icon

Ako sa stravovať a nepribrať?

30. apr 2026

Ako sa stravujete aby ste nepriberali ? Ja som z toho zúfalá veď len jedna žena so šunkou a syrom má skoro 500kcal veď keď sa chcem dostať na 1500 kcal to mám hneď prekročené a stále som hladná. Nic dobre si človek nemôže dať. Život neni fér.

Strana
z3
anonym_cb22db
1. máj 2026
@anonym_54379d

@surama to že sú makrá zelené neznamená automaticky že sú správne nastavené 😊 je tam viacero faktorov ktoré aplikácia nevie zohľadniť, preto je lepšie nastaviť manuálne svoje vlastné parametre. Slabá by si sa cítila možno tak preto že bol príjem nastavený pod bazálny metabolizmus, určite nie preto že namiesto chleba so salámou si dáš zeleninový šalát 😊 a keď si navýšením o 200 kcal nechudla, stačilo pridať trochu pohybu lebo 200 kcal nie je nejak veľa a šlo by to 😊

@anonym_54379d Vies mi pls napisat, ako teda spravne nastavit makra? Aj podla mna tam nieco nebolo v poriadku, ked som bola slaba. Pri 165cm a 80kg som najprv fungovala na nejakych 1730kcal, nepamatam presne, ale vaha sa nehybala, tak som si potom podla jednej stranky prepocitala kcal a vyslo 1570, na tych som fungovala a nieco zislo dole, ale vravim, bola som slaba. Potom som si dala vypracovat receptar u Michala Palenika a on mi vyratal, ze mam prijat 1400kcal, a to som ani nezacala, lebo to bolo pod bazal a nejak sa mi to nezdalo.

mondolina
1. máj 2026
@anonym_cb22db

@anonym_54379d Vies mi pls napisat, ako teda spravne nastavit makra? Aj podla mna tam nieco nebolo v poriadku, ked som bola slaba. Pri 165cm a 80kg som najprv fungovala na nejakych 1730kcal, nepamatam presne, ale vaha sa nehybala, tak som si potom podla jednej stranky prepocitala kcal a vyslo 1570, na tych som fungovala a nieco zislo dole, ale vravim, bola som slaba. Potom som si dala vypracovat receptar u Michala Palenika a on mi vyratal, ze mam prijat 1400kcal, a to som ani nezacala, lebo to bolo pod bazal a nejak sa mi to nezdalo.

@anonym_cb22db
daj si kalkulačku Tóth.

anonym_54379d
1. máj 2026
@anonym_cb22db

@anonym_cb22db Ahoj, treba zohľadniť tvoj denný výdaj energie, záleží či máš sedavú prácu alebo si v pohybe, či cvičíš a podobne. Taktiež zistiť svoj bazálny výdaj, z toho deficit do 20%. Bielkoviny 1,5-2 g na kilo hnotnosti, tuky do 30% celkového príjmu a zvyšok sacharidy. Ťažko ti to určím presne keď neviem či máš sedavý spôsob života alebo aktívny, no takto zhruba tých 1700 kcal je podľa mňa akurát. Váha sa nebude hneď hýbať lebo váhu skresľuje aj množstvo zadržiavanej vody aj fáza cyklu, sledovala by som to najskôr po mesiaci. Určite piť veľa čistej vody a stravu dodržiavať pravidlo 80/20, teda 80% stravy nutrične vyvážené a 20% mlsanie 😀 a tie kalorické tabuľky fakt poctivo zapisovať VŠETKO, veľa skrytých kcal sú v olejoch, masle, sladkých vodách a podobne.

avanka
1. máj 2026

Musíš si vyberať. Ja som za 2 a pol mesiaca schudla 6 kíl, šla som z váhy 66 kg, výška 176 cm. Teraz už len udržujem, ale zapisujem stále. Jedlá som všetko, aj sladké ku káve na olovrant, väčšinou koláč, bábovku , to čo si upečieme, nahodím do mojich jedál v kalorickych tabulkach, Hľadaj väčší objem jedla, neviem, či máte v okolí biedronku, ale tam majú celozrnné cestoviny,ktoré majú na 100 g len 156 kcal a sú fantastické. Veľa zeleniny, kúp si proteín,za mňa naj vilgain, aby si mala dosť bielkovín. Grécky jogurt, skyr, proteín, tvaroh, ovocie..budeš sýta.

anonym_cb22db
1. máj 2026
@mondolina

@anonym_cb22db
daj si kalkulačku Tóth.

@mondolina Praveze podl Totha som potom fungovala na 1570kcal, ale ako som pisala, vaha isla pomalilinky dole, potom sa to zastavilo a bola som slaba.

anonym_cb22db
1. máj 2026
@anonym_54379d

@anonym_cb22db Ahoj, treba zohľadniť tvoj denný výdaj energie, záleží či máš sedavú prácu alebo si v pohybe, či cvičíš a podobne. Taktiež zistiť svoj bazálny výdaj, z toho deficit do 20%. Bielkoviny 1,5-2 g na kilo hnotnosti, tuky do 30% celkového príjmu a zvyšok sacharidy. Ťažko ti to určím presne keď neviem či máš sedavý spôsob života alebo aktívny, no takto zhruba tých 1700 kcal je podľa mňa akurát. Váha sa nebude hneď hýbať lebo váhu skresľuje aj množstvo zadržiavanej vody aj fáza cyklu, sledovala by som to najskôr po mesiaci. Určite piť veľa čistej vody a stravu dodržiavať pravidlo 80/20, teda 80% stravy nutrične vyvážené a 20% mlsanie 😀 a tie kalorické tabuľky fakt poctivo zapisovať VŠETKO, veľa skrytých kcal sú v olejoch, masle, sladkých vodách a podobne.

@anonym_54379d Mam sedavu pracu z domu, preto som kazdy den cvicila. Brala som to tak, ze na to su tie KT, ze toto vsetko vyrataju a nemusim to riesit. Ako som pisala vyssie, tie prisnejsie kcal som mala podla Totha a jedine pri tomto nizsom prijme sa to malicko hybalo. Vsetky jedla som varila doma, kazdy gram vsetkeho som vazila, poctivo kazde jedno jedlo. Uz som potom vajcia, tvarohy, cottage, olomoucke, protak nemohla ani vidiet 😀 Neviem no, podla mna to nefunguje u kazdeho. Kamosky dali aj par kg za mesiac dole s KT a ja prvy mesiac 1kg, potom po 0.5kg alebo nic. Proste neumerna snaha k vysledkom. Myslim si, ze to nie je len o deficite a makrach. Ja mam sedavu pracu, denne tlaky, stres a 30 hodin nadcasov, pohotovost, proste si myslim, ze niekedy moze clovek vsetko robit spravne, ale telo sa brani a aj tak to nejde.

anonym_54379d
1. máj 2026
@anonym_cb22db

@anonym_54379d Mam sedavu pracu z domu, preto som kazdy den cvicila. Brala som to tak, ze na to su tie KT, ze toto vsetko vyrataju a nemusim to riesit. Ako som pisala vyssie, tie prisnejsie kcal som mala podla Totha a jedine pri tomto nizsom prijme sa to malicko hybalo. Vsetky jedla som varila doma, kazdy gram vsetkeho som vazila, poctivo kazde jedno jedlo. Uz som potom vajcia, tvarohy, cottage, olomoucke, protak nemohla ani vidiet 😀 Neviem no, podla mna to nefunguje u kazdeho. Kamosky dali aj par kg za mesiac dole s KT a ja prvy mesiac 1kg, potom po 0.5kg alebo nic. Proste neumerna snaha k vysledkom. Myslim si, ze to nie je len o deficite a makrach. Ja mam sedavu pracu, denne tlaky, stres a 30 hodin nadcasov, pohotovost, proste si myslim, ze niekedy moze clovek vsetko robit spravne, ale telo sa brani a aj tak to nejde.

@anonym_cb22db áno KT ti vyrátajú nejaký základ ale nie vždy správny, ak si zadáš aj paušálny výdaj, započítaš trávenie, aktivity už ti môže vyjsť nie dobrý odhad kcal. Tiež spraví veľký rozdiel či si všetky suroviny zapisuješ v surovom stave, aj pri varení a vytváraní svojho jedla. Tiež si treba uvedomiť že stratiť kilo tuku znamená deficit asi 7500 kcal. Teda ak si denne 250 kcal v deficite tak to máš za 30 dní. Stačí že 1x do týždňa si uletíš v kcal a bude to trvať ešte dlhšie. Taktiež záleží koľko spáliš pri cvičení. Lebo cvičením zas tak moc nespáliš, priemerne možno 250 kcal. Áno vplýva nato aj stres, spánok a odpočinok ale neznamená to že to nepôjde.

123tana123
1. máj 2026

@anonym_autor napíš mi ;)

Strana
z3