Ako sa zbaviť večerného žutia pri televízii?
Ako sa zbaviť tohto zlozvyku? Snažím sa cvičiť každý deň , pár krát do týždňa behám,ale padne večer, decká idú spať a ja musím niečo žuť 😃 pred tým som hrdinka, šak čo dám si a hotovo,a potom samozrejme výčitky 😁
Neprejedam sa ,ale skôr tak že čipsy, arašidy, dnes napr 2 ks syrovy pagáč, no proste aj keď veceriam okolo 7-8 okolo 10 si musím niečo dať. Spávať chodím okolo 12 . Ako mať pevnú vôľu ?
@fido69 ja to ale zasa takto neberiem,nech si dá,to je moja hlúposť, že nemám pevnú vôľu.
Jete v noci blbosti lebo ste hladní obaja. Dajte si ľahkú večeru a k tomu vodu. Ideálne namiesto toho zaľahnúť do postele a "relaxovať" bez výčitiek 😎
Tiez to tak mame doma ze zujeme vecer pred TV blbosti a zistili sme ze pomaha iba jedna jedina vec - nekupovat a nemat to doma, rozumej chipsy arasidy cokolada. Ked kupime / dostaneme tak kludne zjem aj muz kazdy celu cokoladu, ked nemame nejeme. Okrem toho ze usetris svoje zdravie usetris aj peniaze 👍
Tak uz vies preco to robis. Lebo potrebujes zrelaxovat. Kym nenajdes iny sposob relaxu, neoberaj sa o tento, lebo ti to psychika vrati dvojnasobne spat.
Mas toho privela s malymy detmi. Ked podrastu a budu samostatnejsie a nebudu ta tolko potrebovat, tato potreba relaxovat sama odide.
Stava sa ti ze ta decka, alebo nieco ine pocas dna nastve? Zevraj ak mas chut na nieco chrumkave ako chipsy tak si podvedme vybijas zlost, lebo tie cipsy viditelne a hlasno nicis. Ak mas chut na nieco makka ako gumeny medvedikovia, tak podvedome tuzis po opatere, objati, proste niecom makkuckom a jemnom.
To vino ale okamzite zatrhni. Nikdy nepouzivaj alkohol ako formu relaxu. To je velmi sikma plocha. Daj si kludne vino k jedlu lebo ti chuti, ale nespajaj si ho s tym relaxovanim, lebo dnes je to 1 deci, ale o pol roka uz budes potrebovat 2 deci aby si dosiahla ten isty relax.
Ja som teraz o 11pm dochrumala cicerovy salat spokojna bez vycitiek ( Keby som mala pikantne arasidy Tak si kludne dam tie ked je chut na slane ) a teraz mà to tak krasne uspava ze ti nestihnem poradit . Ale Ja neuznavam take blbosti ze dat si obed a potom maximalne jablko o 3pm a potom uz nic . Clovek by sa mal riadit svojim telom. Aj tie cipsi raz za cas ok . Len nie kazdy vecer . Aj pohar vina k veceri ok . Ale nie ako zavislost ze to Musis mat .Ked sa tych cipsov nechces vzdat obmedzit tak Skus okrem ineho jest viac zdravych veci a dlhsie cvic a pi viac vody lebo tie cipsi maju privela soli a inych veci ktorymi si zanasas telo . Mozes mat aj guilty pleasures bez vycitiek len v tom Musis najst balanc . Vsetko s mierou.
Ak si hladná/máš chuť tak si daj ale určite nie hlúposti ako čipsy/orechy/slnečnicové semienka pozri si na obale koľko to má kalórií hneď ťa prejde chuť.
Radšej si kúp údeného lososa, nátierku a ryžové chlebíčky, zeleninu a biely jogurt ako dip, ovocie.
@kittykat22 😄 pripájam sa k názoru, že sa nedá žiť 100 percent len zdravo, ja sa snažím fungovať 80/20 a vyhovuje mi to. Ja chipsy nejem, ale mam závislosť na haribo cukrikoch a dám si prečo nie však ich nezozerem kilo na posedenie😄
Rady ze daj si obed a vecer len jablko, však by som zomrela. Keď som hladna dám si večer aj croisant prečo nie . Keď to vlezie do kalórií denných mam tabuľky, tak aj o polnoci.
Pri takom životnom štýle, deti, domácnosť, práca, cvičenie, autorka si daj pokiaľ ti to vyslovene nerujnuje postavu a nie si z toho nešťastná.
A tiež si sem tam dam pohár vina mam to ako relax väčšinou piatok, ale preferujem autorka suché proseco kvôli obsahu cukru ma menej kalórií.
Hlavne po cvicenii si daj protein a nejakú fajnú večeru
@kittykat22
Autorka sa pýta "Ako sa zbaviť tohto zlozvyku? "
A tvoja rada - "si vecer chces zobrat pohodu pri pohari vina a par ks orieskov alebo chipsov? 😀 Daj si polovicu z toho co normalne zjes a hned to bude lepsie. Na tvojom mieste by som sa neoberala o fajn vecerny cas."
Povedal by som, že si autorke veľmi nepomohla 😁
Ja som rovnaka, pri detoch sme sa s muzom takto naucili. A ny ani hladni nie sme. Tiez veceriam s detmi, okolo 18-18:30, ale aj tak. Je to akoby ritual. Ci kukam telku alebo ine robim. Vcera kus vinka a tycinky 🙃. Muz zas doniesol trubicky z Lidla. Toto je nasa choroba. Ja do obeda, resp. aj do 15-16 sa drzim, a ako pride poobedna kava, tak zvyk sladke k tomu a ten vecer 🙈...ale toto viem, ze je zasadne u mna. Ako v inej teme jedna pani pisala, ze si neda na ranajky teda 4 rozky, ale 1 a ja ze cozeee? V zivote by som 4 rozky nezjedla. No dobre, po porode v noci, rano, som zozrala 3, co mi doniesli, ale inak nikdy. Ja mam vycitky, ked zjem 1 velku kaiserku, ze vela...😵💫. Takze ja mam normalne ranajky, desiatu ani nemam, obed klasika a potom ten vecer to zabijem...tiez by som rada na seba nejaku palicu mala objavit...
Ak sa mi to zmesti do kalorickych tabuliek na na ten den tak si to kludne dam - mozes jest vsetko ale musis si postrazit to mnozstvo. Tiez mi pomaha si umyt zuby a potom si uz fakt nič nedam… 2dcl vina a mala miska arasidov nie je koniec sveta ale ak sa realne snazis schudnut a mas vseobecne vysoky prijem tak ti to k tomu cielu nepomoze no…
Tento zlozvyk mas spojeny z telkou. Tak ju prestan pozerat. Aspon na urcity cas ju vimdn za motivacnu/ dobrodruznu knihu. Alebo si predtym umy zuby urob skin care- ruky si nakremuj daj zabal😁. A pouc aj manzela nech " nepovokuje" ze sa snazis schudnut/ zit zdravo. Ked uz ti nepomaha( nerobi sparing pri cviceni) nech ti aspon "nehadze pochutiny pod nohy(ruky🤣🤣😍).
@fido69 len tak mimochodom francuzi maju alkohol povoleny aj pri soferovani u nas je nulova tolerancia. Takze porovnavat nas s francuzmi je trochu nepomer.
Uz to tu pisali, presne mi to napadlo, jednoducho taketo veci nekupovat. Nie je to zdrave a usetriš.
@zuzinka888 ano, je to nepomer a naozaj odporucat mame na materskej/RD dat si na obed vino je kus cudne. Ani muz by si v praci nedal.
Moje telo na toto vobec nie je zvyknute. My si dame vecer s muzom, obcas. Ulietavame na ovocnych vinach z Miluron, nakupime si do zasoby a vecer, ked je pohoda, klidek, tak si dame za pohar. Vacsinou cez vikend, v piatok alebo v sobotu k filmu. Toto je najmensi problem, u nas je zradlo problem 😅. Ja aj varim ako pre regiment pre 6 ludi a "bude hůř", u 2 uz zacina puberta, 3 rocny jedlu neublizi, ale 16 mesacna zje viac ako ja 🤣.
@kittykat22 si zlatá , ďakujem krásne ♥️
@andreatytler myslím, že odíde, keď nastúpim do práce 😃 lebo budem musieť vstávať okolo pól 5 tak nebudem hore do 12 tej. No a s tým vínom,ja už to takto po večeroch pijem roky, možno aj 10 rokov,či pred deťmi, alebo aj po nich, vždy sme si s mužom dali takto večer po poháriku. Zatiaľ nemám potrebu zvyšovať dávku 😃 naozaj mi stačí to deco/ dve.
@lakebabe ja som začala cvičiť aby som sa dala po 2 pôrodoch do formy, najviac ma stále trápi brucho. Celkovo inak vážim 52-53 kg len to brucho ma štve a možno práve to večerné jedenie tých hlúposti mi bráni aby som ho mala ako tak podľa predstáv. Diéty nedržim žiadne,ani kalorické tabuľky,jem úplne všetko ,ale ten večer,dostanem strašnú chuť na niečo a neviem tomu zabrániť 🙈 to ma strašne sere 😃
@nevenka Ježiš, konečne niekto kto to má tak isto 😃
No čo s nami teraz? Presne ako píšeš,bol to vždy náš rituál,ale začala som trocha cvičiť, že nech sa dám do formy a chcela by som to obmedziť,no nejde to.
@nevenka presne,to ma vôbec neberie cez deň, nehovorím raz za rok nejaká oslava,ale inak k obedu vôbec.
@zuzinka888 vieš čo? Je jedno či by som čítala knihu , alebo držím mobil,či telku aj tak by som žula 🙈
Asi potrebujem večer zamknúť hubu 🤐
Nákup si zdravšie snacky my tiež pri telke doma čosi hryzieme muž si dá chipsy ja čosi "zdravšie " ale ak chceš schudnúť brucho to je hlavne o strave obávam sa, že iné nepomôže len s týmto seknut
Vcera som muzovi hovorila, ze nie, nic nam netreba, pod domov...iba ak by si chcel daku sladkost, ale nemozeme vyzierat, tak...a on, ze...dobre. A pride domov zase s trubickami 🙃. Ale ja som schopna si natriet vianocku (peciem doma kvaskovu) s lekvarom...orechy...akoze je to zdravsie, ale kaloricke. Ja potrebujem minimalne 10 dat dole a ani si nic napriklad nesijem, lebo na slona sa mi nechce, take pekne latky 🤪. Odkladam veci, co som bola chudsia, ved su dobre. Nechcem sa s tym zmierit. No ja som to mala take komplikovanejsie, lebo som mala hypertyreozu a veru som mohla zozrat cokolvek a este som aj chudla, po druhom dietati. Po tretom a stvrtom to uz tak nebolo, lieky mi nasadili hned a z nich som pribrala, spomalili mi metabolizmus. A teraz som so stitnou uz ok, len stale mam velke vykyvy tlaku. Takze behat nehrozi. Spala som tuto noc 5 hodin cca, prerusovane, nevladzem a dohanam to asi tym vyzieranim. Tu energiu nahanam. Psychicky.
Jedine to asi nekupovat, fakt. Aj to pomoze len ciastocne, lebo piskoty, kukuricne chrumky, to mam kvoli detom stale doma.
Jedno je to, nie je to len telkou. My bud serial, film, alebo ja si sijem, citam, muz si hra na gitare alebo daco opravuje a zujeme. Ja uz mam 66kg (vyska 152 cm, aby bolo jasno) a muz 99 kg 😬
No u mna teda nastup do prace urobil veci este horsie, lebo je to dalsi stres a tak potom potrebujem po veceri este viac zrelaxovat a ani to ranne vstavanie ma neprinuti ist skor spat. Ak sa donutim ist spat namiesto relaxu, tak potom mam vnutorne napatie a nespokojnost. Proste potrebujem ten vecerny relax. Ale mozno u teba to bude fungovat inac. Dufam ze ano. Inac ak sa ti podari s tym prestat, daj vediet prosim.
Ten alkohol je vzdy nebezpecny ked sa spaja s problemom. Ked je alkohol pouzity ako liek na problem. Cize ak niekto uz je vecer zrelaxovany a k tomu si sa poharik, je to bezpecne, ale ak je niekto v strese a da si ten poharik aby sa zrelaxoval, tak tam moze nastat problem. Vravim MOZE, lebo to je individualne.

Večer vysyp všetky otvorené chipsy zo stola do smetného koša. Je to lepšie riešenie ako vysypať ich do seba. On to manžel pochopí, prestane sa na tebe zabávať a hlupo provokovať. 😉