Ako sa vyrovnať s vianočnými sladkosťami?
Chapete? Clovek chudne cely rok ( -23kg) a pridu sviatky a ja si tu pojedam masarykovo cukrovi, kosicky, linecke a citim sa neskutocne previnilo, je mi zo seba tazko a citim vnutorny hnev, ze som zlyhala a som slaba, neodolam
Ano je to par dni, ano su to vianoce 1x v roku ale ten pocit viny a hnevu na samu seba ma nici
Ako to riesite vy?
@domka222 nerozumieš tomu preto, že obezita je diagnóza. Nieco ako alkoholizmus
@marca12 a potom - ako si sa mohla tak vyzrat 😉
Autorka,
Kašli na tradície. Dnes už vieme byť slobodne a milovať svoje telo a zdravie. Mám rovnaký problém ako ty. Je to celoživotny boj
@zmrzlinka2021 pre. Na su rodina a tradicie vsetko
Pridávam sa do klubu 😭 keby to bol 1-2 dní tak absolútne neriešim, naopak je to osožné. Ale u mňa to trvá už 2 týždne a ešte do Silvestra bude a bojím sa koľko priberiem....mám v pohode postavu ale 4 kilá navyše sú pri mojej výške dosť vidno ach...vlani som si dokázala povedať nie, respektíve som sa obžierala len 2 dní a nepribrala ani pol kila...ale tento rok žeriem cez Vianoce ako prasa a už mám plus 2kg
@zmrzlinka2021 ako nic 🤭
@petracandle tak ja zatial som nepribrala ale normalne som sa pristihla ze som vynechala bielkoviny protein a veceru aby som mohla zjest kolace a nehako vysla s kcal 😂
Tak poprvé nestresuj ☺️ výčitky z jedla nikam nevedú, len k poruchám trávenia.
1. Ako prvé zvýš príjem bielkovín. Mne v takýchto "ťažkých" časoch pomáha na večeru a raňajky dať si vajce. Cez deň tak sladké nejde na chuť.
2. Daj si zrána na tanier toľko koláčov, koľko za deň plánuješ zjesť. Ak ti ostane z nich na zajtra super. Hlavne , aby si vedela koľko si zjedla. Nie je to najzdravšie, ale ochutnáš všetko a aj sviatky si užiješ ☺️ budeš mať prehľad a možno zistíš, že na tom nie si až tak zle.
3. Mysli na jedlo pozitívne. Aby si z neho najviac vyťažila. Mama a babka piekli tie koláčiky s láskou, určite tam dali najlepšie oriešky aby ste boli zdraví, najlepšie maslo aby ste nejedli nechutný palmarín a podobne. Ber koláčiky od babky ako možnosť nabrať energiu a chuť do života ☺️ Také myšlienky by ti mohli pomôcť, keď už nejaké zješ. Lebo ak si to budeš len vyčítať, bude stres a zase chuť na sladké a dookola.
Možno rady pomôžu ☺️ prajem pokojné Vianoce 🎄🎄🎄🎄
Proste to nemáš nastavené tak,ako ma byt
Stravovať sa zdravo asi pre teba znamená obmedzovanie a nie štýl života,ktorý ma byt nastavený navždy
Keď si aj dáš niečo naviac,to nie je absolutne problem
Ale napisat “neviem sa ovládať ,pojedam xyz druhov zákuskov a potom sa cítim previnilo”- to nie je ok
Nepeciem a neskladujem hordy kolacov doma. V pdostate som sa naucila, ze vianoce nemusia byt o 2-3 tyzdnoch pecenia, zhanania zradla a potom 3 -7 dni obzierania sa - vobec sa nic nestane ked nebudu doma krabice kolacov a uz dlho sviatky nepredstavuju obdobie kedy sa prezierme ako prasiatka aby sme si potom mohli povedat vsak od 1.1 zacinam s chudnutim
@prasiatko30 nebyvam sama takze nemozem ocakavt ze dalsich xy ludi zvysna rodina sa preorganizuje len kvoli mne
@nini1978 tak stale som v procese chudnutia, stale nemam svoju vysnivanu vahu
Ak by som ju mala tak z xy kolacov za 2 dni sviatkov by som vedu veruze nerobila
Musíš mať silnú vôľu, ver že sa to dá 🙂 a povedz si že to určite zvládneš 👌🏼 ja nemôžem jesť veci ako väčšina rodiny kvôli HIT. Áno, prvé mesiace som bola pomaly v depke lebo teda najmä muž sa stravuje tak ako som sa kedysi aj ja no a skrátka pre mňa na tresku s rohlikom, salámu Kremesnik, plesňový syr, poriadnu čokoládu, sladené nápoje atď. nemá (alebo skôr nemalo) nič. Muž si otvoril 2 tresky a ja pri ňom so šalátom.. 😆 ale vieš čo je na tom super? Dá sa si od toho odvyknut 😉 minule som si skúsila dať pagáč môj kedysi obľúbený, oškvarkovy. A vieš čo? On mi už normálne nechutil 😁 mne tie šaláty a rôzne iné, zdravšie potraviny začínajú chutiť 🙂 držím ti palce aby si to zvládla. No najmä keď si už niečo dáš tak si to nevyčítaj. Áno, tiež sa chystám na pár koláčikov aj keď viem že sa mi zrejme HIT-ka na pár dní opäť zhorší, ale dám si naozaj len pár kúskov. A to idem piecť na 2 várky lebo časť budem robiť takú čo aj ja relatívne môžem a zvyšok podľa predstáv manžela.. 😆 tie podľa jeho predstáv budem len ovoniavat.. 🤣
A preco by sa nemohli trochu preorganizovat? Tak ako to nie je zdrave pre teba nie je to ani pre nich
Ved presne o tom pisem,keď si v procese chudnutia, si nastavená tak,že tvoj cieľ dosiahneš a uvedomujes si,že to stojí sebazaprenie
keďže sú Vianoce a každý si dopraje niečo naviac,dáš si zákusok a hotovo
Keď sa nevieš ovládať a ješ jeden za druhým a potom sa cítiš zle,lebo si zlyhala,proste to nie je to dobre nastavenie
Akonáhle to začneš vnímať ako zdravý životný štýl a nie len cestu za chudnutím, budeš na správnej ceste
Hlava rozhodne a telo poslúcha,držím palce
Prečo tu stále spomínaš iných členov rodiny? Veď oni ťa neštopú ako hus,či?
Nerob z toho tragédiu, koláče môžeš kľudne zjesť stačí keď to nebudeš preháňať.
Zlatik tak keď cvičíš aj cez sviatky aj všetko, tak zas sa nebičuj, veď sú sviatky 🙈. To sa volá tzv. cheating days, nie? Akože trošku to snáď môžeš obabrať tieto dni... Zas nežer ako prasa, ale podľa mňa pokojne si dzobkaj a - nevyčítaj si to. V januári zas nabehneš na starý systém, no tak teraz možno priberieš kilo dve, lepšie ako mať celé sviatky blbú náladu, nie. Tak si to v hlave dovoľ, s tým, že 2.1. nabiehaš znovu poctivo na zdravú stravu 😉. A cvič, choď von, veľa pi medzi to vodu, nesladené nápoje, veď to určite poznáš tieto tipy. Všetko bude ok ❤️. Nekaz si sviatky výčitkami 😘.
@domka222 lebo vsetci tu radia ze nema sa piect nema sa varit nema sa hento nema sa tamto
Co nekupis to nezjes no bohuzial nezijem sama ale s dalsimi 5 ludmi
Autorka, ak tradície sú nad tvoj život, tvoje zdravie, zmeň svoje myslenie.
Tradície musia človeku vyhovovať a každý ich má iné.
@1ryba ved to, ze nemam az tak pevnu volu
Ak ty mas potom gratulujem
@mikadooo vdakaaaa lrasne sviatky
Prepáč,ale to sú už len výhovorky
Ja žijem tiez v rodine a stravujem sa úplne inak oko ostatní
No ja ako tie kolace peciem, tak ich potom ani nemam chut jest :D uz mi je zle z tej sladlej vone 🙈😂 ked si sa cez rok extremne krotila a skoro vsetko si si odopierala, tak je prirodzene, ze sa teraz nevies dozrat 🤷🏼♀️
ja mam zas tolko kolacov ze fakt neviem kto vsetky zje. Este som nemala ani jeden. Az od zajtra. Snad navstevy pojedia.
@modraslamka ja som si dala, asi tak 4 den
Po 3-4kusky zjem
Tak nepec😀 ja to riesim tak,ze kazdy den mame povinny pohyb v prirode pocas vianoc.prazdnin. vcera cca 1,5 hodiny do kopca+teren rychlejsim krokom

Tak s chutou do dobrot,nemas sa coho obavat a nic si nevycitaj. Zivot si treba uzivat a k tomu patri aj dobre jedlo.