icon

Ako sa vám podarilo schudnúť?

2. apr 2023

Baby prosim vas, uz som skusila asi vsetko, hlavny problem je, ze ak nevidim ziadne vysledky, hned to vzdam. Ale od zajtra idem zasa na to, uz aj keby som nemala cely den jest nic.
Takze co vam naozaj pomohlo, kolko kg za aky cas a co presne ste jedli, nejedli, ako cvicili.
Co som neskusila je trener, tomu by som sa chcela vyhnut.
Za kazdy prispevok dakujem, verim, ze ma to namotivuje.
Moja vysnivana predstava je 10 kg za 5 mesiacov. Z vahy 74 kg , vyska 175.
Donedavna som brala alventu.

autor
3. apr 2023

@petrahl hej janyho mam aj ja a je to jedno z cviceni ktore ma bavi

petrahl
3. apr 2023

Ak budes jest tak, ze budes pod bazalom, tak si moc nefandi s tym chudnutim 🙂. Telo zacne bojovat o prezitie, ukladat aj "zo vzduchu".
Bazal je bazal preto, lebo je bazal 😉.

Ja som mala dnes na obed 4 palacinky a na veceru zemiaky s bryndzou 😄. A vahu si stale drzim... poctivo schudnutych 59-61 kg 😉.

akiana
3. apr 2023

Milion chutnych veci, ale musis si ich pripravovat doma. Kuracie masko s brokolicou a hribmi napriklad, dokonca mozes aj cestoviny, ak si k nim spravis omacku z cerstvych paradajok, lebo v hotovych mas obvykle taktiez kilo cukru. Mozes si pokojne kupovat aj hotove jedla v obchode, staci ti pozriet si nutricne hodnoty na obale. Alebo si sprav pecene kura s lecom, hovadzi vyvar, sosovicovu polievku, paradajkovu polievku (mozes si dat aj trochu light smotany), wok, spenat s vajcom. Vsetko uzasne jedla plne proteinov, ktore zasytia pri nizkom pocte kalorii. Ak sladene napoje, tak praveze obcas Colu Zero, lebo ta ma 1 kcal, normalna Cola flasa asi 200 kcal.

petrahl
3. apr 2023

@akiana cola zero 🤯🤯🤯🤯 to nemozes mysliet vazne

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
natalienka12
4. apr 2023

@elizabet173 Ja neriesim tvoju znamu. Pisem autorke. Nechudne, takze niekde je problem. Kde asi?

autor
4. apr 2023

@elizabet173 dakujem ti krasne. ano idem si sledovat aj cm a uvidim. drž palce

mk1111111111
4. apr 2023

@akiana taka otazka. Ak by som jedla chude maso *grilovane, pecene) so zeleninou (cerstva, dusena, oecena) a vecer bielkovinovy chlieb so zdravou pomazankou a cerstvou zeleninou. Medzi tym cerstve ovocie.
Je sanca, ze schudnem aj bez kalorickych tabuliek? Lebo to ma nebavi.

natalienka12
4. apr 2023

@mk1111111111 Kalorické tabuľky nie sú písmo sväté. A používať ich je pre niekoho aj nemožné, pretože všetky potraviny treba presne na gram vážiť, inak to nemá ani zmysel. Takže odpoveď na tvoju otázku, áno, kľudne sa začni tak stravovať ako píšeš, daj si pozor na množstvo a jedz iba do polosýta. Ovocie obsahuje dosť cukru, takže s mierou. Po mesiaci sa postav na váhu a ak ti váha klesla, tak robíš všetko správne. Ak budeš na tom istom čísle, vieš, že nechudneš a musíš niečo zmeniť. Schudnúť však nie je ťažké, oveľa ťažšie je hmotnosť si dlhodobo udržať.

akiana
4. apr 2023

@mk1111111111 Jasne, da sa to aj bez, ak clovek presne vie, co je. KT su len pomocka s ktorou to ide lahsie

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
natalienka12
4. apr 2023

@elizabet173 A aky vyznam maju potom tabulky? Precitaj si v skupine nazory zien, ze treba prijem vypocitany tabulkamii plnit na 100%. To nie je strelene??? Tak ked treba plnit na 100% take jablko moze mat 70g aj 200g. Co si nahodis odhadom? Potom to nie je presne a velmi rychlo si v kalorickom nadbytku. Ja tabulky nepouzivam.

mk1111111111
4. apr 2023

@akiana
@natalienka12
Velmi pekne vam obom dakujem💜💜, ste ma potesili. Tak uz som od dnes tak zacala, dufam, ze po mesiaci aspon nejake vysledky budu. Mna len to pocitanie odradzalo.

majamat
4. apr 2023

@mk1111111111 ja som zacinala bez kalorickych tabuliek, za 1r som dala dole 12-13kg. dalsi rok rovnako ale uz s KT

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
majamat
4. apr 2023

@mk1111111111 inak nemusis mat KT na kazdodenne zapisovanie,a le mozes ich pouzivat len an overenie si, coho kolko ktore jedlo obsahuje. len si to pozries,a by si vedela, ci je lepsie sa tomu uplne vyhnut, resp ci dat amlo, alebo mozes vela.

natalienka12
4. apr 2023

@elizabet173 Suhlasim. Tabulky sa daju pouzivat aj orientacne. Aby clovek nebol ich otrokom. Ja sa kazdy tyzden vazim. Ak vidim, ze som pribrala kilo dve okamzite zakrocim. A drzim sa zasady, jest do polosyta a musim citit mierny hlad. Vtedy viem, ze som ok. Neznasam pocit plneho zaludka.

mk1111111111
4. apr 2023

@majamat dakujem za info a radu, my sa budeme stravovat tak racionalne, nebudeme nic prehanat, vyradime chlieb, nahradime bielkovinovym a celozrnnym, vyradime prilohy a nahradime zvacsa zeleninou. 1x tyzdenne mozeme troska zhresit, aby nas ro neprestalo bavit. Troska elipticky trenazer a turistika. Ale nejdeme chudnut nejake velke kila, ja cca 3-4 a muz 5-6. Verim, ze to dame.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
majamat
4. apr 2023

@mk1111111111 ja som prilohy vobec nevyradovala., teda ak som chcela znizit kalorie, tak niekedy ano,a le nahradila som sacharidmi - trochou kukurice. v kazdej strave maju byt aj sacharidy, aj tuky, aj bielkoviny.samozrejme dolezite je mnozstvo.
jedavala som aj prilohu. najmenej kcal maju asi zemiaky. ryza a cestoviny maju viac. akurat sned knedlu by som vylucila.

no ono sa da jest aj vsetko, len zavisi od mnozstva. cim kalorickejsie jedlo a cim ma nevhodnejsie zlozenie, tym si treba dat menej.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mk1111111111
5. apr 2023

@majamat súhlasím s Tebou, nechcem ísť do drastických diét, to sa mi nezdá zo zdravotného hľadiska dobré, chcem v podstate jesť všetko, až na biele pečivo a cukrovinky, čipsy a pod. A nechcem ani rátať kalórie. Chcem jesť chutne, vyvážene a hlavne, aby ma to po 2 týždňoch neprestalo baviť. Zaradím aj vegánske jedlá, ryby, chudé mäso, ovocie "všeho" druhu, syry v rozumnej miere a skôr prírodné, ale raňajky dám s trochou cukru, veď aj ten treba.

majamat
5. apr 2023

@mk1111111111 ano, tak je to ok. na zaciatku som chudla bez KT a pri priprave jedla som rozmyslala, musela soms a aj krotit, lebo inak by som jedla tak, ez by som naozaj neschudla, casom sa taka ta rozozraost akoby straca a nemam potrebu jest take jedla.

pri kazdom jedle som rozmyslala, cim nahradim maslo pod sunkou a syrom? napr nedam nic, domacu paprikovu pomazanku, niekedy ked som vyslovene potrebovala neico maslove, tak floru liniu, ale minimalne, do zemiakov som maslo nedala vobec, preferovala som uvarene zemiaky, neikedy aj ine prilohy, ale tie som dala menej. pripadne ked som mala den, ez som ozaj potrebovala zredukovat,t ak tu kukuricu z konzervy. ma sice podobne kalorii, ale tej si davam obycajne menej,a ko zmeiakov a akoby ma zasiti viac. no rozhodne ma menej kcal,a ko ryza.
pouzivala som ak natural ryzu, ale ta sa inak vari. to s ami nechcelo. obcas ajnejake tie ine produkty -pseno a pod.

majamat
5. apr 2023

@mk1111111111 tiez som preferovala dusene jedlo na malom mnostve tuku. pre seba nemam problem si neico urobit na panvici, rychlo neico nahadzem, podusim, ci opeciem. no horsie je, ze pre celu rodinu by som nemohla. musim toho robit viac a taku pakvicu nemam.

mk1111111111
5. apr 2023

@majamat to je pravda, ze je to tazsie, ak je rodina, my sme len dvaja a ideme do toho obaja, tak pre nas lavou zadnou to varenie, len do toho nabehnut a vyladime to. Ja mam skor problem, ze nie som velmi zeleninova, ale, ked obmienam dusenu, cerstvu, pecenu, grilovanu, tak to dam a zvyknem si. My vlastne ani nebudeme moc menit suroviny, len ich kombinovanie, aj pre travenie to bude lepsie. Lebo teraz sme sa nejak zlumpacili-sviatky, oslavy, kolaciky a ine blbosticky.

akiana
5. apr 2023

@mk1111111111 Len este upozornim, ze aj ked schudnut mozes aj bez pocitania, ludia maju vseobecne tendenciu podhodnocovat svoj kaloricky prijem. Napriklad si nezaratas olej, omacku, hrst orieskov poobede, pohar dzusu, atd. Hovorim orechy a dzus specialne, lebo ovocie ludia povazuju za 0 kalorii, a pritom ma kalorii pomerne vela aj na malu porciu. Napriklad dve mandarinky maju okolo 100, to by vacsine ludi vobec nenapadlo. Miska orieskov ma tak 300. Najprv by som to skusila s pocitanim, a ked sa naucis svoje porcie, tak mozes prestat pocitat.

majamat
5. apr 2023

@mk1111111111 to mas fajn, aj zeleninova aj som, ale jedavma jumalo z vacerych dovodov. napr v zime je cerstva zelenina dost nechutna.
rajciny nemaju chut, paprika ujde, ale chuti mi v poslednej dobe ta zelena / biela. ta klasicka. sem tma som jedavala aj tu zltu, no je taka sladsia. uhorka, kalerab, to mie j studene z chaldnicky a zabudam si to vyberat. praktick aj rajcina.
dusena zelenina je fajn, no mm a dcera by mi to stale nejedli a tak by som musela varit dvojmo. nie vzdy sa mi to cche.
@akiana a to je teda mini miska. 10g orechov, co je maly sacok 700kcal ( teda su aj tusim 80g a pod,a le pokial je 100g ). 1/2 denneho kalorickeho prijkmu.

majamat
5. apr 2023

fuha, nahodila som do KT zmes orehov 100g, maju teda 699kcal a taketo zlozenie ( saozrejme akronutrienty su prisposoboene na mna a to mam nizsie bielkoviny, ako nadstavuju KT a vyssie tuky )

akiana
5. apr 2023

@majamat Hej, podla toho ake orechy. Vlasske nazbierane v zahrade su same o sebe kaloricka bomba, a ked si vezmes tie z obchodu prazene na oleji, tak to moze mat kludne tych 700 ako vravis. To mi napadlo, lebo jedna znama raz zahlasila, ze vramci chudnutia vymenila chipsy za oriesky 😂 nerobim si srandu

majamat
5. apr 2023

@akiana och, este aj tie chipsy maju menej kalorii