Večerné prejedanie: Ako si udržať disciplínu?
Prajem pekný deň. Idem si po radu. Cez deň sa snažím jesť rozumne, ale večer akoby som stratila všetku disciplínu. 😅 Po večeri mám chuť na niečo sladké, potom niečo slané a zrazu zistím, že som zjedla viac ako za celé popoludnie. Máte na to nejaký trik? Či len zámok na špajzu?
co najviac posunut prve jedlo a sebadisciplina
@anonym_autor mala by si mat motivaciu, preco to nerobit. Napriklad aby si nebola tucna 🤣 a bola zdrava. Zavislost na cukre sa da velmi lahko vybudovat, mnoho ludi si to ani neuvedomuje. Ale staci tyzden jest menej sladkeho a telo si odvykne
Pravdepodobne to “rozumné stravovanie” obsahuje málo bielkovín 🙃
Ak budes mat na nieco chut, daj si miesto sladkosti nieco, co ma malo kalorii (a)lebo vela bielkovin. Zelenina, cottage cheese, tvaroh, tuniaka,... Na konci rozhoduje, kolko kalorii si v ten den zjedla a nie kedy. Ak dostavas vecer chut na sladke, tak cely den jedz normalne a potom si daj to sladke. Ale neprekroc vyrovnany prijem kalorii.
Clovek je casto rozjedeny, ked sa nehybe. Pridaj pohyb a menej sa ti bude ziadat prejedania.
Daj si mrkvu, ovocie, zeleninu, žuvačku a nekupovať hlúposti. U mňa nenájdeš ani chipsy, ani soletky ani žiadne čokolády na vyjedanie. Sme všetci štíhli, plus k tomu veľa pohybu.
@anonym_autor mne pomôže umyť si zuby. To je u mňa procedúra, ktorú sa mi nechce opakovať a bez umytých zubov by som nevedela zaspať.
Navysit bielkovinymi pomohlo, presli ma chute po obede aj vecer.
A ked je velmi zle, idem spat 😅
Asi mas v strave malo bielkovin,vtedy su chute na vyjedanie po veceroch. Mne niekedy pomaha umyt si zuby a uz nemam na nic chut. Alebo sa napijem vody,oklamem zaludok. Nie vzdy to funguje,casto zhresim aj ja.

pocas dna jes prilis malo