kg zišlo zo mna len5kg ,chlapec preplakal celu noc aj celý den ,neprajem to nikomu,a kila namne stale držali ,a najlepšie bolo na tom že ked sa niekto sťažoval že vstáva 3krát za noc k dietatu a aká je unavená a preto chudne že je nevyspatá to už som nič nevravela,len som si pomyslela svoje.Teraz čakám druhe bábo a dufam že nebude také zaplakané.
treba len dúfať že druhé bude lepšie, mám 2 deti a každé je odlišné prvé som ani nevedela ako plače celý rok taký bol dobrý zato teraz je čert a druhý hotová katastrofa presne ako ty píšeš celé dni a noci plakal a to nehovorím že inak nezaspal ako v kočíku, manžel sa radšej odsťahoval k synovi do izby aby aspoň vyspal a keď mi ho chcel on uspať tak sa nedalo lebo ešte aj štýl kočíkovania drobec rozoznal, že to nie som ja, aby spal len kočí a kočík a kočík aj v noci 2-3hod vkuse hore okolo 21.00 zaspal a už okolo 22.-23.00 hore do 2.00 a rev a keď mal 3 mesiace tak nad ránom hore každú pol hodinu, takže pohybu a pohybu a nič žiadne chudnutie, telo si tým pádom nedostatku spánku robí zásoby na energiu aby mohlo fungovať, to je môj názor 😅
@janettegu
@mirinecka ahojte ja mam jednovajecne dvojky mne jeden pekne spi..a druhy..no tuto prvu noc po roku som spala..takze kazde dietatko je ine...najhorsie je ze nad ranom netusim kolko ritiek som prebalila a kolko dudlikov zbierala pod postielkov....a niekedy sa mi budia vzajomne..veim co to je..nespat..
@iwka3 tiez som po dvoch cisaroch , sama na obe deti pocas materskej , medzi nimi rok a moje kg prilepene a nie a nie dole. Pocas materskej som chodila v noci vykladat tovar, nieco zislo dole. Teraz uz pracujem /3smeny/ a ide to veeelmi pomaly. Takym tempom snad do dochodku budem opat na svojej vahe. 😀 😀 :- 😀
@janettegu si zlata,,,no ja si tak hovorim ze dvojicky sa da...ale co tak trojicky lebo stvoricky 😲 vtedy sa citim ze vlastne az tak vela toho nemam 😎 ..ale dnes..mi hodili vedro na zmyvanie pokial som jedneho brala precupital cez to druhy samozrejme sadol...tak bol mokry pokial som jeho brala z rozliateho vedra prec sadol mi aj druhy...samozrejme...aspon je veselo...mme zas je uz normalne smutno ked mam doma len jedneho...ale vies..nasi sa aspon spolu vyhraju a pri jednom musis byt asi viac ty...lebo asi sa sam nezahra--no ja si len tak myslim..jedno som nemala tak neviem ...ale ked mam doma jedneho tak je viac zavisly na mne ako ked su obidvaja
ahojte pozeram ze nie som sama komu odstava brucho 😀 tiez som po sekcii a brucho som mala riadne natiahnuteee 😅 uz aj dietu som mala ,ale to je somarina tak neviem poradte nieco kocky 😀
@koc1nka Ja mám taký istý problém☹Brušisko jak v 7.mesiaci a zadok nikde🙂Ja som kojením len naberala,a tak som nabrala 12 kg a nechcu ísť nijako dole.Aj cvičím,aj večer nepapám a ide to veľmi-veľmi ťažko.Schudla som 3 kg a to z riti a z nôh☹Brucho sa drží poctivo.-)
@miriammario vždy je to tak tam kde chceš schudnut tam to vobec nevidno,a nejde dole ,na brucho jedine brušáki,ale tie len vtedy ked máš v poriadku chrbticu lebo ináč ta sekne a to nieje sranda... chodila som aj na zumbu aj do posilnovne,schudla som na stehná a zadok ale brucho nič no cítila som sa vitalnejšie
@dusika11 maš pravdu moj 10 ročný syn bol aj je stale so mnou sme na seba uplne naviazaný,na materskej som si to s nim užila lebo ked pride praca to už vôbec nieje čas na nič, akurát tak cez víkend..ale bol sám hoci som sa mu dost venovala ,deti su deti a hraju sa ináč...dufam že velmi nebude žiarlit na maleho
tiez som schudla a vyrazne, ale mrcha brucho ostalo:((( necvicim. schudla som nohy a zadok, dokopy 25 kil, ale pneumatika stale je, predtym som s touto partiou nikdy nemala problem. upravila som stravu, vdaka comu som schudla, ale na brucho to moc nepomohlo
takze zdravim ostatne bruska🙂), vidim, ze to nie je take lahke
netusila som ze z bruskom po porode je taky problem...dufam,,ze mna to necaka.moja mamina nas mala dve a ked ju videli v plavkach nikto jej to neveril 🙂 myslela som ze vsetky zeny maju po case po porode zase pekne ploche bruska...no asi som si malo vsimala zeny po porode.inak som pocula ze dobre nato je po porode spavat na brusku.ja si spanok na chrbte neviem ani len predstavit.
@janettegu Ja tiež chodím do posilky,ale len ked môžem,lebo muž chodí na týždňovky-10-dňovky a vtedy nehrozí ísť cvičiť,ale ked som chodila pravidelne,tak to bolo super🙂Cítila som sa aj ja taká pevnejšia a vitálnejšia🙂,ale aj tak sa tam trošku odreagujem🙂
@dusika11 tak to si neviem ani predstaviť dvojičky, aspoň z nich budú dobrý kamaráti, preteba to je ťažšie keď sú malinké bábätká ale keď sú samostatnejšie je to lepšie, pri vekovom rozdiele musím dávať viac pozor kvôli tomu že starší dáva žiarlivosť na javo a neuvedomuje si že ubližuje mladšiemu keď mu robí zle, už on narodenia mu robil zle aj pri kojení po nás hádzal všetko čo prišlo pod ruku ale aj tak vidím že ho strašne ľúbi, a nedal by ho zanič veď aj stále ho pusinkuje 😀 🙂) Držím ti palce aby pekne poslúchali a robili len radosť 😉
@nana776 na brušku je dobré spávať kvôli tomu aby sa stiahla maternica ale na slaninku to nepomôže ☹
ahojte ja som pri prvom dietatku vazila za mesiac o 6 kg menej ako pred porodom.kojila som a malo som papala lebo sa mi chcelo stale spat po cisarskom. po druhom mam este 10 kg na sebe zo 17 kg a tak mi chuti ze do troch mes som pribrala este 5kg. hruza. uz som zacala 90 dnovu dietu aj s mm. mam snou veeeelmi dobre skusenosti a nehladujem. cvicit este nemozem kedze som po 2 cisarskom.bojim sa este.
@veroncek23 ak mozes prezradit preco si schudla tak vela?
@lenca30 uprava stravy, ziadna dieta, len som nejedla, z coho sa pribera, hlavne som vylucila chleba a sladkosti. ale ja som predtym bola dost pribrata, najma so stimuliek (IVF), takze mi to nezaskodilo. este by som potrebovala. pocas tehu som az tolko nepribrala, uz som mala vela kil predtym. teraz mam este dost daleko od vahu, co som kedysi mavala alebo chcela mat, nosim tak c. 38-40, este to nie je ono, ale uz nemam motivaciu dalej chudnut
@lenca30 tak to netuším, akosi sa my zrýchlil matabolizmus, na WC som chodila aj niekoľko krát za deň , vôbec som nedietovala a chudla som, ale nie je to dobre..... mňa potom začali bolievať poriadne nohy a lekár my povedal, že tým rýchlým chudnutím sa my nestihli stiahnuť chlopne v cievach čo posúvajú okysličenú krv dole a naopak tak sa my málo okysličovali nohy a preto ma boleli, ľudovo povedané vraj som mala rozgajdané cievy...hi hi ale postupom času a liekov je to dobre. Keby to tak teraz prišlo....teraz mám aj brucho aj kila...zostalo my tak 5-7 kg. Bože vážim 75 kg, hrozné a hlavne ma štve brucho ale cičiť sa akosi neviem prinútiť. Asi už môj metabolizmus spomaľuje....už stárnem..hi hi.
Keby som vedela takú dobrú dietu možno by som začala
cavte babky. Dovolte podelit sa s Vami o moje skusenosti. V zasade chcem povedat - cvicit treba, dieta nestaci. Ak kojite, nejake drasticke diety ani nie su na mieste. Akurat ziadne sladkosti, mastne jedla a kaloricke pochutiny. Samozrejme ak niekto necvicil pred tehu, chapem, ze teraz sa mu zle zacina. Po tych cisarakoch - k tomu tazko nieco povedat, zalezi od toho ako sa to rychlo a dobre zhojilo a ako sa citite. Ja som 3,5 mes. po porode uz mam svoju povodnu vahu a brucho takmer uplne ploche. Narodilo sa mi 4,3 kg babo vaginalne - ale po 6 tyznoch sup do posilovne a stale chodim 2x tyzdennne. Pravdou je, ze predtym som cvicila 20 rokov. Dietu nedrzim. Som rocik 1972 a zmestim sa aj do svojich najmensich pred tehotenskych rifli. Takze pohyb, sport, prechadzky, brusaky su velm potrebne. Ja robim 10x50 brusakov za jedno hodinove cvicenie. Nelakajte sa, ja mam dlhorocny trening. Takze pamatajte - kto je hnily, ma velke brucho 😉
Ja pridam moje skusenosti.
Pri prvej dcerke som pribrala 12kg, do roka boli dole. Necvicila som, nedietovala nakolko som dojcila. Mala som vsak vela pohybu a hlavne ja som jedla stale rovnako aj pocas tehotenstva aj pocas dojcenia. Nikdy som za detmi nedojedala a ani to nerobim. Pri druhej dcerke som pribrala tiez 12 kg, po roku mam spat svoju vahu, stravujem sa rovnako ako predtym. Akurat proporcne sa mi postava zmenila a brusko ostalo. Ale to trochu spevnim a postupne sa s tym zmierim...dufam. Akurat ma trapia prsia, ze sa vratili spat...a tak som dufala nad vacsim cislom 😀 , to by odputalo zrak od bruska.
Nebojte baby sme krasne, hoci castokrat ma pochyti totalna depka a chcem spat svoje telo, zufalo skryvam v skrini saty do ktorych sa akoze chcem vopchat...ale je to asi misia nemozna. No aspon ze pohybu mam pri buchtach dost.
@ema72 a mozno niektore veci su dane aj genetikou ....Ono kazdy clovek podla mna je individulalita inak spaluje. A ja sa priznam ze vecer jedine co mam chut riesit je mat hodinu klud a nie sa niekde trapit s cvicenim. Ide o to aj ako je narocne dietatko a pod. Prilis vela faktorov na to vplyva. Ale som zastancom ze vsetko je v hlave.... 🙂

@halime ,nedržím,ja nenávidím diéty...by som to nevydržala ani deň 😀 😀 😀