icon

Ako sa vyrovnať s vianočnými sladkosťami?

22. dec 2024

Chapete? Clovek chudne cely rok ( -23kg) a pridu sviatky a ja si tu pojedam masarykovo cukrovi, kosicky, linecke a citim sa neskutocne previnilo, je mi zo seba tazko a citim vnutorny hnev, ze som zlyhala a som slaba, neodolam
Ano je to par dni, ano su to vianoce 1x v roku ale ten pocit viny a hnevu na samu seba ma nici
Ako to riesite vy?

Strana
z3
wayway
23. dec 2024

3-4 kusky sladkeho za den? napriklad 1 medovnik, 1 suhajdu, 1 linecky kolacik, 1 puncak? vsak to z toho nijak extra nepriberies. kolko toto moze mat kilokalorii dokopy? 350-450…? to je 0,05-0,07 kila navyse ak je to plus k beznemu prijmu. a ze si si jeden den kvoli tomu znizila protein? nic sa nedeje…

zuzinabila
23. dec 2024

@petracandle vsak Vianoce az zajtra zacinaju🤗

ibatanecnica
23. dec 2024

Tak.nepec.

victory1
31. dec 2024

Ty si vlastne na seba nastvana,ze si porusila dietu...ako stalo sa nieco? Denne sportujes, co priberies,das po sviatkoch dolu...
.. "lehce nabyl,lehce pozbyl" ...ved nezeres pol roka🤷‍♀️

rapunzel0
31. dec 2024

Ty sa neprejedas, skôr psychika bude problem.

suezana
31. dec 2024

No ako? Mali by sme vytvoriť skupinu,kde sa budeme podporovať 🫣
Ja som neupiekla ani jeden koláč tento rok
Nič.
Napriek tomu mi furt niekto dá a ja neodolam.
Zjem všetko
Švagrinú som poprosila, že ak mi chce dať , vedela som , že dá, že až na štedrý deň, inak ich zjem.
Nechápem, ja fakt neviem odolať večer. Cez deň ok, ale večer 🥴🥴🥴🥴
Doma si zobnú , viac im netreba. Ja to dorazím 🤢

nataliik
31. dec 2024

Aj ja som v procese chudnutia -18kg, ale som si povedala, že Vianoce a Silvester si dám normálne aj kolac aj korbac aj oriesky. Kebyže sa snažím tomu stále odolať som v horšom stave, ako keď si dam. Na Vianoce som si dala normálne zo vsetkeho a nepribrala som, dokonca mi už ani tie veci nechutili ako predtym, ešte dnes sa teším na kapustnicu a od zajtra ideme ďalej. A aj ja som vynechala bielkoviny, tie dni, lebo to by už do mňa nevoslo.
Tak sa nad tým toľko netrap 😊 je to týždeň v roku a ostatné dni pôjdeš na 👍

anavik29
31. dec 2024

No poznám aj také rodiny, že na Vianoce nepecu, aby nepribrali...prídu ku nám a neidú sa dojest koláčov, tak neviem, podľa mňa je to skupost, lakomost, ani sebe a deťom nedopraju, je mi ich ľúto 🥹

dismonika
31. dec 2024

Pozri, to čo si schudla za rok, za dva týždne nepriberieš. 😉 Dopraj si bez výčitiek a potom môžeš chudnuť ďalej.

misslilac13
31. dec 2024

Ja si tiež doprajem, tento rok som nechcene schudla 18 kíl a cítim sa stále slabá. Ale ja nad jedlom nerozmyslam tak, že keď veľa jem tak priberem. Keď mám chuť tak v kuse jem a potom prídu dní, že do seba nedostanem nič aj 2-3 dni okrem kávy.

evansova
2. jan 2025

@1ryba To ja som pravy opak. Milujeme tradicne Vianoce, sme velka rodina (20 osob pri stole na Bozie narodenie). Varim a peciem tak, ako moja mama, aj ked rokmi postupne klesol pocet z 19-20 druhov na tohorocnych devat.
Čo sa nezje ked sme spolu, to si mladi podelia a odnesu. Trvanlivé kolaciky di nechávam v plechoviciach a denne zjem dva-tri kusky.Mozno trochu priberiem, ale netrha mi to žily. Do mesiaca mam obvyklych 58 kg. Takze: Proc bychom se netesily?

sisska96
2. jan 2025

Ja som ani nerátala koľko kusov som jedla... nooo dosť veľa. A nepribrala som ani kg

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
2. jan 2025

Autorka zjedla tak 5-6kolacikov denne, kedy ako, jedla som nevazila, zjedla som aj biele pecivo, necvicila som a necvicim kedze som chora od vianoc ako pes, pribrala som 700g

Strana
z3