Ako sa vám podarilo schudnúť?
Pozerala som rôzné články a videá, ale predsa sa spýtam aj vás... ako sa vám podarilo schudnúť? Skúšali ste napríklad krabičkovú diétu? Momentálne mám 75kg pri výške 1,62cm a neskutočne mi to vadí. Nenávidím vlastné telo, a dúfam, že sa mi podarí zhodiť ASPOŇ 5kg...
@anonym_autor kombinácia cvičenie a kalorické tabuľky.
Jednu vec ktoru odporucam, je sa aj pozriet na psychosomatiku.. z mojej skusenosti, ludia sa stresovali a tlacili nech schudnu, dieta, kaloricky deficit a nic sa nedialo, alebo jo jo efekt. no realne co trebalo sa naucit ako sa uvolnit, precitit bolest vo vnutri, naucit sa relaxovat, pracovat skrze somatiku(je to komplexnejsie ale da sa to).. a zrazu vaha isla dole, lepsie stravovanie, kalorie atd pomahaju.. no je skvele sa pozriet aj hlbsie.. drzim palce
@anonym_autor -30kg z 88kg na 58kg /170cm za 6 mesiacov - kalorický deficit, 3x v tyzdni cvičila, denne pohyb pri 2 deťoch - novorodenec / kojenec a 20mes batoľa.
Tiež cvičením, sice zmenila som aj stravu ale nie nejak extrémne
@anonym_autor mne pomôže len hladovka,žiadne cvičenie, úprava stravy,menej jesť ,absolutne nič
Kaloricke tabulky. Jedla som a jem vsetko, nedokazala by som zit s predstavou, ze si nesmiem dat chlieb, pizzu ci cololadu. Klucova je velkost porcii a vhodny pomer bielkovin. Pohyb som mala vzdy podobny.
@anonym_autor -30kg z 88kg na 58kg /170cm za 6 mesiacov - kalorický deficit, 3x v tyzdni cvičila, denne pohyb pri 2 deťoch - novorodenec / kojenec a 20mes batoľa.
@summer138 koľko kcal si jedla prosím ? Som na tom podobne
Pred mesiacom som mala 72kg/160cm. Dnes mám 65kg. Za mesiac -7kg bez cvičenia, sedava aktivita. Začala som pravidelne piť a len čistú vodu (je to o zvyku, už mi ani nenapadne dat si sladenu ani na ňu už nemám chuť), jesť pravidelne a áno KT - ja som mala príjem okolo 1600-1700 kcal/deň. A nehladovala som. Ten mesiac som išla s premenou Schudni s Dave.
@anonym_autor jem iba dva chody medzi 11 a 19 ( obed, večera) , menšie porcie, som v deficite a zmesti sa mi tam aj sladké ak mám chuť, váha ide pekne dolu a necvičím
@anonym_autor malé porcie, plus pohyb
Veľa krokov a behanie, v tom som našla veľkú záľubu , kombinácia so silovým tréningom
Ale ako základ malé porcie a výdaj , čo najviac
@anonym_autor intermittent fastingom (prerušovaným postom) som dala dole 9kg a som spokojná 😊
jediné čo pomáha je kalorický deficit
či ho docieliš tak že budeš menej jesť - alebo tak že budeš jesť rovnako ale viac cvičiť - je na tebe… (odporúčam ten model s cvičením)
krabičky sú fajn - ale iba na začiatok, aby si sa nestresovala z počítania a pomôžu ti nastaviť telo že ok, takto sa budem stravovať do konca života… ale potom by bolo dobré začať si sledovať sama jedlá podľa toho čo je v krabičkách - po mesiaci, dvoch budeš mať už prehľad o veľkostiach porcií a zložení. prípadne trekuj kalorické tabuľky (ale to je pre niektorých veľmi stresujúce, takže s tým pomaly keď nemáš na to povahu…)
dobré krabičky sú napr. easydiet - nemusíš objednávať všetky jedlá, dajú sa objednať iba obedy a večere - s tým že raňajky a desiatu s olovrantom si naplánuješ sama (toto je podľa mňa dobrý model…)
Schudla som za 5 msiacov s kalorickými tabuľkami, to som šla zo 104 na 88… potom som to flákala, pribrala som na 93. Teraz už tretí mesiac zas strážim stravu, už nemusím zapisovať, a začala som konečne cvičiť. Mám 84. Ešte 10 chcem dať dole, ide to teraz super - a au sa cítim lepšie keď cvičím
Hlavne chodza a striedat nezdrave so zdravym. Pretoze neda sa jest vylucne zdravo, ale ked uz raz sa najes normalne poriadne, potom si treba dat pauzu od toho a nieco lahke. Kazdy den vychadzky dlhsie, aj dve hodiny. Tak sa da byt stihlym uplne jednoducho a s radostou bez trapenia,
@summer138 to sú popôrodné kilá tie idú ľahšie dole😉ale pekný vysledok
@summer138 koľko kcal si jedla prosím ? Som na tom podobne
@anonym_9901e1 1600-1800kcal, strava pri deťoch o niečo zdravšia - maso kuracie, morčacie, hovädzie, príloha, zeleninka, jogurty ciste, vajíčka. Ale ja som 3x v tyzdni chodila na hodinové HIIT cvičenia, potom plávanie 4-5x v tyzdni pól roka a potom silový tréning 1rok.
Kaloricke tabulky a cvicenie 3x tyzdenne (pri 5x váha stala, cm išli dolu). Za 9 mesiacov 23kg.
Schudni s DaVe , mala som od nich jedalnicek , maju aj kopu cvikov a výsledky super, mrknite ich fb alebo stránku 🙂
Kaloricky deficit. Na nete alebo chat gpt vypočíta. Nastaviť v kalorickych tabuľkách alebo sa riadiť tým čo vypočítajú tabuľky samé po vložení údajov a cieľa. Dodržiavať počet kalórií a k tomu aspoň 120 g bielkovín a 25-30 g vlákniny denne. Šport aspoň 30 minút 5x za týždeň. Takto som za 9 mesiacov schudla 20 kg pri 4 ročnom a pol ročnom synovi. Hlavne nešidit tabuľky. Zapisovať poctivo aj ked ujde kalórie. Mne pomohlo, keď som mala na niečo navyše chuť si to dat najprv do tabuliek. Keď som videla tie čísla, tak ma zvyčajne chuť prešla. A keď neprešla prebudovať som ten deň, aby sa mi to jedlo tam zmestilo. Jedálníček som si zapisovala večer vopred. Hlavne až tak nezáleží od toho, co jete, ale koľko. Dve kocky čokolády sa v pohode zmestia do kalorickeho deficitu aj s normálnym jedlom počas dňa a nič nepokazíte. Celá tabuľka čokolády už je iný prípad
Pri redukcii hmotnosti vyhráva konzistencia viac ako čokoľvek iné . Dokonalí jedálniček a cvičenie je na nič pokiaľ ho neviete udržať . Račej nemať dokonalí režim ale udržateľni. Pomalý pokrok je stále pokrok
Schudni s DaVe , mala som od nich jedalnicek , maju aj kopu cvikov a výsledky super, mrknite ich fb alebo stránku 🙂
@monny222 Prosím vás, tie recepty od nich... zvládne to aj taký človek, ktorý moc variť nevie?
Ja som na tom podobne 😐 tiež hľadám niečo účinné a hlavne nejaký zdravý spôsob
@anonym_autor kaloricke tabulky prerusovany post pohyb pohyb pohyb , veeela vody
Ziadne jedalnicky nepotrebujete, vyhodene peniaze von oknom
@monny222 prosím ťa aké sú tie jedálničky? potrebuješ tam milion surovín?
@petik22 poviem ti tak, ze je to financne náročnejšie uplne na začiatku ked si tie suroviny mas nakúpiť.. potom uz postupne minas z toho, tak uz len dokupujes co treba.. podla mna je to surovín tak akurát v recepte , nie su to vôbec nejake náročné, práveže zrozumiteľne jednoduche 🙂 skus mrknut bud na fb alebo na ich stranke by mali mať aj vzor jedálnička 🙂

@anonym_autor cvicenim